5000 γιούρια....καλά είναι ;

Reaction score
15.548
Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

και ο προβολεας ειναι μια χαρα.....ισως παρεις και ενα φιλτρακι για να μην εχεις τοσο φως που βγαζει....

με mdf και πιστολι μια χαρα θα γινει....

mdf 178/1 να φτιαξεις.....και με ενα ευκολο masking με κανα 100σταρικο για πανω-κατω εισαι ετοιμος....

Reaction score
15.548

αααααα.....ματ μπογια....μην βαλεις καμια γυαλιστερη και κλαιει ολο το site :tongue:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

To περί Kef απαντήθηκε
Δεν είναι κακό ηχείο.Ούτε απαραιτήτως χειρότερο από το jbl.
Απλά το jbl έχει 2 πλεονεκτήματα:
Τρομερή ευελιξία τοποθέτησης.Στην θέση σου θα έβαζα την μπροστινή 3άδα πάνω απ την οθόνη προβολης.
Παρόλο το μέγεθος του πρακτικά δεν έχει όριο στην ενίσχυση που αποζητά.Και με το DNA που κουβαλάει,όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

αααααα.....ματ μπογια....μην βαλεις καμια γυαλιστερη και κλαιει ολο το site :tongue:
Είπαμε από home theater δεν....αλλά κοινό νου ακόμα έχουμε:wink:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δεν είναι κακό ηχείο.Ούτε απαραιτήτως χειρότερο από το jbl.
Απλά το jbl έχει 2 πλεονεκτήματα:
Τρομερή ευελιξία τοποθέτησης.Στην θέση σου θα έβαζα την μπροστινή 3άδα πάνω απ την οθόνη προβολης.
Παρόλο το μέγεθος του πρακτικά δεν έχει όριο στην ενίσχυση που αποζητά.Και με το DNA που κουβαλάει,όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.
Ηχείο μου προτείνεις η κάσιους φυστίκια βρεεεεεεεεεεεεεεε :cool:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Αντί για τα Kef πάρε μια 5άδα JBL Control Νοw και τα ρέστα τα ρίχνεις σε ένα πιο δυνατό sub(πχ το pb12 της ίδιας εταιρίας που είπε και ο Κώστας).
Τα είπα κι εγώ Γιώργο αλλά με τον Pioneer δεν πρόκειται να δει τι κάνουν. Τα KEF έχουν σαφώς χαμηλότερες απαιτήσεις σε ρεύματα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σχετικά με τα Kef...

-Είναι απλά μιά πρόταση

-Γνωστή και καταξιωμένη εταιρεία

-Πλήρης πρόταση για center-front-back

-Καλό κεντρικό (έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον)

-Εμφανίσιμα (σε σχέση με τα φυστίκια :rolleyes:)

Εκτός του Βλάση Σ που πρότεινε Magnat δεν άκουσα άλλη πρόταση στα 1000-1500 για 5 ηχεία

Reaction score
15.548

δεν ειπες οτι θα παιξεις με τα δικα σου σαν l-r ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μου είπαν οτι καλά είναι να είναι της ίδιας σειράς τα 5 ηχεία για ομοιογένεια:thumbsdown:
Βολεύει να είναι και μικρά για πιό εύκολη τοποθέτηση

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Σχετικά με τα Kef...

-Πλήρης πρόταση για center-front-back
Ναι,αλλά τα l-r είναι δίδρομα και το κεντρικό 3δρομο.Adios ομοιογένεια..

Τελικά η ασθένεια των νοτίων κατηγοριών χτύπησε.Θες να είναι κουτί/ξύλο το ηχείο:biggrin:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Με 1600 ευρώ...(και με άλλα ενδιαφέροντα set up)-πολλές ερωτήσεις/απαντήσεις...αν ''Θέλετε να μάθετε τα βασικά του Ήχου, του Hi-Fi και του Οικιακού Κινηματογράφου'' στο κάτω μέρος:biggrin:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Ηχείο μου προτείνεις η κάσιους φυστίκια βρεεεεεεεεεεεεεεε :cool:
Σαν κάσιους θα παιζουν τα KEF μπροστά στα JBL από δυναμικά και (και χαμηλότερο SPL) μιας κι έχω αγοράσει πάνω από 3 ζευγάρια KEF (και μεγαλύτερα) κι έχω και τα Control Now ξέρω τι σου λέω. Και στο dispersion και στο off-axis performance + την ευκολία τοποθέτησης υπερτερούν. Ρίξε τους από 500 Watt και στα KEF και στα JBL και θα καταλάβεις..................ποιο θα καεί μιας και δεν είναι φτιαγμένο για τέτοιες καταπονήσεις όπως του Home Cinema.

Μάλλον θα παραλάβω και μια 7αδα Electrovoice Evid 4.2 μαζί με το σαμπ τους για πελάτη μου σύντομα κι αν προλάβω ίσως τους κάνω ένα test drive αλλά δεν έχω και σοβαρά expectations για τα συγκεκριμένα και σε σχέση με τα JBL έχουν σαφώς υποδεέστερα mids και highs αλλά είναι οικονομικά.

Πάντως για να μην το κουράζουμε και για όσους ενδιαφέρονται για απόδοση Home Cinema καθαρά, δηλαδή για δυνατότητα απόδοσης όσο το δυνατόν περισσότερης πληροφορίας από το soundtrack και απόστάσεις 3-4 μέτρα ηχεία hi-fi bookshelf με ευαισθησία 85db και 130 watt power handling δεν κάνουν. Τους λόγους τους έχουμε εξηγήσει πολλές φορές κι έχουν να κάνουν με τη δυναμική συμπίεση (και παραμόρφωση), ικανότητα στάθμεων (όχι για πλάκα) και off-axis performance συν τα θέματα διασποράς τύπου "γλόμπου".

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Ναι,αλλά τα l-r είναι δίδρομα και το κεντρικό 3δρομο.Adios ομοιογένεια..

Τελικά η ασθένεια των νοτίων κατηγοριών χτύπησε.Θες να είναι κουτί/ξύλο το ηχείο
Το έχεις δει αυτό το κεντρικό live Γιώργη? Είναι bass reflex το mid-tweeter και έχουν ένα ενεργό κι ένα παθητικό woofer σε κλειστή καμπίνα?

Reaction score
209
Απάντηση: Re: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Το έχεις δει αυτό το κεντρικό live Γιώργη? Είναι bass reflex το mid-tweeter και έχουν ένα ενεργό κι ένα παθητικό woofer σε κλειστή καμπίνα?
Για το ABR των KEF λες; Είναι ένα γούφερ χωρίς πηνίο που πάλλεται από την πίεση του αέρα εσωτερικά. Auxilliary Bass Radiator

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Όχι ενεργό,τουλάχιστον με την έννοια που νομίζει ο κόσμος τα ενεργά.Απλά το ένα woofer παίρνει σήμα και το άλλο είναι παθητικός ακτινοβολητής(ABR κατά την Kef).
Όχι το συγκεκριμένο δεν το έχω ακούσει εν λειτουργία.Μόνο τα μεγάλα δαπέδου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Με 1600 ευρώ...(και με άλλα ενδιαφέροντα set up)-πολλές ερωτήσεις/απαντήσεις...αν ''Θέλετε να μάθετε τα βασικά του Ήχου, του Hi-Fi και του Οικιακού Κινηματογράφου'' στο κάτω μέρος:biggrin:
Αν αυτή η εταιρία είχε κανά κεντρικό της προκοπής..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Και επειδή έχεις ψυχολογικά με τους ξηρούς καρπούς:
Κλικ (x3)
Για πίσω ξεκίνα με αυτά.
Το σύνολο 1141ε.
Αν και για να έχεις καλύτερη αίσθηση του περιφερειακού ήχου(μιας και δεν σε βλέπω να πηγαίνεις σε 7άδα) τότε αυτά.Μαζί με την 3άδα είσαι στα 1450.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.789

Εκτός του Βλάση Σ που πρότεινε Magnat δεν άκουσα άλλη πρόταση στα 1000-1500 για 5 ηχεία

ψεύτη!!!!!:tongue:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Pioneer SC-2022 950 € (από 869 χθες)(Υπάρχει και η Γερμανική αγορά:fuckyou: 649 +19 € μεταφορικά))
Από άποψη δύναμης μάλλον είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera