Amp for subs.

Reaction score
1.769
Απάντηση: Amp for subs.

θα παιξης στερεο η γεφυρα;

αν ειναι στερεο.

http://www.thomann.de/gr/the_tamp_d2800.htm

υ.γ.ο qsc rmx2450 ειναι ολοιδιος ο behringer ep1500 και το αδυνατο σημειο του ειναι το μπασσο.

μεσουηψηλα κατι λεει.

Reaction score
7

Καλησπερα,απο αυτα που λες θα σου προτεινα τον berry αλλα και μια ενναλακτικη.
Και εξηγουμαι...

ο rmx 2450 αντιγραφτηκε στην λεπτομερεια απο τον ep2500(class Η αντι για ΑΒ του 1500)
ο οποιος αντικασταθηκε απο τον ep4000 που ειναι ιδιος με λιγο μεγαλυτερο τοροειδη(και ελαφρως τσιμπημενα ραιλ εγραφε καπου)

επισης ,αν τους βρεις καπου φτηνα, ακριβη αντιγραφα του 2450 ειναι και ο alto mac 2.4 και ο tapco juice 2500 (δεν τον εχω ακουσει)

με 300 ευρω το κομματι στον ep4000 θα σου προτεινα να παρεις 2 και να δουλεψεις γεφυρα,τον εχω ακουσει ακομα και σε 4 ohm(σε pa ομως με 2 18αρια )και ηταν αψογος ,παρολο που ζεσταινοταν αρκετα!

Δεν ειναι τυχαιο που ολοι στα αμερικανικα HT forum εχουν ξεσκιστει στους ep 2500 και 4000 για sub...

Τωρα αν θες κατι σε 5050-οειδες δες τον crown xls 5000 με 700 ευρω.Δεν εχει σχεση με την υπολοιπη xls σειρα.
Αποτελει μαζι με τον phonic xp5000 οικονομικο αντιγραφο του qsc rmx 5050.
Μαλιστα καπου ειχα διαβασει πως η πλακετα του crown xls εγραφε πανω ''xp5000''

Και μια συγκριτικη φωτο

Εγω παντως το σκεφτομαι να τον προσθεσω στο rack μου, πορτοφολιου επιτρεποντος...:105:

Ελπιζω να βοηθησα!

Reaction score
1.769

Καλησπερα,απο αυτα που λες θα σου προτεινα τον berry αλλα και μια ενναλακτικη.
Και εξηγουμαι...

ο rmx 2450 αντιγραφτηκε στην λεπτομερεια απο τον ep2500(class Η αντι για ΑΒ του 1500)
ο οποιος αντικασταθηκε απο τον ep4000 που ειναι ιδιος με λιγο μεγαλυτερο τοροειδη(και ελαφρως τσιμπημενα ραιλ εγραφε καπου)

επισης ,αν τους βρεις καπου φτηνα, ακριβη αντιγραφα του 2450 ειναι και ο alto mac 2.4 και ο tapco juice 2500 (δεν τον εχω ακουσει)

με 300 ευρω το κομματι στον ep4000 θα σου προτεινα να παρεις 2 και να δουλεψεις γεφυρα,τον εχω ακουσει ακομα και σε 4 ohm(σε pa ομως με 2 18αρια )και ηταν αψογος ,παρολο που ζεσταινοταν αρκετα!

Δεν ειναι τυχαιο που ολοι στα αμερικανικα HT forum εχουν ξεσκιστει στους ep 2500 και 4000 για sub...

Τωρα αν θες κατι σε 5050-οειδες δες τον crown xls 5000 με 700 ευρω.Δεν εχει σχεση με την υπολοιπη xls σειρα.
Αποτελει μαζι με τον phonic xp5000 οικονομικο αντιγραφο του qsc rmx 5050.
Μαλιστα καπου ειχα διαβασει πως η πλακετα του crown xls εγραφε πανω ''xp5000''

Και μια συγκριτικη φωτο

Εγω παντως το σκεφτομαι να τον προσθεσω στο rack μου, πορτοφολιου επιτρεποντος...:105:

Ελπιζω να βοηθησα!
ο behringer 1500 εχει πλαδαρο μπασσο που ισως για home cinema

να ειναι και επιθυμητο αφου δινη την ψευδαισθηση του ογκου

και δεν ειναι θεμα υπο οδηγησης αλλα τοπολογιας.

ο 5050 ειναι αλλο μηχανημα και αν ο crown ειναι κλωνος του

θα ειναι πολυ καλος αν και θα προτιμουσα τον tamp. η ακομα

καλυτερα τον crown xti 4000 αλλα μετα πιανουμε το 1000αρικο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.293

Ευχαριστώ παίδες , θα το δω , αν και το πλαδαρό που λέει ο bac δεν το θέλω.
Θα δω μήπως και πέξω με τον 5050 η τον 4050.

Reaction score
460

Γιαννη καλημερα ο QSC μου φαινεται (οπτικα) ο πιο νοικοκυρεμενος απο ολους τους αλλους,εξαλλου τον εχει παρει και ο Σωτηρης και εχεις προσωπικη αποψη.
Κατα την γνωμη μου μην πειραματιζεσε με κατι αλλο,αφου εχεις δοκιμασμενη συνταγη (του Σωτηρη),Εφοσων ομως σου αρεσει το ακουσμα του,και πληρει και την οπτικοακουστικοψυχολογια σου.
Αλλιως ,κατα την γνωμη μου, κοιτα για καποιον μεταχειρισμενο χαι εντ υψηλης ισχυως.

Reaction score
7

Σαφως αν εχεις τα ευρω πηγαινε για τον 5050 ,ειναι κορυφη.

Ο 4050 ειναι και αυτος πολυ δυνατος αλλα ειναι για αλλη δουλεια.
Ουσιαστικα προκειται για ενα 5050 αλλα με μειωμενη ταση στα ρειλ για να μπορει να δουλευει αξιοπιστα για πολλες ωρες στα 2 ωμ (εξου και τα αρχικα H.D. -heavy duty στον 4050)
Εσυ που θα δουλευεις με 8ωμ ανα καναλι ,αντε να βυθιστει μεχρι τα 4,καλυπτεσαι απο τον 5050 και εχεις και μεγαλυτερη ισχυ διαθεσιμη
(Κατι αντιστοιχο εχουν κανει με τον 2450 και τον 1850 hd)

Παντως ο ep 1500 εχει αλλο ηχο απο τον ep 2500 και το να τον ακουσεις στο συστημα σου-ειτε αυτον -ειτε τον rmx 2450 θα σου κοστισει κανενα 30αρι ευρω απο καποια εταιρια ενοικιασης ηχητικου εξοπλισμου

Επισης υπαρχει και η λυση του 30 day money back του thomann, οπου αν δεν σου κανει πληρωνεις μονο τα μεταφορικα επιστροφης στη Γερμανια.
Υποψιαζομαι ομως πως το να στειλεις εναν βαρβατο(αν δεν σε ικανοποιησει) τελικο Γερμανια θα ειναι λιγο ακριβο...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.293

Μα εγω τον 2450 γεφυρωμένο στα 4 εχω υπόψην μου , με 2,4 kw , αρχικά τουλάχιστον ,και μετά μου λέτε , εσυ και ο back οτι δεν τα παέι καλά στα μπάσσα.
Το οποίο λίγο κουφό μου κάνει βέβαια , να πω την αλήθεια , γιατί απο ρεύμα δεν νομίζω να μείνει ποτέ , ιδίως σε home cinema χρήση.Εντάξει είπαμε 2 15ιντσα και 100τμ χώρος , αλλά μην νομίζεις οτι θα παίζει και συνέχεια πάνω απο 100-105db.Γι αυτό τον σκεφτόμουνα τον 2450 , σε στέρεο για αρχή , και αν δω οτι κλιπάρει , τον βλέπω και γεφυρωμένο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.293

Αν είχα την άνεση θα χτύπαγα τον 5050 κατευθείαν , αλλά στην παρούσα φάση τα 1450 το τομαν μου κάθονται κάπως βαριά.Γιαυτό και συζητάω για τον 2450.

Reaction score
7

Η εμπειρια μου απο τον ep 2500(2450) σε γεφυρα και μαλιστα 4Ω ειναι πολυ καλη
τον εχω ακουσει ακομα και σε 4 ohm(σε pa ομως με 2 18αρια )και ηταν αψογος ,παρολο που ζεσταινοταν αρκετα!
Να τονισω παλι πως ο 2500(και ο 4000) ειναι αλλο κουμασι απο τον 1500 που λεει ο back.Μπορει να σου αρεσει ο ηχος του.

Το καλο με τα επαγγελματικα μηχανακια ειναι πως η δοκιμη ειναι απλη,φτηνη(περιπου 30 ευρω) και χωρις ρισκο.
Βρες μια εταιρια ενοικιασης που να τον εχει-χρησιμοποιειται αρκετα-και νοικιασε εναν 2450 η ep2500.

Η γνωμη μου παντως ειναι πως τα 4Ω γεφυρα ειναι λιγο τραβηγμενο σεναριο και σε παρατεταμενο χαμηλο ταινιας σε μεγαλες εντασεις μπορει να μπαινει protect.Ειδικα δε αν τα μεγαφωνα εχουν γερες βυθισεις στην αντισταση τους..

Εχε υποψη σου πως 4 Ω γεφυρα ισοδυναμει με φορτωμα στερεο
2Ω ανα καναλι.Αυτο ειναι το απολυτο οριο.
Οποτε αν τα μεγαφωνα σου πεφτουν κατω απο 8Ω-το πιο πιθανο-ο ενισχυτης σου θα βλεπει υπερβολικα χαμηλη αντισταση...

Θα σου προτεινα-αν και εφοσον μετα την δοκιμη σου αρεσει ο ηχος του-να παρεις 2 μπερρυ απο τομμαν με 300 ευρω εκαστος και να εχεις γεφυρα 8Ω τον καθενα με ενα μεγαφωνο

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.293

Καθαρά 8 ωμα είναι τα 15ιντσα , με 4 στρώσεις πηνίο , τραβηγμένο πόλο προς τα πίσω για διαδρομές.ΔΕν βουτάνε πουθενά για να μην σου πω οτι πάνε και πάνω απο 8 σε κάποιες συχνότητες, θα τα μετρήσω.Δεν πρόκειται να ζοριστεί , καθόλου.Αυτό αν δεν μου φτάνει το απλό στέρεο, 2χ450/8.

Reaction score
7

Then go for it :615:
Το μονο που μενει ειναι μας πεις εντυπωσεις απο την δοκιμη!!Αναμενουμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.888

Α και κάτι άλλο άλλο , το class H, τι είναι?
μια φτηνή-κακιά εκδοχή του κλας ντε.:137:

δηλαδή αντί να είναι διακοπτικό το ενισχυτικό στάδιο, είναι διακοπτική η τάση της τροφοδοσίας, με συνεχώς μεταβαλλόμενη τιμή τάσης, ίση με αυτή που χρειάζεται το ηχείο, λύση με αυξημένη παραμόρφωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.888

Κοίτα, η αλήθεια είναι πως η τάξη G είναι (κ ακούγεται) καλύτερα από την τάξη Η, και για παράδειγμα (σε αυτά που ξέρεις) σου φέρνω τον QSC MX2000, που η αρχική του έκδοση ήταν κλας G, ενώ η επόμενη, η "Α", είναι κλας Η. Η προηγούμενη ακούγεται καλύτερα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.888

σε φουλ ισχύ, οι τάξεις G & H είναι λιγότερο αποδοτικές από την Β (βλέπε ΑΒ), αλλά υποτίθεται ότι δε τα δουλεύεις σε φουλ ισχύ, γι'αυτό και κυκλοφορούν κιλοβατικά σε τέτχιες τάξεις, εκεί μόνο αξίζει, στα 100 βατ είναι εντελώς βλακεία η τάξη Η...

Η θεωρία τους είναι 2 ή 3 ρέιλ τάσεων και "μίξη" αυτών των τάσεων ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ισχύ, ή διακοπτική μεταβαλλόμενη τροφοδοσία (ανώτερος αφρός).

Η τάξη G είναι πιο πολύπλοκη και πιο ακριβή στην υλοποίησή της από την Η.

Αυτά τα ενισχυτικά τα λεν και rail switchers ή Rail Switcher amps.

Ο Carver το γύρισε στην τάξη G, διότι είδε τα πλεονεκτήματά της στον ήχο. Επίσης εφαρμόζει μια μικτή τοπολογία, χαμηλά δηλαδή σε G και ψηλά σε Η.

Αν δεις εδώ, υπάρχει παραλλαγή παράλληλων τάσεων, που είναι παραλλαγή της τάξης G, στον γνωστό σου (μάλλον) QSC MX1500, καθώς αυτές οι τάσεις μπορούν να είναι είτε παράλληλα, είτε σε σειρά, αλλά χωρίς να μπορώ να πω πχια επιλογή είναι καλύτερη. Ίσως ο μπομπ (κάρβερ) να έχει την καλύτερη λύση, με τα Lightstar, όπου χρησιμοποιούνται υψηλής συχνότητας διακοπτικά τα μόσφετ για την κατασκευή της τάσης που χρειάζεται, αλλά και με την έξυπνη εκμετάλλευση και των 2 τοπολογιών, όπως χαρακτηριστικά λέει μια ψυχή: "Carver uses class G output stage series stacking for the transition to the second tier and class H rail switching with controlled slope for the transition to the third tier. That's indeed a quite clever approach taking the best of the two worlds.".

Το βασικό πλεονέκτημα των Η (ο λόγος ύπαρξής τους) ήταν και είναι η υψηλή απόδοση, υψηλότερη από την Β (ΑΒ). Το ίδιο καταφέρνει η D, T (κοινώς ντε-τε) σε φουλ ισχύ, ενώ οι G/H όχι, μόνο στο 50-60% της ισχύος τους το καταφερνουν.

Παρόλα αυτά, η συμπεριφορά αυτών των ενισχυτικών βαθμίδων της G/H είναι κατά γενική ομολογία χειρότερη από τις class D υλοποιήσεις που χρησιμοποιούν σταθερή τάση τροφοδοσίας, ασχέτως αν δίνουν στην έξοδό τους παλμούς σταθερής ή μεταβαλλόμενης τάσης (με μεταβαλλόμενο ή μη χρόνο), δηλαδή Τ ή D. Ιδίως σε υψηλές συχνότητες, πάντα σε συνάρτηση με τη συχνότητα που δουλεύουν τα διακοπτικά στάδια (όσο υψηλότερη τόσο καλύτερα), κάτι που ισχύει σα κανόνας σε όλα τα διακοπτικά (έστω και τροφοδοτικά - ακόμα και για το πισί μας).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.613
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger