- Reaction score
- 15.548
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast
νομιζω οτι σου εχω απαντησει 2-3 φορες στην ιδια ερωτηση σε αυτο το θεμα,οπως και σε αλλα παρεμφερη.....
....αλλα ας κανω αλλη μια προσπαθεια..!!!!!!
Μηπως με περασες για καποιον πωλητη ?
Δεν εχω κανενα συμφερον απο το αθλημα που ασχολουμαστε.
.....ουτε ετυχε ποτε να βρισκομαι καλυτερης μεταχειρισης απο καποιον αλλον σε καποια αγορα.......
..... μαλιστα το επιδιωκα αυτο,ωστε να μην βρεθω εκτεθειμενος ......
θα ελεγα οτι βρισκομουν χειροτερης μεταχειρισης...:411:
Οτι λεω εδω,λεω και γυρω μου....
Το ιδιο γινετε με οσα παιδια ζητουν την αποψη μου μεσω pm
Λες να λεω αλλα εδω,αλλα με pm και αλλα στα πηγαδακια...
Αυτα τα κανουν αλλοι........σε μενα δεν υπαρχουν τετοια....
Θεωρω οτι εχεις μεινει σε αποψεις οι οποιες εχουν να κανουν την τοτε εποχη,που οπως ειπα σε προηγουμενα post,ειχαν προβαδισμα μεγαλο τα dlp λογω ansi contrast,μιας και το on/off ηταν εφαμιλλο......
Tωρα τα πραγματα βγαζουν ματι και χωρις μετρησεις.....
Το ansi contrast εχει ανεβει 40%+ στα LCD-SXRD-DILA και το on/off εχει εκτοξευτει σε τρελα νουμερα,αναλογα βεβαια την τεχνολογια απο τους παραπανω.
Το dlp δυστυχως εχει μεινει στα ιδια......
Εαν δεν υπηρχε η δυναμικη ιριδα,το DLP δεν θα πουλαγε.....αυτο την κραταει ακομα.
Εαν εχει αλλαξει καπου,εδω ειμαστε να μου πεις...
πιστευω να εγινα κατανοητος......:403:
επι του θεματος τωρα........
ο μονος που καταλαβε τι παιζει ειναι ο συντονιστης μας...
.....μπραβο ρε Γιαννη....τα αλλα ειναι χα'ι'βανια...:116:
Το μεγαλυτερο ansi contrast δινει μεγαλυτερη αντιθεση οταν εχουμε διπλα -διπλα τα δυο ακρα φωτεινοτητας δλδ μαυρο και λευκο δλδ digital 16 και digital 235.
Οταν αυτα δεν υπαρχουν το ποσοστο διαφορας μειωνεται.....
.....μην με ρωτησετε ποσο.....
Εκει βεβαια παιζει ρολο και το gamma που εχουμε διαλεξει......
Οσον αφορα το on/off και ποσο βασικο ειναι,θα ελεγα οτι ειναι εμφανες ποσο χαλανε την εικονα οι μαυρες μπαρες σε ταινιες μακροστενες δλδ 235/1 η 220/1 κ.λ.π.
.....και αυτο που κανουν ειναι να δειχνουν ποιο ξεπλημενη την εικονα οβερολ.
φανταζομαι βεβαια.....πως θα εχετε προσεξει,οτι στα φωτεινα δεν σας χαλανε την εικονα οι μαυρες μπαρες......
Αυτο το πραγμα γινεται και μεσα στην ταινια.......
Οπου και να εστιαζεις οτι και να κανεις,εαν μεσα στην εικονα υπερισχυει το μαυρο,χρειαζεται καλο μαυρο απο τον προβολεα.
Οποτε,για την οσο δυνατον καλυτερη απεικονιση χρειαζεται και το on/off και το ansi contrast...
Αυτη την στιγμη υπαρχει ενα προβαδισμα στα dlp σε ansi contrast και ενα προβαδισμα on/off στις αλλες τεχνολογιες......
Τα ποσοστα ansi contrast και on/off ειναι γνωστα σε ολους.......
Προσωπικα θεωρω ποιο ισορροπημενο αποτελεσμα σε αντιθεση εικονας τον μη DLP προβολεα......
Θεωρω οτι μπορουν να γραφτουν παρα πολλα σχετικα με την παραμετρο αντιθεσης....
.....αλλα δεν υπαρχει κινηση.....δεν ενδιαφερει τον κοσμο τι και πως με την εικονα....εξαλλου φαινεται ποτε ανοιχτηκε το θεμα και αν υπηρχε καποιο αλλο μηνυμα εκτος απο αυτον που το ποσταρε....:116:
και μην πατε μακρυα......ο tegonik ειδατε τι πιστευεi για τον benq 6500
Το τεστακι αυτο του cine4home δειχνει τι και πως αντικειμενικα....
και για να μην παρεξηγηθω........
Mπορει να αγοραζει και να βλεπει οπως θελει ο καθενας...
....γουστο του και καπελο του......
αυτα......
.
με ενα "ναι" η "οχι" !!!!!!Εγω ρωτησα κατι πολυ απλο στο οποιο δεν εχεις παρα να απαντησεις, εαν θελεις βεβαια, με ενα απλο "ναι" η "οχι"...
νομιζω οτι σου εχω απαντησει 2-3 φορες στην ιδια ερωτηση σε αυτο το θεμα,οπως και σε αλλα παρεμφερη.....
....αλλα ας κανω αλλη μια προσπαθεια..!!!!!!
Μηπως με περασες για καποιον πωλητη ?
Δεν εχω κανενα συμφερον απο το αθλημα που ασχολουμαστε.
.....ουτε ετυχε ποτε να βρισκομαι καλυτερης μεταχειρισης απο καποιον αλλον σε καποια αγορα.......
..... μαλιστα το επιδιωκα αυτο,ωστε να μην βρεθω εκτεθειμενος ......
θα ελεγα οτι βρισκομουν χειροτερης μεταχειρισης...:411:
Οτι λεω εδω,λεω και γυρω μου....
Το ιδιο γινετε με οσα παιδια ζητουν την αποψη μου μεσω pm
Λες να λεω αλλα εδω,αλλα με pm και αλλα στα πηγαδακια...
Αυτα τα κανουν αλλοι........σε μενα δεν υπαρχουν τετοια....
Θεωρω οτι εχεις μεινει σε αποψεις οι οποιες εχουν να κανουν την τοτε εποχη,που οπως ειπα σε προηγουμενα post,ειχαν προβαδισμα μεγαλο τα dlp λογω ansi contrast,μιας και το on/off ηταν εφαμιλλο......
Tωρα τα πραγματα βγαζουν ματι και χωρις μετρησεις.....
Το ansi contrast εχει ανεβει 40%+ στα LCD-SXRD-DILA και το on/off εχει εκτοξευτει σε τρελα νουμερα,αναλογα βεβαια την τεχνολογια απο τους παραπανω.
Το dlp δυστυχως εχει μεινει στα ιδια......
Εαν δεν υπηρχε η δυναμικη ιριδα,το DLP δεν θα πουλαγε.....αυτο την κραταει ακομα.
Εαν εχει αλλαξει καπου,εδω ειμαστε να μου πεις...
πιστευω να εγινα κατανοητος......:403:
επι του θεματος τωρα........
ο μονος που καταλαβε τι παιζει ειναι ο συντονιστης μας...
.....μπραβο ρε Γιαννη....τα αλλα ειναι χα'ι'βανια...:116:
Το μεγαλυτερο ansi contrast δινει μεγαλυτερη αντιθεση οταν εχουμε διπλα -διπλα τα δυο ακρα φωτεινοτητας δλδ μαυρο και λευκο δλδ digital 16 και digital 235.
Οταν αυτα δεν υπαρχουν το ποσοστο διαφορας μειωνεται.....
.....μην με ρωτησετε ποσο.....
Εκει βεβαια παιζει ρολο και το gamma που εχουμε διαλεξει......
Οσον αφορα το on/off και ποσο βασικο ειναι,θα ελεγα οτι ειναι εμφανες ποσο χαλανε την εικονα οι μαυρες μπαρες σε ταινιες μακροστενες δλδ 235/1 η 220/1 κ.λ.π.
.....και αυτο που κανουν ειναι να δειχνουν ποιο ξεπλημενη την εικονα οβερολ.
φανταζομαι βεβαια.....πως θα εχετε προσεξει,οτι στα φωτεινα δεν σας χαλανε την εικονα οι μαυρες μπαρες......
Αυτο το πραγμα γινεται και μεσα στην ταινια.......
Οπου και να εστιαζεις οτι και να κανεις,εαν μεσα στην εικονα υπερισχυει το μαυρο,χρειαζεται καλο μαυρο απο τον προβολεα.
Οποτε,για την οσο δυνατον καλυτερη απεικονιση χρειαζεται και το on/off και το ansi contrast...
Αυτη την στιγμη υπαρχει ενα προβαδισμα στα dlp σε ansi contrast και ενα προβαδισμα on/off στις αλλες τεχνολογιες......
Τα ποσοστα ansi contrast και on/off ειναι γνωστα σε ολους.......
Προσωπικα θεωρω ποιο ισορροπημενο αποτελεσμα σε αντιθεση εικονας τον μη DLP προβολεα......
Θεωρω οτι μπορουν να γραφτουν παρα πολλα σχετικα με την παραμετρο αντιθεσης....
.....αλλα δεν υπαρχει κινηση.....δεν ενδιαφερει τον κοσμο τι και πως με την εικονα....εξαλλου φαινεται ποτε ανοιχτηκε το θεμα και αν υπηρχε καποιο αλλο μηνυμα εκτος απο αυτον που το ποσταρε....:116:
και μην πατε μακρυα......ο tegonik ειδατε τι πιστευεi για τον benq 6500
Το τεστακι αυτο του cine4home δειχνει τι και πως αντικειμενικα....
και για να μην παρεξηγηθω........
Mπορει να αγοραζει και να βλεπει οπως θελει ο καθενας...
....γουστο του και καπελο του......
αυτα......
.