ansi contrast VS on/off contrast

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

σπεκτρόμετρο είναι βρε Κώστα τι καλιμπράρισμα λές.....καλιμπράρισμα θέλουν τα φωτόμετρα με ένα σπεκτρόμετρο για αναφορά...μάλλον μπερδεύτηκες:126:
Tί είναι αυτά ακριβώς?
:204::204:

http://store.spectracal.com/support/hardware-support.html

Reaction score
1
βρε Κώστα συνεχίζεις και αυτορεζιλέβεσαι (αν υπάρχει τέτοια λέξη):116: ,μου έχεις βάλει λινκ για τα ποια όργανα μέτρησης υποστηρίζει το calman και νομίζεις ότι έπιασες λαυράκι :405:. Δεν γίνεται έτσι Κώσταμ.Χρειάζεται και λίγο διαβασματάκι.
Οπως αναφέρουν και τα λινκ που ανέβασε ο φίλος gkontoletas καλιμπράρουν τα διάφορα φωτόμετρα (λίστα έχει μέσα) με σπεκτρόμετρο. Εαν έχεις δικό σου σπεκτρόμετρο τότε μπορείς μόνο σου να καλιμπράρεις τα διάφορα φωτόμετρα σου με βάση αυτό, χωρίς να χρειάζεται να τα στείλεις στο πανάκριβο σπεκτροραδιόμετρο της minolta που έχει η σπεκτρακαλ.

Εγώ μίλησα για σπεκτρόμετρο ,καμία σχέση με τα διάφορα colormeters που χρειάζονται καλιμπράρισμα με αναφορά φυσικά κάποιο σπεκτρόμετρο. Αλλα σιγά μην περίμενα κιόλλας να ξέρεις γιατί πράγμα μιλάω Κώστα..:410: .

Reaction score
15.548
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

βρε......δεν ειπαμε να μην μιλας......αλλα να μασας...:116:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

SpectraCal offers verification services on consumer colorimeters (support list) performed in our on-site calibration lab in Seattle, Washington with a Konica Minolta CS-2000 reference spectroradiometer for the highest level of accuracy.

• Chroma 5 NIST Certification
  • X-Rite i1Pro Enhanced NIST Certification
  • Hubble/OTC-1000 NIST Certification (Rev B Not Accepted)
  • Klein K-10 NIST Certifcation
  • DataColor Spyder3 (all versions)
  • i1Display2 (all versions)
  • DTP-94/Monaco Optix
  • Chroma 5
  • Color Pro 2,3,4, or 5.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

βρε......δεν ειπαμε να μην μιλας......αλλα να μασας...:116:
Κώστα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις το διαβασματάκι σου επο εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Colorimetry καταλάβεις γιατί τα σπεκτρόμετρα δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα κάθε 7 μήνες όπως ανέφερες (και με έκανες να :411: απο τα γέλια ,προς θεού όχι γιατί δεν το ήξερες ,άλλα αυτό το 7 μήνες...:405:)

Πάρε και τη σχετική παράγραφο μήπως και βαρεθείς να μπείς στο λινκ που σου έδωσα.

One benefit of spectrocolorimeters over tristimulus colorimeters is that they do not have optical filters, which are subject to manufacturing variance, and have a fixed spectral transmittance curve—until they age.[6] On the other hand, tristimulus colorimeters are purpose-built, cheaper, and easier to use.

Τώρα αν κατάλαβες τι πατάτα είπες ,με ένα συγνώμη δεν ήξερα ,όλα διορθώνονται..:619:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δηλαδή οι επεγγελματίες που δίνουν ένα κάρο λεφτά για το Klein 10 είναι κορόιδα;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Δηλαδή οι επεγγελματίες που δίνουν ένα κάρο λεφτά για το Klein 10 είναι κορόιδα;
Δεν σε καταλαβαίνω...εχει καμία σχέση αυτό που ρωτάς με το ότι τα σπεκτρόμετρα δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα σε βάθος χρόνου?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.891

...περίμενε,θα απαντήσει ο Βαγγέλης που έχει ένα τέτοιο:137:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.568

Τώρα άμα σου πω ότι το πέρασα για δονητή θα το πιστέψεις Νέλσονα;:119:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.891

Τώρα άμα σου πω ότι το πέρασα για δονητή θα το πιστέψεις Νέλσονα;:119:
:204::135:

...θέλει και συχνό καλιμπράρισμα αυτό:103:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Δεν σε καταλαβαίνω...εχει καμία σχέση αυτό που ρωτάς με το ότι τα σπεκτρόμετρα δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα σε βάθος χρόνου?
Αν ήταν τόσο απλό το θέμα θα έδιναν 400-500 $ που έχει το δικό σου, που δεν θέλει καλιμπράρισμα, και θα ξεμπέρδευαν για μια ζωή.
Ενώ τώρα δίνουν 5.000 - 6.000 $ για αγορά και 1.000 -2.000 $ το χρόνο για αναβαθμίσεις και καλιμπράρισμα, άρα είναι κορόιδα.
:137:

Υ.Γ. Ο κύριος Καστρουνής ακόμη την οθόνη του Γιάννη τοποθετεί;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Αν ήταν τόσο απλό το θέμα θα έδιναν 400-500 $ που έχει το δικό σου, που δεν θέλει καλιμπράρισμα, και θα ξεμπέρδευαν για μια ζωή.
Ενώ τώρα δίνουν 5.000 - 6.000 $ για αγορά και 1.000 -2.000 $ το χρόνο για αναβαθμίσεις και καλιμπράρισμα, άρα είναι κορόιδα.
:137:

Υ.Γ. Ο κύριος Καστρουνής ακόμη την οθόνη του Γιάννη τοποθετεί;
Συγνώμη άλλα το πιθανότερο είναι να έχεις μπερδευτεί. Κανείς δεν δίνει ούτε ευρώ για καλιμπράρισμα σε σπεκτόμετρο. Δεν το χρειάζεται .Οι αναβαθμίσεις που αναφέρεις είναι κάτι για το οποίο δεν γνωρίζω.
Τα σπεκτόμετρα λόγο κατασκευής (διάβασε λίγο ,δεν θα σου κάνει κακό) δεν έχουν εκ κατασκευής κάτι το οποίο να αλλάζει συμπεριφορά με τον καιρό όπως τα colormeters που έχουν φίλτρα για κάθε χρώμα.
Τώρα το αν το δικό μου κάνει 500$ και κάποιου άλλου κάνει 10.000$ αυτό δεν σημαίνει ότι και τα δύο δεν είναι σπεκτρόμετρα.
Απλα ότι πληρώνεις παίρνεις ,το ακριβότερο φαντάζομαι ότι θα έχει και πολύ μικρότερο ποσοστό λάθους.

Εγραψα παραπάνω ότι μάλλον έχεις μπερδευτεί ,διότι αυτά που αναφέρεις (η τιμές ,πόσα δινουν το χρόνο για αναβαθμίσεις - που μάλλον software εννοείς κ.α) δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφορά που έχει ένα σπεκτόμετρο (σε οποια κατηγορία τιμής και να ανήκει) απο ένα φωτόμετρο ή χρωματόμετρο και που είναι ότι το πρώτο δεν καλιμπράρεται ενώ τα δεύτερα ανα τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να τα τσεκάρεις και να τα καλιμπράρεις χρησιμοποιώντας ένα σπεκτρόμετρο για αναφορά.
Τώρα αν το σπεκτρόμετρο της αναφοράς θα είναι το minolta με 50.000$ ή ένα των 500$ είναι στο χέρι σου.Αν τα σπεκτρόμετρα είχαν θέμα καλιμπραρίσματος με το χρόνο ,τότε γιατί να μην είχε και το σπεκτρόμετρο που θα χρησιμοποιούσες για να το καλιμπράρεις???Δηλαδή το σπεκτρόμετρο των 1000$ χάνει με το χρόνο ενώ των 20.000$ μένει ακλόνητο?

Κατάλαβες σε τι foul έπεσε ο Κεφάλας και εσύ κατα συνέπεια στη συνέχεια προσπαθώντας να δικαιολογήσεις την λανθεσμένη απο καθαρά άγνοια άποψη του ότι κάθε 7μηνο πρέπει να καλιμπράρω το σπεκτόμετρο?(με τι αναφορά?με άλλο σπεκτρόμετρο?:405:)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Αυτό που είπε ο Κώστας ,για καλιμπράρισμα κάθε 7 μήνες ισχύει για τα φωτόμετρα και τα χρωματόμετρα. Απλά μάλλον δεν θα είχε ξανακούσει για σπεκτοχρωματόμετρα..:116:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

ελα βρε Μπαμπη.....γνωριζεις για τι μιλαω.....

Τα τελευταια 2-3 χρονια και με 300 ωρες στην λαμπα δειχνει οτι εχεις μεινει στασιμος.

Μακάρι να γνώριζα... Σιγά σιγά τα μαθαίνω...
Σήμερα έμαθα οτι όταν βλέπεις πολλές ώρες στον προβολέα σου δεν μένεις στάσιμος, προχωράς. Έχω δυό φιλαράκια που βλέπουν στον προβολέα τους ακόμα και ειδήσεις. Αυτοί μάλλον θα έχουν φύγει πολύ μπροστά!!!

τα προβολια εχουν ανεβει σε ποιοτητα εικονας...
Σοβαρά; Και για πές μας εσύ που ψάχνεσε, που οφείλεται αυτό; Μήπως στο on/off που μέχρι χθές κορόϊδευες; Και μην μου πείς οτι δεν το έκανες, είπαμε τέρμα οι κολωτούμπες, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια.
Γιατί αν δεν είναι το on/off τότε τί είναι; Που αλλού βελτιώθηκαν οι προβολείς τα 2-3 τελευταία χρόνια που εγώ έχω μείνει στάσιμος; Ούτε μια σωστή ίριδα δεν έχουν φτιάξει ακόμα.
Οι προβολείς άλλαζαν δραματικά όταν η ΤΙ έβγαζε τα DC1 τα DC2 τα DC3 και πολύ λιγότερο με τα DC4. Τότε οι άλλοι κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.
Την επανάσταση έφερε η JVC κι ακολούθησε η SONY. Την JVC, που προσφάτως ερωτεύτηκες, την έχεις χλευάσει όσο κανένας άλλος, μην το ξεχνάς αυτό, όπως και το on/off βεβαίως-βεβαίως.
Τελικά, όπως λέει και η Βανδή, "έχει ο καιρός γυρίσματα" Κωστή. Καταντήσαμε να γλύφουμε εκεί που φτύναμε.
Εγώ δεν σε παρεξηγώ, σε ξέρω πολλά χρόνια. Ξέρω οτι αυτή η ακατανίκητη επιθυμία σου να διαφοροποιηθείς και να "διδάξεις" σε οδηγεί σε λάθος παραδοχές. Τουλάχιστον τώρα είσαι απ΄τη σωστή πλευρά, κάτι είναι κι αυτό.

Υ.Γ. Αν δεν έχεις δεί το "Inside Job" σου συνθστώ να το δείς οπωσδήποτε. Εκεί θα δείς και θα καταλάβεις πολλά πράγματα σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε και σαν χώρα σήμερα.
Εκτός απ΄αυτό όμως, θα διευρύνεις και το γνωστικό σου επίπεδο στο άθλημα της κολωτούμπας. Θα δείς έναν άλλο "συνάδελφό σου", τον Φρέντερικ Μίσκιν καθηγητή του Κολούμπια, και για ένα διάστημα υφυπουργό οικονομικών, ο οποίος είχε βάλει στο βιογραφικό του μιά έρευνα/μελέτη (επι πληρωμή) που είχε κάνει με τίτλο "Τα αίτια της σταθερότητας της Ισλανδίας". 'Οταν έσκασε η φούσκα απλά στο βιογραφικό του άλλαξε τον τίτλο και το έκανε "Τα αίτια της αστάθειας της Ισλανδίας". :119:
Τώρα θα μου πείς τί σχέση έχει αυτό; Έλα ντέ; :116:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Συγνώμη άλλα το πιθανότερο είναι να έχεις μπερδευτεί. Κανείς δεν δίνει ούτε ευρώ για καλιμπράρισμα σε σπεκτόμετρο. Δεν το χρειάζεται .Οι αναβαθμίσεις που αναφέρεις είναι κάτι για το οποίο δεν γνωρίζω.
Τα σπεκτόμετρα λόγο κατασκευής (διάβασε λίγο ,δεν θα σου κάνει κακό) δεν έχουν εκ κατασκευής κάτι το οποίο να αλλάζει συμπεριφορά με τον καιρό όπως τα colormeters που έχουν φίλτρα για κάθε χρώμα.
Τώρα το αν το δικό μου κάνει 500$ και κάποιου άλλου κάνει 10.000$ αυτό δεν σημαίνει ότι και τα δύο δεν είναι σπεκτρόμετρα.
Απλα ότι πληρώνεις παίρνεις ,το ακριβότερο φαντάζομαι ότι θα έχει και πολύ μικρότερο ποσοστό λάθους.

Εγραψα παραπάνω ότι μάλλον έχεις μπερδευτεί ,διότι αυτά που αναφέρεις (η τιμές ,πόσα δινουν το χρόνο για αναβαθμίσεις - που μάλλον software εννοείς κ.α) δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφορά που έχει ένα σπεκτόμετρο (σε οποια κατηγορία τιμής και να ανήκει) απο ένα φωτόμετρο ή χρωματόμετρο και που είναι ότι το πρώτο δεν καλιμπράρεται ενώ τα δεύτερα ανα τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να τα τσεκάρεις και να τα καλιμπράρεις χρησιμοποιώντας ένα σπεκτρόμετρο για αναφορά.
Τώρα αν το σπεκτρόμετρο της αναφοράς θα είναι το minolta με 50.000$ ή ένα των 500$ είναι στο χέρι σου.Αν τα σπεκτρόμετρα είχαν θέμα καλιμπραρίσματος με το χρόνο ,τότε γιατί να μην είχε και το σπεκτρόμετρο που θα χρησιμοποιούσες για να το καλιμπράρεις???Δηλαδή το σπεκτρόμετρο των 1000$ χάνει με το χρόνο ενώ των 20.000$ μένει ακλόνητο?

Κατάλαβες σε τι foul έπεσε ο Κεφάλας και εσύ κατα συνέπεια στη συνέχεια προσπαθώντας να δικαιολογήσεις την λανθεσμένη απο καθαρά άγνοια άποψη του ότι κάθε 7μηνο πρέπει να καλιμπράρω το σπεκτόμετρο?(με τι αναφορά?με άλλο σπεκτρόμετρο?:405:)
Οκ, αυτό το καταλάβαμε, δεν απαντάς όμως στο ερώτημα, γιατί οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν colormeters και όχι spectrometers που δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα;

Reaction score
15.548

Μπαμπινο σου εσκισα το βρακακι και πηρες φωτια.....:141:

εφτασες ως την Ισλανδια για να δροσιστης.......:142:

διαβασε ολα τα post.....οι απαντησεις ειναι εκει μεσα...μην γραφω τα ιδια και τα ιδια στο ιδιο θεμα..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Οκ, αυτό το καταλάβαμε, δεν απαντάς όμως στο ερώτημα, γιατί οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν colormeters και όχι spectrometers που δεν χρειάζονται καλιμπράρισμα;
Δεν σου έχω απαντήσει διότι πρώτη φορά μου κάνεις αυτή την ερώτηση:116:
Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν ΚΑΙ σπεκτρόμετρο εκτός απο colormeter.
Δες εδώ ποστ #70. Το πρώτιο απο αριστερά είναι σπεκτόμετρο.
Xωρίς να είμαι επαγγελματίας ,πιστεύω ότι χρησιμοποιούν το σπεκτρόμετρο ως reference στις μετρήσεις τους.Το colormeter έχω την εντύπωση ότι είναι πιό γρήγορο και μετράει καλύτερα στα χαμηλά IRE (αυτό θα μπορούσε να μας το αναλύσει καλύτερα ο Μανώλης)

Το γιατί διαθέτουν colormeter άλλα και σπεκτρόμετρο νομίζω στο έχω απαντήσει στα προηγούμενα ποστ μου. Για να μπορούν να φέρνουν το colormeter με reference το σπεκτρόμετρο το οποίο είναι στεθερό και δεν αλλάζει η συμπεριφορά του σε πέρας χρόνου αντίθετα με το colormeter που τα φίλτρα του αλλάζουν συμπεριφορά.

Ελπίζω να σε κάλυψα (τουλάχιστον με την ερασιτεχνική μου προσέγγιση στο θέμα):605:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.000
Members
38.633
Νεότερο μέλος
kriono