AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

έστω οτι δέν έχω το weiss.πώς μπορώ να δώ οτι παίζω bitperfect?υπάρχει άλλου τύπου παθητικός τρόπος να το μάθω?
Δίνεις ψηφιακό σήμα σε κάποιο DAC και παίζεις ένα αρχείο με δειγματοληψία που να μην υποστηρίζεται από το DAC σου.
Π.χ. 22 KHz ή 32 KHz ή κάποια ενδιάμεση που πιθανόν κι αυτή να μην υποστηρίζεται όπως π.χ. τα 88.2ΚΗz που κάποια DACs δεν την δέχονται, έστω κι αν δέχονται τα 96 ΚΗz.

Αν είσαι όντως bit transparent θα πρέπει αυτό να ξε-lockάρει, άν έχει και ledάκια επάνω θα πρέπει να ανάψει κάποιο error ή να σβήσει η δειγματοληψία...
Αν όμως εξακολουθείς να ακούς μουσική ενώ ξέρεις ότι παίζεις αρχείο με δειγματοληψία που δεν την δέχεται το DAC σου τότε σίγουρα δεν παίζεις bit transparent.

Reaction score
777
ωχ σωστός!!και θυμήθηκα μόλις οτι όταν έπαιζα με windows έκανα τέτοια πειράματα και μου πέταγε error.
θα παίξω και με το apple τώρα...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Ναι βγάζει πιο perfect bits το Amara, ενώ το foobar βγάζει λιγότερο perfect bits
...αφού είναι τζάμπα! :142:

Το MediaMonkey που πωλείται φθηνότερα από το Amara αλλά όχι και free οπως το foobar;
Πως θα παίζει; Μάλλον θα βγάζει ενδιάμεσα perfect bits...
Ούτε τελείως perfect όπως το Amara αλλά ούτε και τελείως unperfect! :142:
δυστυχως φιλε πρεπει να υπαρχει μια παγκοσμια συνομοσια.
σε ολα τα στουντιο του κοσμου ολα τα software επεξεργασιας ηχου σε απλη αναπαραγωγη αρχειου ειναι φυσικα μπιτ τρανσπαρεντ αλλα και φυσικα θεωρειται δεδομενο οτι ολα μα ολα παιζουν διαφορετικα το ενα απο το αλλο.
εαν μπορεις να το αποδεκτεις αποδεξου το, εαν δεν μπορεις περιμενε ενα με δυο χρονια. ηδη εχουν αρχισει να μετρανε καποια πραγματα που αγνοουσαν πριν...
αντε να σου πω και κατι αλλο.
γιατι η lynx απο το πισι με foobar σε dac παιζει διαφορετικα απο την lynx στο ιδιο dac συγχρονισμενα απο εξωτερικο ρολοι? ειναι η δεν ειναι το ιδιο bit perfect σημα?

D

deleted user 10898

Guest
να πω κατι για το amarra. παρολο που σε ερασιρεχνικα null test το σημα δειχνει bit perfect, με τη μηχανη που χρησιμοποιει για τις ενδιαμεσες μετατροπες που παντα ανεβοκατεβαζουν μπιτ και ευρος, λογω των κινητων υποδιαστολων για τις μετατροπες και αλλα τεχνικα που δεν μας αφορουν εδω, ΙΣΩΣ να μην υπαρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ταυτιση στο τελικο σημα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.647
Εγώ παίζω με PC και dac202. Χρησιμοποιώ τόσο το foobar όσο και το itunes. Όσο και αν προσπάθησα με τις ρυθμίσεις του itunes δεν κατάφερα να περάσει το bit transparent τεστ του 202, σε αντίθεση με το foobar. (Έχω κάνει και σχετική ερώτηση εδώ.) Επίσης, το foobar ακούγεται σαφώς καλύτερα από το itunes. Σε λίγο καιρό θα πάρω mac και θα συγκρίνω και με το amarra.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

αντε να σου πω και κατι αλλο.
γιατι η lynx απο το πισι με foobar σε dac παιζει διαφορετικα απο την lynx στο ιδιο dac συγχρονισμενα απο εξωτερικο ρολοι? ειναι η δεν ειναι το ιδιο bit perfect σημα?
Ε, μα εδώ βάζεις και άλλη παράμετρο στην εξίσωση: Το εξωτερικό ρολόϊ. προφανώς άμα μεταβάλεις το hardware θα πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Εμείς δεν συζητάμε αυτή την περίπτωση... Μην τα μπερδεύεις...
Εδώ συζητάμε με το ΙΔΙΟ hardware να ακούσεις διαφορετικά software...

Reaction score
1.188

να πω κατι για το amarra. παρολο που σε ερασιρεχνικα null test το σημα δειχνει bit perfect, με τη μηχανη που χρησιμοποιει για τις ενδιαμεσες μετατροπες που παντα ανεβοκατεβαζουν μπιτ και ευρος, λογω των κινητων υποδιαστολων για τις μετατροπες και αλλα τεχνικα που δεν μας αφορουν εδω, ΙΣΩΣ να μην υπαρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ταυτιση στο τελικο σημα.
A... φαίνεται ότι αρχίζει να αποκαλύπτεται τελικά η αλήθεια....
Το τεστ με αρχεία δειγματοληψίας μην υποστηριζόμενης από το DAC το έχει κάνει κανείς με Amara να δούμε αν παίζουν;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Ε, μα εδώ βάζεις και άλλη παράμετρο στην εξίσωση: Το εξωτερικό ρολόϊ. προφανώς άμα μεταβάλεις το hardware θα πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Εμείς δεν συζητάμε αυτή την περίπτωση... Μην τα μπερδεύεις...
Εδώ συζητάμε με το ΙΔΙΟ hardware να ακούσεις διαφορετικά software...
εκει βρε βρισκεται η απαντηση.
αφου το εγραψε ο chrishat για την καλυτερη χρησιμοποιση των εσωτερικων ρολογιωντης καρτας ή του dac απο μια καλη software μηχανη ηχου.

Reaction score
1.188

Εγώ παίζω με PC και dac202. Χρησιμοποιώ τόσο το foobar όσο και το itunes. Όσο και αν προσπάθησα με τις ρυθμίσεις του itunes δεν κατάφερα να περάσει το bit transparent τεστ του 202, σε αντίθεση με το foobar. (Έχω κάνει και σχετική ερώτηση εδώ.) Επίσης, το foobar ακούγεται σαφώς καλύτερα από το itunes. Σε λίγο καιρό θα πάρω mac και θα συγκρίνω και με το amarra.
Δεν παίζει το itunes bit transparent; Μα εδώ έχουμε μαρτυρία στο post #165 αποδεδειγμένα (πώς???) ότι παίζει!

Τελικά τι γίνεται; Παίζει στα mac αλλά όχι στα PC; Ή απλώς δεν έχουμε τρόπο να το τσεκάρουμε και στα mac;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Δεν παίζει το itunes bit transparent; Μα εδώ έχουμε μαρτυρία στο post #165 αποδεδειγμένα (πώς???) ότι παίζει!

Τελικά τι γίνεται; Παίζει στα mac αλλά όχι στα PC; Ή απλώς δεν έχουμε τρόπο να το τσεκάρουμε και στα mac;
σε pc μεσω kmixer φυσικα οχι.

Reaction score
1.188
Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Σε PC μόλις τώρα που τσέκαρα το iTunes δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ επιλογή που να αναφέρεται στο hardware του ήχου. Συνεπώς δεν μπορείς να επιλέξεις output device, άρα παίζει υποχρεωτικά μέσω kmixer άρα μπαρμπούτσαλα!...
Αυτό φυσικά δεν αποδεικνύει ότι στο mac παίζει bit perfect... Ποιός μπορεί να το επιβεβαιώσει;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.647
Υπάρχει επιλογή στα settings του quicktime που χρησιμοποιείται από το itunes. Προφανώς έχω επιλέξει windows audio session αλλά πάλι τίποτα.

Reaction score
777
λοιπόν έκανα το πείραμα με το amarra μή υποστηριζόμενης δειγματοληψίας.
το αποτέλεσμα ήταν να παίξει το κομμάτι αλλα σαν καρτούν.σαν να πηγαίνω ας πούμε γρήγορα την κασέτα.
τι λέτε?

Reaction score
777
το itunes δέν λειτουργεί bitperfect στα windows.στο mac μόλις συνδέσω το dac-itunes αμέσως απενεργοποιείται το volume του συστήματος.λένε οτι το itunes+macos με το volume στο τέρμα είναι bitperfect.

D

deleted user 10898

Guest
το itunes δέν λειτουργεί bitperfect στα windows.στο mac μόλις συνδέσω το dac-itunes αμέσως απενεργοποιείται το volume του συστήματος.λένε οτι το itunes+macos με το volume στο τέρμα είναι bitperfect.
εαν ειναι το ιδιο μπιτ ρατε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.966

και ολες σας οι αποριες (bit perfect itunes και στο pc) απο την dcs.
http://www.thewelltemperedcomputer.com/Lib/OperatingSystemsHandlingOfSampleRates.pdf
ok?
όλες οι απορίες? ωραίο ανέκδοτο. να σου πω κι εγώ ένα;

Πάει ένας τύπος σε ένα σουβλατζή:
- "Θέλω να μου κάνεις 4 πίτες, αλλά τις θέλω ειδική παραγγελία.
Θέλω 2 πίτες σουβλάκια και 2 σεφταλιές.
Στο πρώτο σουβλάκι θέλω το κρέας να είναι καμένο από την μία, ωμό από την άλλη, και την πίτα ωμή.
Στο δεύτερο σουβλάκι θέλω να είναι πολύ ξερό το κρέας και η πίτα μαύρη.
Στην μία σεφταλιά τα θέλω όλα ωμά, με το αίμα τους, και μόνο με αγγούρι..
Στην άλλη θέλω το κρέας κάρβουνο, την πίτα μαυρισμένη από την μία, ωμή από την άλλη και μόνο με κρεμμύδι".
- "Μα είναι πολύ δύσκολη η παραγγελία σου", του λέει ο σουβλατζής.
Και ο τύπος απαντά:
- "Προχτές ρε καραγκιόζη που μου τα έφτιαξες έτσι ακριβώς, χωρίς να στο ζητήσω, δεν ήταν δύσκολα;;;"

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

όλες οι απορίες? ωραίο ανέκδοτο. να σου πω κι εγώ ένα;

Πάει ένας τύπος σε ένα σουβλατζή:
- "Θέλω να μου κάνεις 4 πίτες, αλλά τις θέλω ειδική παραγγελία.
Θέλω 2 πίτες σουβλάκια και 2 σεφταλιές.
Στο πρώτο σουβλάκι θέλω το κρέας να είναι καμένο από την μία, ωμό από την άλλη, και την πίτα ωμή.
Στο δεύτερο σουβλάκι θέλω να είναι πολύ ξερό το κρέας και η πίτα μαύρη.
Στην μία σεφταλιά τα θέλω όλα ωμά, με το αίμα τους, και μόνο με αγγούρι..
Στην άλλη θέλω το κρέας κάρβουνο, την πίτα μαυρισμένη από την μία, ωμή από την άλλη και μόνο με κρεμμύδι".
- "Μα είναι πολύ δύσκολη η παραγγελία σου", του λέει ο σουβλατζής.
Και ο τύπος απαντά:
- "Προχτές ρε καραγκιόζη που μου τα έφτιαξες έτσι ακριβώς, χωρίς να στο ζητήσω, δεν ήταν δύσκολα;;;"
:204:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis