24/96 vs Vinyl

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Παιδιά, εννοείται πως απλά κάνω πλάκα (εδώ με το φίλο μου τον ΚουΦου) ...
Δεν εχεις χιουμορ.
Η επεξηγηση χαλασε ολο το ποστ:126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Να κανουμε και μια στατιστικη απο φιλους του βινυλιου.

Υπαρχουν μελη του φορουμ που να ειναι κατω των 30 ετων και να εχουν το πικαπ σαν κυρια πηγη των ακουσματων τους?
Προλαβα πρωτος.
Τι κερδιζω?
Μια δεκαδα διπλα 45αρια της Classic Records ή της Analogue Productions???:136::136::136:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.462

Έγινα 30 πριν 2.5 μήνες, με πιάνει η στατιστική; :119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

1. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο Γιώργη - βάστα φίλε γερά- που σήκωσε το βινυλολάβαρο ψηλά την ώρα που κάπχοι γνωστοί - άγνωστοι βοούσαν διά της απουσίας τους!!
Οι γνωστοι -αγνωστοι εκαλυφθηκαν απο τα ποσταρισματα του ChrisHat.Exουν παραγγειλει metric με γεπση βατομουρο:414:

Το οτι οι καλογεροι γραφανε στα μοναστηρια με πενα δεν εμποδισε τον Γουτεμβεργιο να τυπωσει.Ακομα και σημερα βεβαια γραφουμε με το χερι,αλλα δεν αγοραζουμε χειρογραφα βιβλια

Υπαρχουν μελη του φορουμ που να ειναι κατω των 30 ετων και να εχουν το πικαπ σαν κυρια πηγη των ακουσματων τους?
Μονο 2 μειοψηφιες μπορω να φανταστω

1)οσοι κληρονομησαν δισκοθηκη αξιολογη απο γονιο

2)οσοι εχουν πολλα λεφτα , βαρεθηκαν να παιζουν με κουβαδακια πλεον,και ψαχνουν αλλη ασχολια .

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159

Να κανουμε και μια στατιστικη απο φιλους του βινυλιου.

Συγγνωμη ρε Βασιλη μου αλλα γιατι βαζεις μονο τους κατω απο 30?
Λογικο εν μερη ειναι πλεον να υπαρχει μια αλλη νοοτροπια στην αποκτηση της μουσικης, που ειναι κ τζαμπα πλεον, απ το να δωσει ενας της ηλικιας μας ενα σκασμο λεφτα για να αποκτησει μια τεραστια δισκοθηκη με καλα κ ακριβα βινυλια στις μερες που περναμε...

Νομιζω πως δεν ειναι το πιο σωστο κριτηριο αυτο...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159

Μονο 2 μειοψηφιες μπορω να φανταστω

1)οσοι κληρονομησαν δισκοθηκη αξιολογη απο γονιο

2)οσοι εχουν πολλα λεφτα , βαρεθηκαν να παιζουν με κουβαδακια πλεον,και ψαχνουν αλλη ασχολια .
Kαλημερα σε ολους, καλημερα Μανο.:116:

Ρε συ τι λες τωρα...αντε το (1) ειναι σωστο αλλα το δευτερο δε στεκει κ πολυ...δηλαδη αλλοι λογοι για ν ακουσει καποιος πικαπια δεν υπαρχουν?
μονο η δισκοθηκη και τα λεφτα δηλαδη ειναι κριτηρια?
δε θα το λεγα...
χαθηκε δηλαδη το γουστο? η αισθητικη? η ορεξη κ ευχαριστηση της μουσικης χειροπιαστα? και πολλα ακομα που δεν προλαβαινω να γραψω?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ελπίζω ο Κουφούς να το ξέρει
Στην γενικη .............ειναι του Κουφου η του Κουφεος
Με την δημοτικη τα εχω χασει λιγακι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Ρε συ τι λες τωρα...αντε το (1) ειναι σωστο αλλα το δευτερο δε στεκει κ πολυ...δηλαδη αλλοι λογοι για ν ακουσει καποιος πικαπια δεν υπαρχουν?
δε θα το λεγα...
χαθηκε δηλαδη το γουστο? η αισθητικη? η ορεξη κ ευχαριστηση της μουσικης χειροπιαστα? και πολλα ακομα που δεν προλαβαινω να γραψω?
Καποιος απολαμβανει την μουσικη με τα αυτια του.Αντε και με τα ματια του αν ειναι καποιο DVD (στο σπιτι μιλαω).

