Apple Ipod-phone

Μηνύματα
224
Reaction score
0
μας έρχεται δριμύ κατά τον Ιανουάριο του 2007. Θα βγεί σε 2 εκδόσεις των 4GB και 8GB και όπως φαντάζεστε θα γίνει ανάρπαστο αφου θα συνδυάζει τις χαρές του κινητού τηλεφώνου με τις ευκολίες ενός ipod. Η τιμή του εκτιμάται στα US$449. Αναμένουμε ....

 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
kiteman, που βρήκες αυτήν την εικόνα, και την τιμή;

Στην αίτηση πατέντας που κατέθεσε η Apple, το σχέδιο είναι:



Εδώ: http://crunchgear.com/2006/11/30/new-patent-shows-iphone-ideas/

Υποθέτω την τιμή την πήρες από κάπου εδώ: http://news.q4music.com/2006/12/iphone_set_for_release.html
Είναι μόνο υποθέσεις όμως, η Apple δεν έχει βγει να πει για $449 ή κάτι τέτοιο...
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Άντε βρε, και δωρεάν χρηματιστηριακές συμβουλές από το avsite! :lol:

Apple's iPhone Rising?
Dan Frommer, 12.05.06, 2:28 PM ET
Forbes.com

Apple Computer's long rumored iPod cellphone is on the horizon, Wall Street analysts said Tuesday.

In a note to investors, Piper Jaffray's Gene Munster said Tuesday that it's "almost certain" Apple's "iPhone" will be in production phases within two to six months. Apple's iPod leads the portable music player market, but so far Apple's presence on mobile phones has been limited to a modestly successful partnership with handset maker Motorola.

In the meantime, other consumer handset manufacturers like Samsung, Nokia and Sony Ericsson have added music-playing features to their phones. In a note Monday, Citigroup analyst Matthew Troy said music playing has displaced digital cameras as the "hot" cellphone feature trend.

Apple didn't hurt itself by waiting, Munster wrote Tuesday. "We believe the company is well positioned to enter the phone market now that early music-enabled handsets have tested the waters."

He says it's very likely Apple will announce an iPod-like phone with a candy-bar form factor within the next year, possibly at the Macworld conference in San Francisco next January. Munster says it's also somewhat likely that Apple will sell a second phone with a full keyboard, taking on smartphone competitors like Palm and Research in Motion.

Prudential Equity Group analyst Jesse Tortora echoed some of Munster's predictions Tuesday in a note. Tortora says production has already begun for a slim phone, available in the first or second quarter of 2007, and that a smartphone will follow one to two quarters behind. He estimates Apple will sell 7 million phones in 2007, contributing 8 cents per share, and 15 million phones in 2008, kicking in 29 cents per share.

UBS analyst Benjamin A. Reitzes also wrote to investors Tuesday that he believes Apple will launch cellphones in 2007.

Munster rates Apple "outperform" with a $99 price target. Tortora rates Apple "neutral" but raised his price target Tuesday from $74 to $87. Reitzes rates the company "buy" with a $108 target.
 


Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Που προήρθε από εδώ:
http://www.gizmodo.com/gadgets/gadgets/kevin-rose-confirms-iphone-218927.php

Βρε πώς βγαίνουν οι φήμες στο internet...:D
Αν προσέξεις, και η εικόνα που δείχνουν είναι εντελώς λάθος ακόμα και από την περιγραφή του Kevin. Μιλάει για slide-out keyboard, όχι clamshell design... :D
 

Μηνύματα
224
Reaction score
0
και η φωτογραφία του Kevin ψεύτικη είναι..... :lol:

θα δείξει με την επίσημη ανακοίνωση από apple
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Παρουσιάστηκε λοιπόν :!:

Περισσότερα ΕΔΩ

Ωραίο φαίνεται!!!
Καμία σχέση τελικά με τις φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν.
 

Μηνύματα
160
Reaction score
5
Και το φοβερό είναι ότι χθές η μετοχή της Apple ανέβηκε κατα 8% ενώ των άλλων τηλεφωνάδων (Nokia , Sony - Ericsson, Motorola , LG) έπεσαν. Φοβερό δεν είναι μία εταιρεία να έχει χτίσει τέτοιο image ώστε μία ανακοίνωση να αρκεί για να τα ανακατέψει όλα.
 


Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Και το φοβερό είναι ότι χθές η μετοχή της Apple ανέβηκε κατα 8% ενώ των άλλων τηλεφωνάδων (Nokia , Sony - Ericsson, Motorola , LG) έπεσαν. Φοβερό δεν είναι μία εταιρεία να έχει χτίσει τέτοιο image ώστε μία ανακοίνωση να αρκεί για να τα ανακατέψει όλα.
Εδώ βρε ανακατεύονται με μια ΦΗΜΗ, πόσο μάλλον με μια ανακοίνωση...:)
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Λειτουργικό σύστημα

Το iPhone βασίζεται σε μια παραλλαγή στη φορητή μορφή του λειτουργικού συστήματος της Apple MacOS X. Η Apple μας έχει συνηθίσει σε σαφώς ανώτερη λογική στα προγράμματα της ωστόσο η ποικιλία και η διαθεσιμότητα του λογισμικού που στηρίζεται σε Windows Mobile ή Pocket PC είναι προς το παρόν πολύ μεγαλύτερη. Κάτι τέτοιο αναμένουμε και για το iPhone που έρχεται με προγράμματα SMS, ημερολόγιο, υπολογιστή, καιρό, σημειώσεις και ρολόι. Κειμενογράφο και υπολογιστικά φύλλα; Μάλλον όχι.

Δίκτυα

Το iPhone υποστηρίζει 4 δίκτυα GSM (850/900/1800/1900) και τεχνολογίες μεταφοράς δεδομένων GPRS και Enhanced GPRS (EDGE). Τα περισσότερα έξυπνα τηλέφωνα υποστηρίζουν τις τεχνολογίες αυτές οπότε δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μειονέκτημα ή πλεονέκτημα.

Συνδεσιμότητα

Το iPhone έχει ενσωματωμένο Wi-Fi (802.11b/g) και Bluetooth 2.0 για μεταφορά αρχείων από και προς προσωπικούς υπολογιστές, ίντερνετ και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν αυτά τα πρωτόκολλα. Βασικό μειονέκτημα του είναι ότι η υποστήριξη USB γίνεται με μια επιπλέον συσκευή το dock connector και όχι απευθείας με ένα καλώδιο όπως στον ανταγωνισμό. 'Ετσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί έυκολα σαν συσκευή αποθήκευσης και μεταφοράς αρχείων. Σίγουρα το μέλλον είναι δικτυακό και ασύρματο αλλά τι γίνεται με το παρόν;

GPS

Το iPhone δεν διαθέτει κανένα σύστημα προσδιορισμού θέσης όπως τα GPS PDA's. Από αυτή την άποψη τα Eten Glofiish X500, HTC 3300, Mitac Mio A701 αποτελούν μια πιο ελκυστική πρόταση και συνήθως συνοδεύονται από λογισμικό με χάρτες και φωνητικές οδηγίες για πλοήγηση στην πόλη.

Μνήμη επεκτάσεις

Οι αρχικές εκδόσεις του iPhone διατίθενται με 4GB ή 8GB μνήμης τεχνολογίας flash χωρίς υποστήριξη καρτών επέκτασης. Ίσως είναι υπερβολικό αλλά περιμέναμε σκληρό δίσκο. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αποθηκευτικός χώρος είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη συσκευή και δεν χρειάζονται επεκτάσεις από αυτή την άποψη. Επειδή όμως οι κάρτες υποστηρίζουν και τη μεταφορά αρχείων τότε εδώ υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα.

Οθόνη και εισαγωγή δεδομένων

Και πάμε τώρα στα καλά. Η οθόνη του όχι μόνο είναι μακράν η μεγαλύτερη της κατηγορίας (320×480 στα 160 ppi) αλλά και η πιο εξελιγμένη τεχνολογικά. Η πλοήγηση στα μενού και εισαγωγή δεδομένων γίνονται με αφή και δεν περιλαμβάνεται stylus ή φυσικό πληκτρολόγιο. Αντίστοιχη τεχνολογία υπάρχει μόνο στο N1 της σουηδικής Neonode που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά και πάλι το iphone δίνει τη δυνατότητα χρήσης πολλαπλών δακτύλων για πληκτρολόγηση.

Κάμερα

Το iPhone διαθέτει κάμερα 2 megapixel και δυνατότητα λήψεως βίντεο και φωτογραφιών. Σίγουρα ανήκει στα συν ότι η κάμερα είναι 2 megapixel αφού ακόμα και μοντέλα της Hewlett Packard είναι στα 1,3 ενώ τηλέφωνα με αντίστοιχη δυνατότητα είναι ελάχιστα (των Mitac, HTC και ETEN).

Αναπαραγωγή multimedia

Άλλο ένα πολύ δυνατό σημείο του iPhone είναι η αναπαραγωγή βίντεο widescreen και μάλιστα εντυπωσιακό τρόπο. Με μια απλή στροφή της συσκευής αλλάζει ο προσανατολισμός της οθόνης και με ένα διπλό χτύπημα αλλάζει η αναλογία της προβολής. Φωτογραφίες και μουσικά αρχεία wma, mp3 είναι φυσικά αυτονόητα. Το iPhone υποστηρίζει μουσικά αρχεία iTunes αν και δεν προσφέρει άμεση σύνδεση με το iTunes Store για κατέβασμα.

Ίντερνετ και email

Συνεχίζοντας το ντεμαράζ της δικτύωσης το iPhone χρησιμοποιεί τον Safari browser για να κατεβάζει κανονικές σελίδες από το ίντερνετ και όχι τις πετσοκομμένες εκδόσεις όπως άλλα κινητά τηλεφωνά. Φυσικά η εξελιγμένη οθόνη του δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης με αφή αλλά και την ευκρινή ανάγνωση των σελίδων. Οι σελίδες διαβάζονται κατακόρυφα ή οριζόντια πάλι με μια απλή στροφή της συσκευής. Σε ό,τι αφορά τα email iPhone προσφέρει την υπηρεσία Push-IMAP που είναι αντίστοιχη των BlackBerry και υποστηρίζει εξίσου καλά τους IMAP και POP3 client. Παράλληλα το ψηφιακό πληκτρολόγιο απλοποιεί τη διαδικασία γραφής.
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Αισθητήρες

Και τώρα το μέλλον. Το iphone διαθέτει τρεις αισθητήρες:
Έναν αισθητήρα απόστασης που κλείνει την οθόνη αφής όταν συσκευή βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτί για να μην ενεργοποιούνται άσκοπα λειτουργίες και να εξοικονομεί ενέργεια.
Έναν αισθητήρα φωτός που ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα του πληκτρολογίου.
Έναν αισθητήρα επιτάχυνσης (όπως το Wii) για να καταλαβαίνει τον προσανατολισμό της συσκευής και να αλλάζει την οθόνη ανάλογα.

Μπαταρία

Τα τεχνικά στοιχεία της μπαταρίας δεν έχουν δημοσιευτεί. Ωστόσο, η Apple υποστηρίζει ότι το iPhone έχει μέγιστο χρόνο σε ομιλία 5 ώρες και αναπαραγωγή αρχείων για 16. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Διαστάσεις – Βάρος

11,5 εκατοστά μήκος, 6 εκατοστά πλάτος και 11,5 χιλιοστά πάχος. Με βάρος 135 γραμμάρια το σχόλιο είναι ένα: Hot!

Τιμή – Κυκλοφορία

Το iPhone θα κυκλοφορήσει στην αμερικάνικη αγορά στα 499 και 599 δολάρια αντίστοιχα για τις εκδόσεις των 4GB και 8GB. Στην Ευρώπη αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.207
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top