60s Garage & Psychedelic

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Aντιγραφεις οχι με δεδομενο οτι το Power Plant ειναι απο τους αγαπημενους δισκους του Roky. O Roky και ο Kinney των Golden Dawn ησαν συμμαθητες,φιλοι και μαζι στο ιδιο συγκροτημα απο το '64,φυσικο ειναι λοιπον να επηρεαζοταν ο ενας απο τον αλλο.Τη φημη περι συμμετοχης του Roky, την ακουω απο μικρος αλλα δεν εχει αποδειχθει.Παντως ακομα και σε κεινο το παλιοπικαπ αν καθαριζες τα βυσματα,καλυτερα θα επαιζε.
Έλα βρεσυ, πλάκα κανουμε, το ξερω, για να δείξω με τι παίζαμε τοτε και δεν μας ένοιαζε και με τι παίζουμε τωρα και διυλίζουμε τον κώνωπα.
Καλημερα. :drinks:

S

sk4t4

Guest
Έλα βρεσυ, πλάκα κανουμε, το ξερω, για να δείξω με τι παίζαμε τοτε και δεν μας ένοιαζε και με τι παίζουμε τωρα και διυλίζουμε τον κώνωπα.
Καλημερα. :drinks:
Σε καταλαβαινω απολυτως για την τοτε εποχη γιατι την ιδια αξεχαστη λαχταρα ειχα κι εγω την ιδια περιπου εποχη για ν ακουσω στο ραδιοφωνο τις βραδυνες και νυχτερινες εκπομπες των Δασκαλοπουλου,Φραγκου,Κατσουρη κ.α.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Σε καταλαβαινω απολυτως για την τοτε εποχη γιατι την ιδια αξεχαστη λαχταρα ειχα κι εγω την ιδια περιπου εποχη για ν ακουσω στο ραδιοφωνο τις βραδυνες και νυχτερινες εκπομπες των Δασκαλοπουλου,Φραγκου,Κατσουρη κ.α.
Εχω ακομα καμία πενηνταρια κασέτες με τος εκπομπές τους, ειχα κυριολεκτικά χιλιάδες αφου τις έγραφα όλες, αλλα τα περισοτερα τα εχω πάρει όποτε πετάχτηκαν (κακώς) η χαρίστηκαν. Μου κάνει εντύπωση που άκουγες ΚΑΙ Φράγκο, δεν ειναι του στυλ σου.

S

sk4t4

Guest
Εχω ακομα καμία πενηνταρια κασέτες με τος εκπομπές τους, ειχα κυριολεκτικά χιλιάδες αφου τις έγραφα όλες, αλλα τα περισοτερα τα εχω πάρει όποτε πετάχτηκαν (κακώς) η χαρίστηκαν. Μου κάνει εντύπωση που άκουγες ΚΑΙ Φράγκο, δεν ειναι του στυλ σου.
Τοτε ακουγα περισσοτερα πραγματα απ οτι ακουω τωρα,εξ αλλου αυτες οι εκπομπες ησαν σχολειο για μενα.Φυσικα οι κασετες κατασχονται με την πρωτη ευκαιρια.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Τοτε ακουγα περισσοτερα πραγματα απ οτι ακουω τωρα,εξ αλλου αυτες οι εκπομπες ησαν σχολειο για μενα.Φυσικα οι κασετες κατασχονται με την πρωτη ευκαιρια.
Εγω το αντίθετο, τοτε ημουν "κολλημένος" με συγκεκριμένα πραγματα, κάποια δεν τα άκουγα, παντα με έτρωγε όμως το "νέο" και το "άγνωστο", απλως ειχα κολλήσει, πραγμα φυσιολογικό για την ηλικία, τωρα όμως ακουω τα παντα κυριολεκτικά, πραγματικό χωνευτήρι. :p

Reaction score
6.582
Golden Dawn - I'll Be Around
Πιστευω οτι δεν ειχαν να ζηλεψουν τιποτα απο τους 13th Floor Elevators.Πολλα βεβαια λεγονται για συμμετοχη του Rocky Erickson στους Golden Dawn.Αυτο που τους εφαγε τελικα ηταν η μεγαλη καθυστερηση της κυκλοφοριας του δισκου τους κι ετσι οι Elevators τους πηραν την μπουκια απο το στομα.
Ρε συ sk@t@ που τα διαβαζεις αυτά τα "πολλα λεγονται"? Οντως οι Golden Dawn ηταν κρουπαρα αλλα Elevators δεν ηταν, βασικα τους ψιλο-αντιγραφουν. Αλλα ότι ηταν γκρουπαρα και μπορουσαν να κανουν πολλα και ακομα πιο σπουδαια πραγματα ουδεμια αμφισβητηση. Θυμαμαι τον εαυτο μου πιτσιρικα σχετικα, αδειαουχος όταν ημουν φαντάρος τους ακουγα 2 μερόνυχτα συνεχεια με ένα φιλο. Τον ελιωσα τον δισκο. Κι ειχα ένα πικαπ τοτε γ@μησε τα, η βελονα ηταν σαν νυχι γυπα εσκιζε, ραματα εκανες αματην ακουμπαγες :lolsign: τα δε ηχεια ηταν μουρλ(ι)α, δεν ειχαν ουτε ένα ομοιο μεγαφωνο λεμε :lol:, αστα...ωραιες εποχες. Τωρα ξερω καποιους που καθαριζουν τις επαφες για να παιξει καλυτερα το συστημα :D

Για να πω και εγω την γνωμη μου, δεν πιστευω οτι οι Golden Dawn αντεγραφαν και τοσο πολυ τους 13th Floor Elevators, τουλαχιστον οχι τοσο οσο αφηνεται να εννοηθει απο τον φιλο sk4t4.
Υπηρχαν αλλα group τοτε που σαφως ηταν πολυ πιο κοντα στην αντιγραφη του ηχου των
13th Floor Elevators, οπως για παραδειγμα οι Lost & Found ας πουμε.

LOST & FOUND - DON'T FALL DAWN (1968)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Clearlight - Mr. Blue from LP "Clearlight" (1967) Elektra Records

Μου ήρθε φλασια τωρα με αυτο, ενα κοματι κόλλημα, απο ενα καταπληκτικό group, με την ιδιαιτερότητα οτι ηταν ενα απο τα ελάχιστα groups στην ιστορία με 2 drummers ταυτόχρονα. Μεγαλη δισκαρα.

Reaction score
6.582
Clearlight - Mr. Blue from LP "Clearlight" (1967) Elektra Records

Μου ήρθε φλασια τωρα με αυτο, ενα κοματι κόλλημα, απο ενα καταπληκτικό group, με την ιδιαιτερότητα οτι ηταν ενα απο τα ελάχιστα groups στην ιστορία με 2 drummers ταυτόχρονα. Μεγαλη δισκαρα.
Mεγαλη δισκαρα δε λες τιποτα cosm.
,,,και αυτο απο μενα.

CLEARLIGHT - NIGHT SOUNDS LOUD (1967)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Mechanical Switch - Everything Is Red / Spongeman 7" single (1969) Bag One Way Records

Ενα απο τα συγκλονιστικότερα garage punk singles που βγήκαν την δεκαετία του 60, a side.

Και b side, ενα απο τα συγκλονιστικότερα heavy psych κοματια της δεκαετιας. Απίστευτο single.
Απο που άλλου βεβαια? Τέξας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.595
Members
38.464
Νεότερο μέλος
tseperdonos