5.1 Στο PC Για δωμάτιο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.691
Πω, ρε φίλε, τι θυμήθηκες τώρα...!!!:laugh::laugh:
(ώρα να μεταφερθούν τα posts μας στο "Off topic"...)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.864
Πω, ρε φίλε, τι θυμήθηκες τώρα...!!!:laugh::laugh:
(ώρα να μεταφερθούν τα posts μας στο "Off topic"...)
είσαι αλήτης..θα τα πω την Δευτέρα όλα στην δίωξη!!.:confused::roflmao:
τέως μοδ αυτής της αθλιότητας ! :p:lol::lolsign:

Reaction score
13
Ρε παίδες πως γίνεται διαχωρισμός του ηχείου L - R;Γίνεται ψηφιακά από την κάρτα ήχου της μητρικής;Είναι πραγματικό 5.1;Μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί π.χ στον ενισχυτή σε αναλογικές συνδέσεις βάζεις άσπρο-κόκκινο stereo για το κάθε ηχείο ενώ στην μητρική το L-R από μια υποδοχή σαν να είναι mono το κάθε ηχείο.

Last edited:

Reaction score
6.237
Ρε παίδες πως γίνεται διαχωρισμός του ηχείου L - R;Γίνεται ψηφιακά από την κάρτα ήχου της μητρικής;Είναι πραγματικό 5.1;Μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί π.χ στον ενισχυτή σε αναλογικές συνδέσεις βάζεις άσπρο-κόκκινο stereo για το κάθε ηχείο ενώ στην μητρική το L-R από μια υποδοχή σαν να είναι mono το κάθε ηχείο.
Πίστευε και μη ερεύνα

daharis666

Moderator
Reaction score
83.864
μα το κάθε ηχείο είναι Mono :)
στέρεο γίνεται όταν δουλεύουν και τα 2 8-)

Reaction score
13
μα το κάθε ηχείο είναι Mono :)
στέρεο γίνεται όταν δουλεύουν και τα 2 8-)
Έγραψα λάθος ήθελα να πω πως κάθε ηχείο έχει δύο υποδοχές ενώ τα monitor μία το κάθε ηχείο και κάθε δύο ηχεία σε μια υποδοχή στην μητρική αυτό μου φαίνεται περίεργο κυρίως από πλευρά μητρικής

daharis666

Moderator
Reaction score
83.864
Έγραψα λάθος ήθελα να πω πως κάθε ηχείο έχει δύο υποδοχές ενώ τα monitor μία το κάθε ηχείο και κάθε δύο ηχεία σε μια υποδοχή στην μητρική αυτό μου φαίνεται περίεργο κυρίως από πλευρά μητρικής
σιγά καλέ
ένα καρφάκι mini jack σε rca L-R χρειάζεται

Reaction score
13
διαχωρισμό εννοείς στις ταινίες?
Ναι γενικά στο 5.1 π.χ όταν είναι να παίξει μόνο αριστερά.Οι ενισχυτές έχουν front Left και front right 2 θύρες και όλα τα υπόλοιπα ξεχωριστά

daharis666

Moderator
Reaction score
83.864
Ναι π.χ όταν είναι να παίξει μόνο αριστερά.Οι ενισχυτές έχουν front Left και front right 2 θύρες και όλα τα υπόλοιπα ξεχωριστά
στο mpcl που χρησιμοποιώ αυτό γίνεται με επιλογές στα audio codecs (lav ή ffdshow )
το βάζεις να κάνει αποκωδικοποίηση το πρόγραμμα
κάνεις αποτσεκ (αν θυμάμαι καλά...γιατί έχουν περάσει χρόνια) εκεί που σου έχει hd-dts,dts,dolby digital κλπ κλπ

Reaction score
13
Πίστευε και μη ερεύνα
:angel::)
[DOUBLEPOST=1535636966][/DOUBLEPOST]
στο mpcl που χρησιμοποιώ αυτό γίνεται με επιλογές στα audio codecs (lav ή ffdshow )
το βάζεις να κάνει αποκωδικοποίηση το πρόγραμμα
κάνεις αποτσεκ (αν θυμάμαι καλά...γιατί έχουν περάσει χρόνια) εκεί που σου έχει hd-dts,dts,dolby digital κλπ κλπ
Ναι όμως στην δικιά μου περίπτωση από μινι 3 jack ξέρεις αν είναι πραγματικό 5.1 και σε pcm που θέλω για τα παιχνίδια;

Reaction score
707
https://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)

Επειδή είναι μονό το βύσμα δεν σημαίνει ότι κουβαλάει μόνο ένα σήμα.
Στα κινητά πχ το βύσμα έχει 3 conductors(+ground) αρα μπορεί να κουβαλάει 3 κανάλια.
Οπότε στην δικιά σου περίπτωση μια χαρά περνάνε τα 6 κανάλια από 3 (stereo) jack.

Reaction score
13
https://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)

Επειδή είναι μονό το βύσμα δεν σημαίνει ότι κουβαλάει μόνο ένα σήμα.
Στα κινητά πχ το βύσμα έχει 3 conductors(+ground) αρα μπορεί να κουβαλάει 3 κανάλια.
Οπότε στην δικιά σου περίπτωση μια χαρά περνάνε τα 6 κανάλια από 3 (stereo) jack.
Ναι το γνωρίζω.Γιατί όμως στους ενισχυτές τα διαχωρίζουν και όχι στην μητρική και τα κάνουν με jack είναι το ίδιο;

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας

Reaction score
707
Ναι το γνωρίζω.Γιατί όμως στους ενισχυτές τα διαχωρίζουν και όχι στην μητρική και τα κάνουν με jack είναι το ίδιο;

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας
Για ρίξε μια ματιά στο I/O της μητρικής σου. Χωράνε?
Γιατί δεν βάζουμε XLR στα κινητά?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney