ansi contrast VS on/off contrast

Reaction score
15.548
Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Mitsubishi HC7800

D65 low lampe 560 lumens και hi lampe 700 lumes ....η αντιθεση on/off ειναι 1400:1 - 1800:1

και μια αναφορα σχετικα με το θεμα μας απο το τεστ του προβολεα.

"For technical reasons trump DLP projectors in terms of epitome or ANSI contrast on, so does the HC7800, which is a contrast of 520:1 checkerboard significantly higher than nearly all competing technologies. This advantage is mitigated by a lower native on / off contrast that can be found in our list above. 1500:1 and 3000:1, with values ​​between the limitations are especially evident in the presentation of darker scenes with a high proportion of black: the black level of the projector displays a light gray veil that surrounds these scenes like a fog. The engineers were aware of this drawback, apparently also because they have given the viewer a dynamic iris, the dark scenes in the luminous flux decreases and thus improves the black level."

Reaction score
15.548

Οπως καταλαβαινεται τα πραγματα θαναι δυσκολα για τους dlp.....
.....ακομα και απο την lcd τεχνολογια...:405:

κρατηστε ψηλα το κεφαλι ομως......θα ερθουν καλυτερες νυχτες και για εσας...:410:

.....αυριο τα λεμε παλι......:437:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Οπως καταλαβαινεται τα πραγματα θαναι δυσκολα για τους dlp.....
.....ακομα και απο την lcd τεχνολογια...:405:

κρατηστε ψηλα το κεφαλι ομως......θα ερθουν καλυτερες νυχτες και για εσας...:410:

.....αυριο τα λεμε παλι......:437:
Kοίταξε Κώστα για εμάς που έχουμε DLP μπορεί να μην έρθουν καλύτερες νύχτες άλλα τουλάχιστον οι νύχτες μας είναι σταθερές ,δεν έχουν την φθήνουσα πορεία που έχουν οι δικές σου σαν κάτοχος LCD...:405:

Reaction score
15.548

planar 8150(runco ls5)

D65 σε hi lampe=570 lumens με on/off 2700:1

infocus in83(DC4)

D65 σε hi lampe 420-1400 lumens με την βηματικη ιριδα σε θεση τερμα κλειστη εως ανοιχτη.

το on/off που δινει ειναι 2900:1-4200:1 με καλυτερο οταν παιζει στα λιγοτερα lumens.

sim2 mico 50

D65 530-570 lumens με κλειστο εως ανοιχτο ζουμ και on/off 2200:1-2600:1

Epson EH-TW9000

D65 hi lampe 700 lumens και eco lampe 500 lumens ......το δε on/off 5500:1

JVC X70 & X90

D65 low lampe με ζουμ απο κλειστο εως ανοιχτο δινει 560-640 lumens με την βηματικη ιριδα τερμα ανοιχτη.
το δε on/off που βγαζει ο Χ70 ειναι 26000:1 - 32000:1...ενω ο Χ90 ειναι 34000:1 - 42000:1

Mitsubishi HC7800

D65 low lampe 560 lumens και hi lampe 700 lumes ....η αντιθεση on/off ειναι 1400:1 - 1800:1

και μια αναφορα σχετικα με το θεμα μας απο το τεστ του προβολεα.

"For technical reasons trump DLP projectors in terms of epitome or ANSI contrast on, so does the HC7800, which is a contrast of 520:1 checkerboard significantly higher than nearly all competing technologies. This advantage is mitigated by a lower native on / off contrast that can be found in our list above. 1500:1 and 3000:1, with values ​​between the limitations are especially evident in the presentation of darker scenes with a high proportion of black: the black level of the projector displays a light gray veil that surrounds these scenes like a fog. The engineers were aware of this drawback, apparently also because they have given the viewer a dynamic iris, the dark scenes in the luminous flux decreases and thus improves the black level."

λοιπον.....:116:

το δειγμα των προβολεων απο ολες τις τεχνολογιες ειναι αρκετο ωστε να εχουμε ασφαλη και αντικειμενικα συμπερασματα σχετικα με το επιπεδο φωτεινοτητας μαυρου-λευκου στην εικονα μας,οταν θελουμε να καλυψουμε μια οθονη 110".....και η οποια θεωρειτε ο μεσος ορος χρησης....

Δυστυχως δεν βρηκα μετρησεις ansi contrast απο ολους τους προβολεις(και δεν εβαλα καποιες που βρηκα γιατι θα ηταν αδικο)αλλα οπως ειπα στην αρχη με εναν μεσο ορο 500:1 για τους DLP ειναι νουμερο που παιζει.....
Και οι lcd-sxrd-dila παιζουν σε εναν μεσο ορο στα 390:1

Οπως,βλεπετε κανενας DLP προβολεας δεν μπορει να δωσει αξιοπρεπες μαυρο σε σχεση με τις υπολοιπς τεχνολογιες......

Εχουμε την ιδια φωτεινοτητα σε 110" σε ολους τους προβολεις,αλλα σε επιπεδο μαυρου η αποδοση των dlp προβολεων ειναι η χειροτερη......
Ακομα και lcd με κοστος 2000 ευρω εχει αρκετα καλυτερο επιπεδο μαυρου απο εναν dlp κοστους 5πλασιας και 10πλασιας τιμης.
Με απλα λογια κανενα dlp δεν μπορει να δειξει μαυρο οπως οι αλλες τεχνολογιες.

Κατα την θεαση ενος προβολεα LCD οπως ο epson 9000 που βγαζει on/off 5500:1 και ενος καλου dlp που βγαζει τα μισα...δλδ 2700:1 η διαφορα μαυρου ειναι μεγαλη..
...και αυτο ειναι εντονα αντιληπτο οπτικα κατα την θεαση ταινιων......

Για θεαση jvc σε σχεση με dlp δεν χρειαζεται να αναφερθω...:116:
.....η διαφορα ειναι η νυχτα με την ημερα......

Με τις υγειες σας λοιπον...:410:

για το ansi contrast ποιο μετα.....

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

Kοίταξε Κώστα για εμάς που έχουμε DLP μπορεί να μην έρθουν καλύτερες νύχτες άλλα τουλάχιστον οι νύχτες μας είναι σταθερές ,δεν έχουν την φθήνουσα πορεία που έχουν οι δικές σου σαν κάτοχος LCD...:405:
ειχα dlp για αρκετο καιρο......ξεκολλα

τα δε νουμερα που αναφερεις,ειναι τραγικα για θεαση.....

κανε μια νεα αγορα και θα ξαναδεις ολη την ταινιοθηκη σου...

αλλιως μην μιλας .....καλυτερα να μασας :116:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μια άλλη γνώμη για τον Mitsubishi HC7800D :137:

Love the color! Love the sharpness. I really did enjoy watching the HC7800D as long as I didn't go too large an image.
Only black level performance really bothered me, and really it wasn't that bad. It's just that I'm one of those black level fanatics (and think we all should be - to some degree). In the general price range, though, most of the competition is at least as good at blacks and several are far better. On the other hand, not one of those capable of blacker blacks can match the HC7800's image sharpness and clarity, and it's also great on dark shadow detail.

Reaction score
15.548

με δυναμικη ιριδα Γιωργο μου παιζουν ολα......και οπτικα βλεπονται...οχι ομως ορθα.

......σαν γρια με πατεριτες ειναι ενας dlp :142:

Reaction score
30.258

Καλά τώρα δεν φαντάζομαι να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις Κώστα!!:111:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

ο Μπαμπης ξερει να τραβαει φωτο και εχει καλη μηχανη.Αλλα δεν ειδα τιποτα σπεσιαλ στην εικονα.Αυτο που με κουφανε ειναι που λεει οτι εχει 300 ωρες στη λαμπα!!!!Απορω τι τον θελει τον προτζεκτορα..

που εισαι Μπαμπη???:116:
Οι φωτογραφίες Δημήτρη είναι από φωτεινά πλάνα κι εκεί ο DLP παίζει εντός έδρας.
Όταν όμως λές οτι δεν είδες κάτι σπέσιαλ στην εικόνα τι ενοείς; Τι είναι αυτό και που το έχεις δεί, μπορείς να γίνεις λίγο πιό σαφής;
Ναί, όντως 300 ώρες έχω στον προβολέα επειδή βλέπω μόνο τις πολύ καλές ταινίες εκεί, τις υπόλοιπες και τις σειρές τις βλέπω στην τηλεόραση.

300 ωρες....!!!!!!!
αυτος τον εχει σιγουρα 2-2μιση χρονια.......

μαλλον για να λεει οτι εχει προβολεα.......:114:

ααμμμ.....γιαυτο δεν κοιταει σε αλλες τεχνολογιες(αφου δεν βλεπει):116:

αφου τον περασα και εγω με 600 ωρες και 1μιση χρονο ...αστα να πανε..
Κώστα, η αλεπού 100 τ΄αλεπουδάκι 101 δεν γίνεται, γίνεται;
Μη μου λές εμένα λοιπόν οτι δεν κοιτάω άλλες τεχνολογίες γιατί μας διαβάζουν κι άνθρωποι που γνωρίζουν.
Επειδή όμως εσύ προσποιείσαι οτι δεν θυμάσαι θα προσπαθήσω να σου φρεσκάρω λίγο τη μνήμη.
Αρχές του 2000 (νομίζω 2001) στην έκθεση και στο περίπτερο του ήχου έπαιζε ο πρώτος D-ILA το U-571. Βγαίνοντας απ΄το περίπτερο σου είπα "αν αυτοί οι προβολείς αποκτήσουν μαύρο τότε the game is over". Στο είπα ή δεν στο είπα;
Ποιός κρέμασε στο ταβάνι του τον πρώτο SXRD; Θυμάσαι;
Ποιός κρέμασε στο ταβάνι του τον πρώτο D-ILA; Θυμάσαι;
Τι έλεγες τότε για τους D-ILA; Θυμάσαι;
Όταν έγραφα εγώ οτι η JVC άλλαξε πλέον το χάρτη της βιντεοπροβολής εσύ τι έγραφες; Θυμάσαι;
Γι αυτό λοιπόν σου λέω... μη μου λές εμένα οτι δεν κοιτάω άλλες τεχνολογίες γιατί εγώ και τα έλεγα, και τα έκανα και τα πλήρωσα όλα αυτά που εσύ μας λές τώρα.
Τον τιμητή και τον μετά Χριστόν προφήτη όχι σ΄εμένα λοιπόν. Είπαμε, η αλεπού 100 τ΄αλεπουδάκι 101 δεν γίνεται!!!
Φιλάκια :127:

Reaction score
8.350

Κωστα εγω να συμφωνησω για το μαυρο,αλλα ξεχνας οτι το ΑΝΣΙ δινει την εντυπωση πολυ καλυτερης αντιθεσης και εσυ που πας σινεμα και σ'αρεσει πρεπει να ξερεις οτι στο σινεμα το μαυρο ειναι ανυπαρκτο κι ομως βλεπεται μια χαρα,καπως ετσι παιζω κι εγω τωρα.

Reaction score
8.350

Οι φωτογραφίες Δημήτρη είναι από φωτεινά πλάνα κι εκεί ο DLP παίζει εντός έδρας.
Όταν όμως λές οτι δεν είδες κάτι σπέσιαλ στην εικόνα τι ενοείς; Τι είναι αυτό και που το έχεις δεί, μπορείς να γίνεις λίγο πιό σαφής;
τιποτα ιδιαιτερο δεν εννοω,δεν ειπα οτι ειχε καποιο θεμα η εικονα,,απλα δεν καταλαβα σε τι αναφερθηκε για τα σκρηνσοτς.Απ οτι καταλαβα στο avclub συζηταγατε για το σαρπνες.

του Κωστα ταπαμε αρκετοι ,μην κουραζεσαι:116:

Reaction score
0

Αν το θέμα μας ρε παιδιά είναι το off γιατί λοιπόν δεν παραδεχόμαστε ότι οι dlp δεν έχουν το πακέτο (δυστυχώς); Το ansi και η ευκρίνεια μονότσιπου είναι ο νούμερο ένα wow factor και μας τραβάει όλους απο τη μύτη. Αν μάλιστα έχει και λίγο τσιμπημένο sharpness (infocus, planar) μας έχει πάρει και τα σώβρακα. Αλλά στα σκοτεινά δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά. Για την ακρίβεια σε σχέση με τον x30 που είδαμε τις προάλλες, δεν τα καταφέρνει καθόλου. Εκεί νομίζω είναι το κομβικό σημείο. Διαλέγεις τη μια τεχνολογία με τα ελαττώματα της ή την άλλη. Αν όλες οι ταινίες ήταν γυρισμένες με φωτεινά πλάνα θα αγοράζαμε όλοι dlp προβολείς και led τηλεοράσεις.
Αλλά και πάλι βλέπω χρόνο με τον χρόνο τα μηχανάκια d-ila να αυξάνουν τη φωτεινότητα τους και να βελτιώνουν το μαύρο τους. Κάνουν βήματα μπροστά. Ίσως να μην καλύπτουν κόσμο όπως ο Nelson που θέλει ο άνθρωπος να γεμίσει κάδρο 140'', αλλά υπάρχει αισθητή βελτίωση και στο on/ off και στο ansi. Όλα αυτά χωρίς δυναμικές ίριδες.
Αν οι dlp δεν κόλλαγαν στο dc4 (που κι αυτό έγινε συλλεκτικό) και προχωρούσαν παραπέρα, αντί να αναμασούν τεχνάσματα και να κάνουν βήματα πίσω (dc2-dc3) δεν θα είχαμε καν αυτή τη συζήτηση. Εγώ τουλάχιστον 3-4 χρόνια πίσω δεν το συζητούσα καν όταν είχα δεί ακόμα και τη ναυαρχίδα της sony (vw200). Dlp με τρέλα.

Υ.Γ. Είδα τις φωτογραφίες του Μπάμπη στο απο κει φόρουμ απο τον planar. Αν τους ρίξει κανείς καμιά ματιά θα καταλάβει γιατί οι dlp έχουν φανατικό κοινό.

Συμφωνώ απόλυτα... Κι μάλιστα όχι τώρα που το θυμήθηκε ο Κώστας, ανέκαθεν.
Αν κάνει κάποιος τον κόπο και ψάξει παλιότερα posts θα δεί οτι κάποιοι, προσφάτως, ανακάλυωαν τον τροχό και μας τον παρουσιάζουν κιόλας σαν κάτι το τρομερό.
Αλλά ξέχασα... πολύ πρόφσατα άλλαξαν τα πράγματα... τώρα ο τροχός έχει και γαμώ τα ζαντολάστιχα...:135:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ansi contrast VS on/off contrast

ειχα dlp για αρκετο καιρο......ξεκολλα

τα δε νουμερα που αναφερεις,ειναι τραγικα για θεαση.....

κανε μια νεα αγορα και θα ξαναδεις ολη την ταινιοθηκη σου...

αλλιως μην μιλας .....καλυτερα να μασας :116:
Tα νουμεράκια που ανέβασα Κώστα είναι μιά χαρά.Οταν με το καλό μετρήσεις και τον δικό σου και έχεις το σθένος να μας ανεβάσεις τα πραγματικά νουμεράκια του τότε τα ξαναλέμε..άλλα απο την άλλη δεν χρειάζεται να ανεβάσεις καν νουμεράκια...ανέβασε μια 100IRE φωτογραφία να επαναφέρουμε το χαμένο χαμόγελο στα χείλη μας εμείς οι DLPάκηδες..:410:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.395

Βρε όλοι με τον Κεφάλα τα βάλατε? Dlpάκηδες, lcdάκηδες, sxrdάκηδες, dilάκηδες? :138:

Και δεν μπορεί να απαντήσει κιόλας. Πίναμε κάτι ούζα (με μεζέ μούφα), και δυσκολεύεται να βρει τα βρακάκια για να τα σκίσει....:116::116:

ΥΓ. Αυτός ακόμα τα πίνει, για να μην νομίζετε ότι κάνει την κοτούλα, εγώ δεν άντεξα.

Reaction score
62

Tα νουμεράκια που ανέβασα Κώστα είναι μιά χαρά.Οταν με το καλό μετρήσεις και τον δικό σου και έχεις το σθένος να μας ανεβάσεις τα πραγματικά νουμεράκια του τότε τα ξαναλέμε..άλλα απο την άλλη δεν χρειάζεται να ανεβάσεις καν νουμεράκια...ανέβασε μια 100IRE φωτογραφία να επαναφέρουμε το χαμένο χαμόγελο στα χείλη μας εμείς οι DLPάκηδες..:410:
Καλησπερα tegonik,

Τι όργανο μέτρησης χρησιμοποιείς? Εχεις επαγγελματικό εξοπλισμό?

Reaction score
1
Καλησπέρα ΒΟΥΤ,

Για τις μετρήσεις που ανέβασα χρησιμοποίησα αυτό το spectrophotometer με πρόγραμμα αυτό και αυτό. Πιστεύω ότι είναι αρκετά καλός εξοπλισμός ,όσο για το επαγγελματικός ,πιστεύω ότι υπάρχουν ακριβότερα και μεγαλύτερης ακριβείας όργανα που είναι απαραίτητα περισσότερο σε επαγγελματίες του είδους παρά σε ερασιτέχνες σαν εμένα.

Reaction score
15.548

Βρε όλοι με τον Κεφάλα τα βάλατε? Dlpάκηδες, lcdάκηδες, sxrdάκηδες, dilάκηδες? :138:

Και δεν μπορεί να απαντήσει κιόλας. Πίναμε κάτι ούζα (με μεζέ μούφα), και δυσκολεύεται να βρει τα βρακάκια για να τα σκίσει....:116::116:

ΥΓ. Αυτός ακόμα τα πίνει, για να μην νομίζετε ότι κάνει την κοτούλα, εγώ δεν άντεξα.
Mολις εβαλα και ενα Vinsanto να πιω..........:403:

Reaction score
15.548

Ναί, όντως 300 ώρες έχω στον προβολέα επειδή βλέπω μόνο τις πολύ καλές ταινίες εκεί, τις υπόλοιπες και τις σειρές τις βλέπω στην τηλεόραση.

Κώστα, η αλεπού 100 τ΄αλεπουδάκι 101 δεν γίνεται, γίνεται;
Μη μου λές εμένα λοιπόν οτι δεν κοιτάω άλλες τεχνολογίες γιατί μας διαβάζουν κι άνθρωποι που γνωρίζουν.
Επειδή όμως εσύ προσποιείσαι οτι δεν θυμάσαι θα προσπαθήσω να σου φρεσκάρω λίγο τη μνήμη.
Αρχές του 2000 (νομίζω 2001) στην έκθεση και στο περίπτερο του ήχου έπαιζε ο πρώτος D-ILA το U-571. Βγαίνοντας απ΄το περίπτερο σου είπα "αν αυτοί οι προβολείς αποκτήσουν μαύρο τότε the game is over". Στο είπα ή δεν στο είπα;
Ποιός κρέμασε στο ταβάνι του τον πρώτο SXRD; Θυμάσαι;
Ποιός κρέμασε στο ταβάνι του τον πρώτο D-ILA; Θυμάσαι;
Τι έλεγες τότε για τους D-ILA; Θυμάσαι;
Όταν έγραφα εγώ οτι η JVC άλλαξε πλέον το χάρτη της βιντεοπροβολής εσύ τι έγραφες; Θυμάσαι;
Γι αυτό λοιπόν σου λέω... μη μου λές εμένα οτι δεν κοιτάω άλλες τεχνολογίες γιατί εγώ και τα έλεγα, και τα έκανα και τα πλήρωσα όλα αυτά που εσύ μας λές τώρα.
Τον τιμητή και τον μετά Χριστόν προφήτη όχι σ΄εμένα λοιπόν. Είπαμε, η αλεπού 100 τ΄αλεπουδάκι 101 δεν γίνεται!!!
Φιλάκια :127:
ελα βρε Μπαμπη.....γνωριζεις για τι μιλαω.....

Τα τελευταια 2-3 χρονια και με 300 ωρες στην λαμπα δειχνει οτι εχεις μεινει στασιμος.

τα προβολια εχουν ανεβει σε ποιοτητα εικονας......

.......εξαλλου εχω δει ολα οσα εχουν περασει απο το σαλονι σου.....

Για τον jvc hd1 και τωρα να με ρωτησης τα ιδια θα σου πω.......εικονα "λασπη"
....το on/off σε εναν προβολεα πρεπει να συνδιαζεται σωστα και με το καδρο που δειχνει.......

οι σημερινοι προβολεις(lcd-sxrd-dila)δειχνουν καλα φωτεινα εχοντας καλο ansi contrast με καλο μαυρο......

το σχολιο μου λοιπον ηταν .....οτι τα εχεις παρατησει και δεν ψαχνεσαι....
.....οχι οτι δεν περασαν μηχανακια απο το σαλονι σου....

Reaction score
15.548

Καλά τώρα δεν φαντάζομαι να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις Κώστα!!:111:
μα δεν τα γραφω εγω ......copy/paste κανω..

.....εγω απλα λεω τι ισχυει σε νουμερα,τα οποια ισχυουν και στην θεαση κατα περιεργο τροπο....:116:

και πουσε......παρε και κανα σιδερο να ισιωσεις την οθονη σου...:142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.980
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou