Apple music info.

Reaction score
276
Κύριοι γειά σας.Θα ήθελα πληροφορίες για την μουσική πλατφόρμα της Apple,για την εμπειρία χρήσης βασικά,από χρήστες της πλατφόρμας.
Κάνω χρήση της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου,δυστηχώς με windows (laptop) και android (tablet,smartphone) και η κατάσταση δεν παλεύεται. Πληκτρολόγιο και ποντίκι στο λάπτοπ και για οθόνη την τηλεόραση το κάνουν δύσκολο,μιάς και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του connect.
Σύνδεση μέσω usb στο dac.
Αλλάζει κάτι με τη χρήση προϊόντων apple(macbook,iphone,apple tv)???
Οι απορίες μου για την ώρα..
Thank's....

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.719
Καλησπέρα Ηρακλή

Εγώ κάνω χρήση από συσκευές Apple και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στο οικοσύστημα apple υπάρχει το airplay 2 που κάνει πολύ εύκολη την αναπαραγωγή σε TV κλπ.

Reaction score
276
Καλησπέρα Ηρακλή

Εγώ κάνω χρήση από συσκευές Apple και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στο οικοσύστημα apple υπάρχει το airplay 2 που κάνει πολύ εύκολη την αναπαραγωγή σε TV κλπ.
Καλησπέρα,σ'ευχαριστώ.
Ναι,η εφαρμογή itunes,οχι το apple music, σε windows σου δίνει αυτή τη δυνατότητα όμως υποβιβάζει τον ήχο,όπως το chromecast.
Ήθελα να μάθω αν σε περιβάλον apple το iphone μπορεί να παίξει το ρόλο του τηλεκοντρόλ (σαν spotify ή tidal connect. Πατάς play,ξεκινά η αναπαραγωγή στη συσκευή που έχεις επιλέξει(macbook,apple tv,macmini κτλ),πέρνεις το κινητό και φεύγεις και η αναπαραγωγή συνεχίζει.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.218
Καλησπέρα και από μένα .
Ειμαι συνδρομητής εδώ και 2 Μήνες.
Σταμάτησα το Spotify λόγω της χαμηλής ποιότητας ήχου του. Τώρα λέτε ότι και το Music δεν έχει την σωστή ποιότητα (σε περιβάλλον windows). Αν ισχύει προτιμώ το Spotify διότι βολεύει καλύτερα και την κόρη μου.

Κάτι άλλο .

Το Apple TV σε χρήση μουσικής έχει καλύτερο ήχο από έναν υπολογιστή windows? (Σύνδεση μέσω hdmi πάντα)

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.774
Δυστυχώς η Apple, σπαστικιά όπως πάντα, δεν μας θέλει εμάς τους "αλλόθρησκους".

Αρχικά, αντί να παίζει σε flac format παίζει σε alac, που δεν το υποστηρίζει το Chromecast. Έτσι, ενώ το Chromecast υποστηρίζει ποιότητα CD, από Apple Music παίζει μόνο συμπιεσμένα.

Επιπλέον, ενώ όλες οι μουσικές υπηρεσίες έχουν ένα πρότυπο σύνδεσης (Spotify connect, Tidal connect, Qobuz, Amazon, Deezer, όλοι) που δουλεύει σε όλες τις συσκευές, η Apple δεν έχει. Έτσι, δεν μπορείς να παίξεις απευθείας σε κάποια συσκευή όπως το Wiim.

Τέλος, το MusicKit (κάτι σαν API για το Apple Music) παρόλο που υποστηρίζει lossless, δεν επιτρέπει σε third party εφαρμογές (όπως το cider, που έχει και mobile remote) να το κάνουν decrypt. Ή κάτι τέτοιο, πάντως δεν δουλεύει.

Τεσπα, άμα δεν μας θέλει αυτή μια, δεν τη θέλουμε κι εμείς δέκα. Προτιμούσα το app του Apple Music σε σχέση με τα άλλα, όμως τι να κάνουμε, θα ζήσουμε κι έτσι.

Reaction score
276
Καλησπέρα και από μένα .
Ειμαι συνδρομητής εδώ και 2 Μήνες.
Σταμάτησα το Spotify λόγω της χαμηλής ποιότητας ήχου του. Τώρα λέτε ότι και το Music δεν έχει την σωστή ποιότητα (σε περιβάλλον windows). Αν ισχύει προτιμώ το Spotify διότι βολεύει καλύτερα και την κόρη μου.

Κάτι άλλο .

Το Apple TV σε χρήση μουσικής έχει καλύτερο ήχο από έναν υπολογιστή windows? (Σύνδεση μέσω hdmi πάντα)
Όχι. Δε λέω ότι η apple έχει χαμηλή ποιότητα. Με PC win και iTunes με σύνδεση USB στο dac δεν βλέπω (ακούω) διαφορές από tidal. Η διαφορά με το spoty είναι τεράστια υπέρ apple. Μέσω airplay όμως η ποιότητα υποβαθμίζεται.
Η δοκιμή έγινε ως εξής: PC win με itunes και tidal, ακρόαση μέσω USB στο dac στο ίδιο κομμάτι καμία ακουστική διαφορά.
Σύγκριση tidal connect με airplay2 στο rpi4 με volumio και σύνδεση USB (rpi 4 σε dac) ξεκάθαρα υπέρ tidal.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.218
Πάντως στο αμάξι (ford -sync- Sony), υπάρχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά με το music σε σχέση με το Spotify. Και σε ήχο φυσικά υπάρχει διαφορά .

Reaction score
276
Πάντως στο αμάξι (ford -sync- Sony), υπάρχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά με το music σε σχέση με το Spotify. Και σε ήχο φυσικά υπάρχει διαφορά .
Η σύγκριση αφορά tidal και apple music.Ακόμα και με apple airplay το spoty χάνει λόγω συμπίεσης(mp3 320)

Reaction score
1.776
Το κακό είναι ότι αν κανεις streaming από την εφαρμογή Apple Music στο iOS ακόμα και αν έχεις επιλέξει lossless από τα settings( το απλό το έως το 24/48) δεν θα στείλει lossless στο streamer με air play 2 . Θα στείλει aac 256. Σε Mac OS μπορείς με air play 1.

Last edited:

Reaction score
276
Τεσπα, άμα δεν μας θέλει αυτή μια, δεν τη θέλουμε κι εμείς δέκα. Προτιμούσα το app του Apple Music σε σχέση με τα άλλα, όμως τι να κάνουμε, θα ζήσουμε κι έτσι.
Και εγώ το προτιμώ αλλά..... η χρήση πληκτρολογίου ποντικιού και tv για οθόνη,μας γυρίζει λίγο πίσω.😁
Θα συμφωνήσω μαζί σου δυστηχώς.

Reaction score
276
Το κακό είναι ότι αν κανεις streaming από την εφαρμογή Apple Music στο iOS ακόμα και αν έχεις επιλέξει lossless από τα settings( το απλό το έως το 24/48) δεν θα στείλει lossless στο streamer με air play 2 . Θα στείλει aac 256. Σε Mac OS μπορείς με air play 1.
Καλημέρα.Αν και καθυστερημένα να κάνω μια ερώτηση....Αν χρησιμοποιήσω ένα macbook ή macmini για πηγή(πάνω σε dac με usb ας πούμε) και υπάρχει ενα iphone -ipad-macbook....δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί κάπως όπως το tidal or spotify connect ??
Σε δοκιμή με Win laptop & apple music ή itunes με airplay 2 σε volumio (rpi 4) η ποιότητα ήχου ήταν σαφώς κατώτερη σε σχέση μεσω usb.Χρησιμοποιήθηκε το ίδιο laptop & dac.

Reaction score
1.776
Καλημέρα.Αν και καθυστερημένα να κάνω μια ερώτηση....Αν χρησιμοποιήσω ένα macbook ή macmini για πηγή(πάνω σε dac με usb ας πούμε) και υπάρχει ενα iphone -ipad-macbook....δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί κάπως όπως το tidal or spotify connect ??
Σε δοκιμή με Win laptop & apple music ή itunes με airplay 2 σε volumio (rpi 4) η ποιότητα ήχου ήταν σαφώς κατώτερη σε σχέση μεσω usb.Χρησιμοποιήθηκε το ίδιο laptop & dac.
Αυτο που ξερω ειναι αν μια συσκευη τουλαχιστον απο τις δυο (μια συσκευη που στελνει σημα με airplay και του δεκτή δευτερη συσκευη (πχ streamer) χρησιμοποιει το airplay 1 τοτε θα μεταδωσει lossless.

Πχ απο macbook με airplay 1 σε wiim streamer που υποστηριζει airplay 2 θα παει lossless. Απο iphone με airplay 2 σε wiim θα παει aac 256. Οπότε αυτη η αρχή ισχύει.

Reaction score
276
Αυτο που ξερω ειναι αν μια συσκευη τουλαχιστον απο τις δυο (μια συσκευη που στελνει σημα με airplay και του δεκτή δευτερη συσκευη (πχ streamer) χρησιμοποιει το airplay 1 τοτε θα μεταδωσει lossless.

Πχ απο macbook με airplay 1 σε wiim streamer που υποστηριζει airplay 2 θα παει lossless. Απο iphone με airplay 2 σε wiim θα παει aac 256. Οπότε αυτη η αρχή ισχύει.
Ευχαριστώ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.218
Επανέρχομαι στο Θέμα.

Είναι λίγες ημέρες που αγόρασα ένα μεταχειρισμένο mini Mac.Αυτά τα βρίσκουμε πολύ εύκολα γύρω στα 150-200 ευρώ. Δεν χρειάζεται να είναι τελευταίας δηλαδή γενιάς. Μόνο (κατά την γνώμη μου), να είναι από το 2014 και άνω.

Βρήκα ένα του 2014 με 180 ευρώ.

Ο συνδυασμός λοιπόν: min Mac, dac (για αυτόν που δεν διαθέτει AV) & Mac Music, είναι ιδανικός για την Πλήρη μουσική μας βιβλιοθήκη.
Λογικό συνολικό κόστος (Μηνιαία συνδρομή 7,5 ευρώ), και απολαμβάνουμε ποιότητα , ευκολίες, πληρότητα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Επίσης, μέσω του I Mac - airplay - AV (Yamaha 3080 εν προκειμένω), έχω ένα απίστευτο ηχητικό αποτέλεσμα, τόσο σε ήχο, όσο και σε ευκολίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.226
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος