500€ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ...

Reaction score
25.477
σιγουρα ομως παλι παραπανω απο οσο το πηρες.
συνηθως τα μηχανουργεια για "ψευτοδουλειες" εχουν ενα ελαχιστο ποσο χρεωσης (αναλογως εποχης).
ενδεχομενως να ειχες καλυτερη τυχη αν πηγαινες σε μηχανουργειο που δουλευει με συνεργεια αυτοκινητου γιατι εκει οντως κανουν πολλες "ψευτοδουλειες".

εμπειρικα θελεις περιπου 1 με μιαμιση ωρα για αυτο και μηχανουργικη δουλεια κατω απο 40-50 ευρω την ωρα δυσκολο να χρεωθει.

απο την αλλη με μια μεγγενη και ρουτερ για ξυλο το εφτιαχνες μονος σου

Reaction score
1.285
Γενικα διαπιστωνω οτι ακομα και σημερα δυσκολα θα ριξουν την τιμη σε λογικα επιπεδα. Ισως δεν γνωριζουν οτι εχω(ςχουμε) και αλλη εναλλακτικη και μαλιστα στην μιση τιμη.
Δεν μπορω να καταλαβω πως σκεπτονται σημερα ( ολοι οι κλαδοι ) και αντι να κερδισουν 60 δεν τα κερδιζουν.Βεβαια δεν ειπα σε κανεναν απο τους δυο οτι υπαρχει ετοιμο με 60 Ευρω στην πορτα μου και ουτε στις αναζητησεις μου για τετοια "ειδικα" πραγματα δεν λεω οτι υπαρχει και το φτηνοτερο. Ισως το καταλαβαινουν οταν φευγω...

Reaction score
25.477
δεν εχει να κανει με την εναλλακτικη
οταν κατασκευαζεις κατι σε λιγα κομματια κοστιζει ασυγκριτα παραπανω απο το να το φτιαξεις σε καποιες 1000αδες.
ο εξοπλισμος ενος μηχανουργειου συνηθως αξιζει πολλες εκατονταδες χιλιαρικα και ο καθε μαστορας το λιγοτερο 10 ευρω την ωρα.
αν εχει δουλεια , δεν μπορει να χρεωσει λιγοτερο απο 40 την ωρα.
φυσικα υπαρχουν και οι ξεπετες. εχεις πχ να πληρωσεις ρευμα 3130 ευρω και σκαει μυτη ο dimpas να το αλουμινιο του. - τι να σου φτιαξω, να αυτο το λαμακι, μμμ θελω 130 ευρω εχει δουλεια.

παντως αντικειμενικα στο δραπανο οι τρυπες μονο θελουν πανω απο 8 αλλαγες εργαλειου, το δε προφιλ μιση ωρα για πλακα στην φρεζα και φυσικα θες και τα σπειρωματα. Δεν νομιζω οτι θα το κανουν αρκετοι σε λιγοτερο απο 2 ωρες.

Reaction score
1.285
Συμφωνω μαζι σου αλλα κανενας απο τους δυο δεν πηρε το 60αρι ! Θα τα φαει σουβλακια στο Ελλαδα ο Σουηδος !

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Συμφωνω μαζι σου αλλα κανενας απο τους δυο δεν πηρε το 60αρι ! Θα τα φαει σουβλακια στο Ελλαδα ο Σουηδος !

Δεν καταλαβαινεις ή δεν θες να καταλαβεις;

:confused:

Reaction score
1.285
Τα μηχανηματα αγοραστηκαν δεκαδες χιλιαδες Ευρω, και η αξια του μαστορα αλλο τοσο! Ομως στην Ελλαδα του 2017 εχοντας επιλογες πλεον, αυτος που εχει το μαρουλι στο χερι αποφασιζει που θα το δωσει.
Σε αυτη την περιπτωση ηθελα να το δωσω εδω στην Ελλαδα αλλα δεν ηθελαν να το παρουν.
Χαμενα νοηματα, τι θελει να πει ο ποιητης δεν εχει σημασια.
Το αποτελεσμα ειναι οτι και οι δυο εχασαν και κερδισε ο Σουηδος. Με 70 η 80 Eυρω και βεβαια θα το εφτιαχνα εδω αλλα επειδη ΔΕΝ κανω σχεδον ποτε παζαρια και δεν μπηκα στον κοπο να αναφερω οτι αλλου εχει τα μισα λεφτα τα δυο αυτα μηχανουργεια εχασαν την δουλεια.
Ειναι κακο λοιπον να προσπαθουμε να δειξουμε στον μπογιατζη που ζηταει 500 για ενα δωματιο, στον φωτογραφο που ζηταει 800 ευρω μονο για ενα 30χ30 Ψηφιακο αλμπουμ(χωρις επεξεργασια), και στον μηχανουργο που ζηταει 130 ευρω για ενα πλακακι οτι θελουμε να μεινουν τα χρηματα εδω αλλα ετσι οπως δουλευει τελικος θα τα παρει την δουλεια ο αλλοδαπος μπογιατζης, ο συναδελφος που "βγαζει καλες φωτο" και ο Σουηδος που τα πουλαει ετοιμα???

Reaction score
107
επειδη ειμαι του επαγγελματος και εχω γνωμη να απαντησω χωρις βεβαια να ξερω το σπιτι αν δεν γνωριζουμε τον χορο δεν μπορει κανεις να εχει μια σαφης απαντηση στο ερωτημα σου... πριν πω πολλα τα λεφτα η λιγα εχω να πω μερικα παραδειγματα.... πρωτα 50 τετραγωνικα δεν ειναι ειναι ενα συνηθισμένο δωματιο, αλλα ενας χορος σαλοναρα θα ελεγα, η ενα δυαρι σπιτι. παλια που εμενα μονος μου σε ενα δυαρι ειχε ενα μεγαλο δωματιο και σαλονοκουζινα και ηταν 43 τετραγωνικα. θελω να πω πως 50 τετραγωνικα ειναι μεγαλος ο χορος... μετα, παιζει μεγαλο ρολο σε τι κατασταση ειναι οι τοιχοι αν εχει να βαφτει πολλα χρονια και εχει βρομισει πολυ ο τοιχος και τα ταβανια απο την τσιγαριλα παει αλλου η δουλεια, τι θελω να πω; αλλο 2 χερια περασμα χρωματος και αλλο 4 χερια που θα χρειαστεί να καλυψει η βρομια ειναι ο διπλος χρονος. μετα... παιζει μεγαλο ρολο αν το σπιτι εχει πολλα στοκαρισματα και υγρασιες μεγαλη καθυστερηση στον μαστορα, στοκαρισμα, στεγνωμα, τριψιμο, ασταρωμα, κτλ.. μετα... αυτο το μεγαλο δωματιο δεν θα εχει μια μεγαλη ντουλαπα; σιγουρα ναι, δεν θα εχει κανα 2 πορτες; μαλλον ναι, δεν θα εχει και μια σταμοπορτα αν ειναι παλιο το σπιτι; δεν μας ειπες ακριβος σε τι κατασταση ειναι το σπιτι και τι ακριβος θελεις να βαψεις... εδωσα μερικα παραδειγματα και θελω να πω πως η δουλεια δεν ειναι κανονας οτι ανα τετραγωνικα παει και η καταλληλη τιμη παιζει ρολο τι ακριβος θα βαψει και σε τι κατασταση ειναι... τωρα στην δικια σου περιπτωση ισως να αξιζε τα 500, η ισως 400 η 300 η 200 αφου δεν ξερουμε λεπτομεριες... εχω παει σε δουλειες που αν μου λεει ο ιδιοκτητης.. (ελα μωρε ενα φρεσκαρισμα ειναι ενα χερακι δεν ειναι τιποτα) και το σπιτι να εχει κοκκινα, κιτρινα, μπλε σκουρα χρωματα και να το θελει μπεζακι ανοιχτο . αντε να εξηγησεις τι και πως

kl1

Reaction score
87
Φαντάσου να μην ήταν και φίλος σου ! 800. ευρώ για 190. τ. μ διαμέρισμα μου ζήτησαν τώρα.
Χωρίς τα υλικά.

kl1

Reaction score
87
Μπογιατζήδες ,φαναρτζήδες ,υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι σε ποσοστό 80%οτι θέλουν ζητάνε και δηλώνουν κάτω από 5.000 ευρώ το χρόνο (αφορολόγητο).

Reaction score
2.051
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι βάψιμο από βάψιμο διαφέρει. Και εγώ στο βάφω με 100Ε. Αλλά βαριέμαι να το τριψω καλά, να το στοκαρω όπου χρειάζεται, να περάσω δύο χέρια ασταρι με 24 ώρες κενό ανάμεσα τους και μετά δύο χέρια χρώμα με μια μέρα απόσταση. Αυτό είναι το σωστό βάψιμο.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Τα μηχανηματα αγοραστηκαν δεκαδες χιλιαδες Ευρω, και η αξια του μαστορα αλλο τοσο! Ομως στην Ελλαδα του 2017 εχοντας επιλογες πλεον, αυτος που εχει το μαρουλι στο χερι αποφασιζει που θα το δωσει.
Σε αυτη την περιπτωση ηθελα να το δωσω εδω στην Ελλαδα αλλα δεν ηθελαν να το παρουν.
Χαμενα νοηματα, τι θελει να πει ο ποιητης δεν εχει σημασια.
Το αποτελεσμα ειναι οτι και οι δυο εχασαν και κερδισε ο Σουηδος. Με 70 η 80 Eυρω και βεβαια θα το εφτιαχνα εδω αλλα επειδη ΔΕΝ κανω σχεδον ποτε παζαρια και δεν μπηκα στον κοπο να αναφερω οτι αλλου εχει τα μισα λεφτα τα δυο αυτα μηχανουργεια εχασαν την δουλεια.
Ειναι κακο λοιπον να προσπαθουμε να δειξουμε στον μπογιατζη που ζηταει 500 για ενα δωματιο, στον φωτογραφο που ζηταει 800 ευρω μονο για ενα 30χ30 Ψηφιακο αλμπουμ(χωρις επεξεργασια), και στον μηχανουργο που ζηταει 130 ευρω για ενα πλακακι οτι θελουμε να μεινουν τα χρηματα εδω αλλα ετσι οπως δουλευει τελικος θα τα παρει την δουλεια ο αλλοδαπος μπογιατζης, ο συναδελφος που "βγαζει καλες φωτο" και ο Σουηδος που τα πουλαει ετοιμα???

Θα μιλήσω μόνο για το παράδειγμα του μηχανουργού που ανέφερες εξ' αρχής και κατέληξες να πάρεις προϊόν απο αλλού.

Η διαφορά στην τιμή -και στο εξήγησε παραπάνω ο "pankrok"- οφείλεται στο ότι ζητάς CUSTOM MADE για ΕΣΕΝΑ και μόνο ένα προϊόν απο τον Έλληνα. Ζητάς δλδ να φτιαχτεί κάτι για σένα, ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Και μετά το συγκρίνεις με την τιμή ενός τεμαχίου το οποίο έχει προέλθει απο γραμμή παραγωγής. Η διαφορά είναι παραπάνω απο ουσιαστική.

Αν ο Έλληνας είχε ολόκληρη γραμμή παραγωγής απο το εν λόγω προϊόν, τότε θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την τιμή λιανικής του με την αντίστοιχη του ανταγωνιστή.

Επίσης, γενικά μιλώντας και όχι προσωπικά σε σένα, καλό θα ήταν πριν κρίνουμε εύκολα τις τιμές που δίνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας (είτε αφορά προϊόν είτε υπηρεσία) να αναλογιστούμε και τις παραμέτρους που την διαμορφώνουν.

Και ας αρχίσουμε πρωτίστως απο την δική μας τιμή. Την τιμή δλδ που ζητάμε για την υπηρεσία που παρέχουμε ή για το προϊόν που πουλάμε εμείς οι ίδιοι. Γιατί παρατηρώ ότι είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο ο Έλληνας να θέλει να πουλήσει ακριβά γιατί το αξίζει ΑΛΛΑ να αγοράσει φθηνά γιατί είναι "έξυπνος".

Επαναλαμβάνω πως το παραπάνω είναι γενικό σχόλιο και δεν αναφέρεται σε εσένα Dimpas.

Reaction score
1.285
"Γιατί παρατηρώ ότι είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο ο Έλληνας να θέλει να πουλήσει ακριβά γιατί το αξίζει ΑΛΛΑ να αγοράσει φθηνά γιατί είναι "έξυπνος".

Εδω ειναι που συμφωνω περισσοτερα απο τα αλλα!
Και αυτο που πρεπει να γινει ειναι αυτος που πουλαει να πουλησει φθηνοτερα ετσι ωστε να ταιργιαξει και να επιβιωσει στην παρουσα Ελληνικη κατασταση.
(Εγω ετσι εχω κανει εδω και μερικα χρονια...)
Οχι μονο ο μηχανουργος ή ο μπογιατζης ή ο φωτογραφος ή ο ηλεκτρολογος αλλά ολοι.
Αυτο που θελω να δειξω με την αφορμη του μπογιατζη και το παραδειγμα του μηχανουργου ειναι το εξης:
Αυτος που διαθετει το χρημα και ψαχνει ενα προιον ή μια υπηρεσια Σημερα εχει πολλες περισσοτερες επιλογες . Το αν μεινουν τα χρηματα στην χωρα ή τα παρει ο Σομαλος μπογιατζης ειναι στο χερι του Ελληνα μπογιατζη και μονο.
Αυτο που διαπιστωνω ειναι οτι δεν διαφωνουμε (στα περι εκτως γραμμης παραγωγης custom made διεργασιων κτλ) αλλα το κοστος θα μπορουσε να ειναι λογικοτερο ετσι ωστε να παρει ο Ελληνας την δουλεια.
Αν καποιος του ελεγε οτι " εγω το βρισκω με 60 Ε μου το κανεις εσυ με 70-80 ??" Ισως και να το εκανε με 80.
Εγω προσωπικα δεν μπαινω σε αυτη την διαδικασια.

Reaction score
11.759
Αν καποιος του ελεγε οτι " εγω το βρισκω με 60 Ε μου το κανεις εσυ με 70-80 ??" Ισως και να το εκανε με 80.
Εγω προσωπικα δεν μπαινω σε αυτη την διαδικασια.
Γιατί δεν μπαίνεις στη διαδικασία;

Reaction score
1.285
Γιατι σημερα με ολα τα μεσα που παρεχει το 2017 μπορω να δδιαλεξω χωρις να παζαρςψω και να" προσβληθει" ο μαστορας. Αν η τιμη δεν μου κανει παω αλλου αγοραζω απο κινα 10 ζευγαρια βαμβακερα γαντια 4 ευρω και οχι 7 ευρω το ενα που θελουν οι εδω...
Σε τετοιες χαοτικες διαφορες στην τιμη δεν υπαρχει περιθωριο παζαριου η κουβεντας.
Εξαλλου κανενας απο τους δυο δεν με ρωτησε" εσυ ποσσα θα εδινες?" ερωτηση που κατα 80% θα του εδινε την δουλεια....

Reaction score
107
πολλοί δίνουν υπερβολική τιμή για να μή πάρουν τη δουλειά επειδή το θερούν αγγαρεία.
Το έχω κάνει κι εγώ....

αυτο που λες και εγω το εχω κανει. αν δω ενα σπιτι σε πολυ χαλια κατασταση και δω οτι ο ιδιοκτητης δεν καταλαβαινει οτι θελει πολυ δουλεια και αναγκαστικα δεν μπορω να την παρω φθηνα τοτε δινω μια τιμη και φευγω και καμια φορα λεω καλυτερα που δεν πηρα. υπαρχει και αυτη η περιπτωση

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut