5000 γιούρια....καλά είναι ;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.471
Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Ο Βλάσης τώρα πρέπει να πουλήσει το ''avatar''!

Δε νομίζω να το ξαναβάλει σε κανέναν! :biggrin:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ρε πειραχτήρια και οι δυό σας.....
Ο Βλάσης έβαλε το Avatar γιατί έχει πολλά εντυπωσιακά εφφέ .
Και στο Ζιζίκ είδαμε για λίγο το 2012 .Εφφέ,εφφέ,εφφέ ,και Master and Commander και μπαμ και μπουμ
Δεν υπήρχε ίχνος αμφιβολίας οτι το αμάξι δεν θα πάθαινε τίποτα ενώ καταστρεφόταν το σύμπαν.
Φαινότανε ωραία όμως .Και σκέφτεσαι αυτό πως θα φαίνεται

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Και αν δεν ανοίγει πως ξέρεις για τι θέμα μιλάμε:rolleyes:
Μήπως έχεις χακιάσει το PC μου ;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.471

Όχι, ξέρω τα γούστα σου στις γυναίκες! :biggrin:

Reaction score
8.905

Βρε τον γέρο θέλει και μικρούλες....

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.519

Καλά !!! και συ θέλεις ωραίες υπάρξεις , αλλά δεν σε αποκαλούμε ΓΕΡΟ. Συμμαζέψου , μην βρεθούν τίποτα φωτό περίεργες , και τις δει η κυρά σου και έχουμε άλλα μετά.
Τίποτα γιαπωνεζιές περίεργες, ξέρεις τώρα εσυ..!!!

Reaction score
8.905

Καλά !!! και συ θέλεις ωραίες υπάρξεις , αλλά δεν σε αποκαλούμε ΓΕΡΟ. Συμμαζέψου , μην βρεθούν τίποτα φωτό περίεργες , και τις δει η κυρά σου και έχουμε άλλα μετά.
Τίποτα γιαπωνεζιές περίεργες, ξέρεις τώρα εσυ..!!!
:cry: :angel:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Σωτήρη,
στο κυνήγι του Pure performance έχεις να παλέψεις με 2 θεριά.
Τον χώρο (με τα ακουστικά και οπτικά θέματα) και τα μηχανήματα .
Όπως ο Χαϊφιντελίστας ονειρεύεται το "Μέγαρο" έτσι και ο Σινεματζής υποθέτω ονειρεύεται κάποια ιδανική αίθουσα προβολής .
Το αμείλικτο ερώτημα και για τους 2 είναι .....γιατί
Για να απολαύσει η για να δικαιωθεί ;
Εξαρτάται το πως το βλέπει ο καθένας. Προσωπικά το βλέπω ως ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά και αναφέρομαι στο τεχνικό μέρος που είναι και το αμφιλεγόμενο. Μια "πρόκληση" που εμπεριέχη στοιχεία διασκέδασης και τίποτα άλλο! Είναι μέρος της ανάπτυξης του εγξεφάλου του ανθρώπου από την εποχή που κυνηγούσε και ζούσε σε σπηλιές ενώ η ενδυμασία του αποτελούταν από προβιές ζώων. Η ποικιλία και η διεύρυνση το τρόπου που εφαρμόζουμε την νοημοσύνη μας προσδίδουν και τα δυο απόλαυση μεταξύ άλλων και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα. Δεν ζούμε απλά για να επιβιώνουμε βιολογικά. Σε αυτό το πλαίσιο καταλαβαίνεις τι εννοώ και έτσι το βλέπω εγώ για εμένα.

Με άλλα λόγια η τεχνική πρόκληση είναι και αυτή απόλαυση για μένα διότι έχει βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο από το να κάτσω στον καναπέ και να δω τηλεόραση. Είναι γυμναστική του μυαλού, είναι ταξιδι στο νέο, είναι αλλαγή από τα καθημερινά και ανάδειξη της νεότητας και παιδικότης τους καθενός.

Γιατί λοιπόν κατέβασα software και σχεδίασα υδροπονικό θερμοκήπιο για τον κήπο, με ακριβείς υπολογισμούς ριζών έστω κι αν για το χ λόγο δεν κατάφερα να το κατασκευάσω?
Γιατί ασχολήθηκα με υδρόψυξη στα PC μου και τώρα τα πουλάω όλα?
Γιατί ασχολούμε με ψηφιακούς φορτιστές μπαταρίες και LED φακούς?
Γιατί έχω 100 εργαλεία?
Γιατί έστησα ενυδρείο με θαλασσινά ψάρια και διαβάζω για τη ζωή των κοραλιών?
Γιατί έχω δυο ντουλάπια αξεσουάρ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο (και δεν ξανακάπνισα κανονικό)?
Γιατί όταν μου τη βαράει κατεβάζω συνταγές για μαρινάδες και τρώω 5 ώρες στην κουζίνα για να κάνω BBQ? Χρειαζόμουν δυο ακριβές ψησταριές αερίου? ΟΧΙ, κι όμως με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω και τρίτη γιατί ψήνει τελείως διαφοερτικά.
Γιατί ένα Σαββατοκύριακο που έλλειπε η γυναίκα μου ξεκίνησα να διαβάζω για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμα και τελικά έφαγα δυο ημέρες διαβάζοντας ιστορία και δεν άναψα ούτε μηχάνημα ούτε προβολέα?

Η λίστα θα μπορούσε να πιάσει σελίδες αλλά το νόημα το αντιλαμβάνεσαι και ο καθένας έχει τη δική του λίστα.

Πολλοί από εμάς (βόρειοι και νότιοι)θυμίζουν τον μανιώδη συλλέκτη που ξοδεύει αμύθητα ποσά για κάποιο έργο τέχνης μόνο και μόνο για να το έχει .Και για να τον "ζηλεύουν","μακαρίζουν" η "φθονούν" ανάλογα με την οπτική που το βλέπει κανείς.
Οι συγκεντρώσεις σε σπίτια "εχόντων"το αποδεικνύουν περίτρανα .

-"Αχ τι φανταστικό που το έχεις κάνει "μπροστά στον ιδιοκτήτη
:smile:

-"δεν ακουγότανε η δεν βλεπότανε ρε παιδάκι μου"εμπιστευτικά στο αυτοκίνητο της επιστροφής
:wink:

Ε αυτά είναι που σιχαίνομαι και είχα εξαφανιστεί 1 χρόνο όταν όντως πολύ σοβαρά θέματα για τη ζωή μου είχαν κατακλύσει το μυαλό μου. Μερικοί το παίρνουν τόσο σοβαρά που νομίζεις ότι θα κλάψουν αν τους πεις ότι το σύστημα μα τους δεν σου αρέσει (ή δεν παίζει αλλά αυτό είναι άλλο).
Αν είναι να χαλάμε τις καρδιές μας για τα παιχνίδια μας και να μαλώνουμε όπως ο γιος μου ο πεντάχρονος με τους φίλους του γιατί θέλουν όλοι το ίδιο παιχνίδι κι ας έχουν άλλα δέκα γύρω τους τότε μας λείπουν μόνο οι πιπίλες. Το αναφέρω γιατί είναι απιστεύτο το τι παίζει από κουτσομπολιό εδώ μέσα. Απίστευτο! Λοιπον όσον αφορά το σύστημα μου βαράτε ελεύθερα, χύμα και μπροστά μου και δεν παρεξηγώ κανέναν ούτε πτοούμαι στο ελάχιστο. Άσε που τώρα με αυτά τα παλιοεπαγγελματικά που έχω ποιος ξέρει τι θα σκέφτηκαν καμπόσοι σε σχέση με τα B&W.

Αν ο ιδιοκτήτης το απολαμβάνει όμως λίγη σημασία έχουν τα σχόλια. Αν όμως ο ιδιοκτήτης αντί να το απολαμβάνει απλά αρέσκετε στις φιλοφρονήσεις και στην ογδόης κατηγορίας αναγνώριση που σου δίνουν αυτές τότε το πρόβλημα είναι αλλού και το χόμπυ απλά παρηγοριά στον άρρωστο.

Μουσική και cinema είναι κατάθεση ψυχής από τον καλλιτέχνη και κατανάλωση από την μεριά του κοινού.
Αν δεν το δει η δεν το ακούσει ,και κυρίως αν δεν το αγαπήσει, ο κόσμος το έργο είναι αποτυχία για τον καλλιτέχνη.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να κάνω τον χώρο μου Abbey Road Studio για να την βρω με Mozart ,LedZeppelin η Τσιτσάνη.
Ούτε Radio City (για τους νέους-αίθουσα κινηματογράφου με πανοραμική οθόνη το 1970) για να δω μιά ταινία στο σπίτι μου.

Συμφωνώ και αυτός είναι ο λόγος που ξεχώρισα το τεχνικό μέρος από το καλλιτεχνικό. Ο πεθερός μου έχει πάνω από 5.000 δίσκους και δεν ξέρω πόσα CD. Αν δεις από τι ακούει θα φύγεις από το παράθυρο αλλά μεγάλωσε με τη μουσική και δεν μπορεί χωρίς αυτή. Καμία σχέση με τα μηχανήματα. Παρομοίως έχω γνωστό μου που επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αμερική με Mcintosh Monoblock και ηχεία και ήρθαν να του τα συνδέσουν γιατί το μόνο που ξέρει είναι να πατάει το "play". Τα πήρε και ούτε ασχολήθηκε ποτέ ξανά με το θέμα μηχανήματα. Μουσική όμως απολαμβάνει συνεχώς.

Είναι δυο ξεχωριστά πράγματα και το ένα δεν αποκλείει το άλλο ούτε χρειάζεται να μιλάμε για άκρα τα οποία αν με έπερνε ευχαρίστως θα τα έφτανα και νομίζω ότι ανέλυσα το γιατί. Αν κάποιος ικανοποιείται με το Χ σύστημα αυτό δεν σημαίνει ότι θα ικανοποιείται και κάποιος άλλος. Γι'αυτό δεν φοράμε όλοι τα ίδια ρούχα, δεν χτίζουμε τα ίδια σπίτια, δεν τρώμε τα ίδια φαγητά, δεν οδηγούμε τα ίδια αυτοκίνητα, δεν...., δεν......, δεν......... Και ναι πολλές φορές έχει να κάνει με το οικονομικό και εκεί είναι που βγαινει κατά βάση ο κομπλεξισμός του μέτριου προς το κορυφαίο. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά βέβαια αλλά είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συνέχεις. Πως να το κάνουμε υπάρχει κακό, απλό, μέτριο, καλύτερο και κορυφαίο και ειδικά στο Home Cinema με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τίποτα δεν σου χρειάζεται απ'όσα συζητάμε εδώ μέσα. Παιχνίδι είναι και ο καθένας ξέρει τι μπορεί να διαθέσει για να παίζει ή τι θέλει να διαθέσει. Αν κρινει ότι δεν αξίζει ας μην το κάνει. Αν κρινει ότι δεν μπορεί, χίλιες φορές να μην το κάνει. Ούτε θα τον κακοχαρακτηρίσει κανείς ούτε θα φάει πόρτα από τον Αγιο Πέτρο. Απλά δεν υπάρχει λόγος να υποβιβάζουμε την αξία που αντιλαμβάνεται ο άλλος επειδή για εμάς είναι χαμηλή ή θέλουμε να πιστεύουμε έτσι. Να είμαστε αντικειμενικοί και να μιλάμε για το εαυτό μας. Τα ξέρεις καλά αυτά όλα κι από το δικάναλο έτσι κι αλλιώς και ειλικρινά δεν το θέτω προσωπικά το ζήτημα.

Δες και άκου όπως εσύ κρίνεις ότι σου αρέσει και μπορείς αλλά την επόμενη φορά που θα ρωτήσεις ίσως λιγο διαφορετική διατύπωση της ερώτησης οδηγούσε την συζήτηση εκεί που θα ήθελες.

Π.χ. Θέλω να διαθέσω μέχρι 5000 γιούρια τι να πάρω? Με το να ρωτάς αν είναι αρκετά δείχνεις εσύ ο ίδιος ότι αμφιβάλεις αλλά δεν καθορίζεις το ως προς τι? Ναι με 5000 ευρώ φτιάχνεις Home Cinema 100 φορές καλύτερο από αυτά που πωλούνται στις αλυσίδες. Αν είναι αυτό που ψάχνεις το βρήκες. Με 5000 γιούρια όμως δεν φτιάχνεις Home Cinema που να πλησιάζει εικόνα και ήχο αναφοράς.

Αν δεν σε ενδιαφέρει ή δεν ξέρεις τι είναι αυτό και τι χάνεις από πληροφορία αν δεν είσαι εκεί (γιατί χάνεις) τότε μην ασχολεισαι γιατί μόνο καλό στην τσέπη σου θα κάνεις τώρα και στο μέλλον. Να είσαι σίγουρος όμως ότι αν ξεκινήσεις, μόνος σου θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και σύντομα θα ψάχνεσαι για άλλα. Ε αυτά είναι που σε συμβουλεύω να αποφύγεις και νσ στήσεις το σύστημα πιο αργά αλλά με καλύτερα υλικά χωρίς να χάνεις στις πωλήσεις. Και ξέρεις γιατί? Γιατί όπως η δική μου έτσι και η δική σου πυξίδα είναι "χαλασμένες".

Για την πνευματική σου τροφή πήγαινε σε κανένα βιβλιοπωλείο. Και ανώτερης ποιότητας θα είναι από τον κινηματογράφο και πολύ πολύ φθηνότερη. Τον γιο μου τον άρχισα έτσι και έχει είδη πάνω από 100 βιβλία (παιδικά) στα 5 του και το psp το ανοίγει ελάχιστα (από μόνος του) με ένα και μοναδικό παιχνίδι που του έβαλα. Δεν θα τον κάνω σαν τα μούτρα μου....χαχαχαχα.

Αναρωτιέμαι ο τυπάκος παραπάνω έχει βάλλει και μηχανή pop corn απ'έξω ;
Ηδη από τα παιδιά που γράψανε στο νήμα
άλλοι γουστάρισαν τις πολυθρόνες και άλλοι έθαψαν τον ήχο(μάλλον σωστή παρατήρηση).
Σπάρτα..................πάρτα .
Επιστρέφω στο πνεύμα της χαλασμένης πυξίδας λοιπόν.........

Και να έχει βάλει να ναι καλά να τη χαίρεται. Κι εγώ γουστάρω το ποπ κορν. Δεν θα με χάλαγε ούτε η μήχανη, ούτε ένα booth απ'έξω με καθιστικό και γιατί όχι και μπαρ. Εγώ χαιρομαι αυτούς που φωνάζουν τους φίλους τους να δουν ταινία και εξομοιώνουν πλήρως την εμπειρία του σινεμα. Είναι στοιχείο υγειούς κοινωνικότητας. Ε απλά εγώ μετά την ταινία μπορεί να έκανα κι ένα BBQ (με ιδιαίτερες γεύσεις)!:biggrin: Μετά Λεμοντσέλο και Σκίνος με τριμένο πάγο, κανενα Single Malt με Guevara Grand Reserve e-liquid και συζήτηση μέχρι αργά με μουσική υπόκρουση (χαμηλά) και στο τέλος σεξ και ύπνος.

Το πόσο καλά φαίνεται το αίμα στο μάγουλο του καραγκιοζοΔαρείου(ποιητική αδεία) είναι θέμα οπτικής .Κάποιοι επενδύουν σε αυτό ,κάποιοι άλλοι θεωρούν την ταινία σκουπίδι .Ο Βλάσης την πρώτη φορά που άναψε προβολέα για να μου δείξει έβαλε Avatar .Τυχαίο......;
Το home cinema σαν προσέγγιση νομίζω άνθισε μαζί με τα εφφέ .
Το αν κάποιος έχει σαν στόχο να βλέπει Star wars or Avatar or Lara Croft και να εκστασιάζεται ...........
Τον "Ταξιτζή" η την "Φωλιά του κούκου" η την "Λαμψη" την βλέπει και σε δικάναλο........ ΙΜΗΟ
Τη βλέπει και σε δικάναλο και ξαπλωμένος στον καναπέ ε και? Και στο κινητό τη βλέπει αλλά όπως και να το κάνουμε θα τη δει καλύτερα στον προβολέα και τον ανάλογο χώρο που θα του επιτρέψει να ενσωματωθεί στον κόσμο της ταινίας γιατί και αυτά ο σκηνοθέτης για αιθουσα σινεμά τα έφτιαξε όχι για τηλεόραση 32" με 3 πορτατίφ αναμένα γύρω γύρω.

Τα γράφω όλα αυτά επειδή είμαστε στις "γενικές συζητήσεις" και ίσως καταχρώμαι την κατηγορία .
Απ'την άλλη ίσως εξηγεί γιατί η πετριά του home cinema με πήρε ξόφαλτσα και οχι κατακούτελα .
Μην γελιέστε.........βορράς και νότος ,στην ίδια πυξίδα βρίσκονται ...............στην χαλασμένη .:rolleyes:
Δεν ζούμε για την βιολογική διαιώνιση του είδους μόνο και το ξέρεις. Από τη στιγμή που ο καθένας τηρεί τις απαραίτητες γι'αυτόν ισορροπίες είναι πολύ απολαυστικότερο το ταξίδι όταν, αντί απλά να είσαι θεατής της διαδρομής, μπορείς και την καθορίζεις εμπλουτίζοντας την με εμπειρίες και βιώματα που μόνο εκτός τροχιάς μπορείς να βρεις. Αρκεί πάντα να επιστρέφεις στην πορεία σου..

Reaction score
24

Συμφωνω απολυτα με αυτα ποu εγραψες jargonGR !!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δεν ζούμε για την βιολογική διαιώνιση του είδους μόνο και το ξέρεις. Από τη στιγμή που ο καθένας τηρεί τις απαραίτητες γι'αυτόν ισορροπίες είναι πολύ απολαυστικότερο το ταξίδι όταν, αντί απλά να είσαι θεατής της διαδρομής, μπορείς και την καθορίζεις εμπλουτίζοντας την με εμπειρίες και βιώματα που μόνο εκτός τροχιάς μπορείς να βρεις. Αρκεί πάντα να επιστρέφεις στην πορεία σου..
Το κόκκινο είναι το δύσκολο .
Γιατι συχνά πυκνά λοξοδρομούμε και χανόμαστε.
Κατά τα άλλα προσυπογράφω τα λεγόμενα σου.:hi:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

...

Αναρωτιέμαι ο τυπάκος παραπάνω έχει βάλει και μηχανή pop corn απ'έξω ;
Ηδη από τα παιδιά που γράψανε στο νήμα άλλοι γουστάρισαν τις πολυθρόνες και άλλοι έθαψαν τον ήχο(μάλλον σωστή παρατήρηση).
Σπάρτα..................πάρτα .

...

...

Και να έχει βάλει να ναι καλά να τη χαίρεται. Κι εγώ γουστάρω το ποπ κορν. Δεν θα με χάλαγε ούτε η μήχανη, ούτε ένα booth απ'έξω με καθιστικό και γιατί όχι και μπαρ. Εγώ χαιρομαι αυτούς που φωνάζουν τους φίλους τους να δουν ταινία και εξομοιώνουν πλήρως την εμπειρία του σινεμα. Είναι στοιχείο υγιούς κοινωνικότητας. Ε απλά εγώ μετά την ταινία μπορεί να έκανα κι ένα BBQ (με ιδιαίτερες γεύσεις) :biggrin: Μετά Λεμοντσέλο και Σκίνος με τριμένο πάγο, κανενα Single Malt με Guevara Grand Reserve e-liquid και συζήτηση μέχρι αργά με μουσική υπόκρουση (χαμηλά) και στο τέλος σεξ και ύπνος.

...

Δηλαδή εσύ ρε Σωτηράκη τους φίλους σου τους καλείς με πρόφαση την ταινία και το καλό φαγητό και πιοτό, και στο τέλος τους γ...άς;

Κοίτα να δεις...

Είχα ακούσει τη φράση που λέγεται ότι είχαν οι Αρμένηδες έμποροι

"Τα σπαθιά τα έχουμε για τους εχθρούς, και τους λούτσους για τους φίλους...
Γιατί αν δε μαμήσεις το φίλο σου, ποιόν θα μαμήσεις;"
αλλά δεν είχα φανταστεί ότι θα είχε και Home Cinema εκδοχή...:rolleyes:

Κάτι έπρεπε να υποψιαστώ βέβαια από το τίγκα στα σεξουαλικά υπονοούμενα κείμενό σου...

Εξαρτάται το πως το βλέπει ο καθένας. Προσωπικά το βλέπω ως ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά...

Μια "πρόκληση" που εμπεριέχη στοιχεία διασκέδασης και τίποτα άλλο!
...
Η ποικιλία και η διεύρυνση...
...
Δε ζούμε απλά για να επιβιώνουμε βιολογικά. Σε αυτό το πλαίσιο καταλαβαίνεις τι εννοώ και έτσι το βλέπω εγώ για εμένα.

Με άλλα λόγια η πρόκληση είναι και αυτή απόλαυση για μένα διότι έχει βαθμό δυσκολίας...

Είναι γυμναστική, είναι ταξιδι στο νέο, είναι αλλαγή από τα καθημερινά και ανάδειξη της νεότητας και παιδικότητας τους καθενός.

...

Αν το απολαμβάνεις όμως λίγη σημασία έχουν τα σχόλια.

...

Είναι δυο ξεχωριστά πράγματα και το ένα δεν αποκλείει το άλλο ούτε χρειάζεται να μιλάμε για άκρα τα οποία αν με έπαιρνε ευχαρίστως θα τα έφτανα και νομίζω ότι ανέλυσα το γιατί. Αν κάποιος ικανοποιείται με το Χυσ... σύστημα αυτό δε σημαίνει ότι θα ικανοποιείται και κάποιος άλλος.
...
εκεί είναι που βγαινει κατά βάση ο κομπλεξισμός του μέτριου προς τον κορυφαίο. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά βέβαια αλλά είναι κάτι το οποίο συμβαίνει συνέχεια. Πώς να το κάνουμε υπάρχει μικρό, μέτριο, μεγάλο και κορυφαίο...

...
Παιχνίδι είναι και ο καθένας ξέρει τι (μέρος του σώματος) μπορεί να διαθέσει για να παίζει ή τι θέλει να διαθέσει. Αν κρινει ότι δεν αξίζει ας μην το κάνει. Αν κρινει ότι δεν μπορεί, χίλιες φορές να μην το κάνει. Ούτε θα τον κακοχαρακτηρίσει κανείς ούτε θα φάει π... από τον Αγιο Πέτρο. Απλά δεν υπάρχει λόγος να υποβιβάζουμε το μέγεθος που αντιλαμβάνεται ο άλλος επειδή για εμάς είναι μικρό ή θέλουμε να πιστεύουμε έτσι. Να είμαστε αντικειμενικοί και να μιλάμε για τον εαυτό μας. Τα ξέρεις καλά αυτά όλα...

...έτσι κι αλλιώς και ειλικρινά δεν το θέτω προσωπικά το ζήτημα.

Δες και νιώσε όπως εσύ κρίνεις ότι σου αρέσει και μπορείς αλλά την επόμενη φορά που θα ρωτήσεις ίσως λιγο διαφορετική διατύπωση της ερώτησης οδηγούσε την συζήτηση εκεί που θα ήθελες.

...

Και να έχει βάλει δονητή σε σχήμα καλαμποκιού να 'ναι καλά να τον χαίρεται. Κι εγώ γουστάρω το ποπ κορν. Δεν θα με χάλαγε ούτε η μήχανη, ούτε ένα booth απ'έξω με καθιστικό και γιατί όχι και μπαρ. Εγώ χαιρομαι αυτούς που φωνάζουν τους φίλους τους να δουν ταινία και εξομοιώνουν πλήρως την εμπειρία του σινεμα. Είναι στοιχείο υγιούς κοινωνικότητας. Ε απλά εγώ μετά την ταινία μπορεί να έκανα κι ένα BBQ (με ιδιαίτερες γεύσεις) :biggrin:

Μετά Λεμοντσέλο και Σκίνος με τριμένο πάγο, κανενα Single Malt με Guevara Grand Reserve e-liquid και συζήτηση μέχρι αργά με μουσική υπόκρουση (χαμηλά) και στο τέλος σεξ και ύπνος.

...

Δε ζούμε για την βιολογική διαιώνιση του είδους μόνο και το ξέρεις. Από τη στιγμή που ο καθένας τηρεί τις απαραίτητες γι'αυτόν προφυλάξεις είναι πολύ απολαυστικότερο το ταξίδι όταν, αντί απλά να είσαι θεατής της διαδρομής, μπορείς και την καθορίζεις εμπλουτίζοντας την με εμπειρίες και βιώματα που μόνο εκτός τροχιάς μπορείς να βρεις. Αρκεί πάντα να επιστρέφεις στην πορεία σου...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.452
Απάντηση: Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Τη βλέπει και σε δικάναλο και ξαπλωμένος στον καναπέ ε και? Και στο κινητό τη βλέπει αλλά όπως και να το κάνουμε θα τη δει καλύτερα στον προβολέα και τον ανάλογο χώρο που θα του επιτρέψει να ενσωματωθεί στον κόσμο της ταινίας γιατί και αυτά ο σκηνοθέτης για αιθουσα σινεμά τα έφτιαξε όχι για τηλεόραση 32" με 3 πορτατίφ αναμένα γύρω γύρω.
Αυτή είναι η ουσία και του σπιτικού hc. Το πώς θα το υλοποιήσει ο καθένας μας και ποιές προτεραιότητες θα βάλει στα θέλω του όμως είναι προσωπικό θέμα. Και εν προκειμένω του Μάνου μας.

Reaction score
150
Να και μια πρόταση από μια συζήτηση μεταξύ ανθώπων που έχουν άλλα σημεία αναφοράς έτσι για το αστείο της υπόθεσης:

"The center is 'only' 18K. Their subs are really amazing subs, actually. 200lbs, dual 12", move tons of air effortlessly. So it's 'only' about a $125K-$200K system and it plays extremely loud and sounds good doing it."

Αυτό είναι ατιπρόταση value :)geek:) σε σχέση με άλλο σύστημα που το κεντρικό κάνει $55.000 και τα L&R $300.000.

Τώρα επί του θέματος και για να καταλήγεις εγώ τι θα έκανα.

Α) Οθόνη με Goo και πλαίσιο μαύρο με καλό βελούδο ή ειδικό υλικό που δεν αντανακλά φως. Το πλαίσιο να το κάνει 15 πόντους όχι τσούτικο.

Β) Προβολέα με 1500-2000 μεταχειρισμένο αν έχεις υπομονή θα βρεις.

Πηγή έχεις οπότε μπορεί να σου μείνουν 2000-2500 για ήχο.

Γ) AVR αν πήγαινα σε ενεργά ηχεία θα αγόραζα οποιονδήποτε μεταχειρισμένο υποστηρίζει HD Formats και θα έδινα μέχρι 500 για μηχάνημα των 1000-1200.

Μένει η επιλογή των ηχείων και ειδικά σε μεταχειρισμένα για να βρεις 5αδα τα πράγματα είναι δύσκολα και τα μικρά μόνιτορ προσωπικά δεν θα τα συνιστούσα αν δεν τα δοκίμαζα εκτός κι αν βρεις ότι μετρηση υπάρχει γι'αυτά (καλά λέμε). Τα περισσοτερα είναι σχεδιασμένα για nearfield ακροάσης, από 1 άτομα (τον mixer), με συγκεκριμένο on-off axis performance, με άγνωστο off axis reverbation σε τέτοια απόσταση και πολλά άλλα... Το πως θα παίζουν όταν τα ακούς στα 3-4 μέτρα δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα έχει σχέση με το πως παίζουν στο 1 μέτρο κθώς δεν σχεδιάστηκαν ποτέ γι'αυτό. Μην εκπλαγείς αν δεις το bass response να πέφτει και ν'αδειάζει όσο απομακρύνεσαι και ανεβάζεις ένταση και δεν εννοώ αυτό κάτω από τους 100 κύκλους μόνο. Μπορείς βέβαια να τα τοποθετήσεις πολύ πιο κοντά σου αλλά προσωπικά κάτι τέτοιο δεν μου αρέσει. Και τέλος το "δραμά" του σαμπ. Ε, τι άλλο θες, SVS.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Αμάν ρε Alex αμέσω το μυαλό σου στο κακό. Εσύ θα με βγάλεις και Hannibal Lecter στο τέλος να κάνω BBQ στους καλεσμένους "με τους καλεσμένους από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο". Τι νομίζεις ότι τις θέλω τις μεγάλες ψησταριές. Για να χωράνε και σούβλες......:tongue:

Rose, όπως το δικό μου χέρι αύριο αν έχει 15.000 δεν θα πάει σε προβολέα αλλά σε 4 ηχεία για surrounds ή άλλα 4 σαμπ, έτσι και το δικό σου πήγε στο Runco. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Θα αγόραζα ακριβό προβολεα αλλά μόνο αν δεν είχα τι να πάρω στον ήχο και είχα συμπληρώσει τα 200Tb storage capacity με δυο 4U μονάδες των 24HDσ η κάθε μια, αλλιώς μέχρι 5,000. Είδες πως σκεφτόμαστε διαφορετικά? Οι servers είναι για μένα μέρος του Home Cinema.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.452
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 5000 γιούρια....καλά είναι ;

Rose, όπως το δικό μου χέρι αύριο αν έχει 15.000 δεν θα πάει σε προβολέα αλλά σε 4 ηχεία για surrounds ή άλλα 4 σαμπ, έτσι και το δικό σου πήγε στο Runco. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Θα αγόραζα ακριβό προβολεα αλλά μόνο αν δεν είχα τι να πάρω στον ήχο και είχα συμπληρώσει τα 200Tb storage capacity με δυο 4U μονάδες των 24HDσ η κάθε μια, αλλιώς μέχρι 5,000. Είδες πως σκεφτόμαστε διαφορετικά? Οι servers είναι για μένα μέρος του Home Cinema.
Στα 21-22 τετραγωνικά μου:
1. δεν χωράει άλλο sub.
2. το υπάρχον φορτίζει ικανοποιητικότατα τον χώρο, σε σχέση με τις maximum στάθμες που μπορώ να ακούω.
3. ο Runco αγοράστηκε σε "ειδική" τιμή. Φτάνει μέχρι τις 110" (το max που μπορώ να βάλω στον χώρο μου), δεν χρειάζεται αλλαγή στις λυχνίες, είναι χρωματικά άψογος και...εχμ...σταθερός (καλά, λέμε τώρα... :biggrin:). Οπότε δεν φεύγει. Με όποια άλλη επιλογή, κάθε εξάμηνο θα τρωγόμουνα. Άντε κάθε χρόνο.
4. 200Tb πόσες ζωές θέλεις για να τα δεις όλα? Από τα 40+Tb σε nas που έχω τώρα, δεν έχω καταφέρει να δω το 20-25%. Και μάλιστα με ρυθμό 7-10 ταινιών την εβδομάδα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera