3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Anaglyph Glasses)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Ana

Έλα φίλε μου, εννοείτε οτι είναι για "απλή" TV-Monitor... ;)

Reaction score
0
Re: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Anaglyph Glas

Εναλλακτικά του Stereoscopic Player, κατέβασα και δοκίμασα το Arcsoft TotalMedia Theatre 5 (στην ειδική έκδοση που στέλνει ο θείος από την Τορεντιάδα). Πολύ ωραίο πρόγραμμα και παίζει περίφημα τα SBS 3D και επιτέλους κατάφερα να δω 3D στον Ε8400 χωρίς να παίζει καρέ καρέ.... εκεί που χωλαίνει ο Stereoscopic Player (acceleration) το Arcsoft TotalMedia Theatre 5 δίνει ρέστα και εκμεταλεύεται περίφημα τις ικανότητες ενός συστήματος. Δεν έχει την πληθώρα επιλογών βέβαια που έχει ο Stereoscopic Player αλλά το ζητούμενο είναι να γίνεται η δουλειά... Δεν υποστηρίζει χωριστά αρχεία για κάθε μάτι... μικρό το κακό...

Α παίζει και με την μία υπότιτλους... και φυσικά δεν χρειάζεται να σπάσεις τα νεύρα σου με τις ρυθμίσεις του ffdshow - απλά τα παίζει όλα νεράκι!!!! ;-)

Reaction score
0
Re: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Anaglyph Glas

Το καθένα οτι τον βολεύει...
Εμένα προσωπικά όλες αυτές οι All in One λύσεις προγραμμάτων ποτέ δεν με άφησαν ικανοποιημένο ούτε από την απόδοση τους ούτε από τις δυνατότητες τους και τις επιλογές τους...
Ο καθένας πάντα ότι τον βολεύει τον ίδιο... ;)

Reaction score
0

Πως κάνεις την προβολή ώστε να βλέπεις Colorcode 3D; Το Stereoscopic Player δεν βλέπω να έχει κάποια επιλογή...

Reaction score
0

Πως κάνεις την προβολή ώστε να βλέπεις Colorcode 3D; Το Stereoscopic Player δεν βλέπω να έχει κάποια επιλογή...
Φίλε karasardelis ο Stereoscopic Player έχει από επιλογές 3D οτιδήποτε υπάρχει μέχρι και την στιγμή που μιλάμε σε 3D... ;)

Λοιπόν είναι η επιλογή Yellow-Blue και δεν το ονομάζει Colorcode γιατί αν το ονομάσει θα πρέπει να πληρώνει δικαιώματα στην εταιρία... ;)

Επιλέγεις το Colour Yellow-Blue!!

Reaction score
0

Τέλεια... σκεφτόμουν να παραγγείλω ένα ζευγάρι για να δοκιμάσω την τεχνολογία και αναρωτιόμουνα πως θα το παίξω... Ευχαριστώ...

Reaction score
21
Απάντηση: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Anaglyp

To δοκιμασα με colorcode 3d χαρτινα.2,20 ευρω εκαστο.
Εξαιτερικο αποτελεσμα σε SBS 1080p , αλλα και εντυπωσιακο αποτελεσμα σε ΟΛΕΣ τις 2D ταινιες που δοκιμασα με 3DFIER directshow filter.
Το τελευταιο αναλαμβάνει να μετατρέψει on the fly τη δισδιάστατη σε side by side ωστε να τροφοδοτηθεί ο stereoscopic και να αναλάβει την anaglyph μετατροπή (yellow -blue).
Διαθέτει ακόμη και ρυθμιστή αίσθησης βάθους.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Ana

Έτσι είναι όπως τα λες... Εξαιρετικό Αποτέλεσμα!!
(γιατί σε ένα άλλο site του χώρου, κόντεψαν να με φάνε ζωντανό!!
Χωρίς πλάκα... Και το team του site και κάποιοι "γνωστοί" members του site... ;-) lol lol

Να συμπληρώσω οτι και σε 720p SBS είναι το ίδιο καλό!! ;-)
Και αυτό με τον συνδυασμό του Stereoscopic Player με το πρόγραμμα 3DFIER το έχω κάνει και δουλεύει όπως την μετατροπή που κάνουν οι 3D TVs από 2D σε 3D... ;-)

Reaction score
21
Απάντηση: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Anaglyp

Καμια φορά οι low tech λύσεις αντιμετωπίζονται με τόσο σκεπτικισμό σα να κόστιζαν εκατομμύρια...
Ίσως και να κοστίζουν με τη μορφή διαφυγόντων κερδών εταιριών που προωθούν και εμπορεύονται νέες τεχνολογίες.Δε με αφορά
Ως καθαρό αποτέλεσμα θα έλεγα ότι μοιάζει με την εικόνα που είδα πρόσφατα σε passive 3d απο LG ,χωρίς τις ενοχλητικότατες οριζόντιες γραμμές από τη μείωση της κάθετης ανάλυσης στο 3d.
Το δε 3dfier ειναι ένα προγραμματάκι της radiantstar ,μικρής εταιρίας από την ταϊβάν που μπορεί σε πραγματικό χρόνο (χωρίς να βαραίνει τρομακτικά το σύστημα) είτε να μετατρέπει σε anaglyph την ταινία (δυστυχώς μόνο red-cyan προς στιγμήν), είτε να δημιουργεί δεύτερο καρέ side by side που είναι και το εντυπωσιακότερο εφέ.
Φαντάσου πόση είναι η διαφορά που αξίζει τον κόπο σε laptop toshiba qosmio με 3d οθονη και active shutter nvidia glasses να μη χρησιμοποιήσει κανείς τον embedded 3d nvidia player για 2d-3d μετατροπή , αλλά τον stereoscopic+3dfier+nvidia driver με active glasses (στη συγκεκριμένη οθόνη το αποτέλεσμα είναι οριακά καλύτερο από passive λύσεις).
Στη samsung 46b650 του σαλονιού με πολλά αποθέματα backlight μπαίνεις μέσα στην εικόνα.
Το μόνο που απομένει είναι καμια hardware λύση να μη μπαινοβγαίνει συνέχεια το latop στο σαλόνι.
Οι κάτοχοι HTPC φυσικά εξαιρούνται

Reaction score
21

Και μια πρόταση για όσους έχουν αργούς desktop επεξεργαστές (όπως ο δικός μου) για βαριά αρχεία (1080p -DTS ) η λύση είναι media player classic 64 bit ,windows seven, core avc χωρίς post processing και χρήση CUDA- DXVA, LAV codec για DTS (ac3 filter εναλλακτικα αλλά βαρύτερο)
O stereoscopic ειναι 32bit και δεν εχω βρει ακομη ακρη

Reaction score
0

Καλά αυτό που ανάφερα με το άλλο site του χώρου, δεν το ανάφερα τυχαία...
Στην Κυριολεξία όρμηξαν να με φάνε... και δεν υπερβάλω...
Ούτε καν το λόγο τιμή προς απόδοση δεν ήθελαν να δουν... Γιατί δεν τους συνέφερε... ;)
Μέχρι που έφτασα στο σημείο, να ζητήσω διαγραφεί το Profile μου και το Thread που άνοιξα, αλλά σιγά μην γινόταν...
Και έτσι τους ζήτησα να με διαγράψουν ως μέλος τους και ότι στοιχείο έχουν σχετικά με εμένα, ακόμα και την IP μου...
Απλά το θυμήθηκα τώρα φίλε drebel, γιατί γνωρίζω πολύ καλά, δυστυχώς, οτι για να ακούσεις καλή κουβέντα σε αυτή την χώρα............................................
Αλλά θα με ξανά δούνε.................................................... ;)

Προσωπικά το συγκεκριμένο άρθρο σκέφτηκα να το γράψω, και είναι και το πρώτο μου, γιατί διαπίστωσα οτι ήμουν από τους πολύ λίγους που γνώριζαν για την συγκεκριμένη τεχνολογία, και στο εξωτερικό ιδιαίτερα γνωστό... ;)

Το μόνο που με χαλάει, είναι οτι η συγκεκριμένη εταιρία έχει λίγο ακριβούτσικα τα Pro Glasses... τα οποία θα ήθελα να δοκιμάσω... Αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος σε σύγκριση με τα Paper glasses ας μας δώσει μία άποψη... ;)

Αλήθεια drebel, ποιά είναι η άποψη σου για το passive 3d της LG; προσωπικά δεν το έχω δει ακόμα...
Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα με τις οριζόντιες γραμμές; σε βαθμό που να είναι ενοχλητικό;

Εγώ προσωπικά την τεχνολογία της Colorcode την χρησιμοποιώ με την Sony KDL-40L4000, και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος!!
Βέβαια η συγκεκριμένη TV έχει πάρα πολύ καλά επίπεδα μαύρου για LCD και πάρα πολύ δυνατό Backlight, χωρίς να αλλοιώνεται το μαύρο της!! Που και τα δύο είναι πολύ σημαντικά ώστε να μπορεί να αποδώσει η τεχνολογία της Colorcode σωστά... ;-)
Από εκεί και πέρα το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι λίγο με τα χρώματα της εικόνας, να είναι όσο γίνεται Warm όπως λέμε, ανεβασμένο το κόκκινο χρώμα σε σχέση με τα άλλα δύο.
Πάλι συγκεκριμένα σε εμένα με την Sony KDL-40L4000 και με το έτοιμο profile της Sony το Warm2 το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ιδανικό!!

Βέβαια στο 3D όσο πιο μεγάλες είναι οι ίντσες τόσο το καλύτερο!!
Αλλά για αυτούς που έχουν 40" ή μικρότερες, που 40" είναι οριακές στο στο 3D, ένας εύκολος τρόπος και ο πιο σωστός είναι να μειώσουν την απόσταση θέασης!! Έτσι μεγαλώνει και το εύρος πεδίου της 3D εικόνας που λαμβάνουμε... ;-)
Εξάλλου πάντα υπάρχει η αναλογία ίντσες και απόσταση προβολής, που στην 3D εικόνα πάντα μειώνεται η απόσταση προβολής αρκετά σε σχέση με την 2D προβολή... ;)

Αυτά από εμένα μέχρι στιγμής... ;)

Reaction score
54
Απάντηση: Re: 3D HD ANAGLYPH STEREO 3D!!! (Watch 3D MKV on PC with 3D HighQuality Ana

Στην Κυριολεξία όρμηξαν να με φάνε... και δεν υπερβάλω...
....
Προσωπικά το συγκεκριμένο άρθρο σκέφτηκα να το γράψω, και είναι και το πρώτο μου, γιατί διαπίστωσα οτι ήμουν από τους πολύ λίγους που γνώριζαν για την συγκεκριμένη τεχνολογία, και στο εξωτερικό ιδιαίτερα γνωστό... ;)
Οπλίσου με υπομονή, αν θες να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου. Κάποιοι θα σου επιτίθενται, κάποιοι θα σε ειρωνεύονται, κάποιοι θα σε αγνοούν. Καλή δύναμη.

Reaction score
21

Δεν εχω τη συγκεκριμενη TV για να σου αναλύσω πληρως τι συμβαινει.Tην ειδα να παιζει στο Πλαισιο ενα Shrek και διαπιστωσα τα εξης:

- Αν εισαι ΟΡΘΙΟΣ εχασες το 3D.Αυτο πρεπει α αφορα κυριως αυτους που σκοπευουν να την τοποθετησουν σε επιπεδο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο των ματιων (πανω απο το τζακι, σε τοιχο κλπ).

-Βλεπεις οριζοντιες σκουρες γραμμες σαν να μην εχει γινει σωστο deinterlacing (απο εποχες doom9 νομιζω horizontal banding λεγοταν...).Δεν αφορα μονο κινουμενα σημεια στην εικονα αλλα ολοκληρη την εικονα, γεγονος που μαρτυρα την ελλειψη κατακορυφης αναλυσης.Καποιος ειδικοτερος ας με διορθωσει.

- ειναι σαφως πιο ξεκουραστη και φιλικη προς το χρηστη απο αλλες 3D τεχνολογιες που κυκλοφορουν.Ισως η αρχη για κατι καλο στο μελλον.

Μια και ασχολεισαι με εξωτερικο εχουν γινει της μοδας καποια μηχανακια μετατροπης 2D σε 3D με συνδεση ως player στην TV και τιμες απο 150 ως 350 δολλαρια.Ξερεις κατι περισσοτερο?

Παραδειγμα αυτο
http://www.3d-bee.com/bee/

ΥΓ . Μολις βρηκα οτι το artifact λεγεται FPR lines.H τεχνολογια αναλύεται αρκετα σε αυτην την συνεντευξη .

http://www.youtube.com/watch?v=ETc3Ep3wcEk

Βασιζεται την παραδοχη οτι ο εγκεφαλος συνθετει τις δυο εικονες και ΔΕΝ βλεπει τις γραμμες.

ΕΛΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ...

Πρεπει να στειλω βιοψια του εγκεφαλου μου στο τεχνικο τμημα της LG να δεηθει να φτιαξει full resolution (προφανως θα το κανει του χρονου)

Reaction score
21

Κωνσταντινε σε συνεχεια του thread σου και χωρις καμια διαθεση να το αλλοτριωσω εχω να προτεινω αρκετες ρυθμισεις πανω στα προγραμματα που προτεινες - και εισαι αξιεπαινος γι αυτο - για βελτιστη θεαση.

Η εμπειρια πανω στο θεμα ειναι τουλαχιστον 8ετης - ειδικα στο encoding / decoding - και θα προσπαθησω να την καταθεσω.Επειδη συνεχιζει το ιδιο θεμα δε νομιζω να χρειαζεται ιδιαιτερο thread.Αν φυσικα διαφωνεις μεσω ενος admin μπορουμε να το μεταφερουμε ευκολα.

Οσοι ειναι κατοχοι του 3DFier μπορουν να εκμεταλλευτουν τις δυνατοτητες αυτου του directshow φιλτρου για να "στερεοποιησουν" τις δισδιαστατες ταινιες τους.
Ο καλυτερος οπτικα τροπος που εχω εντοπισει ειναι ο εξης:

Απο τις ρυθμισεις του φιλτρου στη γραμμη εργασιων και αφου φυσικα το κανουμε enabled, θετουμε την εισοδο σηματος στο normal και την εξοδο στο interleave.Μπορει να γινει και side by side αλλα διαπιστωσα οτι η συγκεκριμενη ρυθμιση προκαλει λιγοτερο eye strain και ομαλοτερη γρηγορη κινηση.

Βαθος

Reaction score
21

Scene depth

Οι εμπειροτεροι θα γνωριζουν οτι μπορουν να αυξησουν το βαθος οσο το διδυμο εγκεφαλος - ματια συνηθιζει τη μορφη απεικονισης.

Με αυτες τις ρυθμισεις εχουμε δωσει τη δυνατοτητα σε οπιονδηποτε player μας αρεσει να εισαγει πληροφοριες τρισδιαστατης εικονας (δυο εικονες - ειτε σε μορφη SBS ειτε interleave που αναφερω).

Ο αγαπημενος μου player ειναι ο media player classic.Δοκιμασα να κανω port μεσω graphedit την αλυσιδα των φιλτρων που με ενδιεφερε χωρις επιτυχια.Ωστοσο μεσα απο καταλληλες ρυθμισεις στον player ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ !
Θα σας γραψω σε λιγο ΠΩΣ.

Οσοι διαθετουν τον stereoscopic player μπορουν να τον χρησιμοποιησουν ως εξης:

Reaction score
21

Τα υπολοιπα σχετικα με τον τροπο απεικονισης εχουν ξαναγραφτει.Επομενως θετουμε αναγλυφο κιτρινο - μπλε

Reaction score
21

Τα φιλτρα που χρησιμοποιουνται απο τον strereoscopic ειναι τα εξης

Ο τροπος εισαγωγης ειναι απλος και γινεται μεσα απο τις ρυθμισεις του player

Το ffdshow subtitles filter δε χρειαζεται να το προσθεσουμε αν εχουμε επιλεξει υποτιτλους μεσα απο τον ffdshow decoder

Reaction score
21

Οπως ειναι λογικο, αν στο σημα εξοδου του 3Dfier βαλουμε side by side θα πρεπει και στις επιλογες διαταξης του stewreoscopic να βαλουμε διπλα διπλα (δουλευει αλλα δεν το προτεινω)

Για τους μερακληδες που διαθετουν νομιμα αντιγραφα ΜΗ HIGH DEFINITION συλλογης τους μπορει η εικονα να δελτιωθει αμεσα και πολυ με τις παρακατω ρυθμισεις στον ffdshow

Απο τις ρυθμισεις εικονας εχουμε ανεβασει ΟΣΟ πρεπει τη φωτεινοτητα και το κοντραστ για να αντιπαρελθουμε την πτωση απο τα φιλτρα των γυαλιων.Ναι, απαιτουνται κανονικα καρτες η clips για calibration αλλα με λιγη εμπειρια θα διαπιστωσετε οτι οι ρυθμισεις ειναι επιτυχημενες και το οποιο fine tuning μπορει να γινει απο την τηλεοραση η το monitor.

Σειρα εχει το resize.Σκοπος ειναι το καλυτερο scaling που προσφερει ο codec

Στο settings βαζουμε Lanczos .Περι αυτου προκειται.Αναλυση τη μεγιστη δυνατη

Reaction score
21

Στο post processing θετουμε τα εξης

Εδω σκοπος ειναι το deblocking χωρις deringing που θα μειωνε τη διακριση των ακμων της κινουμενης εικονας.Αλλωστε το bitrate των συγχρωνων ερχειων δεν απαιτει συνηθως deringing (καταπολεμιση του ενοχλητικου στεφανιου απο luma η chroma pixels στα ορια των κινουμενων αντικειμενων)

Για περαιτερω ενισχυση του 3d effect σειρα εχει το sharpening.Ολα αυτα τα φιλτρα που φορτωνονται εχουν και μειονεκτηματα : τη μειωση της οξυτητας της εικονας.
Κι εδω υπαρχει λυση

Reaction score
21

Διαλεξαμε το msharpen που ειναι σχετικα πιο ελαφρυ και με threshold στο 27 δε γινεται sharpening στο ανοιγοκλεισμα των ματιων των ηθοποιων (blinking) που θα ηταν ενοχλητικο για μας.Με τη δυναμη μπορει καποιος να παιζει αναλογα με την πηγη του.Για να παιξετε απλα ενεργοποιηστε το only mask για να βρειτε το εφε που σας ταιριαζει και απενεργοποιηστε το αμεσως μετα.

Με αυτες τις ρυθμισεις νομιζω θα μεινετε ικανοποιημενοι.Οποιος θελει να προτεινει κατι καλυτερο be my guest (μαλλον Konstantinos guest:119:).Πολλα ζευγαρια ματια ειναι απειρως προτιμοτερα απο ενα...

Και τελος... οσοι εχουν περασμενον τον stereoscopic αλλα για καποιο - ανεξηγητο οπως σε μενα - λογο προτιμουν τον media player classic δειτε τι πρεπει να κανετε.

Output το κλασσικο για windows seven

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.963
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou