5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
johnywh said:
Όταν κάποιος έχει πεί χιλιάδες (στην κυριολεξία) τραγούδια να υπάρχουν και τα του σωρού, τα πανηγυριώτικα ή τα ινδοτούρκικα που παίζανε εκείνη την εποχή. Όποιος ενοχλείται από αυτά, ας θυμηθεί τα δύο που του έγραψε ο Λοίζος ή αυτά των ιερών τεράτων.
Νομίζω ότι στα τραγούδια άφησε σφραγίδα που δύσκολο κάποιος να τολμήσει να δοκιμάσει ξανά.
....Η ζωή μου όλη μια ανοησία που σκοπό δεν έχει ούτε σημασία...
Αυτό το στιχάκι κακώς το "χρεώνεται" ο Καζαντζίδης. Ο συνθέτης-στιχουργός του Άκης Πάνου ουσιαστικά σκιαγραφεί προσωπικά του βιώματα στον στίχο. Ο συγκεκριμένος δίσκος του Καζαντζίδη (για το LP μιλάω) έχει μία πλευρά τραγούδια του Άκη Πάνου κα μία πλευρά τραγούδια άλλων. Όποιος τις ακουσει χωριστά θα νομίσει ότι ακούει άλλο δίσκο. Καλώς ή κακώς τον Άκη Πάνου σαν τραγουδοποιό λίγοι μπορούν να τον φτάσουν.

Τώρα για τα υπόλοιπα, απλά πιστεύω ότι οι επιλογές των τραγουδιών που έκανε ο Καζαντζίδης ήταν τραγικές. Τουναντίον σε όσα τραγούδια επέλεξαν για αυτόν άλλοι, συνήθως η εταιρία με την οποία είχε συμβόλαιο, (δηλαδή 2 τραγούδια του Λοϊζου, 2 του Χατζιδάκι, 12-15 του Θεοδωράκη και 5 του Άκη Πάνου) ουσιαστικά έχεις ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα...
 

Μηνύματα
925
Reaction score
0
ak1s said:
Πάντως το φαινόμενο να
- σε άφησε ο πατέρας
- σου λείπει η μάνα
- είσαι στην ξενιτιά
- έχεις μπαρκάρει στον Παναμά
- μην έχεις να φας
- σε άφησε η γυναίκα σου
- μην σε θέλει πια η γκόμενά σου
- μην έχεις δουλειά
- είσαι κατατρεγμένος από την ζωή
και παρ'όλα αυτά να ΜΗΝ θες να ακούσεις κανα χαρούμενο τραγουδάκι, να σου φτιάξει την διάθεση, αλλά να θες να ακούσεις τον πόνο κάποιου άλλου, τραγουδισμένο από μια κλαψ/κη φωνή (έστω στο top5 παγκοσμίως :p), μου είναι δύσκολο να το καταλάβω.
Και έχω βρεθεί σε αρκετές από τις παραπάνω καταστάσεις. Αλλά η λύτρωση δεν προήρθε από τον πόνο του άλλου, αλλά από εσωτερική διεργασία κατανόησης και προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος.
Ειλικρινά θα ήθελα να μου εξηγήσουν πώς ακριβώς καταφέρνουν να μην καταθλιβούν ακούγοντας τέτοια τραγούδια. Για πέστε ρε παιδιά, γιατί δεν καταλαβαίνω.
Yπάρχει και ο Φλορινιώτης
 

Μηνύματα
1.356
Reaction score
1
Τον είχα ξεχάσει ρε γαμώτο...


Τι να σου απαντηθεί βρε συ Άκη;
έχεις δει εσύ κανένα όταν είναι λυπημένος να θέλει να ξεφαντώσει με τσιφτετέλια;
Γι'αυτό σου έγραψα για τα μαύρα ρούχα.
Το τι αισθάνεται η ψυχή σου,εκτός από την "εσωτερική διεργασία κατανόησης και προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος." θέλεις να το απεικονίσεις και προς τα "έξω".
Είτε αυτό γίνεται με το τραγούδι,είτε με το ντύσιμο,είτε με την εξωτερική εμφάνιση.
Είναι τόσο απλό...
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι η Ελλαδα του χθες και του σήμερα. 1000 χρόνια θα περάσουν και οι Ελληνες θα ακουν ακόμα τα τραγούδια του, και στις χαρές και στις λύπες τους.

Υ.Γ Ολα τα αυθεντικά βινύλια και οι μαγνητοταινίες με τα τραγούδια του Στέλιου θα έχουν καταστραφεί μετά από 100 χρόνια . Ελπίζω τα νέα μεσα αποθήκευσης να διατηρήσουν το ηχόχρωμα της φωνής του Στέλιου. Σήμερα μόνο με βινύλιο μπορώ να απολαύσω Καζαντζίδη.
Εχουμε την υποχρέωση σήμερα να διασώσουμε τις αυθεντικές εκτελέσεις του Στέλιου από τα master tapes πριν αυτές καταστραφούν. Ασχολείται άραγε κανείς, ή δεν ενδιαφέρει εμπορικά τις δισκογραφικές εταιρείες ;
Οφείλουμε επίσης να διασώσουμε όλα τα έργα των Ελλήνων συνθετών μας και όλα τα τραγούδια που αγάπησε ο λαός μας. Τα αυθεντικά παραδοσιακά μας τραγούδια δυστυχώς δεν ενδιαφέρουν κανέναν σήμερα. Τα παραδοσιακά μας τραγούδια εξελίχτηκαν σε σκυλο-τουρκο-γύφτικα τραγούδια για τα πανηγύρια. Είναι κρίμα.
 


Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
RDoherty said:
g.kar said:
1000 χρόνια θα περάσουν και οι Ελληνες θα ακουν ακόμα τα τραγούδια του, και στις χαρές
Νινανάι, γιάβρουμ, νίναναϊ-νάι?
Οπως λένε my my hey hey ...hey hey my my!!!! :lol:
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Na na na na , na na na na, hey hey hey, na na na na !!! :lol:

Τι ωραίες εποχές, καταλαβαίναμε και όλα τα λόγια στα ξένα τραγούδια :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Yπάρχει και ο Φλορινιώτης
Ποιός είναι; Τον ξέρεις; Για πες, για πες... :D
(Η Φλώρινα και ο φλώρος γράφονται με ωμέγα πάντως...έχει σχέση; )
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
RDoherty said:
Νινανάι, γιάβρουμ, νίναναϊ-νάι?
Εμ, μα...!!! Μόνο λόγια είμαστε ρε γμτ, μαστουρώνουμε με τον πόνο του άλλου για να λέμε "κοίτα τι έπαθε ο άνθρωπος, εμείς είμαστε καλύτερα"...
Και μετά κάποιοι λένε την ψυχολογία "ψευτοεπιστήμη" :lol:
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
RDoherty said:
Δεν έχω μπορέσει να ανεχθώ τα τραγούδια του υπό οιεσδήποτε συνθήκες
Εγώ πάλι μπόρεσα....σε σημείο που με έπιασα να τραγουδάω ....νυχτερίδες και αράχνες και νινανάι και γιαβρούμ και ότι θες...

Στο στρατό! :wink:

Άμα σου τα κάνουν υπνοπαιδεία έναν χρόνο ολόκληρο...λες και ένα τραγουδι! :p :lol:
Και όχι της Κάλλας.....βεβαίως βεβαίως... 8) :lol:
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.106
Reaction score
20.588
"Κάποτε διέκρινα το εκφραστικό έρμα και τις ικανότητες της φωνής του Καζαντζίδη, και του έδωσα να πει κάποια τραγούδια μου. Προσφάτως έκανο το ίδιο με τον Αντώνη Ρέμο".

Δε το έχει πει ο Μίκης, το έκανε. Και, μεταξύ άλλων, είναι κι αυτό που διακρίνει έναν μεγάλο καλλιτέχνη: Να είναι αδίστακτος, να μη λογαριάζει τί θα πουν οι παρέες του, να ισοπεδώνει τα στεγανά της ματαιοδοξίας. Δεν έχω την απαίτηση, βεβαίως, να τον ακολουθήσετε κατά πόδας, αλλά, τουλάχιστον, προσπαθήστε το, έστω και από κάποια απόσταση, χε, χε, χε...
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Ξεχνάς τη φιλαργυρία. Η σκηνή αληθινή: αρχές δεκαετίας '80, βρίσκεται μαζί μεγάλη παρέα συμπεριλαμβάνουσα Μίκη και Μάνο σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο. Στην κουβέντα προκύπτει ότι εκείνη την ημέρα ήταν τα γενέθλια του Θεοδωράκη. Κάποια στιγμή φτάνει και ο λογαριασμός και, μέσα στη γενική αμηχανία, σώζει την κατάσταση ο Μ.Χ.: "Μίκη μου, αφού σήμεγα είναι τα γενέθλιά σου, θα σας κεγάσω εγώ". Όπερ και εγένετο, προς μεγάλη ανακούφιση του εορτάζοντος.
 

Μηνύματα
541
Reaction score
0
Πιστεύω ότι μπορεί κάποιοι να μη δέχονται τα τραγούδια και το στυλ του Καζαντζίδη.Δικαίωμα τους.
Όμως,τον όγκο και την ιδιαιτερότητα της φωνής του δεν μπορούν να τα αρνηθούν.
Οι ερμηνείες και το συναίσθημα του Καζαντζίδη σε κάποια τραγούδια δεν μπόρεσαν να αντιγραφούν ή να ξεπεραστούν από άλλους καλλιτέχνες.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Την ιδιόρυθμη ,βαθειά και εκφραστική φωνή του,δεν πρόκειται να την ακούσουμε πιστεύω ποτέ απο άλλον τραγουδιστή.
Η εποχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε,ήταν απο τις δυσκολώτερες της Νεοελληνικής ιστορίας και αυτό τον επιρέασε όπως είχε πει και ο ίδιος σε κάποια εκπομπή.
Ο ξεριζωμός του Ελληνισμού,η προσφυγιά,η εξαθλίωση,έδωσαν χρώμα στην πραγματικά αντρική φωνή του Στέλιου,με αποτέλεσμα,όλη η Ελλάδα αλλά και οι ομογενείς για πολλές δεκαετίες να μεγαλώνουν και να ζουν,ακούγοντας τα τραγούδια του που μίλαγαν για την ξενητιά,τα βάσανα και τους καϋμούς,τους έρωτες και τα πάθη ενός ολόκληρου έθνους.

Θα είναι πάντα μέσα στην ψυχή μας.
 




ika

News
Μηνύματα
14.002
Reaction score
12.978
Πέρασαν πια 18 χρόνια.
Ένα ενθύμιο από την μάλλον καλύτερη φωνή της Ελλάδας:
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.872
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top