Adobe: Photoshop Elements 5.0 vs. Paint Shop Pro Photo XI / 11.0

Reaction score
1
Είναι και τα δυό με αρκετές δυνατότητες γιά ερασιτέχνες του είδους και γενικά με πολλά tools επεξεργασίας...
Αν υπάρχουν γνώμες γιά τα υπέρ και κατά, θάθελα να τις ακούσω..., διαβάσω :D

Reaction score
14
babis-gap said:
...δηλ. τόσο ξεφτίλα είναι και τα 2, να πάρω το ....άλλο των 800€ ;.....
Προσωπικά δουλέυω το Paintshop Pro από έκδοση ούτε θυμάμαι... και φυσικά έχω αναβαθμιστεί στην 11η έκδοση της corel πλέον και όχι της Jasc...

Καλό προγραμμα που κάνει πολλά... και στο κάτω κάτω δεν "κοστίζει" και πολλά

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
Μηπως καλυτερα ο τιτλος θα ηταν photoshop cs2 vs.Corel paint shop pro x-xi?
Aν και το phοtoshop μετραει αρκετα χρονια ,για την τιμη του ειναι αλμυρο.Το δε corel κοστιζει καπου 190 ευρω νομιζω και κανει ακριβως τα ιδια πραγματα με μεγαλυτερη ταχυτητα.
Η adobe μετα την εκδοση photodeluxe "εφερε" το photoshop σε αυτο το επιπεδο του συγκεκριμενου προγραμματος εν ετει 1998.Σε καθε εκδοση μεταγενεστερη φροντιζε να βαζει και μερικα plugins τα οποια προυπηρχαν στην εκδοση του1998.
Το elements ειναι μια Light εκδοση του photoshop. Θα χρειαστεις ωρα-ες παντως να αποκτησεις εμπειρια με το προγραμμα.Και αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να το μαθεις ,αλλα οτι ακομα και ανθρωποι της adobe παιρνουν ελαχιστα απο αυτα που μπορει να προσφερει...

Reaction score
5
Βασικά με αυτά τα προγράμματα μετράει ποιό έχεις συνηθίσει. Εγώ ξέρω λίγο το Photoshop, και όταν δοκίμασα κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. Gimp, το έψαχνα σαν πρωτάρης.
Παρεπιπτόντως, το Gimp είναι πολύ καλό και free και open source.

Reaction score
118
Άκη μας, κανα με Ελληνικά υπάρχει; Η θα πρέπει να πάω να ζήσω Αγγλία κανα πεντάρι χρόνια όπως εσύ πρώτα;

Reaction score
164
Για να συγκρίνει κάποιος δύο προγράμματα ίδιας κατηγορίας χρειάζεται βαθιά γνώση του αντικειμένου και εμπειρία στη χρήση τους. Σε πολλές κατηγορίες, όπως σε αυτή των προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας, υπάρχει κάποιο που έχει τη μεγαλύτερη αποδοχή από τους επαγγελματίες και τα υπόλοιπα, που δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα υποδεέστερα. Για ερασιτεχνική και περιστασιακή χρήση θα σας έλεγα να προτιμήσετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο, αυτό που σας κάθεται πιο καλά στο μάτι και στο χέρι. Κατά 99% δεν θα σας λείψει κάτι ουσιαστικό. Το μόνο που μπορείτε να χάσετε είναι η βοήθεια από τρίτους σε περίπτωση που επιλέξετε κάποιο όχι διαδεδομένο. Το ότι το ένα πρόγραμμα το χρησιμοποιούν επαγγελματίες μπορεί να σημαίνει ότι κάποτε ήταν μοναδικό και το πιο διαδεδομένο, οπότε απέκτησε μεγάλη εγκατεστημένη βάση και οι επαγγελματίες σπάνια αλλάζουν τα εργαλεία τους, ή ότι έχει κάποιες δυνατότητες που δεν ενδιαφέρουν τον ερασιτέχνη. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθολικά καλύτερο από τους ανταγωνιστές, αλλά δεν μου έρχεται τέτοιο παράδειγμα στο μυαλό. :)
Σάκη υπήρχε ελληνική έκδοση του Photoshop 6, αν θυμάμαι καλά.

Reaction score
164
Δεν μπορώ να θυμηθώ (γηρατειά βλέπεις), αλλά πρέπει να ήταν το 6 CE που είχε επιλογή γλώσσας εγκατάστασης.

Reaction score
118
Aπο δυνατότητες, λες να υστερεί λόγο παλαιότητας; Η επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει με adobe και μιας και έχει χρόνια παράδοση, θα μου φανεί και αυτό πολύ καλό;

Reaction score
5
VIDEOMIX said:
Η θα πρέπει να πάω να ζήσω Αγγλία κανα πεντάρι χρόνια όπως εσύ πρώτα;
Κοίτα να δεις, εγώ υποστηρίζω ότι όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να πάνε να ζήσουν για λίγο στο εξωτερικό, στις ανεπτυγμένες χώρες, για να ανοίξει λίγο το μυαλό τους. Αλλά δεν είναι εφικτό για πολλούς.
Τουλάχιστον όμως ένα στοιχειώδες επίπεδο σε μια-δυο ξένες γλώσσες βοηθάει. Αγγλικά, Κινέζικα, κάτι τέτοιο.
Τότε πραγματικά εκτιμάς τα Ελληνικά ;)

Και για να δεις τι βοηθητικός που είμαι, δες: http://www.anodos.gr/products/PhotoshopCS/index.html

Reaction score
5
Δυστυχώς όχι. Θα ήθελα. Όπως και σε πολλές άλλες χώρες.
Να το διορθώσω...όχι ΑΚΟΜΑ...χεχεχε...:mrgreen:

Reaction score
118
Εντάξει. Παραδέχομαι πως πολλά απο αυτά φαίνονται περίεργα στην μετάφρασή τους. Ομως υπάρχουν πολλά απο αυτά που θα με βοηθούσαν λόγο εξελλήνισής τους. 8)

Reaction score
1
ak1s said:
Βασικά με αυτά τα προγράμματα μετράει ποιό έχεις συνηθίσει. Εγώ ξέρω λίγο το Photoshop, και όταν δοκίμασα κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. Gimp, το έψαχνα σαν πρωτάρης.
Παρεπιπτόντως, το Gimp είναι πολύ καλό και free και open source.
Οντως το Gimp είναι ενδιαφέρον πρόγραμμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.470
Νεότερο μέλος
Minas Notaras