2.1 boombox cylinder.... για πατεντιαριδες

Reaction score
5.360
Μεγάφωνα χαμηλού κόστους για να κάνεις τη δουλειά σου.
Δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις περισσότερα.
http://www.djshop.gr/pd/skytec-woofer-kevlar-65-12505.htm?lang=el&path=-453813126

https://venieris.com/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ/Ηλεκτρονικά-Είδη/CategoryID/3738/Level/a/ProductID/39027/catpageindex/2/List/0

Στο δεύτερο μεγάφωνο που είναι πλήρους φάσματος (Full range), αν δεν το κάνει το κυκλωματάκι του ενισχυτή που έχεις, βάζεις εν σειρά έναν πυκνωτή, άνευ πολικότητας (bipolar) 56 μF, για να κόψει τις χαμηλές.
Για καποι λογω μου αρεσει το πρωτο μεγαφωνακι... αλλα και ο βενιερης μου αρεσει σαν μαγαζι παω συχνα εκει για διαφορα... εχω και ευκολη προσβαση... το κιτρινακι του dj shop ειναι ομορφο...
[DOUBLEPOST=1513670732][/DOUBLEPOST]
Φτιάξε μια λίστα με τα υλικά από τώρα..... και υπολόγισε κόστος.

Δεν είχα καταλάβει ότι σου έλειπαν όλα τα υλικά.

Εάν θέλεις να πειραματιστείς τότε προχώρα.

Εάν θέλεις να φτιάξεις κάτι φτηνό το οποίο θα παίζει σχετικά καλά, συγνώμη που σε απογοητεύω αλλά με πολύ μικρό κόστος θα έχεις απίστευτο ήχο με απλές ηχόμπαρες που κυκλοφορούν.

Σε κάθε περίπτωση καλή κατασκευή.:drinks:
Κοιτα... ειναι οπως το λες αυτα τα πραγματα ειναι πολλα λεφτα για το τιποτα ασε τη γκρινια της σταυρουλας....;) για πειραματισμο γίνεται η ολη δουλεια με το γιο μου το μεγαλο που δείχνει ενα ενδιαφερον....

Reaction score
1.173
Κοιτα... ειναι οπως το λες αυτα τα πραγματα ειναι πολλα λεφτα για το τιποτα ασε τη γκρινια της σταυρουλας....;) για πειραματισμο γίνεται η ολη δουλεια με το γιο μου το μεγαλο που δείχνει ενα ενδιαφερον....
Προχώρα άφοβα....... η ομορφιά της κατασκευής και του πειραματισμού δεν υπάρχει.......

Εάν το συνδυάζεις και με διάβασμα, αυτά που αποκομίζει κανείς είναι χρυσός.

Καλή διασκέδαση.:)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και μόνο που θα ασχοληθείς και θα έχεις στα χέρια σου κάτι μοναδικό αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία.
Σε έναν κόσμο γεμάτο <<κλώνους>> ιδεών και απόψεων, το διαφορετικό ξεχωρίζει.

Υ.Γ.
Θα σου έλεγα πριν τοποθετήσεις σταθερά στο εσωτερικό το παλμοτροφοδοτικό που σκέφτεσαι, να το δοκιμάσεις.
Σχεδόν όλα έχουν θέματα θορύβων, που σε μια συσκευή ήχου γίνονται έντονοι.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.395
Θα σου έλεγα πριν τοποθετήσεις σταθερά στο εσωτερικό το παλμοτροφοδοτικό που σκέφτεσαι, να το δοκιμάσεις.
Σχεδόν όλα έχουν θέματα θορύβων, που σε μια συσκευή ήχου γίνονται έντονοι.
Σωστό.... επίσης θα έλεγα να ψάξει κάποιο άλλο, μικρότερης ισχύος, ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρα.....

Reaction score
5.360
Ειμαι και στη δουλεια.. ειμαι οδηγος και δεν μπορώ να απαντω... να βρω ενα απο λαπτοπ που ειπε και ο φιλος wnet στη αρχη;
[DOUBLEPOST=1513688613][/DOUBLEPOST]Ειχα βρει ενα στα 120 w καπου στο Σκρουτζ....

Reaction score
5.360
Το λοιπον ετσι για την ιστορια... μιας και το κυλινδρικό σχεδιο πηγε περιπατο... εχει και τα θεματα του βεβαια... ελεγα να τρυπισω με ποτηροτρυπανο τον μεγαλο κυλινδρο στα δυο σημεια που θελουμε να ειναι τα mid και να περασω μεχρι μεσα κομματια μικροτερου κυλίνδρου οπως στην φωτο παρακατω...
IMG_20171219_153610.jpg

Η εσωτερικη τρυπα ειναι 3"
Αλλα μετα δεν θα ενοχλει τον αερα του γουφερ;;; θα ενοχλει... βαλε και το τροφοδοτικο μεσα... καλωδια κτλ; μαλλον η σκεψη ειναι προβληματικη...
IMG_20171219_153544.jpg

Reaction score
1.173
Αυτό που σου λέει ο Πέτρος παραπάνω για τα παλμοτροφοδοτικά είναι λαχείο.
Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις στην συγκεκριμένη κατασκευή έβαλα ένα spare σαν αυτό της φωτογραφίας.
upload_2017-12-19_15-49-39.png

Όταν το συνέδεσα ούτε ΚΙΧ.

Θόρυβο βγάζουν και καλά τροφοδοτικά από πολύ ακριβά laptop.

Σωστό.... επίσης θα έλεγα να ψάξει κάποιο άλλο, μικρότερης ισχύος, ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρα.....
Εννοείτε χωρίς cooler.

Reaction score
5.360
Αυτό που σου λέει ο Πέτρος παραπάνω για τα παλμοτροφοδοτικά είναι λαχείο.
Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις στην συγκεκριμένη κατασκευή έβαλα ένα spare σαν αυτό της φωτογραφίας. View attachment 85961

Όταν το συνέδεσα ούτε ΚΙΧ.

Θόρυβο βγάζουν και καλά τροφοδοτικά από πολύ ακριβά laptop.

Εννοείτε χωρίς cooler.
Μιλαμε για θορυβο που βγαινει απο τα μεγαφωνα; (ή λεω βλακια....)

Reaction score
5.360
απο οτι διαβαζω η λαϊκή απαίτηση είναι να φύγει απο προτζεκτ το χαρτόκουτο.... :cry: οκ να φυγει , θα βρω ενα σχεδιακι απο mdf και θα το συζητήσουμε μετα.... νομιζω οτι απο την πριζα ως την πλακετα ομως έχουμε καταλήξει
1.καλωδιο View attachment 85853
2.αρσενικη πριζα View attachment 85854 (ας εχει την ασφαλιουλα πανω...)
3.τροφοδοτικο View attachment 85856 View attachment 85857
4.παμε στη πλακετα μετα....
....δεν ξεχνω κατι?
να δουμε λιγο τα ηχεια;
5.Το γουφερακι το βρηκαμε...
http://www.djshop.gr/pd/skytec-woofer-kevlar-65-12505.htm?lang=el&path=-453813126
Για να δουμε τωρα τα mid.... ψαχνω

Last edited:

Reaction score
5.360
τώρα το βλέπω να έρχεται το κράξιμο... άλλα θα την κάνω εγω την ερώτηση.. αυτου του τυπου το μεγαφωνακι..

ειναι κλειστο απο πισω εντελως; μηπως μου λύνει το θεμα με τον αερα απο το γουφερ;

Reaction score
330
Μέρες που έρχονται υπάρχει και .... Άγιος Βασίλης ( άρχισε να στέλνεις γράμματα ... ) Αν όμως είσαι κακό παιδί πρέπει να πάρεις αποφάσεις όπως τι μπορεί παίξει με το ενισχυτάκι που πρότεινες . Θα βάλεις κοινό woofer ή sub...άκι ; τελικά δεν έχω καταλάβει . Στις 8 ίντσες τα ρεύματα είναι μπόλικα . Κάτι προτάσεις με ψόφιο ενισχυτή και ισχύ στα μεγάφωνα επιπέδου 80 RMS και πάνω ξέχνα τις ( τα sub... άκια είναι ζόρικά και περίεργα στην αντίστασή τους ειδικά τα φτηνά που μπορεί να πέσει τραγικά ) . Το woofer - sub.... άκι που θέλεις είναι σαν αυτά που βάζουν στα συστήματα 2.1 για υπολογιστές ( ψάξε ρώτα ...μάθε ) σε 6.5 ίντσες παίζουν μια χαρά χωρίς πολύ τρελές απαιτήσεις ισχύος ( οι τεράστιοι μαγνήτες στο μεγάφωνο θέλουν και μεγάλη ισχύ ) . Τα υπόλοιπα μεγαφωνάκια καλά θα είναι , στα DB να πλησιάζουν το woofer ( 82db που να τα κολλήσεις με 90 db ..... προσγειώνεται βέβαια μέχρι τσακίσματος .... αλλά θα κλατάρει το ενισχυτάκι ) . Τα τροφοδοτικά ( διακοπτόμενα ... ελληνιστί ... ) είναι μια καλή λύση κόστους και μικρού βάρους αλλά αν σκοπεύεις να έχεις ραδιόφωνο στα AM - MW πρόσεχε να έχουν τα σχετικά φίλτρα γιατί σαβουριάζουν σε όλη τη μπάντα ( στα FM δεν θα έχεις πρόβλημα .... εσύ δεν θα ακούσεις σαβούρα ...... αλλά η υπόλοιπη πολυκατοικία ίσως ....) . Τέλος η αλλαγή πλεύσης κουτιού θα σου δώσει μεγαλύτερη ευκολία στην κατασκευή αλλά και με τον σωλήνα γίνεται και με ξεχωριστούς χώρους όπως σωστά πρότεινες αλλά θέλει πολλαπλάσιο κόπο . Για να κλείσω πάντως έχε στο μυαλό σου ότι το κόστος ( από τη πρώτή βίδα ..... μέχρι το τελικό πλαστικό ποδαράκι ) αν τα αγοράζεις όλα θα σε προβληματίσει εκτός αν έχεις σκόρπια υλικά . Καλή επιτυχία και κοίτα να το κάνεις εμφανίσιμο γιατί η κυρία του σπιτιού μπορεί να στείλει το δημιούργημα ....... Εξορία στο υπόγειο !!!!!!!

Reaction score
5.360
Μέρες που έρχονται υπάρχει και .... Άγιος Βασίλης ( άρχισε να στέλνεις γράμματα ... ) Αν όμως είσαι κακό παιδί πρέπει να πάρεις αποφάσεις όπως τι μπορεί παίξει με το ενισχυτάκι που πρότεινες . Θα βάλεις κοινό woofer ή sub...άκι ; τελικά δεν έχω καταλάβει . Στις 8 ίντσες τα ρεύματα είναι μπόλικα . Κάτι προτάσεις με ψόφιο ενισχυτή και ισχύ στα μεγάφωνα επιπέδου 80 RMS και πάνω ξέχνα τις ( τα sub... άκια είναι ζόρικά και περίεργα στην αντίστασή τους ειδικά τα φτηνά που μπορεί να πέσει τραγικά ) . Το woofer - sub.... άκι που θέλεις είναι σαν αυτά που βάζουν στα συστήματα 2.1 για υπολογιστές ( ψάξε ρώτα ...μάθε ) σε 6.5 ίντσες παίζουν μια χαρά χωρίς πολύ τρελές απαιτήσεις ισχύος ( οι τεράστιοι μαγνήτες στο μεγάφωνο θέλουν και μεγάλη ισχύ ) . Τα υπόλοιπα μεγαφωνάκια καλά θα είναι , στα DB να πλησιάζουν το woofer ( 82db που να τα κολλήσεις με 90 db ..... προσγειώνεται βέβαια μέχρι τσακίσματος .... αλλά θα κλατάρει το ενισχυτάκι ) . Τα τροφοδοτικά ( διακοπτόμενα ... ελληνιστί ... ) είναι μια καλή λύση κόστους και μικρού βάρους αλλά αν σκοπεύεις να έχεις ραδιόφωνο στα AM - MW πρόσεχε να έχουν τα σχετικά φίλτρα γιατί σαβουριάζουν σε όλη τη μπάντα ( στα FM δεν θα έχεις πρόβλημα .... εσύ δεν θα ακούσεις σαβούρα ...... αλλά η υπόλοιπη πολυκατοικία ίσως ....) . Τέλος η αλλαγή πλεύσης κουτιού θα σου δώσει μεγαλύτερη ευκολία στην κατασκευή αλλά και με τον σωλήνα γίνεται και με ξεχωριστούς χώρους όπως σωστά πρότεινες αλλά θέλει πολλαπλάσιο κόπο . Για να κλείσω πάντως έχε στο μυαλό σου ότι το κόστος ( από τη πρώτή βίδα ..... μέχρι το τελικό πλαστικό ποδαράκι ) αν τα αγοράζεις όλα θα σε προβληματίσει εκτός αν έχεις σκόρπια υλικά . Καλή επιτυχία και κοίτα να το κάνεις εμφανίσιμο γιατί η κυρία του σπιτιού μπορεί να στείλει το δημιούργημα ....... Εξορία στο υπόγειο !!!!!!!
Οχι οχι αυτο το sub s-l500.jpg δεν το προτεινα απλα ηθελα να ρωτησω για την διαφορα πού εχει με αυτο WOOFER-KEVLAR-65-enlarge.jpg τα βατ του κιτρινου τα ειδα οτι ειναι πολλα...125 λεει rms...ειναι ομως στις 6,5"... τα db των μικρων μεγαφωνων πρεπει να ειναι σαν να λεμε η συνεχεια του γουφερ; για το ραδιο δεν παιζει προβλημα ειμαι σε μονοκατοικια...χαχα η σταυρουλα δεν θα στειλει την κατασκευή στο υπογειο εμενα θα στειλει να ησυχασει... που ξερεις οτι εχουμε υπογειο...;:acute:

Reaction score
5.360
Μετα απο βουτια στη σαβουρα βρηκα αυτα... εχω ενα ζευγαρι μαλλον απο ενα παλιο home cinema 5.1 δεν θυμάμαι... IMG_20171219_222745.jpg IMG_20171219_222812.jpg θα βοηθησουν πουθενα;

Reaction score
330
Καλά, κόψε κάτι.

Έχοντας τρομερό παράσιτο πριν κανά χρόνο στη μπάντα των μεσαίων και λίγο ποιο πάνω , ψάχνοντας το πρόβλημα απεδείχθη πως ήταν το τροφοδοτικό υπολογιστή του κάτω ορόφου . Το κακό ήταν ότι αναγκάστηκα να πληρώσω την αλλαγή γιατί ο ανιψιός μου δεν μπορούσε να κατανοήσει γιατί το καινούργιο τροφοδοτικό που είχε βάλει στο PC είχε πρόβλημα αφού το χαζοκούτι του δούλευε . Κόστος τροφοδοτικού από τον ανιψιό μου 20 ευρώ , κόστος νέου από εμένα 70 ευρώ ( κόστος μηχανήματος που έκανα λήψη 5200 ευρώ με ένα κάρο φίλτρα που έκαναν δουλειά μέχρι ενός ορίου ) .
[DOUBLEPOST=1513720404][/DOUBLEPOST]
η σταυρουλα δεν θα στειλει την κατασκευή στο υπογειο εμενα θα στειλει να ησυχασει... που ξερεις οτι εχουμε υπογειο.
Έχει και σημαδιακό όνομα παραπέμπει σε Σταύρωση ............. !!!!
[DOUBLEPOST=1513720564][/DOUBLEPOST]
Να του βάλει κάνα λαμπάτο τότε!
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis