2κάναλος Stereo Receiver και αναζήτηση ηχείων

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Δεν μπορώ να κάνω πια edit, οπότε συμπληρώνω στο παραπάνω:

Εφόσον η TV θα είναι συνδεδεμένη στο Flex μέσω οπτικής, μπορεί ανέτως να λειτουργήσει και ως streamer.

Είτε από μόνη της αν έχει στοιχειώδεις smart δυνατότητες (ή/και Chromecast built-in), είτε κουμπώνοντας πάνω ένα Chromecast των 30€. Άντε στο τσακίρ κέφι να πάρεις και το καινούργιο των 70€, για να έχεις και τηλεκοντρόλ και Android TV. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο για αυτό το τελευταίο γιατί προτιμάω να τα χειρίζομαι όλα από το κινητό παρά με επιπλέον remotes, αλλά λέμε.

Οπότε τα έχεις κυριολεκτικά ΟΛΑ (CD, πικάπ, streamer, από το κινητό, από την TV, με Chromecast, με BT, με ό,τι τραβάει η ψυχή σου) με ένα Flex και ένα phono. That's it. Άντε και ένα Chromecast κρυμμένο/κουμπωμένο πίσω από την TV αν δεν έχει ήδη.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.407
Θα πρέπει να εξετάζουμε κάθε φορά τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου και να μη έχουμε τις δικές μας σαν οδηγό...

(αν είναι δυνατόν π.χ. να ανοίγεις την τηλεόραση για να stream-άρεις ραδιόφωνο....)

Ξαναθυμίζω για αρχή πως δεν είμαι κανένας φανατικός με τα παθητικά ηχεία, μιας και έχω ενεργά/subs/miniDSP....
Όμως, εδώ έχουμε χονδρικά 2 λύσεις:

1) Ολοκληρωμένος DENON και με ότι μείνει από το κονδύλιο ηχεία
2) Κάτι με dirac και όλα τα παρεμφερή.

Ας τις εξετάσω κάπως πιο αναλυτικά:

1) Στη λύση με τον ολοκληρωμένο θα έχει:
- ενισχυτή ακουστικών
- στοιχειώδες tone control
- loudness για νυχτερινές ακροάσεις
και το κυριότερο:
- επιλογέα εισόδων για ΟΤΙ χρειαστεί... θα βάλει το πικαπ της, το CD της ψηφιακά, την τηλεόραση επίσης, θα έχει spotify, internet radios, usb για στικάκια/σκληρούς και πληθώρα αναλογικών/ψηφιακών εισόδων για ότι άλλο προκύψει

Όλα όμορφα και μαζεμένα με ένα τηλεκοντρόλ

2) Στη λύση με Dirac θα ξεκινήσει με 900 ευρά για το προτεινόμενο flex...
Θα χρειαστεί μικρόφωνο (αλλιώς τι να το κάνει το dirac) άλλο ένα κατοστάρικο
Θα χρειαστεί licence Dirac, κανα 150 δε θα κάνει;;;
Είμαστε ήδη στα 1150
Θα χρειαστεί ένα Phono stage (+ το τροφοδοτικάκι του, το αναφέρω γιατί μαζεύονται) ένα πενηντάρι τουλάχιστον
Θα χρειαστεί κάποιον switch, για οπτικές ίσως, για να μπορεί να έχει τηλεόραση, CD και κάποιο streamer όλα ψηφιακά (+ το τροφοδοτικάκι του πάλι, + ένα τηλεκοντρολ ακόμη) άλλα 30 ευρά τουλάχιστον
Αν θέλει και άλλες αναλογικές εισόδους ... ακόμη ένα switch αναλογικό αυτή τη φορά
Θα χρειαστεί να πιάσουμε κουβέντα για το πως θα συνδέσει την unbalanced έξοδο του Phono με την balanced του Flex...
Καλώδια μπιχλιμπίδια.... πιάσαμε άνετα τα 1300 ευρα!!!!
Streamer δεν έχουμε..., ήδη μας τέλειωσε ο προϋπολογισμός και ΔΕΝ έχουμε ηχεία ακόμη....

θα χρειαστεί τουλάχιστον 400 ευρά για ηχεία ακόμη... τουλάχιστον

Οπότε τα ερώτηματα είναι:
- Να καθίσει στον προϋπολογισμό της και να τα έχει όλα τακτοποιημένα σε μια συσκευή ή
- Να τον υπερβεί και να γεμίσει μαρμαντζούλια για να έχει πιθανότατα καλύτερο ήχο;;;
- Πόσο καλύτερος να είναι αυτός ο ήχος για να δικαιολογεί όλα αυτά;;

Ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει (τα 2 πρώτα τουλάχιστον) η ενδιαφερόμενη...

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
Υπερβάλλεις.

- Switch δεν χρειάζεται, το flex έχει 2 ψηφιακές εισόδους (toslink για την TV και SPDIF για το CD).
- Dirac license δεν χρειάζεται σε πρώτη φάση, το βλέπουμε στο μέλλον ααααν και εφόσον. Αλλά υπάρχει η δυνατότητα.
- Μικρόφωνο δεν χρειάζεται αλλά ακόμα και στο μέλλον δεν θα χρειαστεί. Θα της δανείσει κάποιος από εμάς το δικό του για να το σετάρει και τέλος. Δεν φαντάζομαι να έχει όρεξη να κάνει ίου ίου και δοκιμές κάθε βδομάδα σαν τους τρελούς.
- Streamer δεν χρειάζεται εφόσον υπάρχει η TV. Αυτό το "αν είναι δυνατόν να ανοίγεις την τηλεόραση" κι αν είναι υπερβολικό. Ή μήπως νομίζεις πως ο Denon είναι streamer με καλύτερη εμπειρία χρήσης συνολικά; Έχω κι εγώ AVR και ξέρω.

Τώρα τις λεπτομέρειες για το balanced vs unbalanced OK, θα τις λύσουμε. Προσωπικά θα πρότεινα και το unbalanced flex κι ας με πυροβολήσει ο Κωσταυτιάς, που είναι 100€ φθηνότερο και δεν μπλέκεις κιόλας. Εξάλλου τα ηχεία θα είναι σε μικρή απόσταση.

Οπότε τα 1.300€ που λες μπορεί να είναι 700 και να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά. Έβγαλες σχεδόν 2 sub (presonus) με αυτή τη διαφορά.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.407
Υπερβάλλεις.
Ίσως, αλλά έπρεπε να ακουστούν και τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης. Και γω θεωρω υπερβολή το να ανοίγεις την τηλεόραση για να στριμάρεις αλλά το αν πράγματι είναι θα το αποφασίσει η ενδιαφερόμενη ανάλογα με το πως τη βολεύει να τα δουλεύει...

Switch δεν χρειάζεται, το flex έχει 2 ψηφιακές εισόδους (toslink για την TV και SPDIF για το CD).
2 εισόδους έχει... αλλά είμαστε σίγουροι πως δουλεύουν ανεξάρτητα;;; ή είναι μία και απλά έχει και τους 2 τρόπους σύνδεσης;;

Προσωπικά θα πρότεινα και το unbalanced flex κι ας με πυροβολήσει ο Κωσταυτιάς, που είναι 100€ φθηνότερο και δεν μπλέκεις κιόλας. Εξάλλου τα ηχεία θα είναι σε μικρή απόσταση.
εγώ δε θα είχα αντίρρηση αλλά βλέπεις εδώ μέσα κάποια πράγματα έγιναν σαν το κοράνι και από κάτω πιστοί μουσουλμάνοι... :p

Οπότε τα 1.300€ που λες μπορεί να είναι 700 και να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά. Έβγαλες σχεδόν 2 sub (presonus) με αυτή τη διαφορά.
800 θες να πεις και αυτό αν πάρει το unbalanced
τα 2 σαμπ τι να τα κάνει χωρίς ηχεία;;;

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.116
τα 2 σαμπ τι να τα κάνει χωρίς ηχεία;;;
Είπε πως το budget είναι 1.300€ για ηχεία συν τα 900€ για τον ενισχυτή. Όχι σύνολο.

800 θες να πεις και αυτό αν πάρει το unbalanced
Ναι, αυτό είναι υπό συζήτηση. Στο audiophonics το unbalanced το έχει 800€, αλλά η minidsp το πουλάει 475$!

Οπότε υπολόγισα πως αν το πάρεις απευθείας από εκεί, ακόμα και με τελωνείο κλπ. αποκλείεται να σου βγει πάνω από 700€. Αλλά μετά θυμήθηκα πως η minidsp δεν στέλνει πια Ελλάδα. Οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το βρεις φθηνότερα.

Reaction score
138
Να ρωτήσω κάτι άλλο...αν αποφάσιζα να στησω έναν marantz nr1200 με τα kali in8 δεν θα δούλευε το όλο προτζεκτ ,αν όχι που θα υστερούσε ;
Εννοώ στον τρόπο λειτουργίας του.

Last edited:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.407
Είπε πως το budget είναι 1.300€ για ηχεία συν τα 900€ για τον ενισχυτή. Όχι σύνολο.
Ουπς ... σωστά ... οπότε όπου ασχολήθηκα με προϋπολογισμό θα έπρεπε να τα δω αλλιώς...
Έχει περισσότερα χρήματα για ηχεία αν πάει με ολοκληρωμένο και επίσης της φτάνουν για και για ηχεία αν πάει με ενεργά...

Reaction score
5.614
Κουράστηκα και μόνο που σας διαβάζω.
Με ζαλίσατε με τις δήθεν πρακτικές λύσεις με το καλωδιομάνι και τα κουτάκια, τα τροφοδοτάκια, τα στρημεράκια, τα πολλαπλά τηλεκοντρόλ, μικρόφωνα κ.ο.κ.

Δυο Sonos Five + Sonos Sub και τέλος.
Τα βάζεις στην πρίζα και παίζουν μέσω wifi. Άντε ένα μονό καλωδιάκι mini jack από την τιβί στο ένα ηχείο.
Χειρισμός/ισοστάθμιση μέσω κινητού.
Μηδέν λοιπά κουτάκια, μηδέν καλώδια.
Δυο ηχεία με το σαμπ τους και τέλος.

Reaction score
4
Αγαπητοί audiophiles, όταν μπήκα στο forum ήμουν μία απλή listener και βγαίνω απ΄αυτό sound engineer!
Μην διαβαστεί περίεργα το παραπάνω, το λέω χαμογελώντας :)
Είδα πιθανότητες που δεν ήξερα καν ότι παίζουν, κι αυτό μ' ευχαριστεί πολύ, γιατί έμαθα ή μάλλον ενημερώθηκα και για advance level layouts.
Θα συμφωνήσω όμως με τον αγαπητό wnet που "διάβασε" το post μου, πως το ζητούμενο μου είναι μια μαζεμένη λύση.
Τελικά θα γεμίσουν τον χώρο τα Wharfedale, τα Chario τα Kali ή κάποια άλλα;

Reaction score
4
Τα wharfedale πως σου φάνηκαν?
μου αρέσανε, είχαν πού καθαρό ήχο χωρίς να στριγκλίζουν. Ισορροπημένα μου ακούστηκαν και σύγχρονα. Παίξαν μαζί μ' έναν Yamaha ενισχυτή, και για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να ακούσω την συνεισφορά ενός ενισχυτή στον ήχο, όταν ακούω ένα ηχείο
Τεσπα

Reaction score
29.583
Ωραία , αφού ακούσεις ότι άλλο είναι να ακούσεις , πήγαινε και ξαναάκουσέ τα .
Αμα σου αρέσουν τα παίρνεις και καθάρισες .
Αν αργότερα νιώσεις την ανάγκη για περισσότερο μπάσσο , παίρνεις και ενα σαμπ ,για αρχή.

Reaction score
4
Ωραία , αφού ακούσεις ότι άλλο είναι να ακούσεις , πήγαινε και ξαναάκουσέ τα .
Αμα σου αρέσουν τα παίρνεις και καθάρισες .
Αν αργότερα νιώσεις την ανάγκη για περισσότερο μπάσσο , παίρνεις και ενα σαμπ ,για αρχή.
Θεούλης!

Reaction score
1.121
streamer θα μπορούσες να τον αποφύγεις, είτε αν παίζεις μέσω Bluetooth, είτε αν χρησιμοποιείς την TV για streamer (είτε μέσω apps, είτε μέσω Chromecast, αν υποστηρίζει).
Για να χρησιμοποιηθεί η tv ως στριμερ καλό θα είναι να υπάρχει ένα καλό DAC.

Άρα,
Mε ένα πολυεργαλείο σαν το
Yamaha wxc 50 κάνεις τόσα πράγματα,
του βάζεις την tv,
Κανείς stream στα πάντα, οδηγείς sub, οδηγείς ενεργά, έχεις δυνατότητες multiroom, του βάζεις πικάπ με προενισχυση, το συνδέεις και σε ενισχυτή με μόνο αναλογικές συνδέσεις..

θα ανοίξει διάφορες πόρτες στην φίλη!

Reaction score
9.075
Καλησπέρα και από μένα,
Έπεσαν αρκετές προτάσεις στο τραπέζι ας αναφέρω και εγώ μία δε πάει χαμένη.
Από τι στιγμή που χρειάζεσαι ηχεία βάσης και ενισχυτή ένα καλό σετ είναι τα klipsch rp-600m στα 529 ευρώ με τον Marantz sr-5015 στα 1030 ευρώ, και περισσεύον από τα ηχεία για ένα σαμπάκι.
Ο ενισχυτής είναι νέος πολυκάναλος και παίζει τα πάντα (στριμάρει) και αφού θα βλέπεις και ταινίες συμπληρώνεις αργότερα αντίστοιχα ηχεία και θα έχεις ένα καλό Home cinema.
Φιλικά, η γνώμη μου ......

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo