4x4. AΓΟΡΑΖΟΥΜΕ;

Reaction score
6
Τι λετε για τις προσφορες και μειωσεις τιμων σε μοντελα 4Χ4 που προκειται να αντικατασταθουν ; Αξιζουν οι μειωσεις η μηπως τα καινουργια μοντελα που θα ερθουν λογω πτωσης πωλησεων θα ερθουν στις ιδιες περιπου τιμες ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προφανώς αναφέρεσαι στα Grand Vitara...
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για επιλογές δύσκολες. Εξαρτάται την χρήση και πόσο ψαγμένος είσαι. Τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι ίσως τα τελευταία καθαρόαιμα εκτός δρόμου οχήματα της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Σε αυτήν την κατηγορία δεν θα ξαναδείς πίσω κίνηση, κατ΄επιλογή τετρακίνηση και αργά διαφορικά (όλα μαζί). Ότι βγαίνει από εδώ και στο εξής μπορεί να έχει αργά διαφορικά αλλά δεν θα έχει πίσω κίνηση. Θα έχει μόνιμη ή αυτόματη τετρακίνηση.
Τα Grand Vitara έχουν αποδεδειγμένες ικανότητες εκτός δρόμου και το σίγουρο είναι ότι σε συνδιασμό με το χαμηλό βάρος τους δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ στα βουνά και στα λαγκάδια. Από πλευράς αξιοπιστίας επίσης είναι πολύ καλά.

Από την άλλη για μένα ακόμη και το τετράθυρο είναι ένα οριακά οικογενειακό αυτοκίνητο, δηλαδή δεν με ικανοποιούν οι χώροι του. Αν όμως δεν έχουμε παιδιά, σκυλιά και γατιά, είσαι στο ιδανικό τετρακίνητο.

Το νέο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, με ανανεωμένη - μοντέρνα σχεδιάση και επίσης καλές επιδόσεις εκτός δρόμου αλλά με έξυπνη τετρακίνηση δηλαδή πάει η πισωκούνα. Αργά θα έχει κι αυτό. Από τιμές, γύρω στα 31.000 θα πέρνεις καλύτερο από τον υπάρχον δίλιτρο (σε άλογα).

Αν ενδιαφέρεσαι πρέπει να βιαστείς γιατί ήδη πολλά χρώματα δεν υπάρχουν... :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Προφανώς αναφέρεσαι στα Grand Vitara...
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για επιλογές δύσκολες. Εξαρτάται την χρήση και πόσο ψαγμένος είσαι. Τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι ίσως τα τελευταία καθαρόαιμα εκτός δρόμου οχήματα της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Σε αυτήν την κατηγορία δεν θα ξαναδείς πίσω κίνηση, κατ΄επιλογή τετρακίνηση και αργά διαφορικά (όλα μαζί). Ότι βγαίνει από εδώ και στο εξής μπορεί να έχει αργά διαφορικά αλλά δεν θα έχει πίσω κίνηση. Θα έχει μόνιμη ή αυτόματη τετρακίνηση.
Τα Grand Vitara έχουν αποδεδειγμένες ικανότητες εκτός δρόμου και το σίγουρο είναι ότι σε συνδιασμό με το χαμηλό βάρος τους δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ στα βουνά και στα λαγκάδια. Από πλευράς αξιοπιστίας επίσης είναι πολύ καλά.

Από την άλλη για μένα ακόμη και το τετράθυρο είναι ένα οριακά οικογενειακό αυτοκίνητο, δηλαδή δεν με ικανοποιούν οι χώροι του. Αν όμως δεν έχουμε παιδιά, σκυλιά και γατιά, είσαι στο ιδανικό τετρακίνητο.

Το νέο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, με ανανεωμένη - μοντέρνα σχεδιάση και επίσης καλές επιδόσεις εκτός δρόμου αλλά με έξυπνη τετρακίνηση δηλαδή πάει η πισωκούνα. Αργά θα έχει κι αυτό. Από τιμές, γύρω στα 31.000 θα πέρνεις καλύτερο από τον υπάρχον δίλιτρο (σε άλογα).

Αν ενδιαφέρεσαι πρέπει να βιαστείς γιατί ήδη πολλά χρώματα δεν υπάρχουν... :wink:

Επειδή έχω Grand Vitara 2.0 έχω να πω ότι σε εκτός δρόμου καταστάσεις δεν είχε ποτέ -μα ποτέ- πρόβλημα... Έχει κάνει απίστευτα πράγματα το αυτοκίνητο, ειδικά στα χιόνια...

Όσον αφορά στους χώρου είναι ικανοποιητικοί και σίγουρα μεγαλύτεροι από το Rav 4.

Το καινούργιο που αναμένεται μέχρι το τέλους του έτους, από ότι έμαθα θα έχει καλύτερη σχεδίαση, περισσότερα άλογα, αλλά δεν θα χάσει τον καθαρά off-road χαρακτήρα του. Πίσω κίνηση δεν ξέρω αν θα έχει, όμως θα έχει σίγουρα 4χ4 κατ' επιλογή και όχι μόνιμο ή αυτόματο και φυσικά την αργή τετρακίνηση...

Το σημερινό grand vitara δεν είναι ότι πιο εύκολο για οδήγηση στην πόλη αλλά δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ σε δύσκολες καταστάσεις... Το καινούργιο πιστεύω να είναι ακόμα καλύτερο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να και οι αγροτες του Κολωνακιου!(η της Καλαμαριας) :lol:
Εσύ να τα κοιτάς αυτά που μου πήρες το αμερικλάνικο για να πατάς μια φορά τον χρόνο σε 2 εκατοστά χιόνι στην αυλή σου. Άμα δεν πας βουνά και θάλασσα τι το θέλεις μωρή? Έχει μεγάλο πορτ μπαγκαζ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
6
Αναφερομαι στο Grand vitara2.5 αλλα και στο Nissan X-Trail 2.5.To αμερικλανικο του Αντρεα εχω ακουσει οτι καιει τα αντερα του,εχει πολυ ακριβα ανταλλακτικα και service ειναι ετσι Αντρεα; ΥΓ Τελος η Celica .Exω τρεις γυναικες(τη γυναικα μου και δυο κορες μην παει το μυαλο σας αλλου), μονο τα καλλυντικα τους να βαλεις δεν χωραει τιποτα.Καιρος για τζιπινγκ .Ρε μηπως γερναω;

Reaction score
51
Σαφέστατα και θα προτιμούσα το ΝΕΟ Vitara.......
Για πολλούς λόγους!!
1) Νέο σχήμα, πολύυυυ πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό
2) Νέο πολύ αναβαθμισμένο εσωτερικό, τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε υλικά/φινίρισμα/ποιότητα
3) Μεγαλύτερους χώρους
4) Βελτιωμένο σαφέστατα σε παθητική ασφάλεια αλλά και ενεργητική

Ναι. Θα πλησιάζει ένα κλικ προς τα SUV αλλά η SUZUKI πιστή στην παράδοσή της θα έχει τοποθετήσει το νέο VITARA στην κορυφή της κατηγορίας ως αναφορά τις εκτός δρόμου δυνατότητες!
Και αν σκεφτούμε ότι με ένα SUV πας παντού τότε και με το νέο VITARA θα μπορείς να πηγαίνει παντού και κάτι παραπάνω!!!
(ναι καλά γράφω....ΠΑΝΤΟΥ!! Γιατί μην μου πείτε τώρα ότι στο καθημερινό σας δρομολόγιο συμπεριλαμβάνονται περάσματα από ποτάμια βάθους 1 μέτρου ή λίμνες λάσπης........Που ακόμα και εκεί όλα τα SUV περνούν!!! Δείτε τα ετήσια τεστ του DRIVE και θα καταλάβετε!)
Πάρε και τον ετήσιο οδηγό για 4Χ4 & SUV που βγάζει το DRIVE και δες μέχρι που έχουν φθάσει όλοι αυτοί με απλά SUV!!!!

Reaction score
51
Βρήκα μια φωτογραφία του εξωτερικού του νέου VITARA
Θα είναι σχεδόν έτσι (με μικρές αλλαγές στον προφυλακτήρα...)

Drive magazine said:
Αφήστε τους να λένε ότι είναι απλώς πρωτότυπο. Αυτό είναι το νέο Suzuki Grand Vitara όπως θα κυκλοφορεί από το 2006. Κι αν είναι λιγότερο καθαρόαιμο, ε, θα το αντέξουμε...

Η Suzuki παρουσίασε το Concept X σαν μελλοντικό αντικαταστάτη του Grand Vitara, αλλά με ιδιαίτερα φουτουριστικό σχήμα και "ασαφή" τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να έχει περίεργα φώτα και φαντεζί ποδιές, αλλά μέσα δεν υπάρχει τίποτα το διαστημικό. Μιλάμε για ένα εσωτερικό που από πλευράς λειτουργικότητας και ποιότητας δεν απέχει καθόλου από αυτοκίνητο παραγωγής, είναι συγκρατημένο αισθητικά, με τις δύο ασημένιες λωρίδες της κεντρικής κονσόλας να θυμίζουν Lexus.
Οι μόνες αλλαγές του μοντέλου παραγωγής θα είναι οι προφυλακτήρες, η μάσκα, οι πλαϊνοί καθρέφτες και ίσως τα πίσω φώτα. Κατά τα άλλα, τα σημαντικά είναι ίδια, όπως για παράδειγμα οι διαστάσεις. Μήκος στα 4.470 mm, μεταξόνιο-υποσχετική-χώρων στα 2.639 mm, νούμερα δηλαδή αρκετά μεγαλύτερα από το σημερινό μοντέλο, που πλησιάζουν το XL7 και στάνταρ τετρακίνηση. Ένας διακόπτης στο ταμπλό επιτρέπει το κλείδωμα του διαφορικού στο 50:50 και την επιλογή των κοντών σχέσεων. Όταν κυκλοφορήσει το νέο Grand Vitara αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν 2λιτρο 4κύλινδρο και δύο V6, με κυβισμό 2,5 και 2,7 λίτρων.

Reaction score
5
Εγώ πάντως ή ένα Porsche Cayenne θα έπαιρνα (ξεπέρασα το αρχικό σοκ ασχήμιας, και απλά το βλέπω από τη μεριά του πολύ καλού engineering που έχει, και 'στρίβει' κιόλας), ή ένα Χ5 4.6 (επίσης 'στρίβει', και ας το έχουν πάρει όλοι οι dr*gdealers, δεν με ενδιαφέρει).
Τώρα...κάπου έβαλα τα στοιχεία αυτού του κρυφού λογαριασμού της γυναίκας μου;

Reaction score
51
Ψάχνω ακόμα φωτογραφία από το ταμπλό........
Που θα πάει........ :roll:
Θα βρω
(είναι πολύ καλύτερο από το σημερινό μοντέλο....)

Reaction score
51
Εξαίρεσε τον extra καθρέπτη που επιβάλει η Ιαπωνική νομοθεσία (στο μπροστινό φτερό, λίγο πιο πίσω από το φανάρι....) και αυτή είναι η τελική μορφή του VITARA!!

Πολύ καλό!

Tώρα αν μπορείς να βγάλεις άκρη από τα γιαπωνέζικα...............
(είναι το επίσημο release από την suzuki co japan.........)

http://www.suzuki.co.jp/release/a/a050516.htm

Reaction score
51
Ανακάλυψα και αυτό.............

Θα μου πείτε......Σοβαρή ανακάλυψη έκανες!!!
Κι όμως....
Κοιτάξτε στο καπό......
Είναι τουρμπάτο και εκεί κρύβεται το intercooler........
Μην χαίρεστε πάρα πολύ όμως :twisted: :twisted:
Δεν είναι τουρμπισμένο 1300άρι (με 120-130 άλογα!!)

Είναι τα κλασικά, Ιαπωνικών προδιαγραφών οχήματα για την πόλη.
Ίδιο σε μέγεθος με το Jimny, αλλά μόλις.....650cc!!!! :shock: :shock: :D
Kανονικότατα 4Χ4 και βγαίνει & σε αυτόματο!! :roll: :shock:

Reaction score
51
 ΥΓ Τελος η Celica .Exω τρεις γυναικες(τη γυναικα μου και δυο κορες μην παει το μυαλο σας αλλου), μονο τα καλλυντικα τους να βαλεις δεν χωραει τιποτα.Καιρος για τζιπινγκ .Ρε μηπως γερναω;
Και μια και έχεις Celica........
Μάθε το εξής και κινήσου ανάλογα.........

auto-internet.gr said:
Ευρώπη τέλος για τα Celica και MR2;

Η Toyota σκοπεύει να σταματήσει την πώληση των Celica και MR2 στην ευρωπαϊκή αγορά από τον επόμενο χρόνο, όπως αναφέρει η έγκυρη διεθνής έκδοση Automotive News Europe, στην προσπάθεια ευκολότερης προσαρμογής του μέσου όρου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της γκάμας των μοντέλων της στην αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσίας. Τα δυο αυτοκίνητα (μαζί με το πολυμορφικό Previa, που έχει την ίδια τύχη) είχαν μερίδιο 1,6% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του 2004 για την ιαπωνική εταιρεία, αρκετά μικρό δηλαδή για να μην αισθανθεί ιδιαίτερα την απουσία τους. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Toyota να προσεγγίσει τα 140 gr CO2 ανά χιλιόμετρο, που θα είναι τα επιτρεπτά επίπεδα καυσαερίων το 2009. Κύκλοι της Toyota ανέφεραν ότι η εταιρεία θα διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά περισσότερα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στη γηραιά Ήπειρο. Η ιαπωνική εταιρεία έχει στόχο πωλήσεων τα 1,2 εκατομμύρια Toyota και Lexus ως το 2010 στην Ευρώπη, με το 70% αυτών να κατασκευάζονται στην ήπειρό μας.
Μήπως να περίμενες λιγάκι ακόμα?
Ιδιαίτερα αν έχεις το τελευταίο μοντέλο μπορεί και να πιάσεις και περισσότερα χρήματα!!! :roll: :wink:

Reaction score
51
Το περιμένω πως και πως αυτό το αυτοκίνητο...

Kαι που να δείτε και το εσωτερικό του!!!
Για όσους ενδιαφέρονται πάντως υπάρχει πλήρης αναφορά στο AUTOCAR που κυκλοφόρησε την Πέμπτη που μας πέρασε!
(έχει στο εξώφυλλο το νέο ΜΧ5)
(τεύχος Νο266, 23 Ιουνίου 2005)
Προσοχή, είναι εβδομαδιαίο και θα το μαζέψουν από τα περίπτερα την Τετάρτη!! :wink: )

Reaction score
51
Χε,χε,χε..................
Τα κατάφερα!!!

Ορίστε φωτογραφία από το εσωτερικό του!!!
Δεν είναι όμορφο?

Ακόμα επιμένετε στο παλιό??? :roll: :roll: :wink:

Reaction score
14
Εμένα μου φαίνεται ως μια αντιγραφή του RAV.Το παλιό που το έχω οδηγήσει μου άρεσε και είναι πολύ καλό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON