After Sale Service και Service One

Reaction score
6
Ξέρατε ποιο είναι το εξουσιοδοτημένο service για τις συσκευές Samsung General Eletric και γενικα ότι αφορα FOURLIS TRADE ;

Ουτε και γω ήξερα αλλα τώρα έμαθα
Ο λογος γίνετε για το Service one και παρακάτω σας εξιστορώ τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Τηλεόραση Samsung 32αρα (wide) και έχοντας την στην κατοχή μου μολις δυόμισι χρονια πριν από τρεις περίπου βδομάδες παρέδωσε το πνεύμα.
Δεν ξερω πως φαίνετε σε πολλούς αλλα το γεγονος πως μια τηλεόραση καίει την οθονη της μολις μετα από δυόμισι χρονια λειτουργίας θεωρείται φυσιολογικό για την Samsung καθως δεν λογίζεται ως ελαττωματική η συσκευή ( όπως μου ειπαν με περίσσιο θράσος).
Προφανώς θα είναι κάτι που τους συμβαίνει συχνά γιατί άλλη εξήγηση δεν βρίσκω.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχη.
Κατά αρχήν ο καθενας θα μπορουσε να πει ( και ισως να ειχε εν μέρη δίκιο) πως καμία εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για την βλαβη οποιαδήποτε συσκευής την στιγμη που εχει περασει το χρονικό οριο που ορίζει η εγγύηση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το οριο ηταν 2 χρονια συνεπώς ο χρονος αυτός εχει παρέλθει κατά 6 μηνες.
Ωραία.
Ας επισκευασθεί λοιπόν με χρέωση

Αμ δε.
Από ότι φαίνετε ( και δεν φαίνετε απλώς) ανταλλακτικές οθόνες για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχουν .
Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε;
Οι κύριοι του service one θέλοντας να με αποτρέψουν από την σκέψη για επισκευή, που ειπαν τηλεφωνικώς πως η αλλαγή οθόνης είναι ασύμφορη.
Μάλιστα μίλησαν για ένα ποσο ( 600 ευρω) :shock: για την αντικατάσταση της οθονης.
Αν είναι δυνατόν.
Εξακόσια (600) ευρω την στιγμη που η καινούργια τους η slim fit (32αρα) κοστίζει μόλις 670ε.
Όπως είναι φυσικό τους ειπα πως δεν εχω πρόθεση να δωσω 600 ευρω την στιγμη που η τηλεόραση είναι καινούργια και πως θα ηταν πιο τίμιο και αξιοπρεπές να μου γινόταν μια άλλη πρόταση ώστε να μην κλαίω τα 1,200 που έσκασα πριν δυόμισι χρονια.

Εδώ αρχιζει το καλαμπούρι.
Επειδή οντως η τηλεόραση σας είναι καινούργια και θέλουμε να σας εξυπηρετήσουμε , μου λενε, θα σας δώσουμε την καινούργια Samsoyng slim fit με αισθητά μειωμένη τιμη.
Α ωραια σκέφτηκα. Επαγγελματισμός και επιτέλους after sale υψηλού επιπέδου.
Ποσο λοιπόν είναι το ποσο που θα πρέπει να καταβάλω , ρωτω ο αφελής.
Εξακόσα (600) ευρω. :shock:( κατι πρεπει να έχουν με το νούμερο αυτό)
Τρελάθηκα. :shock:
Μα καλα με 600 ευρω μπορώ να την αγορασω από οπουδήποτε Συγκεκριμένα στον Κωτσοβωλος και στο Media Markt η τιμη της είναι 670 ευρω. Για ποια σοβαρή μείωση τιμής μου μιλάτε;
Απάντηση.
Αποκλείετε, η τιμη κατάλογου μας , την τιμολογεί με το ποσο των 880 ευρω συνεπώς σας κανουμε έκπτωση 280 ευρω.
Περιττό να συνεχίσω να σας εξιστορώ το υπόλοιπο της συνομιλίας καθώς το δούλεμα συνεχίστηκε κανονικά για κανενα πεντάλεπτο και φυσικά άκρη δεν βγήκε.

Ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα ( O Yes I believe ) περίμενα ως την τελευταία στιγμή μπας και βρεθεί κάποιος λογικός από το Service One ώστε να δοθει ένα ικανοποιητικό τελος σε αυτην την ιστορία.
Το τελος δόθηκε σήμερα.
Μου στέλνουν Φαξ οπου ζητούν την άδεια μου ( υπογράφοντας κάποιο κείμενο) να καταστρέψουν την τηλεόραση καθώς δεν επιθυμώ την επιδιόρθωση της. ( αυθαίρετο συμπέρασμα)

Και ρωτώ εγω ο αφελής.
Είναι αντιμετώπιση αυτή;
Μετα από τις 730 μερες που κρατα η εγγύηση δεν υπαρχει καμια υποχρέωση και καμια υποστήριξη;
Και τι παει να πει ότι δεν είναι στην εγγύηση; Ότι πρεπει να την πετάξουν;
Ας την φτιαξουν, ( αν μπορούν) και ας μου ζητήσουν ένα λογικό πόσο έχοντας υπόψη βέβαια πως πρόκειται για tv που προ 6 μηνων ήταν σε περίοδο εγγυήσεις.
Και όχι να μου αραδιάζουν ψέματα ότι η οθόνη κοστίζει 600 ευρω και αλλά κουλά.

Ήμαρτον…

Αα και το κλου από το site του Service Οne
http://www.serviceone.gr/ServiceOne/_include/asp/home.asp?pageCiId=2&targetPage=1&lang=el

Απάντηση
Φέρτε την σε εμάς να την πετάξουμε.
Εγγυημένα πράγματα.

Λευτέρη αυτό γίνετε άνετα γελοιογραφία :(

Reaction score
14
Φίλε Ανδρέα, είχα/εχω (στην αποθήκη) μια ομορφη 33'αρα CRT Philips.

Η οθόνη τα τίναξε μετά απο 10 χρόνια οπου της είχα βγάλει τα σωθικά απο την χρήση.

Μιλάω με γνωστό κολλητό στην Philips μου λεει τιμή καταλόγου για την οθόνη 1000 Ευρώ, θα την πάρω εγώ με εκπτωση 33% 660 Ευρώ (κάτι έχειτο νούμερο αυτό!!!)

Εργασία 150 Ευρώ ~~ συνολο 810 για τηλεόραση 10ετίας.

Εδωσα άλλα 1000 και πήρα 48" LG οπίσθιας προβολής.

Ετσι είναι ακριβό σερβις φθηνή τιμή αγοράς, ασύμφορη επισκευή. Ετσι γλιτόνουν στοκ υλικών, γλιτώνουν την ανάγκη dedicated service για κάθε brand type, και δίνουν εργολαβίες τις επισκευές σε κάτι ASTRA SERVICE, SEFVICE ONE, και άλλους εργολάβους κηδειών!!!!

Συμβουλή αν είσαι εκτός εγγύησης μην χάνεις χρονο και σαλιο. Πετα την! Ετσι μας κατήντησαν.

Reaction score
6
Ναι μεν αλλα μιλας για συσκευη 10 ετων.
Εδω εγω λεω για 2μιση χρονια.
Ας μου βγαζε και μενα τα μισα χρονια απο αυτα που σου εβγαλε η δικη σου ...
Ειλικρινα δεν θα χαλουσα σαλιο.
Αλλα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα το θεωρω σκανδαλο

Reaction score
14
Cinemusic - Ανδρεας said:
Αλλα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα το θεωρω σκανδαλο
Ειναι σκάνδαλο, συμφωνώ και στην Αγγλία θα σου έλεγαν "Sorry Sir this is going by the book".

Γιατί δεν ζητάς τον εμπορικό διαευθυντή της fourlis trade, και υπο την απειλή δημοσίευσης σε μηνιαίο εντυπο ίσως δείξει μια ευαισθησία?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Στείλε μία επιστολή για το θέμα στον Φουρλή με κοινοποίηση στην Γραμματεία καταναλωτή στο ΙΝΚΑ και στην ΕΚΠΟΙΖΩ...

Αν θυμάμαι καλά υπάρχει διάταξη ότι θα πρέπει να υπάρχουν ανταλλακτικα για τουλάχιστον μία 10ετία.

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει διάταξη ότι θα πρέπει να υπάρχουν ανταλλακτικα για τουλάχιστον μία 10ετία.
Εδώ είναι καλυμμένοι στην διάθεση στοκ, αλλά όταν αυτό διατίθεται σε τιμή εξοργιστική αυτό είναι αλλο θέμα.

Ο Γαμπρός μου κάποτε δούλευε στην Triumph (μοτοσυκλετες) και του είχα ζητήσει αν θελήσω να χτίσω απο ανταλλακτικά εναν Τίγρη πόσο θα μου πάει? με προχειρο υπολογισμό ο τίγρης καινουργιος έκανε 9,800 Ευρώ και σε ανταλλακτικά στην χοντρική 35,000 Ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!

Τα σχόλια δικά σας

Reaction score
5
Ο Ακης ... που ειναι ο Άκης;
Αυτο στην Αγγλία θα συνέβαινε;
:)
Τώρα τα θέλει και εσένα ο πωπώς σου...τι θέλεις να σου πω; Έχω και παραδείγματα. Να τα πω και να κλείσω το σπίτι μερικών μερικών; Μπα, θα θεωρηθώ γραφικός πάλι. Δεν πειράζει. Ευτυχώς υπάρχει και το internet και μπορεί ο κάτοικος των βαλκανίων να δει λίγο πρόοδο...:lol:

Reaction score
14
dream_GR said:
Ο Γαμπρός μου κάποτε δούλευε στην Triumph (μοτοσυκλετες) και του είχα ζητήσει αν θελήσω να χτίσω απο ανταλλακτικά εναν Τίγρη πόσο θα μου πάει? με προχειρο υπολογισμό ο τίγρης καινουργιος έκανε 9,800 Ευρώ και σε ανταλλακτικά στην χοντρική 35,000 Ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!

Τα σχόλια δικά σας   
Μη μιλάς για την Triumph σε παρακαλώ....όχι σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.... :p

Reaction score
6
ak1s said:
Ο Ακης ... που ειναι ο Άκης;
Αυτο στην Αγγλία θα συνέβαινε;
:)
Τώρα τα θέλει και εσένα ο πωπώς σου...τι θέλεις να σου πω; Έχω και παραδείγματα.
Πες βρε ...
Ετσι εγκυκλοπαιδικά
Που λενε
Να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιοί

Reaction score
14
preve said:
dream_GR said:

Τα σχόλια δικά σας   
Μη μιλάς για την Triumph σε παρακαλώ....όχι σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου....   :p
Ι know... from first hand!!! στο σπίτι του Τσαλικίδη δεν μιλάνε για σχοινί!!!

Reaction score
7
Το οτι τα ανταλλακτικα ολων των συσκευων ανεξαιρετως ειδους ειναι ακριβα, το ξερετε ολοι υποθετω....

Το λογο τον ξερετε? Υπαρχει λογικη εξηγηση... και κατα τη γνωμη μου ειναι και δικαιολογημενη...

Θα σας αφησω μεχρι αυριο να σκεφτειτε.....

Reaction score
7
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Το οτι τα ανταλλακτικα ολων των συσκευων ανεξαιρετως ειδους ειναι ακριβα, το ξερετε ολοι υποθετω....
Το λογο τον ξερετε? Υπαρχει λογικη εξηγηση... και κατα τη γνωμη μου ειναι και δικαιολογημενη...
Θα σας αφησω μεχρι αυριο να σκεφτειτε.....
Κανεις;;; Αντε ντε....
Στο google παντως δε θα βρειτε την απαντηση...

Reaction score
49
Κατ' αρχήν να συμφωνήσω με τον Αντρέα για το ότι είναι απαράδεκτο να χαλάει τόσο γρήγορα μια τηλεόραση.
Είναι υπερβολή να μιλάμε για οθόνη CRT που βγαίνει εκτός λειτουργίας μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Αυτό κατ' αρχήν δείχνει πόσο έχουν ξεφτιλίσει την ποιότητα κατασκευής των σημερινών ηλεκτρονικών.
Για γυρίστε λίγο τον χρόνο πίσω......Η CRT στο σπίτι των γονιών μας (με 15+ χρόνια στην πλάτη τους) ακόμα παίζουν. Μπορεί να μην έχουν ΤΗΝ εικόνα, αλλά ακόμα παίζουν.....
Στους δικούς μου, στην κουζίνα μάλιστα (που ξέρετε τι σημαίνει ο συνδυασμός σκόνης και υδρατμών....) υπάρχει ακόμα μια SONY 21" trinitron (ναι, η κλασική μαύρη) που δουλεύει καθημερινά!! Μετά από 17+ χρόνια!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Βέβαια όλες οι αντιπροσωπίες είναι από λίγο, ως πολύ απαράδεκτες σε θέματα service & ανταλλακτικών
Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω την PHILIPS που για ένα απλό τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής μου (που τώρα στην αγορά ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ δεν κάνει πάνω από 600€, ενώ την είχα αγοράσει 1000) που ζητούν 55€!!! :shock: :shock:
Την στιγμή που βρίσκει κανείς ωραιότατα πολυτηλεχειριστήρια άλλων εταιριών με λιγότερα χρήματα.
Αλλά και ακόμα και η ίδια η PHILIPS πουλάει πολυτηλεχειριστήρια με κόστος κάτω από 60€..........

Και βεβαίως αυτή η κλεψιά δεν ισχύει μόνο στα ηλεκτρονικά (δεν μπορώ πχ ακόμα να καταπιώ ότι μία λάμπα προβολέα κοστίζει 350+€ ακόμα και για προβολείς κόστους 750€) αλλά και σε χίλιες άλλες περιπτώσεις.........
Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες είναι ένα ακόμα παράδειγμα.......
Είναι τρελό και παλαβό να σου ζητούν πχ για σασμάν από GOLF 1.6 MKIV 3000+€, δηλαδή το 1/6 της αξίας του οχήματος........
Ή άλλη γελοιότητα: στα extra το μεταλλικό χρώμα με κόστος 600€. Σιγά ρε μεγάλεεεε......Χρυσόσκονη το περνάτε????

Reaction score
7
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Είναι υπερβολή να μιλάμε για οθόνη CRT που βγαίνει εκτός λειτουργίας μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

......Η CRT στο σπίτι των γονιών μας (με 15+ χρόνια στην πλάτη τους) ακόμα παίζουν. .....

Ή άλλη γελοιότητα: στα extra το μεταλλικό χρώμα με κόστος 600€. Σιγά ρε μεγάλεεεε......Χρυσόσκονη το περνάτε????
Λοιπον....Απαντω και διαφωνω...

Και η οθονη ειναι και αυτη ενα εξαρτημα που μπορει να χαλασει. Εχει 3 νηματα που λειτουργουν συνεχεια και ειναι πυρωμενα για να εκπεμπουν ηλεκτρονια. Υπαρχουν αλλα πλεγματα-συρματακια μεσα που οι τασεις τους φτανουν τα 300V και πανω. Η διαρκεια της CRT δεν αναφερεται στη ζωη της -οτι δε θα χαλασει- αλλα στην αποδοση της. ΜΗΝ τα μπερδευουμε αυτα. ΔΕΝ ειναι ενα απλο γυαλι με φωσφορικο υλικο. Πισο στο λαιμο της εχει μεγαλη "ιστορια".
Απαραδεκτο που χαλασε ΔΕΝ ειναι.
Απαραδεκτη ΔΕΝ ειναι η τιμη.
Απαραδεκτο ειναι που η αντιπροσωπεια (και η μαμα εταιρεια) ΔΕΝ εχει να την αλλαξει.

Οσο για το "μεταλλικο χρωμα στα αυτοκινητα" που το χρεωνουν οι αντιπροσωπειες, καλο θα ειναι να ξερετε οτι ΟΛΑ τα αυτοκινητα φευγουν απο τα εργοστασια ΜΕ μεταλλικο χρωμα ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Απλα επειδη ολοι θελουν μεταλλικο χρωμα και δεν προκειται κανενας να πει "οχι" σου το βαζουν σαν εξτρα (κερδος).
Την επομενη φορα παραγγειλτε αυτοκινητο μην το παραγγειλετε με μεταλλικο χρωμα.

Τωρα, γιατι τα ανταλλακτικα ειναι ακριβα;
Γιατι (συμφωνα με το νομο) για να υπαρχουν διαθεσιμα για 10 χρονια, πρεπει να υπαρχουν αποθηκευτικοι χωροι για να τα εχουν μεσα.
Σκεφτειτε για τι ποσοτητα μιλαμε σε αναλογια με τα μοντελα που κατασκευαζει μια εταιρεια. Για τι ογκο καταλαμβανουν αυτα και οι συσκευασιες τους.
Αρα στην κανονικη τιμη του ανταλλακτικου σαν εξαρτημα μπαινει και το κοστος αποθηκευσης και το κοστος μεταφορας.

Οσο για τη συγκεκριμενη περιπτωση που μιλαμε...
Αν η εταιρεια ΕΧΕΙ ή μπορει να φερει το ανταλλακτικο ειναι καλυμμενη απο το νομο.
Αν ΔΕΝ εχει ανταλλακτικο να σου την επισκευασει, ειναι υποχρεωμενη να σου δωσει αλλη. ΠΡΟΣΕΧΕ, να σου ΔΩΣΕΙ, οχι να αγορασεις!!!!

Reaction score
0
Καλησπέρα.
Αντιγράφω από τον οδηγό καταναλωτή, ένα έντυπο του Υπουργείου Ανάπτυξης που διανέμεται δωρεάν από τα ΚΕΠ.

.......
ΙΙ. Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις

Το άρθρο 5 «Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις» του ν.2251/94 περιγράφει τις υποχρεώσεις του προμηθευτή απέναντι στον καταναλωτή σε κάθε περίπτωση πώλησης αγαθών.
Ειδικότερα:
……..
5. Ο προμηθευτής καινούριων αγαθών με μεγάλη διάρκεια ζωής είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την παροχή τεχνικών υπηρεσιών για όλο το διάστημα διάρκειας ζωής των αγαθών αυτών καθώς επίσης και την προμήθεια ανταλλακτικών που απαιτούνται  για την χρήση των σχετικών αγαθών. Η παράβαση των ανωτέρω διατάξεων επισύρει τις ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 14 του ν. 2251/94
Αρμόδια αρχή για την εξέταση καταγγελιών που αφορούν την πώληση αγαθών και τις εγγυήσεις είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
.....
Κατά συνέπεια όπως ειπώθηκε και προηγουμένως φαίνεται ότι η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμένη να σου παράσχει ανταλλακτικά. Τώρα το σε τι τιμή αυτό μάλλον είναι άλλο θέμα.

Φιλικά

Reaction score
6
Κάτσε Γιώργο γιατι θα χάσω την μπαλα.
Το ότι μια συσκευή εν προκειμένη αυτή η τηλεόραση χάλασε μετα από δυόμισι χρόνια θεωρείτο φυσικό
και συνηθισμένο φαινόμενο;
Επιμένω ότι είναι απαράδεκτο καθως ιστορικά αλλα και μεχρι τις μερες οι τηλεοράσεις δεν συνηθίζετε
να τινάζουν τα πέταλα σε τοσο σύντομο χρονικο διάστημα.
Ούτε η philips δεν έχει τέτοιο ρεκόρ ( αν και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η οθόνη που φορούσε η samsung ηταν της philips)
To ότι η οθονη είναι ενα εξάρτημα που εχει 3 νήματα που λειτουργουν συνεχεια και ειναι πυρωμενα για να εκπεμπουν ηλεκτρονια , και δεν ξερω και γω τι άλλο ,με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Πάντα ετσι λειτουργούσαν οι οθόνες και επι χρόνια η βασικη δομη της λειτουργίας τους ηταν η ιδια χωρις όμως προβλήματα.
Γιατι θα πρεπει ξαφνικα να με νοιαζει η δομη λειτουργίας τους ;
Επειδή χάλασε αυτή της Samsoung;
Αυτά οσον αφορα το πρώτο μερος.
Τώρα για τα ανταλακτικα που είναι ακριβα παλι επιμένω για το απαράδεκτο του πράγματος καθως και οι ετοιμες συσκευες που ετοιμάζονται για πωλήσεις μενοουν πολύ καιρο σε αποθήκες και επίσης και αυτές εχουν κόστη μεταφορας.
Αυτό δεν παει να πει ότι πρεπει να πωλούνται αναλογικά στο τριπλασιο της αξιας τους όπως τα ανταλακτικα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili