Active Bass Traps

Reaction score
2.288
Απο την ημερα που αποφασισα να ασχοληθω με την βελτιωση της ακουστικης του χωρου μου εχω ξεκολωθει να ψαχνω και να διαβαζω οτιδηποτε σχετικο ωστε πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε παρεμβαση να ειμαι σιγουρος οτι ο'τι κανω θα εχει το σωστο αποτελεσμα.
Ψαχνοντας λοιπον εμαθα αρκετα πραγματα και αφου ηδη εβγαλα το συμπερασμα οτι οι χαμηλες συχνοτητες ειναι οι πιο δυσκολες στο να αντιμετωπιστουν τοσο οσον αφορα τα room modes αλλα και τους χρονους αντηχησης, αρχισα να σκεφτομαι και να αναρωτιεμαι μηπως υπαρχουν μπασοπαγιδες που θα αντιμετωπιζουν τα προβληματα της ακουστικης του χωρου με ενεργο τροπο.
Αρχισα λοιπον να ψαχνω για αναφορες σε ενεργες μπασοπαγιδες και επεσα πανω σε αυτες http://www.psiaudio.com/en/our-products/avaa-c20/ και σε αυτες http://bagend.com/products/series/active-bass-trap/ που δεν ειναι ακριβως αυτο που σκεφτομουν (εγω σκεφτομουν κατι σε αυτονομο subwoofer που ομως θα λειτουργει σε αντιθετη φαση απο το κανονικο sub με δικο του DSP με φιλτρα πολυ μικρου Q μονο στις περιοχες που υπαρχει προβλημα με ολικη αποκοπη στις συχνοτητες που δεν θελουμε να πειραξει) αλλα απο ο'τι φαινεται κανουν δουλεια αν και δεν με εχουν πεισει με την αρχη λειτουργιας τους (μπορει να κανω λαθος βεβαια).
Εψαξα στο φορουμ να δω καμμια αναφορα αλλα δεν βρηκα κατι.
Τα εχετε υπ οψην?
BTW η δικια μου ιδεα πιστευετε οτι ειναι εφικτη η εχει νοημα?

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ναι γνωρίζω τις PSΙ, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει. Κάπου στα 3.000 € η μια αν θυμάμαι καλά.

Reaction score
2.288
Υπάρχει ριβιου στο στερεοφαιλ πριν κανα χρονο. Ψαχτο
Ναι το ειδα, το ειχα βαλει ηδη σε λινκ στην λεξη "αυτες" αλλα επειδη εχει ιδιο χρωμα με το λινκ που οδηγει στην σελιδα της εταιριας δεν ξεχωριζει οτι προκειται για δυο διαφορετικα λινκ ;)
[DOUBLEPOST=1486165632][/DOUBLEPOST]Αναρωτιεμαι αν θα μπορουσε να επιτευχθει κατι αντιστοιχο με ενα κανονικο sub και ενα dsp που θα το περιοριζει να λειτουργει μονο στις προβληματικες περιοχες σε αναποδη φαση.
Να μην επηρεαζει δηλαδη καθολου το υπολοιπο φασμα, μονο την στενη περιοχη με το προβλημα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Το bagend το εχω δοκιμασει και δουλευε απιστευτα καλα. Στις δυο συχνοτητες που υποστηριζε το μοντελο που μου ειχαν φερει. Εξαφανιζε πικ σε 37Hz. Κακως δεν το κρατησα. Ποσο το βρισκει κανεις, ξερουμε;

Reaction score
2.288
Το bagend το εχω δοκιμασει και δουλευε απιστευτα καλα. Στις δυο συχνοτητες που υποστηριζε το μοντελο που μου ειχαν φερει. Εξαφανιζε πικ σε 37Hz. Κακως δεν το κρατησα. Ποσο το βρισκει κανεις, ξερουμε;
Τωρα που το ξανακοιταζω δουλευει τελικα ακριβως οπως ειχα σκεφτει αλλα με μικροφωνο και οχι με συνδεση στο συστημα.
Δηλαδη ειναι ενα κανονικο sub με ενσωματωμενο παραμετρικο EQ που αναπαραγει οτι πιασει το μικροφωνο του αλλα με αναποδη φαση και εντονες καμπυλες ισοσταθμισης ωστε να επιδρα μονο στις περιοχες με το προβλημα.

"The Bag End E-Trap ($1500) uses active electronics similar to those in an equalizer to control an acoustic device that acts directly on room acoustics rather than imposing anything on the electronic signal path"
"it looks like a small subwoofer without input terminals. Fore and aft are two small microphones; either one can supply the input to, effectively, two single-band parametric filters (range 20–65Hz) that add targeted resonance peaks to the feedback circuitry that powers the driver. As a result, the input signal at those peaks is amplified and output via the 10" driver but, cleverly, opposite in phase to that of the input."

Και καπου εδω ξαναναρωτιεμαι, δεν θα ηταν πιο ευκολο η πιο σωστο να παιρνει κανονικα σημα απο την εξοδο του sub απο το να αναπαραγει μεσω του μικροφωνου?
Βεβαια ετσι λειτουργει σαν Noise Canceling ακομα και σε ηχους που δεν αναπαραγονται απο το στερεο που δεν ειναι απαραιτητα κακο...

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.237
Ολα τα εχεις δοκιμάσει πια???
Με Ultrex τα ελουσες τα ειτισι?
Ενδιαφεροντα φαινονται αυτα.
Εχουν ενα κοστος βεβαια.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Χωρις πλακα, ηταν καταπληκτικο. Απλα τοτε που το δοκιμασα ημουν αφελης και νομιζα οτι θα φτιαξω το δωματιο αθενς μαστερινκγ, τρομαρα μου. Δεν ηθελα ενεργα basstraps, eq και τετοια...τα ηθελα ολα ....bit perfect!

Τα φερνει καποιος τωρα Ελλαδα;

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.237
Αυτο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι: εχει την ιδια επιδραση και στον χρονο αντηχησης ή μονο την αποκριση συχνοτητας διορθωνει?
Επισης μηπως εισαγει αλλα προβληματα στο χωρο? Πρεπει να δεις αναλυτικες μετρησεις πριν και μετα.
Ή εχω τις bit perfect ανησυχιες που ειχες εσυ παλια?

Reaction score
2.566
Αυτο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι: εχει την ιδια επιδραση και στον χρονο αντηχησης ή μονο την αποκριση συχνοτητας διορθωνει?
Επισης μηπως εισαγει αλλα προβληματα στο χωρο? Πρεπει να δεις αναλυτικες μετρησεις πριν και μετα.Ή εχω τις bit perfect ανησυχιες που ειχες εσυ παλια?
Για να λέει ο Δημήτρης ότι λειτουργούν, μη ρωτάς τίποτα.

Untitled.jpg

Reaction score
1.173
Τωρα που το ξανακοιταζω δουλευει τελικα ακριβως οπως ειχα σκεφτει αλλα με μικροφωνο και οχι με συνδεση στο συστημα.
Δηλαδη ειναι ενα κανονικο sub με ενσωματωμενο παραμετρικο EQ που αναπαραγει οτι πιασει το μικροφωνο του αλλα με αναποδη φαση και εντονες καμπυλες ισοσταθμισης ωστε να επιδρα μονο στις περιοχες με το προβλημα.

Και καπου εδω ξαναναρωτιεμαι, δεν θα ηταν πιο ευκολο η πιο σωστο να παιρνει κανονικα σημα απο την εξοδο του sub απο το να αναπαραγει μεσω του μικροφωνου?
Βεβαια ετσι λειτουργει σαν Noise Canceling ακομα και σε ηχους που δεν αναπαραγονται απο το στερεο που δεν ειναι απαραιτητα κακο...
Μα νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστό με ένα καλό μικρόφωνο και το σωστό διάβασμα του χώρου να επεμβαίνει σωστά σε αυτά που χρειάζεται. Εάν συνδεόταν στο σύστημα με ποια αναφορά θα έκανε την διόρθωση. Απορία έχω δεν είμαι σίγουρος και εγώ.

Το συγκεκριμένο μηχανάκι πραγματικά θα κάνει τρομερή δουλειά αλλά απαγορευτικό για αρκετό κόσμο αλλά μια και αναφέρθηκε παραπάνω για κάτι σχετικό με DIY Bass trap μπήκα στο mh-audio. Πολύ πληροφορία.

Έχει φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο και με τι κόστος;

Πάντως νομίζω ότι με κατάλληλη και προσεγμένη δουλειά δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα να μπουν σε σαλόνι.

Reaction score
2.288
Μα νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστό με ένα καλό μικρόφωνο και το σωστό διάβασμα του χώρου να επεμβαίνει σωστά σε αυτά που χρειάζεται. Εάν συνδεόταν στο σύστημα με ποια αναφορά θα έκανε την διόρθωση. Απορία έχω δεν είμαι σίγουρος και εγώ.

Το συγκεκριμένο μηχανάκι πραγματικά θα κάνει τρομερή δουλειά αλλά απαγορευτικό για αρκετό κόσμο αλλά μια και αναφέρθηκε παραπάνω για κάτι σχετικό με DIY Bass trap μπήκα στο mh-audio. Πολύ πληροφορία.

Έχει φτιάξει κάποιος κάτι αντίστοιχο και με τι κόστος;

Πάντως νομίζω ότι με κατάλληλη και προσεγμένη δουλειά δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα να μπουν σε σαλόνι.
Αν συνδεθει στο συστημα θα προυποθετει μετρηση με καλιμπραρισμενο μετρητικο μικροφωνο, και θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια που θα εκανε και ως αυτονομο.
Η μονη διαφορα θα ηταν οτι για να εχει επιδραση και στις ανακλασεις θα χρειαζεται να χρησημοποιηθει και reverb στο DSP και δεν θα ειχε επιδραση στους ηχους που δεν θα προερχονται απο το ηχοσυστημα.
Το αλλο με το μικροφωνο εκοβε και τον θορυβο απο τα λεωφωρεια εξω απο το σπιτι του reviewer.
Δεν ειναι κακη ιδεα ουτε το ενα ουτε το αλλο και πιστευω οτι ειναι ενα πολυ καλο DIY project ειτε σαν αυτονομο με μικροφωνο ειτε συνδεδεμενο με το συστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7