5.1 Στο PC Για δωμάτιο

Reaction score
13
Για ρίξε μια ματιά στο I/O της μητρικής σου. Χωράνε?
Γιατί δεν βάζουμε XLR στα κινητά?
Το είχα καταλάβει θα είναι για εξοικονόμηση χώρου.Με jack εννοουσα.Θα μπορούσαν να το κάνουν με ξεχωριστά jack θα χωράνε και αν όχι στην μητρική σε μια κάρτα ήχου.Δεν ξέρω αν θα είχε διαφορά στο 5.1 εγώ αυτό ρωτάω .
Ας βάλουμε XLR στα κινητά είναι πιο ποιοτικό εχει λιγότερο noise:p.

Last edited:

Reaction score
13
Για ρίξε μια ματιά στο I/O της μητρικής σου. Χωράνε?
Γιατί δεν βάζουμε XLR στα κινητά?
Οπότε γυρνάμε πάλι στο πίστευε και μη ερεύνα.
Βρήκα αυτό που έψαχνα και αναρωτιόμουν.Για όποιον ενδιαφέρετε link https://www.skroutz.gr/s/4747184/Asus-Essence-STX-II-7-1.html#reviews

Άνετα χωράνε και τα rca πανω σε μια μητρική αλλά πιθανόν λόγο κόστους τα κάνουν με jack.τα hdmi και τα spdif δεν βολεύουν ιδιαίτερα για την χρήση που το θέλω. Έχω και τον παρακάτω παλιό ενισχυτή με rca και είμαι ακόμα σε δίλημμα η τα jbl 305 active χωρίς χρησιμοποιήσω τον παρακατω ενισχυτή ή με ενισχυτή με άλλα
ηχεία χωρίς εσωτερικό ενισχυτή

Reaction score
6.237
Η stx ii γαμει και δέρνει. Την είχα και εγώ και είναι τούμπανο. Άσε που έχει dolby digital live kai dolby pro logic καθώς και τα opamps μπορείς να τα κάνεις swap εύκολα αν θες. Κατι βασικό όμως. Αν έχεις χ370 η 470 μπορεί να έχεις θέμα. Τσεκαρε το compatibility πρωτα.

Reaction score
13
Η stx ii γαμει και δέρνει. Την είχα και εγώ και είναι τούμπανο. Άσε που έχει dolby digital live kai dolby pro logic καθώς και τα opamps μπορείς να τα κάνεις swap εύκολα αν θες. Κατι βασικό όμως. Αν έχεις χ370 η 470 μπορεί να έχεις θέμα. Τσεκαρε το compatibility πρωτα.
Για αρχή θα δουλέψω με της μητρικής βεβαία αυτό εξαρτάτε που θα καταλήξω σε ηχεία.Δεν έχω x370 η 470 η B350 όποτε λογικά θα είμαι εντάξει.

Reaction score
13
την είχες και δεν είπες τίποτα
Δεν σε ρώτησα ήταν αρκετά αισθητή η διαφορά σε σύγκριση με την εσωτερική; ελπίζω να μπορείς να μου απάντησης σε αυτήν την ερώτηση και όχι σαν της άλλες απορίες-ερωτήσεις που είχα και δεν ξέρατε να της απαντήσετε και μου έλεγες πίστευε και μη ερεύνα :p:p:tongue:

Reaction score
13
Ναι όντως και εγώ που το ξανά έψαξα με RCA θα είναι καλύτερη με καλύτερο αποτέλεσμα γενικά.;)

Last edited:

Reaction score
6.237
την είχες και δεν είπες τίποτα

Δεν σε ρώτησα ήταν αρκετά αισθητή η διαφορά σε σύγκριση με την εσωτερική; ελπίζω να μπορείς να μου απάντησης σε αυτήν την ερώτηση και όχι σαν της άλλες απορίες-ερωτήσεις που είχα και δεν ξέρατε να της απαντήσετε και μου έλεγες πίστευε και μη ερεύνα :p:p:tongue:
Οταν μιλαμε για αναλογικες εξοδους ειναι η μερα με τη νυχτα. Πρωτα απο ολα δες το snr. Επισης η εσωτερικη δεν κανει καμια αποκωδικοποιηση σηματος (οι περισσοτερες τουλαχιστον). Εγω παντως ποτε δε χρησιμοποιησα την εσωτερικη κάρτα στις αναλογικές εξόδους.
Η οπτικη εξοδος ειναι ακριβως η ιδια και στις δυο περιπτωσεις. Αυτο το τελευταιο το εγραψα για να κανω trigger μερικους.;);)
Υ.Γ Μιας και παιζεις και παιχνιδια η καρτα που εβαλες στο link ειναι μακραν μια απο τις καλυτερες επιλογες.

Reaction score
13
Οταν μιλαμε για αναλογικες εξοδους ειναι η μερα με τη νυχτα. Πρωτα απο ολα δες το snr. Επισης η εσωτερικη δεν κανει καμια αποκωδικοποιηση σηματος (οι περισσοτερες τουλαχιστον). Εγω παντως ποτε δε χρησιμοποιησα την εσωτερικη κάρτα στις αναλογικές εξόδους.
Η οπτικη εξοδος ειναι ακριβως η ιδια και στις δυο περιπτωσεις. Αυτο το τελευταιο το εγραψα για να κανω trigger μερικους.;);)
Υ.Γ Μιας και παιζεις και παιχνιδια η καρτα που εβαλες στο link ειναι μακραν μια απο τις καλυτερες επιλογες.
Όταν λες είναι η μέρα με τη νύχτα οι αναλογικές έξοδοι rca εννοείς ότι είναι πιο ποιοτικές και γενικά ότι έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου από άλλες συνδέσεις. Εσωτερική εννοείς και εσύ της μητρικής ε; Καλά η δικιά μου κάνει αποκωδικοποιηση σήματος σε οπτική έξοδος αλλά δεν θέλω να την χρησιμοποιησω γιατί και παλι θα εχει θέματα με τα παιχνίδια που είναι σε pcm και σε dolby να είναι παλι θα εχει θέματα και σίγουρα σε οπτική έξοδος ο ήχος λιγότερα ποιοτικός.Όταν λες πότε δε χρησιμοποιησα την εσωτερική κάρτα στις αναλογικές εξόδους εννοείς εισόδους;Από jack εσωτερική κάρτα ήχου σε rca;Όταν λες οπτικη εξοδος ειναι ακριβως η ιδια και στις δυο περιπτωσεις εννοείς ανάμεσα στην asus και στην εσωτερική της μητρικής;

Last edited:

Reaction score
6.237
1. Η stx ii ειναι καλυτερη απο τη μητρικη σου καρτα αν εχεις σκοπο να συνδεσεις μια συσκευη στις αναλογικες εξοδους ειτε ειναι rca ειτε jack.
2. H οπτικη εξοδος ειναι ιδια τοσο στη μητρικη οσο στη καρτα ηχου.
3. Μη μπερδευεις τα μπουτια σου αγαπητε μου. Ποτε δε σου ειπαμε η δε ξερω πως αλλιως το συμπερανες οτι η οπτική έξοδος ειναι υποδεέστερη της αναλογικής. Η μια μεταφερει ψηφιακο σημα και η αλλη αναλογικο.

Reaction score
13
1. Η stx ii ειναι καλυτερη απο τη μητρικη σου καρτα αν εχεις σκοπο να συνδεσεις μια συσκευη στις αναλογικες εξοδους ειτε ειναι rca ειτε jack.
2. H οπτικη εξοδος ειναι ιδια τοσο στη μητρικη οσο στη καρτα ηχου.
3. Μη μπερδευεις τα μπουτια σου αγαπητε μου. Ποτε δε σου ειπαμε η δε ξερω πως αλλιως το συμπερανες οτι η οπτική έξοδος ειναι υποδεέστερη της αναλογικής. Η μια μεταφερει ψηφιακο σημα και η αλλη αναλογικο.
1.αναλογικές εννοείς εξόδους από την κάρτα σε εισόδους σε έναν ενισχυτή σαν τον από πανω π.χ και μετά έξοδους από ενισχυτή σε εισόδου τον ηχείον
2.Το ξέρω ότι οπτικη έξοδος είναι ίδια τόσο στη μητρική οσο στη καρτα ηχου
3. Θέλω να πω ότι με οπτική έξοδος δεν μπορείς να εχεις pcm σε 5.1 υποστηρίζει μόνο συμπιεσμένο DTS π.χ που είναι κατώτερο

Το για που πηγαινε trigger;

Last edited:

Reaction score
13
Στην stx ii ο λόγος που είναι καλύτερη εκτός το chipset και γενικά σαν κατασκευή είναι ότι βοηθάει το ότι εχει ξεχωριστά και τα κανάλια σε rca δηλαδή βοηθάνε και τα rca έχουν και μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και ξεχωριστώ ground έτσι δεν είναι;Αλλιώς ποιος ο λόγος του δεν βάλανε jack μόνο

Last edited:

Reaction score
6.237
Δε βαλανε τζακ γιατι η καθε εξοδος ειναι για καθε ηχειο. Βολευει περαν απο το αν ειναι καλυτερο η οχι. Εσενα μη σε νοιαζει αυτο. Για τη δουλεια που θες ειναι λουκουμι.

Reaction score
13
Αφού έχει RCA θα είναι καλύτερη. :tongue:
Δε βαλανε τζακ γιατι η καθε εξοδος ειναι για καθε ηχειο. Βολευει περαν απο το αν ειναι καλυτερο η οχι. Εσενα μη σε νοιαζει αυτο. Για τη δουλεια που θες ειναι λουκουμι.
1.Το jack είναι καθαρά για εξοικονόμηση χώρου καλωδίων.
2.Αποδειξη.(Στα αυτοκίνητα η μεταφορά ήχου από την πηγή στον ενισχυτή γίνεται πάντα με rca.Γιατι δεν βάζουν jack ΑΡΑΓΕ;)
3.Η μεταφορά ήχου έχει κάποιο ελάχιστο ρεύμα και το ρεύμα όπως γνωρίζουμε δημιουργεί ηλεκρομαγνητικο πεδίο και καλύτερη μόνωση παρέχει το rca.

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.895
2.Αποδειξη.(Στα αυτοκίνητα η μεταφορά ήχου από την πηγή στον ενισχυτή γίνεται πάντα με rca.Γιατι δεν βάζουν jack ΑΡΑΓΕ;)
3.Η μεταφορά ήχου έχει κάποιο ελάχιστο ρεύμα και το ρεύμα όπως γνωρίζουμε δημιουργεί ηλεκρομαγνητικο πεδίο και καλύτερη μόνωση παρέχει το rca.
Τα jacks είναι σχεδιασμένα για συχνές συνδέσεις/αποσυνδέσεις ενώ τα RCA για μόνιμη τοποθέτηση.
Δεν παρέχουν καλύτερη "μόνωση" τα RCA, μόνο πιο σφιχτή σύνδεση.

Reaction score
13
Αφού έχει RCA θα είναι καλύτερη. :tongue:
Τα jacks είναι σχεδιασμένα για συχνές συνδέσεις/αποσυνδέσεις ενώ τα RCA για μόνιμη τοποθέτηση.
Δεν παρέχουν καλύτερη "μόνωση" τα RCA, μόνο πιο σφιχτή σύνδεση.
Ναι εγώ κάθε μέρα σπρώχνω τον υπολογιστή μπροστά ψάχνω πίσω στην μητρική να βρω την θύρα για να συνδέω και να αποσυνδέω τα ηχεία πολύ πρακτικό κάνω και μπράτσα!!!
jack: δυο κανάλια σε ένα καλώδιο με ένα ground τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν θόρυβο το ένα κανάλι στο άλλο vs rca: ένα κανάλι σε κάθε καλώδιο με δικό τους ground το καθένα ποιο είναι καλύτερο νομίζεις;

Μη μπερδευεις τα μπουτια σου αγαπητε μου. Ποτε δε σου ειπαμε η δε ξερω πως αλλιως το συμπερανες οτι η οπτική έξοδος ειναι υποδεέστερη της αναλογικής. Η μια μεταφερει ψηφιακο σημα και η αλλη αναλογικο.
Δεν περίμενα να μου το πείτε γιατί δεν περίμενα να το ξέρετε..τεχνικά η οπτική ίνα είναι κατώτερη της αναλογικής λόγω του ότι η οπτική έχει πολύ χαμηλότερο bandwidth από τις αναλογικές συνδέσεις όποτε η οπτική έχει δυνατότητα μόνο σε 2 κανάλια να έχει (με 24 bit δεν υποστηρίζεται πάντα)20 bit με 96 hz σε PCM.Επιπλέον σε 5.1 και ΌΧΙ σε παραπάνω κανάλια μπορεί να έχει μόνο 16 bit με 48khz ΣΥΜΠΙΕΣΜΈΝΟ σε AC3 η DTS η Dolby digital Και ούτε καν Dolby trueHD και ούτε Dts hdMA.Ενώ η αναλογική έχει δυνατότητα για 24bit με 192khz σε PCM ΑΣΥΜΠΊΕΣΤΟ σε πολλά παραπάνω κανάλια (Άλλες αναλογικές κάρτες φτάνουν και πολύ παραπάνω π.χ σε 32 bit/384khz) Και δεν περιορίζετε σε μόνο 2 κανάλια όπως η οπτική.

[DOUBLEPOST=1537816916][/DOUBLEPOST]Καλύτερα οποίος δεν γνωρίζει να μην απαντάει για να μην παραπληροφορεί τους άλλους

Last edited:

Reaction score
707
Άλλαξε το keyword στο Google search και ξαναδοκιμασε.
Δεν εχεις καταλάβει θεμελιώδη πράγματα και ψάχνεις απάντηση σε λαθος ερωτήσεις.

Reaction score
6.237
Ναι εγώ κάθε μέρα σπρώχνω τον υπολογιστή μπροστά ψάχνω πίσω στην μητρική να βρω την θύρα για να συνδέω και να αποσυνδέω τα ηχεία πολύ πρακτικό κάνω και μπράτσα!!!
jack: δυο κανάλια σε ένα καλώδιο με ένα ground τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν θόρυβο το ένα κανάλι στο άλλο vs rca: ένα κανάλι σε κάθε καλώδιο με δικό τους ground το καθένα ποιο είναι καλύτερο νομίζεις;

Δεν περίμενα να μου το πείτε γιατί δεν περίμενα να το ξέρετε..τεχνικά η οπτική ίνα είναι κατώτερη της αναλογικής λόγω του ότι η οπτική έχει πολύ χαμηλότερο bandwidth από τις αναλογικές συνδέσεις όποτε η οπτική έχει δυνατότητα μόνο σε 2 κανάλια να έχει (με 24 bit δεν υποστηρίζεται πάντα)20 bit με 96 hz σε PCM.Επιπλέον σε 5.1 και ΌΧΙ σε παραπάνω κανάλια μπορεί να έχει μόνο 16 bit με 48khz ΣΥΜΠΙΕΣΜΈΝΟ σε AC3 η DTS η Dolby digital Και ούτε καν Dolby trueHD και ούτε Dts hdMA.Ενώ η αναλογική έχει δυνατότητα για 24bit με 192khz σε PCM ΑΣΥΜΠΊΕΣΤΟ σε πολλά παραπάνω κανάλια (Άλλες αναλογικές κάρτες φτάνουν και πολύ παραπάνω π.χ σε 32 bit/384khz) Και δεν περιορίζετε σε μόνο 2 κανάλια όπως η οπτική.

[DOUBLEPOST=1537816916][/DOUBLEPOST]Καλύτερα οποίος δεν γνωρίζει να μην απαντάει για να μην παραπληροφορεί τους άλλους
Έχεις καταλάβει τη διαφορά του αναλογικού από το ψηφιακό σήμα; Δε ξέρεις τι σου γίνεται και μου τη λες και από πάνω. Έλεος. Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να στο εξηγησω αυτό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.209
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney