Amp for subs.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294
Απάντηση: Amp for subs.

Ναι δε λεω αλλά , ο 3000 μαμεί και δέρνει.
Αν όντως τα πάει τόσο καλά οσο λένε , δεν το συζητώ , τον παραγγέλνω αύριο.

Reaction score
1.769

νομιζω οτι οποιον και να παρης απο τους δυο θα μεινης ικανοποιημενος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294

Ξέρω σας εχω πρήξει τα ούμπαλα΄αλλά κοιτώντας τα specs του proline 3000 tamp, είδα ενα πολύ χαμηλό slew rate, 22v/μsec, το οποίο δε λέω με ανησύχησε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

Ξέρω σας εχω πρήξει τα ούμπαλα΄αλλά κοιτώντας τα specs του proline 3000 tamp, είδα ενα πολύ χαμηλό slew rate, 22v/μsec, το οποίο δε λέω με ανησύχησε.
πάρε μια ασπιρίνη.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294

Ανεβάζει το slew rate?
Αμα δεν το ανεβάζει αρκετά να πάρω δυο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

άντε βρε χαμένε που ανησύχησες κιόλας...:143::135:

πάρτον να βολευτείς!:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

αν μου αποδείξεις πάντως πως σε χαμηλές συχνότητες χρειάζεσαι slew rate > 5 v/μsec, θα ανησυχήσω εγώ....:144::145:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294

Γιατί ποιός σου λέει οτι το slew rate πρέπει να είναι μεγάλο μόνο για τις υψηλές ρε κώστα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.902

Για να μη σε αφήσω έτσι...:138::137:

Στις χαμηλές συχνότητες το ημίτονο της κυματομορφής ανεβαίνει χαλαρά στο πεδίο του χρόνου, ενώ στις υψηλές συχνότητες ανεβαίνει πολύ πιο απότομα-γρήγορα. Το Slew rate εκφράζει το πόσο γρήγορα μπορεί να ανεβάσει τα απαιτούμενα βολτ ο ενισχυτής μας, για να βγάλει απαραμόρφωτη αυτή την κυματομορφή, και προφανώς εξαρτάται από τη συχνότητα και την τάση που θέλουμε. Όσο μεγαλύτερη τάση εξόδου ζητάς και όσο μεγαλύτερη συχνότητα, τόσο υψηλότερο είναι το απαιτούμενο slew rate της ενισχυτικής βαθμίδας.

το παρακάτω διάγραμμα είναι εντελώς φανταστικό, διότι μιλάει για την ισχύ (σε βατ) στους 20 χιλιόκυκλους (όχι δηλαδή για μουσική πλήρους φάσματος, όπου η ισχύς στους 20 χιλιόκυκλους είναι μηδαμινή), όπου δηλαδή όσο δυνατά κι αν ακους μουσική, ποτέ δε θα πάν πάνω από 10βατ (ξέρω, είναι υπερβολικό το νούμερο για 20 χιλιόκυκλους...). Μόλις στα 80 Volt peak to peak τάση εξόδου (+- 40V), (κανένα τουίτερ στον κόσμο δεν αντέχει τέτοια ισχύ -> 200 βατ τόνο 20 KHz) το απαιτούμενο slew rate είναι 5V/μs....

(Σε αντιστοιχία, στους 20 κύκλους το απαιτούμενο slew rate είναι 1000 φορές μικρότερο, δηλαδή 0,005V/μs ή 5mV/μsec...)

link

λινκ

Κάνε κανα υπολογισμό και συ, και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

και μετά μη ξαναασχοληθείς με το slew rate, αποκλείεται να σου λείψει από οποιοδήποτε ενισχυτή κυκλοφορεί στον πλανήτη.:126:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.294

Μάστα , αρα λοιπόν ο δικός μου που εχει 170v/μsec αναφέρεται σε ....video.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger