24/96 vs Vinyl

Reaction score
1.844
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

... Ακουει το ιδιο ενας τεχνικος του ηχου με ενα εμπειρο χαιντεφιλιστα? Δηλαδη παρατηρουν τις ιδιες λεπτομερειες και κρινουν ποιο ειναι το σωστο σε σχεση με το πιο ειναι το ευφωνικο η κατι αλλο που μπορει να σου δημιουργησει την ψαυδαισθηση οτι παιζει καλα, αλλα στην ουσια παραμορφωνει τον ηχο απο την πραγματικοτητα? ...
Ο τεχνικός ήχου είναι περισσότερο εκπαιδευμένος και παρατηρεί ευκολότερα τις "αποχρώσεις" του ήχου. Τυχόν εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αυτο που φτανει στα χερια μας ,και κατ'επεκταση στα αυτια μας,απεχει λογω ενδιαμεσων σταδιων απο το υλικο που διαχειριζεται ενας τεχνικος ηχου.Επισης ακουγεται συνηθως σε χωρους που απεχουν λιγο ως παρα πολυ απο ενα studio.
Ποσο ιδια λοιπον να ακουσουν και να συγκρινουν?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Μάλιστα κάποια στιγμή θα ήθελα να κάναμε και ένα συγκριτικό μεταξύ original και reprint βινυλιων για να λήξει και αυτός ο μύθος περί ανωτερότητας των original.
το έχω κάνει αυτό το τέστ με βινύλια.κάντο και εσύ και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!!!!!:138:

Reaction score
777
Πραγματικά όμως...να ρωτήσω κάτι?(3η ερώτηση γι αυτή τη βδομάδα).

πείτε βρε παιδί μου οτι εγώ έχω κάποιες Α απόψεις που τις έχω κατακτήσει μέσω ακροάσεων και λογικής σκέψης.

ο Σκαλούμπακας έχει ας πούμε κάποιες άλλες...οτι λέει το βινύλιο σαν μέσο είναι ανώτερο του ψηφιακού...

η μάζα του avsite όπως την βλέπω πιστεύει οτι το ψηφιακό είναι πάντα καλύτερο.

σωστά μέχρι εδώ?

αφού λοιπόν έχετε κάποιες αμφιβολίες μαζευτείτε όλοι μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με Α/Β τέστ βρείτε τα...δέν έχει νόημα όλοι να λέμε λόγια του αέρα χωρίς να έχουμε δοκιμάσει(πιο πολύ οι του avsite:144:).
μαζεύτε πέντε κομμάτια, οπου θα ξέρετε απο πρίν τί είναι(ψηφιακή κοπή κ.τ.λ.) και κάντε διάφορα τέστ...

προσωπικά δέν έχω εκπλαγεί ποτέ απο τα αποτελέσματα.πάντα το αποτέλεσμα ακολουθούσε τη λογική σκέψη....

τα λέω βρε παιδιά επειδή παρατηρώ οτι φοβάστε λιγάκι οι του avsite να συγκρίνετε..:137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

το έχω κάνει αυτό το τέστ με βινύλια.κάντο και εσύ και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!!!!!:138:
Αυτο παλι γιατι δεν μου ακουγεται για καλη πληροφορια για καποιους :111::116::116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οτιδήποτε αναφέρεται σαν "συγκριτικό" θα πρέπει να είναι πιό σαφές. Δηλαδή, δισκογραφία, σύστημα αναφοράς και χώρος ακρόασης.

Να μην γράφουμε λόγια του αέρα, απλά για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας...

Reaction score
777

Οτιδήποτε αναφέρεται σαν "συγκριτικό" θα πρέπει να είναι πιό σαφές. Δηλαδή, δισκογραφία, σύστημα αναφοράς και χώρος ακρόασης.

Να μην γράφουμε λόγια του αέρα, απλά για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας...
γενικότερα το τέστ με τα reprint βινύλια το έχω κάνει με τον εξοπλισμό που περιγράφεται στο "αναλογικό άνδρο".
H δισκογραφία συνήθως περιλαμβάνει εργογραφία του Χατζιδάκι όπως η Μυθολογία και ο Καπετάν Μιχάλης.
αυτά για το τέστ original-reprint.
για τα άλλα έχουμε άλλα...:137:

Reaction score
6
Στο ηχητικο αποτελεσμα πολλα πραγματα δεν εξηγουνται με τη λογικη, τις μετρησεις , τα μετρητικα οργανα, τα προγραμματα υπολογιστων, τα χαρακτηριστικα κλπ. Ειναι ολα τοσο πολυ ευμεταβλητα και σχετικα.

Σε μια αναπαραγωγη μουσικης (η ποσοστου της που ...τελικα γραφτηκε και ..περασε στο μεσο software...) εχουμε να κανουμε με συναισθηματα ,με ερμηνεια των καλλιτεχνων,με χροιες, με ηχοχρωματα,με τονικοτητα, με αποτυπωση της εικονας της ηχογραφησης , κλπ που δεν μετριουνται δυστυχως...., οπως και με διαφορετικα γουστα, παρα πολλους συνδυασμους μηχανηματων και διαφορετικους χωρους ακροασης.Με μια χαοτικη κατασταση αν το καλοεξετασουμε και ψειρισουμε το θεμα.

Καποια αλλα κομματια της ιστοριας αυτης του audio και της αναπαραγωγης σιγουρα μετριουνται και εξηγουνται με τη λογικη
και στο εργαστηριο. Αλλα και παλι ο ακροατης κριτης δεν ειναι ενα μετρητικο μηχανημα, αλλά μια ψυχη που αισθανεται ακουγοντας μουσικη απο ενα χ ψ συστημα ,που δεν μετριεται απο κανενα μηχανημα.. και ειναι και διαφορετικη...απο ατομο σε ατομο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

γενικότερα το τέστ με τα reprint βινύλια το έχω κάνει με τον εξοπλισμό που περιγράφεται στο "αναλογικό άνδρο".
H δισκογραφία συνήθως περιλαμβάνει εργογραφία του Χατζιδάκι όπως η Μυθολογία και ο Καπετάν Μιχάλης.
αυτά για το τέστ original-reprint.
για τα άλλα έχουμε άλλα...:137:
Αρα, δεν έχεις κάνει συγκριτικό (για μένα...)

ΥΓ: Ποιό αναλογικό άντρο? Περιγραφή? :139:

Reaction score
6
....Ο ακροατης κριτης δεν ειναι ενα μετρητικο μηχανημα, αλλά μια ψυχη που αισθανεται ακουγοντας μουσικη απο ενα χ ψ συστημα. Η ψυχη δεν μετριεται απο κανενα μηχανημα.. και ειναι και διαφορετικη...απο ατομο σε ατομο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ισως μαζί με την ακρόαση του HD και των βινυλίων με τον Θέμη, να έφερνε και ορισμένα original Βινύλια της DECCA η της RCA (μπορούμε να συνεννοηθούμε με PM για το ποιά ορχηστρικά έργα) που είναι σίγουρο ότι έχει στη δισκοθήκη του.

Θα ήταν ευκαιρία να κάνουμε και αυτό το τεστακι... original vinyls vs. HQ reprint 180gr... :126:

Reaction score
59

Και μένα τα βινύλια έχουν κοπεί προφανώς από τις ίδιες ταινίες, αφού είναι reprint:

Όχι Χρήστο ως αντιπρόσωπος το έχω πει αρκετές φορές δεν έχουν γίνει από την ίδια ταινία.
Η Classic records χρησιμοποίησε για εντελώς πρώτη φορά τις εντελώς πρώτες ταινίες ηχογράφησης τα λεγόμενα session tapes τα οποία η RCA στη δεκαετία του 50 και 60 δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει λόγω αδυναμίας των κοπτικών της εποχής. Γιαυτό από αυτά με επέμβαση [συμπίεση δυναμικών, μετατροπή χαμηλών συχνοτήτων από στέρεο σε μονο] έφτιαχνε αντίγραφο το οποίο ονόμαζε master. Αυτό ήταν αναγκαστικό για τα κοπτικά της εποχής εκείνης αλλά όχι για την εποχή της επανέκδοσης. Λ.Σ..

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αρα Λουκά, αυτά τα reprints της Classic Records είναι πιό original από τα original βινύλια?

Reaction score
59

Μάλιστα κάποια στιγμή θα ήθελα να κάναμε και ένα συγκριτικό μεταξύ original και reprint βινυλιων για να λήξει και αυτός ο μύθος περί ανωτερότητας των original.

Mπορεί τότε να ήταν πιό φρέσκιες οι ταινίες αλλά το σύγχρονο κόψιμο των βινυλίων είναι σε καλύτερη ποιότητα βινυλιου και από ακριβέστερα μηχανήματα κοπής... :126:
Έχω κάνει τέτοια σύγκριση μεταξύ αυθεντικών Living Stereo και επανεκδόσεων της Classic records με τα τελευταία να υπερτερούν. Οι παλιοί οι δίσκοι εξυπακούεται ότι είναι αριστουργήματα.
Όπως επίσης το κόκκινο κουτί της Alto Analogue με Ataulfo Argenta. Είχα μόνο ένα δίσκο παλιό της Decca για σύγκριση.
Οφείλω να τονίσω ότι όλες οι επνεκδόσεις δεν είναι καλές, διότι δεν γίνονται με τα πρότυπα π.χ. της Classic records.Πολλές από αυτές όχι μόνο από αυθεντικές ταινίες ηχογράφησης δεν είναι, όχι μόνο από αντίγραφα ταινιών πρώτης γενιάς δεν είναι, ούτε φυσικά από λαμπάτη χάραξη, ΑΛΛΑ είναι φτιαγμένα από cd!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
αφού λοιπόν έχετε κάποιες αμφιβολίες μαζευτείτε όλοι μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με Α/Β τέστ βρείτε τα...δέν έχει νόημα όλοι να λέμε λόγια του αέρα χωρίς να έχουμε δοκιμάσει(πιο πολύ οι του avsite:144:).
μαζεύτε πέντε κομμάτια, οπου θα ξέρετε απο πρίν τί είναι(ψηφιακή κοπή κ.τ.λ.) και κάντε διάφορα τέστ...

προσωπικά δέν έχω εκπλαγεί ποτέ απο τα αποτελέσματα.πάντα το αποτέλεσμα ακολουθούσε τη λογική σκέψη....

τα λέω βρε παιδιά επειδή παρατηρώ οτι φοβάστε λιγάκι οι του avsite να συγκρίνετε..:137:
Τέτοια ακριβώς εντύπωση έχω και εγώ. Όσες φορές το ζήτησα να γίνει μια τέτοια σύγκριση, ακόμα περιμένω. Χαίρομαι που τελικά θα γίνει. Λ.Σ.

Reaction score
1.844

... η μάζα του avsite όπως την βλέπω πιστεύει οτι το ψηφιακό είναι πάντα καλύτερο ...
Όχι πάντα, στις περισσότερες περιπτώσεις. Στις οποίες βέβαια έχουν ακολουθηθεί σωστά τα βήματα παραγωγής. Υπάρχουν ψηφιακές - από την ηχογράφηση μέχρι το τελικό προϊόν - παραγωγές όπου έγιναν μέτριες δουλειές. Γιατί, ας πούμε, έγινε αποτυχημένη προσπάθεια ωραιοποίησης του αποτελέσματος.
... Η Classic records χρησιμοποίησε για εντελώς πρώτη φορά τις εντελώς πρώτες ταινίες ηχογράφησης τα λεγόμενα session tapes τα οποία η RCA στη δεκαετία του 50 και 60 δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει λόγω αδυναμίας των κοπτικών της εποχής. Γιαυτό από αυτά με επέμβαση [συμπίεση δυναμικών, μετατροπή χαμηλών συχνοτήτων από στέρεο σε μονο] έφτιαχνε αντίγραφο το οποίο ονόμαζε master. Αυτό ήταν αναγκαστικό για τα κοπτικά της εποχής εκείνης αλλά όχι για την εποχή της επανέκδοσης.
Πολύ ενδιαφέρον! :426:

Reaction score
59
Αν μου επιτρέπετε, πριν γίνει η σύγκριση [στα πλαίσια της *ειρηνικής συνύπαρξης*]
και προκειμένου να μην αδικηθεί κανένα μέσο ώστε να βγουν τα ασφαλέστερα συμπεράσματα, θα επιθυμούσα να με ενημερώνατε για τους δίσκους βινυλίου που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε. Λ.Σ.

Reaction score
59
Επίσης αν επιθυμείτε μπορεί να γίνει συγκριτικό βινυλίου 200 γρ, cd, dvd, dvd-a, όλα φτιαγμένα ταυτόχρονα από την ίδια πηγή από τον ίδιο μηχανικό στο ίδιο στούντιο με τα ίδια μηχανήματα. Φτάνει να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστα μηχανήματα αναλογικά και ψηφιακά. Επίσης το ίδιο μπορεί να γίνει με βινύλιο 180 γρ, cd και sacd.Λ.Σ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss