ansi contrast VS on/off contrast

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Εγω παρακαλω πολυ, μπορω να εχω μια μετρηση ενος μεσου DLP προβολεα με εναν μεσο LCD και εναν μεσο
D-LA?
Στο ansi contrast εννοειται...
'Έλα μου ντε..
Για κάποιον λόγο μετρήσεις ANSI δεν βλέπω πλέον πουθενά..Ακόμα και στο AVS τις έχουν παρατήσει.

Reaction score
15.548

Εννοω καποιο μοντελο τυπου Optoma η Benq
Οχι Sim2 η Runco η Sharp κλπ κλπ
Τωρα ποιος παιζει με τις λεξεις, Κωστακη? :126:
μα και αυτοι στο 500/1 ειναι Αντριους...δεν θεωρουνται καλυτεροι..!!!!!

το ansi contrast εχει να κανει με το μεγεθος καδρου και την φωτεινοτητα του προβολεα......

κατι νουμερα 600/1 και 700/1 που διαβαζες ηταν με φωτεινοτητες 300-350 lumens και τα οποια ειναι για οθονες μαξιμουμ 100"

δεν ξερω αν με πιανεις...:116:

Reaction score
15.548

'Έλα μου ντε..
Για κάποιον λόγο μετρήσεις ANSI δεν βλέπω πλέον πουθενά..Ακόμα και στο AVS τις έχουν παρατήσει.
Οταν εχουν φτασει σε σημειο Γιωργο να εχουν εφαμιλη αποδοση λογικο ειναι.....

Η διαφορετικοτητα της εικονας πλεον ειναι στο καλυτερο on/off και το οποιο ελειπε αυτα τα χρονια..

Reaction score
15.548

Εννοω καποιο μοντελο τυπου Optoma η Benq
Οχι Sim2 η Runco η Sharp κλπ κλπ
Τωρα ποιος παιζει με τις λεξεις, Κωστακη? :126:

για παραδειγμα....

ο sharp 21000 που θεωρειτε απο τους καλυτερους.....
...βγαζει ansi contrast 420/1 με την ιριδα στην μεσαια σκαλα ωστε να εχει και φως για καδρο 110"

σε καλυψε αυτο...?

Reaction score
8.350

κατι νουμερα 600/1 και 700/1 που διαβαζες ηταν με φωτεινοτητες 300-350 lumens και τα οποια ειναι για οθονες μαξιμουμ 100"
βρε Κωστα αφου ξερεις οτι ολοι μετρανε με κατι οθονες καπου 85",αλλα αυτο ισχυει και για τους αλλους προβολεις που βγαζουν μικροτερο ΑΝΣΙ.

Reaction score
15.548

Μα Δημητρη μου το θεμα ειναι οτι συγκρινουν νουμερα ansi contrast με μεγαλη διαφορα φωτεινοτητας δυο προβολεων...

αυτο θελω να δωσω να καταλαβουν......

δλδ με ιδια φωτεινοτητα η παραπλησια υπαρχει ενα μετρο......σε αλλη περιπτωση ειναι λαθος...

και στην περιπτωση πολυ κοντινης φωτεινοτητας δυο προβολεων,τα νουμερα ansi contrast ειναι πολυ κοντα.....
...ενω το on/off εχει εκτοξευτει....σε dila ειδικα.

Reaction score
8.350

εγω Κωστα δεν ειμαι οπαδος της ΑΝΣΙ μετρησης,ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως βγαινει.
ξερω ομως οτι πχ.ο ιδιος ρηβιουερ εχει μετρησει με τον ιδιο τροπο τον Οπτομακο20 του Ηλια και τον εβγαλε 450/1 ΑΝΣΙ και εβγαλε και τους παλιους Ντιλα πολυ πιο κατω.Δεν νομιζω υπαρχει ανθρωπος που να νομιζει οτι ο Οπτομακος ειναι καλυτερος απο τους παλιους Ντιλα.Τον 82 τον δικο μου τον μετρησανε πανω απο δυο τρεις ρηβιουερ που εχω διαβασει 680/1.Θα νομιζε κανεις οτι ξεσκιζει το συμπαν αλλα στραβος δεν ειμαι δοξα τω θεω και ξερω τι βλεπω.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Οταν εχουν φτασει σε σημειο Γιωργο να εχουν εφαμιλη αποδοση λογικο ειναι.....

Η διαφορετικοτητα της εικονας πλεον ειναι στο καλυτερο on/off και το οποιο ελειπε αυτα τα χρονια..
Κώστα συγνώμη, άλλα διαφορώ καθέτως και οριζοντίως.
Το on/off είναι μία μέτρηση που απλά μας δείχνει πόσο καλά ανταποκρίνεται το πάνελ μας σε μιά απολύτως μαύρη καρτέλα (με ίριδα,χωρίς,όπως και νάναι). Είναι εντελώς πλασματική ,εκτός αν πιστεύεις ότι βλέπεις την αντίθεση on/off κατά την διάρκεια ταινίας .
Τι θέλω να πω λέγοντας πλασματική.

Ενας προβολέας μπορεί να βγάζει ένα εκπληκτικό νούμερο μαύρου σε μαύρη καρτέλα ,π.χ 0.001 nits και η μαυρη καρτέλα του να είναι πίσσα.
Στον ίδιο προβολέα μόλις του βάλουμε κάτι λευκό μέσα στη μαύρη καρτέλα (π.χ ένα μικρό λευκό τετράγωνο) να μετράμε μαύρο 1 nits .
Προσοχή ,το μετράμε το μαυρο ,δηλαδή δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη ή κάτι τέτοιο ,πρόκειται για πραγματικό 1 nits μαύρο.
Tώρα γιατί συμβαίνει αυτό ,θέμα τεχνολογίας,διάχυσης,φακού,είναι κάτι που δεν θα το αναλύσουμε τώρα.
Στο 99% μιάς ταινίας ,οι σκοτεινές ,μαύρες σκηνές που θα δούμε,σίγουρα θα περιέχουν και κάποιο λευκό μέσα τους (ένα άστρο,κάποια λάμπα,υποτίτλους,κάτι τέλος πάντων).
Εκεί Κώστα μου δεν θα δούμε το εκπληκτικό 0,001nits μαύρο(που μας δίνει τεράστιο on/off) άλλα το 1 nits (πού είναι και η μέτρηση από ansi).
Εκεί την καλύτερη συμπεριφορά την έχουν οι προβολείς με το υψηλότερο ansi ,δηλαδή αυτοί που μπορούν και κρατούν ένα καλό νούμερο στο μαύρο τους όταν στην οθόνη υπάρχει και λευκό.

Δηλαδή ένας προβολέας που υποφέρει σε απόλυτο μαύρο ,π.χ βγάζει 0,1nits αντί για 0,001nits σε μέτρηση on/off άλλα κρατά ένα μάυρο 0,8nits σε μαύρο σκακιέρας αντί για 1nits του άλλου ,τότε αυτός ο προβολέας θα αποδίδει καλύτερα σε πραγματικές σκοτεινές σκηνές ταινίας ,δηλαδή θα αποδίδει υψηλότερο ωφέλιμο μαύρο (αυτό που πραγματικά θα δούμε σε θέαση ταινίας ).

Reaction score
1

εγω Κωστα δεν ειμαι οπαδος της ΑΝΣΙ μετρησης,ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως βγαινει.
ξερω ομως οτι πχ.ο ιδιος ρηβιουερ εχει μετρησει με τον ιδιο τροπο τον Οπτομακο20 του Ηλια και τον εβγαλε 450/1 ΑΝΣΙ και εβγαλε και τους παλιους Ντιλα πολυ πιο κατω.Δεν νομιζω υπαρχει ανθρωπος που να νομιζει οτι ο Οπτομακος ειναι καλυτερος απο τους παλιους Ντιλα.Τον 82 τον δικο μου τον μετρησανε πανω απο δυο τρεις ρηβιουερ που εχω διαβασει 680/1.Θα νομιζε κανεις οτι ξεσκιζει το συμπαν αλλα στραβος δεν ειμαι δοξα τω θεω και ξερω τι βλεπω.
H μέτρηση ansi βγαίνει όταν μετράμε λευκό και μαύρο στην ίδια καρτέλα και όχι ξεχωριστά όπως στο on/off. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουμε πόσο καλά διαχειρίζεται ο προβολέας μας ταυτόχρονη απεικόνιση 100 φωτός και 0.
Τα πραγματικά νούμερα ansi (εάν κάνουμε μέτρηση στην οθόνη) είναι αρκετά μικρότερα απο αυτά που αναφέρεις.
Αυτά που αναφέρεις είναι μετρημένα στον φακό για τον λόγο του ότι θέλει ο reviewer να βγάλει απο την εξίσωση τον παράγοντα χώρος (αντανακλάσεις κ.τ.λ).
Θα σου πω απλά ότι στον δικό μου μέτρησα 280:1 σε ελεγχόμενο χώρο και 50:1 στο σαλόνι μου ,μιλάω πάντα για μέτρηση οθόνης.

Reaction score
15.548

Τegonik....δεν διαβασες το τεστ ακομα.......
...και σου υπενθυμιζω οτι ειναι με προβολεις που εχουν διπλη διαφορα στο ansi contrast και διπλη διαφορα στο on/off .......

Τα πραγματα τωρα ειναι πολυ χειροτερα για την dlp τεχνολογια...απο οτι τοτε.

Βαζεις νουμερα απο το μυαλο σου ενω στο τεστ δειχνει τι γινετε....

Εαν δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα και σε πραγματικο τεστ με φωτο και νουμερα......
....τι αλλο μπορει καποιος να κανει..!!!!!!!

Reaction score
1

Τegonik....δεν διαβασες το τεστ ακομα.......
...και σου υπενθυμιζω οτι ειναι με προβολεις που εχουν διπλη διαφορα στο ansi contrast και διπλη διαφορα στο on/off .......

Τα πραγματα τωρα ειναι πολυ χειροτερα για την dlp τεχνολογια...απο οτι τοτε.

Βαζεις νουμερα απο το μυαλο σου ενω στο τεστ δειχνει τι γινετε....

Εαν δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα και σε πραγματικο τεστ με φωτο και νουμερα......
....τι αλλο μπορει καποιος να κανει..!!!!!!!
σορρυ Κώτσα άλλα δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω googlομεταφρασμένο τεστ..:415:

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

H μέτρηση ansi βγαίνει όταν μετράμε λευκό και μαύρο στην ίδια καρτέλα και όχι ξεχωριστά όπως στο on/off. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουμε πόσο καλά διαχειρίζεται ο προβολέας μας ταυτόχρονη απεικόνιση 100 φωτός και 0.
Τα πραγματικά νούμερα ansi (εάν κάνουμε μέτρηση στην οθόνη) είναι αρκετά μικρότερα απο αυτά που αναφέρεις.
Αυτά που αναφέρεις είναι μετρημένα στον φακό για τον λόγο του ότι θέλει ο reviewer να βγάλει απο την εξίσωση τον παράγοντα χώρος (αντανακλάσεις κ.τ.λ).
Θα σου πω απλά ότι στον δικό μου μέτρησα 280:1 σε ελεγχόμενο χώρο και 50:1 στο σαλόνι μου ,μιλάω πάντα για μέτρηση οθόνης.
αυτα που λες τα καταλαβαινω,αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ειναι δυνατον ενα μετριοτατο προβολακι σαν τον Οπτομα20 που ανεφερα να βγαζει καλυτερο νουμερο απο εναν Ντιλα δυο γενεες πισω,αφου τα μετρησε ο ιδιος ρηβιουερ με τον ιδιο τροπο.Δεδομενου οτι ξερω τι κανει το καθενα απ αυτα ,η μετρηση απλα ειναι παραπλανητικη.Για καποιο μυστηριο λογο τα DLP δινουν(η δινανε) καλυτερα νουμερα ΑΝΣΙ,ενω στην πραγματικοτητα η αντιθεση που εβλεπες ηταν η μερα με τη νυχτα.

Reaction score
15.548

Νομιζω οτι ειναι πολυ απλα τα πραγματα.....

Οποιος κατσει και διαβασει το τεστ μπορει να βγαλει πολυ ωραια συμπερασματα για το πως ειναι μια σωστη εικονα....

Επισης θα δει οτι η φωτεινοτητα μαυρου και λευκου και η ενταση τους, καθοριζει το πως αντιλαμβανομαστε μια εικονα..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

αυτα που λες τα καταλαβαινω,αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ειναι δυνατον ενα μετριοτατο προβολακι σαν τον Οπτομα20 που ανεφερα να βγαζει καλυτερο νουμερο απο εναν Ντιλα δυο γενεες πισω,αφου τα μετρησε ο ιδιος ρηβιουερ με τον ιδιο τροπο.Δεδομενου οτι ξερω τι κανει το καθενα απ αυτα ,η μετρηση απλα ειναι παραπλανητικη.Για καποιο μυστηριο λογο τα DLP δινουν(η δινανε) καλυτερα νουμερα ΑΝΣΙ,ενω στην πραγματικοτητα η αντιθεση που εβλεπες ηταν η μερα με τη νυχτα.
Σε μιά εικόνα δεν παίζει ρόλο μονάχα το ansi για να κάνεις γουάου παίζουν και άλλα ,gamma ,RGB ,χρώματα ,ευκρίνεια ,κ.τ.λ

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Και το οτι κρατιετε ακομα ενας dlp προβολεας εχει να κανει με την αυτοματη ιριδα που εβαλαν σε ολα τα μηχανηματα τους.....
Σε αλλη περιπτωση δεν βλεπετε.......κοντρα σε εναν dila
δεν βαζω αλλες τεχνολογιες γιατι και εκει θα ειναι η πικρα :116:

Και φυσικα η οποιαδηποτε αυτοματη ιριδα δειχνει απο λιγο εως πολυ λανθασμενα σε ολες τις τεχνολογιες...

Γιαυτο κιολας υπαρχουν κοντρες ....
o καταναλωτης δεν βλεπει την διαφορα εικονας αναμεσα σε αυτοματη και μη αυτοματη ιριδα.....
....βλεπει μια μεμονωμενη εικονα και την θεωρει σωστη...

Εαν το panel και ολο το οπτικο συστημα δεν εχει την δυνατοτητα να δωσει εγγενης αντιθεση,βλεπεις οτι ναναι :116:

To παρακατω δειγμα ειναι εμφανες στο τι πιστευει ο κοσμος...
δλδ πιστευει οτι βλεπει αυτα τα νουμερα.....(ασχετα εαν ειναι σωστα)

Στο color error decoding παρατηρήθηκε απόκλιση μικρότερη του 4% (μετά την σχετική ρύθμιση) και τιμές dE<6 και dC*<3. Το contrast ratio on/off full field μετρήθηκε στο 46.300:1 στην θέση Tele. Το Ansi Contrast μετρήθηκε στο 475:1. Η φωτεινότητά του μετρήθηκε στα 985 Ansi Lumens.

Οι παραπάνω μετρήσεις είναι απο τον W6500 ,είναι λάθος
?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.972