Amarra Symphony with iRC (Impulse response correction)

Y

Yiannis_B

Guest
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό;
Γιατί δλδ να μην μπορώ να ακούσω από το squeezebox μου, χωρίς να πρέπει να περάσω το σήμα στον υπολογιστή;
Σωστά, προς το παρόν στο streaming θα έχεις πρόβλημα. Αλλά έτσι και αλλιώς, όλα τα media player, πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν. Θα αντικατασταθούν από pc με μανδύα media player. Από audio hardware, μόνο ένα DAC χρειάζεται (όχι για ενεργή πολυενίσχυση).

Και το bit-perfect πάει περίπατο...(Αν εννοείς τα δωρεάν των players)
(Εμένα δεν με νοιάζει,αλλά λέμε..)
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μετά από οποιονδήποτε software ή hardware DSP, δεν έχεις bit - perfect σήμα, αλλά ΑΥΤΟ ακριβώς θες, στην περίπτωση του room correction.

Last edited by a moderator:

Reaction score
539
Σωστά, προς το παρόν στο streaming θα έχεις πρόβλημα.
Sorry, είμαι αργός, δεν το'πιασα.
Το νέο τσουπλέκι που ετοιμάζουν, γι'αυτό το σκοπό δεν το φτιάχνουν;
Να μπορείς να συνδέσεις με spdif ένα source και να περνάει από (ενσωματωμένο στο minidsp) dirac engine;

Reaction score
677
Σωστά, προς το παρόν στο streaming θα έχεις πρόβλημα. Αλλά έτσι και αλλιώς, όλα τα media player, πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν. Θα αντικατασταθούν από pc με μανδύα media player. Από audio hardware, μόνο ένα DAC χρειάζεται (όχι για ενεργή πολυενίσχυση).

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μετά από οποιονδήποτε software ή hardware DSP, δεν έχεις bit - perfect σήμα, αλλά ΑΥΤΟ ακριβώς θες, στην περίπτωση του room correction.
Το ίδιο λέμε.
(Για τους λάτρεις ήταν το σχόλιο.)

Y

Yiannis_B

Guest
Sorry, είμαι αργός, δεν το'πιασα.
Το νέο τσουπλέκι που ετοιμάζουν, γι'αυτό το σκοπό δεν το φτιάχνουν;
Να μπορείς να συνδέσεις με spdif ένα source και να περνάει από (ενσωματωμένο στο minidsp) dirac engine;
Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε.

MiniDSP, Squeezebox, hardware media players, και τα λοιπά, είναι ήδη, βροντόσαυροι. Είναι χαζοπισιά, με δήθεν dedicated hardware, που τρέχουν εναλλακτικά λειτουργικά (Linux κ.τ.λ.). Απλώς είναι τόσο κλειδωμένα και κουτσουρεμένα αυτά τα λειτουργικά, και οι επεξεργαστές τόσο αργοί, που δεν σε αφήνουν να υλοποιήσεις software room correction.

Σκέψου για παράδειγμα, το λειτουργικό του NAS, να κάνει τον software DSP, κατά την διάρκεια του streaming -βασισμένο σε ένα αρχείο παραμέτρων room correction που του έχεις φορτώσει.

Αλλά τελικά πάλι στα ίδια καταλήγουμε, κουτιά και κουτάκια, λίγο πολύ άχρηστα όταν έχεις ένα pc..

Reaction score
539
Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε.

MiniDSP, Squeezebox, hardware media players, και τα λοιπά, είναι ήδη, βροντόσαυροι. Είναι χαζοπισιά, με δήθεν dedicated hardware, που τρέχουν εναλλακτικά λειτουργικά (Linux κ.τ.λ.). Απλώς είναι τόσο κλειδωμένα και κουτσουρεμένα αυτά τα λειτουργικά, και οι επεξεργαστές τόσο αργοί, που δεν σε αφήνουν να υλοποιήσεις software room correction.

Σκέψου για παράδειγμα, το λειτουργικό του NAS, να κάνει τον software DSP, κατά την διάρκεια του streaming -βασισμένο σε ένα αρχείο παραμέτρων room correction που του έχεις φορτώσει.

Αλλά τελικά πάλι στα ίδια καταλήγουμε, κουτιά και κουτάκια, λίγο πολύ άχρηστα όταν έχεις ένα pc..
ΟΚ συνεννοηθήκαμε. Απλά πιστεύεις ότι δε θα παίζει αυτό το πράγμα. Δεκτό. Κι εμένα too good to be true μου μοιάζει.
Απλά νόμιζα ότι είχα καταλάβει λάθος στο ως τί -τουλάχιστον- θα το πουλάνε.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Ελπίζω κάπου, κάποτε να αναπτυχθούν αλγοριθμοι που εκτός απο χρονική και συχνοτικη διόρθωση, να κάνουν και διόρθωση του χρόνου αντηχησης του χώρου εισάγοντας reverb στις συχνότητες που χρειάζεται. Ή μηπως υπάρχει κατι τέτοιο ήδη; Ότι πρέπει για μικρούς χώρους.

D

deleted user 10898

Guest
Ελπίζω κάπου, κάποτε να αναπτυχθούν αλγοριθμοι που εκτός απο χρονική και συχνοτικη διόρθωση, να κάνουν και διόρθωση του χρόνου αντηχησης του χώρου εισάγοντας reverb στις συχνότητες που χρειάζεται. Ή μηπως υπάρχει κατι τέτοιο ήδη; Ότι πρέπει για μικρούς χώρους.
εχεις ξεφυγει....
Μπραβο φιλε για το διαβασμα και τις δοκιμες σου...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
εχεις ξεφυγει....
Μπραβο φιλε για το διαβασμα και τις δοκιμες σου...
Υπερβολές, εξέφρασα απλά μια επιθυμία ως ´εκπροσωπος´ μικρού δωματίου που δεν έχω καταφέρει να κάνω να ακούγεται σωστά και ευχάριστα ταυτόχρονα. Το room correction βοηθάει να ακούγεται σωστά αλλα πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα και για κατι καλύτερο. Οποίος εχει παίξει με reverb ή με σχετικό dsp που έχουν οι ενισχυτές AV που προσομοιάζει ακουστική μεγάλων χωρών, ξέρουν ότι τέτοια εφέ κάνουν το άκουσμα πιο ευχάριστο. Αν αυτο γινόταν πιο σωστά, με στόχο ομοιόμορφη αντηχηση σε όλο το φάσμα με μετρήσεις στη θέση ακρόασης και γιατι όχι και σε όλο το δωμάτιο, θα ήταν σούπερ!

Reaction score
8.116
@dapost Χαχαχα είναι σαν αυτό που σου έλεγα με τον αφρό στη μπύρα. Έχεις δοκιμάσει να παίξεις με το reverb στα audio units;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Μπαρδόν; Ποιά μπύρα και ποιόν αφρό; Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι αλλά εσύ είσαι επικίνδυνος να με βάλεις σε έξοδα πάλι...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
παιδες.....reverb δεν πειραζουμαι......καθε εγγραφη ειναι διαφορετικη ρε σεις....τι θα κανουμε δηλαδης....θα αλλαζουμε το reverb σε καθε τραγουδακι?
Το reverb το φτιαχνει στην αρχη ο μαστεριδης οταν ηχογραφει ενα αλμπουμ.....αν θελει και μεμονωμενα σε καποιο τραγουδι θα μπορουσε να παιξει και να το διαφοροποιησει κατα το mastering....εμεις ομως never βρε.....κουλουβαχατα θα τα κανουμε το ασμα!!!!

Reaction score
8.116
@vlasis μη μου χαλάς το όνειρο τώρα... Δεν έχει καλό χρόνο αντήχησης το παρακάτω; Τι έχει το reverb του δηλαδή;

Και ακολουθεί το room corrected:

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
θα σου πεταξω καμια πετρα ρε........ακους και καγκελια.....χαιεντας αθρωπας??????
Ε ντρεπεσαι λεω εγω..........:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Δεν εννοώ να πειράζουμε το reverb κατά βούληση. Εννοώ να διορθώνεται αυτομάτως το RT του (μικρού) δωματίου.

Reaction score
8.905
θα σου πεταξω καμια πετρα ρε........ακους και καγκελια.....χαιεντας αθρωπας??????
Ε ντρεπεσαι λεω εγω..........:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Υπάρχει και σε εκτέλεση με κιθαριστικά ρίφ.....αλλά φάνκυ.... .:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7