adcom GFA7805 vs bryston 9B SST

Reaction score
140
ντοντ γουορι
η ροτελ να ειναι καλα

RMB 1575
http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=475&Tab=2&Pic=1

Model RMB-1575
Power Output
All channels driven 250 Watts x 5ch (20-20 kHz, 0.03% THD, 8 ohms)
500 watts x 5ch (20-20 kHz, 0.03% THD, 4 ohms)
THD (20-20,000Hz) 8 ohms, all channels driven
< 0.03%
IM Distortion
< 0.03%
Damping Factor (8 ohms)
400
Gain
27.1dB
Input Sens. / Impedance
1.5 V / 8.3 k ohms
Frequency Response (+/-1 dB)
10 - 80 kHz (+3dB)
S/N Ratio (IHF A) 109 dB
Power Consumption
600 Watts
Dimensions (W x H x D) mm
431 x 144 x 407 mm
Dimensions (W x H x D) in.
17 x 5 5/8 x 16 in
Front Panel Height
3U / 132.6mm / 5 2/8 in
Weight (net)
11 kg, lb.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: adcom GFA7805 vs bryston 9B SST

ba δεν μπου αρεσε διπλα στον 1095
δεν ξερω ισως τα αυτια μου να εχουν κομπλεξ με τον ψηφιακο ηχο.
Και κατι ακομα για ενα μεσο χρηστη οπως τον φιλο μας το να χεριαζει ή να πιανει κολητηρια και καραγκιοζηδες:143: ισως να μην ειναι το πιο ευκολο.Γιαυο ρωτησε για κατι αναμεσα στα 2

Reaction score
21

Ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της earthquake στην Ελλάδα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ταουσιανης, απλα ειναι λιγο περιεργη κατασταση, αν εχει αγοραζεις αμεσα, αν οχι περιμενεις κανα 2μηνο , μπορει και παραπανω

Reaction score
29.559

Επειδή πολλά ειπώθηκαν ,(απο τους συνήθεις υπόπτους και μη) , εγω εχω να πω οτι άλλο ο bryston 5x120/8, άλλο ο adcom 5x250/8 , αν δεν κάνω λάθος , είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες ενισχυτών.
Καλός και ο ερθ του αργύρη , ολοι καλοί είναι , αλλά ο καθένας στον τομέα του.
Αν έψαχνα τελικό , και δεν είχα τον poa , θα κοίταζα σε κάτι με παρεμφερή σχεδίαση, δλδ μονοπλόκ. Κάτι που ο ερθ και ο adcom δεν είναι. ΜοΝΟΜΠΛΌΚ , ΠΑΙΔΙΆ σημαίνει κάμποσα κανάλια , το καθένα με το δικό του μετ/στη σε ενα κουτί.

Reaction score
29.559

Ο ερθ δεν είναι ετσι ούτε ο αντκομ.Αντίθετα ο bryston και μερικοί άλλοι είναι.
Αν λοιπόν το ζητούμενο δεν είναι η απόλυτη ισχύς , αλλά ποιότητα , πάμε σε κάτι τέτοιο.
Ενοείται οτι σημαντικό ρόλο παίζει και η αξία κτήσης του μηχανήματος.
Ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα διαφορετικά.
Μιλάω πάντα για ενισχυτές τάξης ΑΒ και οχι Δ η ψηφιακούς που είναι εντελώς άλλο θέμα και απο άλλο ανέκδοτο.

Reaction score
29.559

Ο argi που τον εχει λέει οτι είναι made in usa.

Reaction score
460

Καλημερα σε ολους.Λοιπον για να τελειωνει το θεμα με τους συγκεκριμενους τελικους.Ειχα στην κατοχη μου 6 τεμ adcom 555 mk ii,τους οποιους επαιζα τους 4 μονομπλοκ και τους 2 στερεο.Αυτοι οι τελικοι(εχει εναν ο Αργυρης)ηταν διαμαντια made usa.Τα μηχανακια αυτα πουληθηκαν και πηγα σε bryston(7b sstc-28 b sst2).Tον Δεκεμβριο που μας περασε πηρα τον adcom 7807(7 επι 300w)θεωρωντας και πιστευωντας οτι πηρα κατι αναλογο κατασκευαστικα με τους 555.Ο ενισχυτης (ασηκωτος)ανοιχθηκε με προσοχη και τοποθετηθηκε στο ρακ.
Απο το κουτι εξωτερικα ηταν με ευλαβια κομενο το ταμπελακι προελευσης του εν λογω ενισχυτη,ελα ομως που ο ενισχυτης ειχε αλλα δυο κουτια (το ενα μεσα στο αλλο)μεχρι να αποκαλυφθει.Και να η αποκαλυψη,(στο δευτερο και στο τριτο κουτι δεν ειχαν προσβαση για να κοψουν το ταμπελακι),χωρα προελευσης Ταυλανδη!!
Οταν το συνδεσα λοιπον,τον αναψα και απο τους θορυβους που εκαναν τα ρελε νομιζα οτι το μηχανημα διαλυετε!!Οταν σταματησαν οι απιστευτοι αυτοι θορυβοι,αρχισε να παραγεται ενας εντονος βομβος απο τα ηχεια (ολα).Επικοινωνησα με τα παιδια στον Βιντεορυθμο και μου εστειλαν τον τεχνικο.
Για να μην πλατιαζω ο τεχνικος ελεγξε για γκραντ λουπ,γειωσεις,συνδεσεις κτλ.Εφερα και δικο μου η/λ να ελεγξει και τις γειωσεις του σπιτιου μου,ολα ΟΚ.Τελικα ο τεχνικος πηρε πισω τον τελικο προς ελεγχο,λεγοντας μου οτι μπορει να εξαληφθει το προβλημα με την τοποθετηση καποιας αντιστασης στο τροφοδοτικο για να κοβει καποια χερτζ που μπορουν να προκαλουν τον θορυβο.Επειτα απο επικοινωνια με τον τεχνικο μου ειπε οτι το μηχανημα την ειχε αυτην την αντισταση και οτι ετσι λειτουργει.
Δεν μπορω να σας πω τι αλλο συζητησαμε γιατι δεν ειναι πρεπον.Το μηχανημα παρεμεινε στην αντιπροσωπεια (το επεστρεψα μεσω του καταστηματος που τον ειχα αγορασει)και εγω πηρα δυο bryston 4b sst2,και ελυσα τα προβληματα μου.Ουτε βομβοι,ουτε θορυβοι ,τιποτα η απολυτη ησυχια.Τωρα να σας πω για την ποιοτητα κατασκευης του 7805?ΑΙΣΧΟΣ ντροπη για μια τοσο καταξιωμενη μαρκα να βγαζει στο εμποριο τετοια κακοφτιαγμενα μηχανακια,απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω.Οποιος και εαν ενδιαφερετε να παρει adcom,ας το σκεφτει καλυτερα!!!Θελω να προσθεσω οτι η εμπειρια μου με τα adcom,ξεκιναει απο το 1987 περιπου εχωντας στην κατοχη μου τους τελικους GFA 565 monoblock,τους προ GFP 555-GFP 565,και τους GFA 555MK II (6 τεμ) που προανεφερα.

Reaction score
460

Ενταξει τωρα μην τρελλαθουμε,για τα χρηματα που κοστιζει ο τελικος του Αργυρη ειναι κατι παραπανω απο μονοδρομος.Οχι οτι δεν υπαρχουν καλυτερα μηχανηματα απο αυτον,αλλα σε αυτα τα χρηματα και την ισχυ ειναι μοναδικος!Δηλ θα επαιρνε καποιος τον 7807 αντι αυτου,μεγαλο λαθος θα εκανε.Και στο κατω κατω το μηχανακι ειναι made usa,αυτο λεει πολλα!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Επειδή πολλά ειπώθηκαν ,(απο τους συνήθεις υπόπτους και μη) , εγω εχω να πω οτι άλλο ο bryston 5x120/8, άλλο ο adcom 5x250/8 , αν δεν κάνω λάθος , είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες ενισχυτών.
Καλός και ο ερθ του αργύρη , ολοι καλοί είναι , αλλά ο καθένας στον τομέα του.
Αν έψαχνα τελικό , και δεν είχα τον poa , θα κοίταζα σε κάτι με παρεμφερή σχεδίαση, δλδ μονοπλόκ. Κάτι που ο ερθ και ο adcom δεν είναι. ΜοΝΟΜΠΛΌΚ , ΠΑΙΔΙΆ σημαίνει κάμποσα κανάλια , το καθένα με το δικό του μετ/στη σε ενα κουτί.
το τι ειναι ο ερθ το λενε ολα τα περιοδικα που τον τεσταραν.
Ειναι καθε καναλι ξεχωριστο (με τρεις βιδες εφυγε)
και δικο του τυλιγμα στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ τοροιδη του.
Και γιαυτο βγαζει ισα βατ ειτε τρεχεις ενα καναλι ειτε ολα.

Reaction score
29.559

Tα βατ τα ισα τα βγάζει θεωρητικά.Το ξεχωριστό τύλιγμα για κάθε ενιχυτή δεν σημαίνει ,ξεχωριστό μετ/στη.Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τι λες ωρε?
ξερεις τι λες ?
ποια θεωριτικα ? καθε μπλοκ ειναι υπογεγραμενο και μετρημενο απο τον κατασκευαστη οτι τα βγαζει
Παει αυτο
ποια η αναγκη του ξεχωριστου τοροιδη , απο την στιγμη που δεν χανεις σε ισχυη οταν ολα τα καναλια βγαζουν την ιδια ισχυη.
Και κατι ακομα ποτε υπαρχει περιπτωση να τραβηξει καποιος ολη την ισχυη απο ολα τα καναλια ταυτοχρονα?
Ας δουμε και για ποιους κατασκευαστες κατασκευαζει η ερθ
http://www.hometheaterspot.com/fusionbb/showtopic.php?tid/92835/post/last/

και αυτα
http://ati-amp.com/manuals/ATIBrochure.pdf
τα μονομπλοκια ποσο θυμιζουν τα ερθ.
Και ποσο πιο ακριβα ειναι

Reaction score
140
Ρε συ Αργύρη
Γιατί δεν μας λέει ο earthquake τι τροφοδοσία έχει ( σε τοροιδη αλλά και σε ηλεκτρολυτικούς ) όπως κάνει ο parasound

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

4 kva τοροιδη

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αλλα ειναι τοσα πολλα πραματα που μπορουμε να λεμε, που δεν εχει νοημα.Αν καποια στιγμη μπορουμε θα δοκιμασουμε κατι με λιγα βατ (200) κοντρα σε πολλα επωνυμα προιοντα.
Το θεμα δεν ειναι ποσα βατ εχεις στο σασι σου αλλα το πως τα διαχειριζεσαι.Περισοτερα μετα την δοκιμη...................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πυκνωτες 4 των 6000 ανα καναλι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ακουγοντας των rotel 1090 2x 380 στα 8 dual mono
με κατι πυκνωτες σαν κουτι γαλατος ,
τα σωματα δεν ηταν πολυ διαφορετικα απο αυτα του erth
και εχοντας ακουσει καποιους τελικους με μεγαλους -λιγους πυκνωτες (λεγε με μαρκ ) κοντρα σε κρελ-κλασε-μπραιστον
υπηρχαν καποιες διαφορες που ειχαν να κανουν με το τι κανει κλικ στο αυτι μας.

Reaction score
15.548

To cinenova τα λεει ολα νομιζω και κακος χτυπιεστε....

Οπως πολυ σωστα ειπε ο Τζονι .....αλλο ποιοτητα με βατ τα οποια ακους αρκετα καλα σε σταθμες νορμαλ και αλλο πολλα βατ με ολιγων ποιοτητα..

Του αργυρη ο ενισχυτης ειναι ιδανικος για σινεμα.....απο ποιοτητα ηχου και κατασκευεις ειναι πισω σε σχεση με αλλους.

Μην περιμενη κανεις με ενα τροφοδοτικο και ας ειναι τεραστιο να κανει δουλεια.....

Βεβαια για την κατηγορια τιμης που παιζει ειναι αριστος πιστευω για οποιοδηποτε ηχο......

Νομιζω οτι τα μονομπλοκια ειναι η καλυτερη λυση απο θεμα ποιοτητας ηχου-δυναμης και αξιοπιστια..

Βεβαια αυτα τα πληρωνεις.....

Προσωπικα στην θεση του παιδιου θα επαιρνα 3 τετοια για κεντρικο και περιφεριακα με 1500 ευρω και εναν δικαναλο σε ποιο πολλα βατ και ποιοτητα για καλυτερη στερεο ακροαση....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης