24/96 και "marketing bits"

Reaction score
1.844
Απάντηση: 24/96 και "marketing bits"

Όχι η συχνοτητα δειγματοληψίας αλλά ο αριθμός των bits. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο
Όντως. Υπάρχει λάθος στο κείμενο
Δεν ξέρω αν το διατύπωσα λάθος, αλλά αυτό που εννοούσα είναι πως με 24 bits, παίρνουμε δείγματα σε 16777216 στάθμες, αντί σε 65536, που δίνουν τα 16 bits, επομένως 256 φορές πυκνότερα.

Εκεί κολλούσε η συχνότητα δειγματοληψίας και όχι στη συχνότητα του ήχου, π.χ. :109:

Reaction score
3.580
Από οτι καταλαβαίνω ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι ακούς και από πόσες μετατροπές έχει περάσει.

Εκτος, όπως λες και εσύ Κώστα, αν ασχοληθείς με επαγγελματικά προιόντα που τηρούν αυστηρά κάποιες προδιαγραφές!
Τι σημασία έχει όταν αυτό που ακούς σε ευχαριστεί ?

To μη επεξεργασμένο μουσικό υλικό, δηλαδή αυτό που δεν έχει περάσει από το στάδιο του remastering ως γνωστόν δεν αρέσει ούτε στους ίδιους τους μουσικούς.

Επίσης όσοι γνωρίζουν κάποια "κρυφά μυστικά", γράφουν στα 88,2 KHz.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Τ

Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα.
H υπερδειγματολειψία(που κάνουν κάποια dac) καταλαβαίνω ότι οφείλει να είναι στο ακριβώς πολλαπλάσιο του 44.1
Αλλά ή πρωτογενής ηχογράφηση(εφόσον μιλάμε για hi res αρχείο)γιατί;
Μήπως για να γίνεται πιο εύκολη η υποδειγματολειψία σε cd?

Reaction score
10
Τι σημασία έχει όταν αυτό που ακούς σε ευχαριστεί ?

To μη επεξεργασμένο μουσικό υλικό, δηλαδή αυτό που δεν έχει περάσει από το στάδιο του remastering ως γνωστόν δεν αρέσει ούτε στους ίδιους τους μουσικούς.

E πως δεν έχει? Αλλιώς ακούμε άλλα ντάλα της Παρασκευής :116: το γάλα.

Από το στάδιο του mastering υποθέτω εννοείς...:136:

Reaction score
3.580
Από το στάδιο του mastering υποθέτω εννοείς...:136:
Το στάδιο του mastering εννοούσα, κυρίως.
Βέβαια αυτό ισχύει μόνο όταν έχουμε πρόσβαση στο αρχικό πολυκαναλικό υλικό της ηχογράφισης.
Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις να έχει χαθεί το πρωταρχικό υλικό και να γίνεται εκ νέου η επεξεργασία στο master.
Υπάρχουν και περιπτώσεις να έχουν χαθεί ή να έχουν καταστραφεί με τα χρόνα και τα masters και η νέα επεξεργασία να γίνεται πάνω σε αυτό που έχει καταφέρει να επιζήσει, π.χ. ένα βινύλιο.

Reaction score
10
Πάντως χθες κατέβασα ένα αρχείο 24/96 Johnny Lee Hooker - The Healer νομίζω, ριπαρισμένο με κορυφαία μηχανήματα και διαδικασία από βινύλιο 200gr, χωρίς declickers η οτιδήποτε άλλο. Mε το που ακούω το πρώτο κομμάτι το σταματάω και το σβήνω αμέσως από το σκληρό.

Δεν αντεχόταν ο ελάχιστος θόρυβος επιφάνειας που είχε. Σα χαλασμένο έπαιζε.

Ι guess vinyl is not for me...:137:

Reaction score
4.250
Απάντηση: 24/96 και "marketing bits"

Τον Johnny Lee Hooker τον ακουμε οπως ναναι, γρηγορα ξαναριπαρισε τον!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: 24/96 και "marketing bits"

Τον Johnny Lee Hooker τον ακουμε οπως ναναι, γρηγορα ξαναριπαρισε τον!
Δεν με τρελαίνει κιόλας να σου πω την αλήθεια.

Ποιο πολύ το κατέβασα να δω πως ακούγεται επειδή και το βινύλιο θεωρείται από τα κορυφαία και η διαδικασία που έγινε το ριπάρισμα είναι υποδειγματική.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: 24/96 και "marketing bits"

Πάντως χθες κατέβασα ένα αρχείο 24/96 Johnny Lee Hooker - The Healer νομίζω, ριπαρισμένο με κορυφαία μηχανήματα και διαδικασία από βινύλιο 200gr, χωρίς declickers η οτιδήποτε άλλο. Mε το που ακούω το πρώτο κομμάτι το σταματάω και το σβήνω αμέσως από το σκληρό.

Με τι το σύγκρινες ?

Reaction score
10
Με τι να το συγκρίνω?

Μιλάω για τον ενοχλητικό θόρυβο επιφάνειας. Ελάχιστος μεν, υπαρκτός και ενοχλητικός δε.

Επίσης αυτή η χαρακτηριστική θολούρα που δεν υπάρχει σε κανένα από τα 20 album που έχω σε ΗD. Αλλά ούτε και σε κάποιο 16/44...;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Αυτή η απύθμενη βλακεία για 24/96 vinyl rips είναι άνευ προηγουμένου. Αναρωτιέμαι ποιοί ηλίθιοι κάθονται και ριπάρουν βινύλια, ειδικά όταν η μουσική μπορεί να βρεθεί σε άλλα μέσα. Μάλιστα τα παρουσιάζουν σαν κανένα σοβαρό επίτευγμα οι ανίδεοι.

...

Reaction score
4

Με τι να το συγκρίνω?

Μιλάω για τον ενοχλητικό θόρυβο επιφάνειας. Ελάχιστος μεν, υπαρκτός και ενοχλητικός δε.

Επίσης αυτή η χαρακτηριστική θολούρα που δεν υπάρχει σε κανένα από τα 20 album που έχω σε ΗD. Αλλά ούτε και σε κάποιο 16/44...;)
Άλλο λέω..
Φυσικά και το hd υλικό θα παίξει καλύτερα.
Το 'Healer' πως μπορείς να ακούσεις καλύτερα.
Αυτό ρωτάω. :102:
Από το cd (16/44.1) ή από αυτό που έσβησες ?

Reaction score
10
Mα δεν χρειάζεται να το συγκρίνω βρε. Σου επαναλαμβάνω, μιλάω για ένα θόρυβο και θολούρα που δεν υπάρχει σε κανένα cd πόσο μάλλον σε HD που όλα είναι υπερδιάφανα.Ο θόρυβος δηλαδή με χάλασε μόνο.

Αρα γιατί να πρέπει να το συγκρίνω με κάτι?

Reaction score
4

Αυτή η απύθμενη βλακεία για 24/96 vinyl rips είναι άνευ προηγουμένου. Αναρωτιέμαι ποιοί ηλίθιοι κάθονται και ριπάρουν βινύλια, ειδικά όταν η μουσική μπορεί να βρεθεί σε άλλα μέσα. Μάλιστα τα παρουσιάζουν σαν κανένα σοβαρό επίτευγμα οι ανίδεοι.

...
Εγώ είμαι αυτός που περιγράφεις ! :116:

Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά.....θέλω να το δοκιμάσω.

Να ξέρεις ότι το 24/96 παρουσιάζεται και ως 'φίλτρο'.........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε άλλο να το κάνεις για πλάκα ή για να σώσεις μερικούς δίσκους σου και άλλο να ανεβάζεις ολόκληρες δισκοθήκες στο internet. Πολλοί κάθονται και κατεβάζουν μουσική νομίζοντας ότι παίρνουν αυθεντικό matser υλικό 24/96 και αργότερα ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για vinyl rips και μάλιστα από χαλασμένους δίσκους. Ηλιθιότητα.

...

Reaction score
4

Mα δεν χρειάζεται να το συγκρίνω βρε. Σου επαναλαμβάνω, μιλάω για ένα θόρυβο και θολούρα που δεν υπάρχει σε κανένα cd πόσο μάλλον σε HD που όλα είναι υπερδιάφανα.Ο θόρυβος δηλαδή με χάλασε μόνο.

Αρα γιατί να πρέπει να το συγκρίνω με κάτι?
Αυτό έλεγα ! :126:

Αν και έχω καιρό να το ακούσω, θυμάμαι ότι είναι super (ηχογράφηση) το Healer.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: 24/96 και "marketing bits"

Αυτό έλεγα ! :126:

Αν και έχω καιρό να το ακούσω, θυμάμαι ότι είναι super (ηχογράφηση) το Healer.
Οντως από ότι λένε θεωρείται από τις καλύτερες. Πάντως δεν μου φάνηκε κάτ ιδιαίτερο και στους υπόλοιπους τομείς....:126:

Βρε άλλο να το κάνεις για πλάκα ή για να σώσεις μερικούς δίσκους σου και άλλο να ανεβάζεις ολόκληρες δισκοθήκες στο internet. Πολλοί κάθονται και κατεβάζουν μουσική νομίζοντας ότι παίρνουν αυθεντικό matser υλικό 24/96 και αργότερα ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για vinyl rips και μάλιστα από χαλασμένους δίσκους. Ηλιθιότητα.

...
Ασε που είναι πολύ ενοχλητικό για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε το search και μας βγαίνουν και αυτές οι πατάτες μαζί...:116:

Reaction score
140
Πάρε αν το έχει ( πρέπει να το έχει ) από τον Λουκά τον Στεφανιδη της Mobile Fidelity το healer και μετά τα ξαναλεμε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp