5.1 h 7.1 ?

Reaction score
0
Καλησπερα ,

Θα ηθελα να καταλαβω γιατι να προτιμησω να αγορασω 7.1 ενισχυτη απο εναν 5.1 ?

Ποια ειναι τα πραγματικα ωφελη εκτος απο την οδηγηση αλλου ενα ζευγαριου ηχειων για καλυτερη καλυψη στο χωρο?

Ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Κανένα άλλο.Αλλά αυτό είναι το κυριώτερο ζητούμενο!

Reaction score
19
Απάντηση: 5.1 h 7.1 ?

Η ταπεινή μου γνώμη (στον πολυκάναλο ήχο) είναι πως ένα 5,1 με καλά ηχεία είναι ανώτερο από ένα 7,1 με μέτρια ηχεία.

Οπότε αναλόγως το budget σου θα κατανείμεις τα ποσά ανάλογα

Reaction score
15.548

οπως υπαρχει το L-C-R για ενα καλο αποτελεσμα μπροστα......ετσi πρεπει να ειναι και πισω.....οποτε ποιο σωστο ειναι το 7.1

Απλα στους περισοτερους χωρους υπαρχει προβλημα στησιματος και μενουν με 5.1.....:116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Kαι επειδή τώρα το πρόσεξα:
Καλώς ήρθατε στο AVSite!

Reaction score
1.187

Καλησπερα ,

Θα ηθελα να καταλαβω γιατι να προτιμησω να αγορασω 7.1 ενισχυτη απο εναν 5.1 ?

Ποια ειναι τα πραγματικα ωφελη εκτος απο την οδηγηση αλλου ενα ζευγαριου ηχειων για καλυτερη καλυψη στο χωρο?

Ευχαριστω
Καλώς ήρθες!

Σκέψου πόσες ταινίες έχουν παραπάνω από 5.1 κανάλια... Ελάχιστες!
Ο λόγος λοιπόν για να πάρεις έναν 7.1 ενισχυτή είναι επειδή οι 5.1 ενισχυτές είναι τα "εισαγωγικά" μοντέλα με μικρή ισχύ και περιορισμένες δυνατότητες.
Άρα παίρνεις έναν 7.1 έστω κι αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις σαν 5.1
Και για να μην μένουν ανεκμετάλλευτα τα δύο επί πλέον κανάλια αρκετοί κατασκευαστές (όπως π.χ. η Yamaha) σού δίνουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις για διενίσχυση των κύριων ηχείων.
Το έχουν καταλάβει και οι κατασκευαστές ότι ο πολύς κόσμος σαν 5.1 τους χρησιμοποιεί τους ενισχυτές.

Reaction score
0

Πιστευα οτι υπηρχε και κατι αλλο , τεχνολογικο λ.χ ,
που δεν ηξερα αλλα τελικα η καλυτερη καλυψη στο χωρο ειναι το ζητουμενο.

Οποτε επειδη η πραξη μου εχει δειξει οτι " τα ματια ποτε δεν χορταινουν " και δεν ειναι ο καιρος για υπερβολες παμε για αγορα ενος καλου 5.1 , υπομονη για τους καινουργιους της pioneer που βγαινουν , και η διαφορα απο τον 7.1 θα πεσει στα ηχεια.

Επι την ευκαιρια ποια η διαφορα των lx μοντελων της pioneer απο τους vsx ?

Παρακολουθω το site αρκετο καιρο με ενδιαφερον αλλα ειναι η 1η φορα που γραφω, ευχαριστω για τα καλοσορισματα.

Reaction score
1.187

Επι την ευκαιρια ποια η διαφορα των lx μοντελων της pioneer απο τους vsx ?
Κάποιος που είναι πιο "ειδικός" στα μοντέλα της Pioneer ας μάς πει...
Γιατί εγώ είμαι Yamahaκιας. :137:

Παρακολουθω το site αρκετο καιρο με ενδιαφερον αλλα ειναι η 1η φορα που γραφω, ευχαριστω για τα καλοσορισματα.
Κακώς, έπρεπε να γράψεις νωρίτερα!
Πλάκα κάνω! :128:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Η LX είναι η premium σειρά της με καλύτερα ενισχυτικά στάδια,κάποιες επιπλέον ευκολίες και καλύτερη ποιότητα κατασκευής.Επίσης κάποια μοντέλα χρησιμοποιούν ICE μοντούλες στον ενισχυτικό στάδιο.
Αν είναι να φτάσεις σε αυτό το κοστολόγιο κάνε υπομονή να έρθουν οι νέοι.

Reaction score
0

Πάνω στο ερώτημα που ρωτάει ο φίλος για τον 5.1,7.1 έχω και εγώ μια απορία...
Τα HD sound formats υποστηρίζουν 5 και 7 κανάλια.
Ο 5κάναλος ενισχυτής θα απορρίψει τα άλλα δύο ή θα κάνει επαναπροσαρμογή τους στα υπάρχοντα εφόσον είναι για τον surround ήχο?
Υ.Γ:οι VSX οι καινούριοι θα υποστηρίζουν HDMI 1.4 μόνο σαν πρόσθετο ή θα έχουν και άλλα extras?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν αποριπτει τα μιξαρει στα πλαινα ηχεια
υγ
εξαρταται τον ενισχυτη

Reaction score
1.187

Γενικώς κανένας ενισχυτής δεν απορρίπτει τα επιπλέον κανάλια. Απλώς τα μιξάρει στα ήδη υπάρχοντα.

Reaction score
5.614
Το κακό όμως γίνεται όταν καλείται ο receiver να προσαρμόσει το 5.1 σε 7.1. Εκεί αλλοιώνεται η πληροφορία που πηγαίνει στα surround.

Η καλύτερη ρύθμιση είναι ο receiver να στέλνει 7.1 μόνο όταν η ταινία είναι 7.1 και σε όλες τις περιπτώσεις που η ταινία είναι 5.1, να στέλνει μόνο 5.1.

Κι επειδή οι ταινίες 7.1 μετριούνται στα δάχτυλα, και να μείνει κάποιος στο 5.1 δεν χάνει κάτι. Οπότε σίγουρα καλύτερο είναι 5.1 καλά ηχεία από 7.1 μέτρια ηχεία.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: 5.1 h 7.1 ?

Η καλύτερη ρύθμιση είναι ο receiver να στέλνει 7.1 μόνο όταν η ταινία είναι 7.1
Δηλαδή σχεδόν ποτέ!

και σε όλες τις περιπτώσεις που η ταινία είναι 5.1, να στέλνει μόνο 5.1.

Κι επειδή οι ταινίες 7.1 μετριούνται στα δάχτυλα, και να μείνει κάποιος στο 5.1 δεν χάνει κάτι. Οπότε σίγουρα καλύτερο είναι 5.1 καλά ηχεία από 7.1 μέτρια ηχεία.
Πολύ σωστά!

Εγώ ουσιαστικά το 2ο ζευγάρι surround ηχείων το θεωρώ πεταμένα λεφτά (όσο φτηνό κι αν είναι) γιατί δεν θα παίξει σχεδόν ποτέ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εγω παλι οχι, και ζω με 7 ηχεια για 7 χρονια.Με ακαταμετρητες δοκιμες, και καμποσα περιφεριακα ηχεια
.Οσα αφορα τις 7καναλες ταινιες πλεον σε αμερικανικα σαιτ υπαρχει κατηγορια 7,1.
Αλλα ποιος νοιαζεται ? το ultra 2 cinema να ειναι καλα.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: 5.1 h 7.1 ?

Εγω παλι οχι, και ζω με 7 ηχεια για 7 χρονια.Με ακαταμετρητες δοκιμες, και καμποσα περιφεριακα ηχεια
.Οσα αφορα τις 7καναλες ταινιες πλεον σε αμερικανικα σαιτ υπαρχει κατηγορια 7,1.
Αλλα ποιος νοιαζεται ? το ultra 2 cinema να ειναι καλα.
To THX Ultra2 Cinema κι εγώ δοκίμαζα, κι όταν άκουσα να παίζουν μόνα τους τα surround και αντιλήφθηκα πόσο αλλοιώνονταν σε σύγκριση με το να έπαιζαν ως 5.1, το παράτησα το 7.1.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δις ισ ντιμοκρασι.Οχι σαν καπου αλλου που ο εξωστρακισμος πηγαινε κλαουντ.Οπως και η γομμα:126:

Reaction score
5.614
Near-field ενεργά Tannoy Precision 8d είχα πλευρικά όταν έκανα δοκιμές.

Με ψεύτικο 7.1 και THX Ultra2 Cinema, που όντως είχε το καλύτερο αποτέλεσμα, τα δυναμικά των πλαϊνών τσεκουρεύονταν. Για να μην πω ότι τα ηχεία ακούγονταν σαν κονσερβοκούτια.

Επανέλαβα τις δοκιμές και με τα δίπολα Klipsch THX Ultra2, μήπως εκεί ήταν λιγότερο εμφανείς οι διαφορές, αλλά κι εκεί τα ίδια.

Οπότε προτίμησα αντί να παίζω με 4 ψαλιδισμένα ηχεία πίσω, να παίζω με 2 και καθαρά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo