Abbey road studios....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Φιλε Vlasis επειδη θεωρεις οτι ειμαστε πολυ λιγοι για να κρινουμε τους Αγγλαρες του Abbey road θα ηθελα να λαβεις υποψη σου τα παρακατω:
Η Μερσεντες και η Αουντι ανακαλεσαν αρον αρον τα μοντελα τους σειρας Α και ΤΤ αντιστοιχα για λαθος σχεδιαση αναρτησης!!!!!
Η Firestone στην Αμερικη εχει πληρωσει ενα σκασμο λεφτα για θανατους που εχουν συμβει απο κλαταρισματα ελαστικων λογω κακης κατασκευης.
Η Prodrive προσπαθει εδω και τρια χρονια να ρυθμισει το Ιμπρεζα μπας και μπορεσουν να ξανακανουν πρωταθλητη το Σολμπεργκ και αδυνατουν,
σε σημειο που ο οδηγος τους να το δηλωσει αγανακτισμενος δημοσια.

Και οι καλυτεροι κανουν λαθη και οταν τα κανουν και μεγαλα ειναι και "καραμπινατα" δειχνουν.
Φιλε μου Μιχαλη να ξερεις οτι θεωρω καθε ρατσα -καθε φυλη και καθε κομπλεξικο Αγγλακι κατωτερο απο την δικη μας ρατσα,κατωτερο απο την δικη μας ευρηματικοτητα-κατωτερο απο την δικη μας μαγκια και ψυχη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το οτι ομως εμεις δεν εχουμε κατι αναλογο με το ABBEY ROAD studio η το ΑRT SOUND DEVILLE του Παρισιου και αυτο ομως οφειλω να το παραδεχτω.
Ξαναλεω δεν ειναι πιο μαγκες απο εμας ουτε ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ,εχουν ριξει ομως χρημα ισως γιατι εχουν-ισως γιατι η μουσικη βιομηχανια στην Αγγλια ανθει εδω και χρονια και ανεβαζει σημαντικα τον ετησιο κρατικο προυπολογισμο οποτε και οι αναγκες για κορυφαια στουντιο κρινεται για μενα επιτακτικη.
Για το συγκεκριμενο ομως θεμα στο ανωτερω στουντιο παλι μια δυνατη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ(ΒΙΓΛΑΣ)σεταρει τα Αγγλικα ηχεια και τα κανει να παιζουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και για να μην στα σκοτιζω πρωινιατικα ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ΔΕΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΜΑΣ-
Το οτι εχω 802 παλι ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.......................

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Abbey road studios....

Φιλε μου Μιχαλη να ξερεις οτι θεωρω καθε ρατσα -καθε φυλη και καθε κομπλεξικο Αγγλακι κατωτερο απο την δικη μας ρατσα,κατωτερο απο την δικη μας ευρηματικοτητα-κατωτερο απο την δικη μας μαγκια και ψυχη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το οτι ομως εμεις δεν εχουμε κατι αναλογο με το ABBEY ROAD studio η το ΑRT SOUND DEVILLE του Παρισιου και αυτο ομως οφειλω να το παραδεχτω.
Ξαναλεω δεν ειναι πιο μαγκες απο εμας ουτε ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ,εχουν ριξει ομως χρημα ισως γιατι εχουν-ισως γιατι η μουσικη βιομηχανια στην Αγγλια ανθει εδω και χρονια και ανεβαζει σημαντικα τον ετησιο κρατικο προυπολογισμο οποτε και οι αναγκες για κορυφαια στουντιο κρινεται για μενα επιτακτικη.
Για το συγκεκριμενο ομως θεμα στο ανωτερω στουντιο παλι μια δυνατη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ(ΒΙΓΛΑΣ)σεταρει τα Αγγλικα ηχεια και τα κανει να παιζουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και για να μην στα σκοτιζω πρωινιατικα ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ΔΕΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΜΑΣ-
Το οτι εχω 802 παλι ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.......................

:bravo:

Reaction score
0
Φιλε Βλαση καταρχην δεν μου τα σκοτιζεις σε καμμια των περιπτωσεων.

Απλα αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον να εχουν (σε τετοιου βεληνεκους στουντιο) τετοια τοποθετηση ηχειων και εν παση περιπτωσει, αν τελικα ολα αυτα τα ψυχοφθορα που ταλανιζουν εμας τους απλους χομπιστες ,για τους επαγγελματιες ειναι για το ....γεννητικο τους οργανο!!!!!!

Για τα αλλα που λες μαζι σου!!

Reaction score
81
Εγω θα το γραψω και σεις ..λιθοβολιστε με!!!!
Στην φωτο βλεπουμε τρια!!!! ηχεια πισω απο μια κονσολα και μπροστα απο μια τζαμαρια!!!!

Μου εξηγει σας παρακαλω καποιος ,τι ακουνε με αυτη την διαταξη??????
Κατι δεν εχω καταλαβει σωστα??????
Η οπτική επαφή ανάμεσα στην αίθουσα όπου όπου παίζουν οι μουσικοί ( Scoring Stage ) και στην αίθουσα ηχογράφησης ( Scoring Control Room ) είναι απαραίτητη και κατά συνέπεια η ύπαρξη διαχωριστικής "τζαμαρίας", μικρής ή μεγάλης, είναι δεδομένη.

Το διαχωριστικό παράθυρο δεν χρειάζεται στα studios για mastering και sound editing.

Να είσαι βέβαιος ότι η ύπαρξη αυτής της έντονα ανακλαστικής επιφάνειας λαμβάνεται υπόψιν στην ακουστική μελέτη του Control Room και συνήθως πρόκειται για μία ειδική κατασκευή που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Θα πρόσεξες ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η "τζαμαρία" δεν είναι ενιαία αλλά τα "τζάμια" της κατασκευής συνδέονται υπό γωνία για συγκεκριμένους λόγους. Τα "τζάμια" αυτά είναι ειδικών προδιαγραφών. Επιπρόσθετα τα διαχωριστικά αυτά δεν έχουν ποτέ παράλληλες επιφάνειες αλλά σχηματίζουν γωνία σε σχέση με την κατακόρυφο.

Απλα αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον να εχουν (σε τετοιου βεληνεκους στουντιο) τετοια τοποθετηση ηχειων...
Οσον αφορά την τοποθέτηση των ηχείων τα Abbey Road δεν είναι τα μόνα που ακολουθούν τέτοια πρακτική. πχ

(1) τα Sterling Sound Mastering Studios του μεγάλου Bob Ludvig χρησιμοποιούν τα τερατώδη ηχεία Ivy της Egglestone Works σε παραπλήσια διάταξη.
(2) τα Skywalker Studios του George Lucas χρησιμοποιούν παραπλήσιο στήσιμο. (βλέπε επισυναπτόμενη φωτογραφία ). :smoking:

Γενικώς αρκετά studios χρησιμοποιούν μεγάλα ηχεία δαπέδου χωρίς - προφανώς - ιδιαίτερα προβλήματα.

Attachments

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Abbey road studios....

Η οπτική επαφή ανάμεσα στην αίθουσα όπου όπου παίζουν οι μουσικοί ( Scoring Stage ) και στην αίθουσα ηχογράφησης ( Scoring Control Room ) είναι απαραίτητη και κατά συνέπεια η ύπαρξη διαχωριστικής "τζαμαρίας", μικρής ή μεγάλης, είναι δεδομένη.
Eμ...Αυτό προσπαθώ να πω κι εγώ αλλά φοβάμαι πως δεν γίνομαι αντιληπτός. :crazy_1:

Reaction score
0
Φιλε Βασιλη τα προσεξα αυτα που λες ια τα τζαμια οπως προσεξα και οτι η κονσολα κρυβει σχεδον 1/3 του ηχειου.
Αντε και εκει το ελαβαν υποψη τους και εχουν κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις.

Το θεμα ειναι οτι τελικα οι επαγγελματιες ,εχουν αλλη προσεγγιση απο μας !!!

Σκεψου τι θα ειχαμε ακουσει εμεις, αν καποιος εβαζε παρομοια φωτο απο το σπιτι του (εχει γινει κιολας)

η φαντασου να εβαζες εσυ τετοια ,τι χαμος θα γινοταν!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Φιλε Βασιλη τα προσεξα αυτα που λες ια τα τζαμια οπως προσεξα και οτι η κονσολα κρυβει σχεδον 1/3 του ηχειου.
Αντε και εκει το ελαβαν υποψη τους και εχουν κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις.

Το θεμα ειναι οτι τελικα οι επαγγελματιες ,εχουν αλλη προσεγγιση απο μας !!!

Σκεψου τι θα ειχαμε ακουσει εμεις, αν καποιος εβαζε παρομοια φωτο απο το σπιτι του (εχει γινει κιολας)

η φαντασου να εβαζες εσυ τετοια ,τι χαμος θα γινοταν!!!!!!!!
Μιχαλη ο αγαπητος Βασιλης εκ Βορειου Ελλαδος μας καλυψε απολυτα~~!!!!!Εγω να σου πω την αληθεια με ειχε προβληματισει βλεποντας την τζαμαρια αλλα σκεπτομενος ειπα οτι δεν μπορει αυτοι οι μηχανικοι του ηχου αλλα και του χωρου να μην ειχαν υποψιν τους τα κατα μιας τζαμαριας και συναφων παρελκομενων!!!
ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...........ΤΩΡΑ σχετικα με το αν αρεσει σε καποιους η τζαμαρια που αναγκαστικα υπαρχει στο σπιτι μας ....να σου πω την αληθεια.......ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να εισαι καλα ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επειδη θα με διαβασεις λεω........γεια σου βρε Βασιλαρα με τα παλιοηχεια και
τα παλιοκλασιδια σου .......μπουχαχαχαχαχα

Reaction score
0
Βλαση την μεγαλυτερη αποενοχοποιηση την εχω προσλαβει εγω.
Ο χωρος μου και η τοποθετηση των ηχειων μου ειναι το λιγοτερο για τα πανηγύρια!!!!

Ελα ομως που οσοι εχουν ακουσει το συστημα μου ,λενε οτι μια χαρα παιζει!!!!

Πηρα και ενα eq της Behringer και χωρις ενοχες πλεον φερνω τον ηχο εκει που τον θελω εγω και οχι ο ηχοληπτης.
Στο κατω κατω εγω ακουω το συστημα μου , οχι αυτος:crazy_3:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Βλαση την μεγαλυτερη αποενοχοποιηση την εχω προσλαβει εγω.
Ο χωρος μου και η τοποθετηση των ηχειων μου ειναι το λιγοτερο για τα πανηγύρια!!!!

Ελα ομως που οσοι εχουν ακουσει το συστημα μου ,λενε οτι μια χαρα παιζει!!!!

Πηρα και ενα eq της Behringer και χωρις ενοχες πλεον φερνω τον ηχο εκει που τον θελω εγω και οχι ο ηχοληπτης.
Στο κατω κατω εγω ακουω το συστημα μου , οχι αυτος:crazy_3:
TΩΡΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67