Σημερα η προσβαση στην μουσικη ειναι πιο ευκολη και οικονομικη σε ψηφιακα φορμα.
Βρες μου ενα λογικο επιχειρημα σε ενα που ξεκιναει τωρα να μπλεξει με βινυλιο
Το κοστος αποκτησης ειναι δυσαναλογο και για τα μηχανηματα και για την μουσικη.
Πχ. ενα καλο CDplayer(Cambridge 840) κοστιζει 1300-1400 €.Αντε βρες σ'αυτα τα λεφτα αναλογο πικαπ-βραχιονα-κεφαλη-phonostage.
Ενας νεος που δεν μενει Αθηνα η Θεσ/νικη απο που θα αγορασει μουσικη?Με ενα κλικ εχει Keith Jarett-Coln concert με 18 €.Αντε βρες τον σε βινυλιο,σε τι κατασταση και ποσο.

Που διαφωνεις ακριβως?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Παρακαλώ ένα Metric Halo με γέμισμα της ορχήστρας κατά 20% σε βιολιά, 18% σε τύμπανα, μία αρπα στα αριστερά για ακοπανιαμέντο, εκκλησισατικό όργανο στο background και χορωδία πίσω και πάνω από την ορχήστρα...

Σας ευχαριστώ

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Παρακαλώ ένα Metric Halo με γέμισμα της ορχήστρας κατά 20% σε βιολιά, 18% σε τύμπανα, μία αρπα στα αριστερά για ακοπανιαμέντο, εκκλησισατικό όργανο στο background και χορωδία πίσω και πάνω από την ορχήστρα...

Σας ευχαριστώ
Aπόλυτα αδιόρθωτος Χρήστος. Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρεις ποτέ να επιτρέψεις στον εαυτό σου να μπεί σοβαρά στη διαδικασία να συγκρίνει και να καταλάβει. Όχι ποιό είναι καλύτερο, αλλά απλά πόσο καλό είναι ένα HD υλικό.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Προλαβα πρωτος.
Τι κερδιζω?
Μια δεκαδα διπλα 45αρια της Classic Records ή της Analogue Productions???:136::136::136:
Κερδίζεις ένα άλμπουμ 24/176.4 της RR. Θα σου τον στείλλω έτσι για "ωρίμανση".

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Aπόλυτα αδιόρθωτος Χρήστος. Αναρωτιέμαι αν θα καταφέρεις ποτέ να επιτρέψεις στον εαυτό σου να μπεί σοβαρά στη διαδικασία να συγκρίνει και να καταλάβει. Όχι ποιό είναι καλύτερο, αλλά απλά πόσο καλό είναι ένα HD υλικό.
Δεν είμαι συνηθισμένος στις πολλές... διορθώσεις... :126:

Reaction score
2.224
Ναι, για αυτό το πικάπ σου αν το δει ο σχεδιαστής του δε θα το αναγνωρίσει. Επειδή είσαι κατά των διορθώσεων:116:

Reaction score
2.224

Kαλημερα σε ολους, καλημερα Μανο.:116:

δε θα το λεγα...
Αν και ο ερωτηθείς απάντησε, νομίζω ότι δεν είναι θέμα λόγου, αλλά τρόπου. Ο τρόπος δηλαδή να είναι το πικάπ κύρια πηγή ακροάσεων σε κάποιων κάτω των 30 είναι είτε να έχει κληρονομήσει μεγάλη δισκοθήκη, είτε να έχει χρήματα για την αγορά πολλών δίσκων. Εκτός βέβαια και αν μιλάμε για μια κύρια πηγή ακροάσεων σε δισκοθήκη που αποτελείται από 100 δίσκους.

D

deleted user 10898

Guest
εν τω μεταξυ ειναι το μονο μεσο που χρειαζεται διορθωση με ισοσταθμηση απο την πρωτη στιγμη του σηματος (ρε με αυτη την ρια...) και οι βινυλιακηδες οταν τους λες για εκουαλιζερ τους σηκωνεται η τριχα... πολυ πλακα ... πιουριστες...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ναι, για αυτό το πικάπ σου αν το δει ο σχεδιαστής του δε θα το αναγνωρίσει. Επειδή είσαι κατά των διορθώσεων:116:
Το κακό (καλό) είναι ότι τις διορθώσεις μου τις βλέπουν... Δεν κρατάω κι εγώ το στόμα μου κλειστό... :143:

Βέβαια με τη λέξη "διορθώσεις", εννοούσα "αντίχριστες" παρεμβάσεις στον ήχο... :135:
Η λέξη "ενορχήστρωση" αντικαταστάθηκε από την φράση "ηχητική παρέμβαση στην ηχογράφηση"... :126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Ρε παιδγιά, το πικάπ είναι μια τεχνολογία τελειωμένη, πώς το λένε; Finito, obsolete, αμάν πχια! Ακόμα κι ο Νώε το έχει πετάξει. Άμα δε με πιστεύετε, ρωτήστε τον...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Είσαι άσχετος.

Είσαι κουφός.

Είσαι τεμπέλης.

(Άντε να το κάνω "φυγόπονος", αφού το προτιμάς :126:)

Είσαι αναίσθητος.
Είσαι φτωχός.

Είσαι αμόρφωτος και ακαλλιέργητος.

Δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις - εκτιμήσεις τις έγκυρες πηγές ενημέρωσης.
πες τα ρε άλεξ, έχω βαρεθεί να τον λέω μόνο εγώ ΚουΦό...
Αλλά στου ΚουΦού την πόρτα, πάρε το πικάπ σου και φύγε.:138:

Στην γενικη .............ειναι του Κουφου η του Κουφεος
Με την δημοτικη τα εχω χασει λιγακι.
Έτσι. Του Κουφου, του Κουφου... Τα του ΚουΦού στον Κου-Φό.:136:

εν τω μεταξυ ειναι το μονο μεσο που χρειαζεται διορθωση με ισοσταθμηση απο την πρωτη στιγμη του σηματος (ρε με αυτη την ρια...) και οι βινυλιακηδες οταν τους λες για εκουαλιζερ τους σηκωνεται η τριχα... πολυ πλακα ... πιουριστες...
μη το βλέπεις μόνο έτσι.

το εντυπωσιακότερο όλων, είναι το ότι ενώ είναι γνωστό πως πάρα πολλοί (όπως και συ) γουστάρουν μια (και δυο και τρεις) λάμπα στο σύστημά τους, διότι τους προσφέρει αυτή τη ζεστή, ανθρώπινη γεύση στον ήχο (παραμόρφωση), και για το οποίο είναι διατεθειμένοι να αλλάζουν λάμπες που και που και να καταναλώνουν περισσότερες κιλοβατώρες στην ΔΕΗ, κανείς δε τολμά να πάρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα από "χαρακτήρα" της πχ μέτρικ, χωρίς τα παρατράγουδα των λυχνιακών υλοποιήσεων. Καλό, ε?:138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Στείλε μου κι εμένα ένα αλμπουμ RR, να ωριμάσω...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159

Eυχαριστω πολυ!!

Ευτυχως κερδισα κ κατι, οριστε!

(βεβαια το εχω, και πολλα ακομη της RR που ειναι εξαιρετικα, οποτε τουλαχιστον μπορω να εχω κατι αλλο στο δωρο μου η εστω να διαλεξω??)

Χθες βραδυ ακουγα σε HD flac 24/88.2 το Ρεκβιεμ του Μοτσαρτ με την Scotish Chamber Orchesrta σε παραγωγη της Linn.

Eξαιρετικο, καθαρο και δυναμικο.
Ακουσα κ τους δισκους μου μετα.
Ολα μαζι!:138:
Διοτι καποια παλία τζαζ κ καποιες εκτελεσεις κλασσικων εργων που μου αρεσουν δεν υπαρχουν σε HD.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef