Most visitors online was 7182 , on 21 Nov 2025
Το ότι είναι 14" δεν θα με χάλαγε καθόλου, γιατί προφανώς θα μπορούσε να οδηγήσει μια μεγαλύτερη οθόνη απο τη σχετική έξοδο και το πιο πιθανό είναι ότι θα τα "έριχνε στα αυτιά" υπολογιστών με dedicated gpu κλπ. Για επαγγελματική χρήση δηλαδή, δεν το λες και ακριβό, αλλά θα με προβλημάτιζε η λίγη ραμ, ειδικά για πιθανά προβλήματα συμβατότητας με μελλοντικές εκδόσεις εφαρμογών. Έχω καταλάβει δηλαδή ότι τα 8Gb του συγκεκριμένου δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα Gb "απλών" μηχανημάτων, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η τεχνολογία ( άρα και το software ), θα ήταν futureproof? Απο την άλλη, δείχνει η αγορά να οδηγείται σε hosted εφαρμογές, άρα το μηχάνημα του χρήστη ίσως να μη παίζει και μεγάλο ρόλο ( όπως π.χ. συμβαίνει με τους thin clients που απλά προβάλουν στην οθόνη αυτό που κάνει ο κεντρικός υπολογιστής ).To φθηνότερο M3 MacBook 14" έχει 2069 euro στην Ελλάδα και είναι αυτό.
Apple M3 chip
8-core CPU
10-core GPU
16-core Neural Engine
10-core GPU
8GB unified memory
512GB SSD
Θεωρητικά, αν αφήσεις το μηχανάκι μόνο με τα απαραίτητα προγράμματα στον εσωτερικό δίσκο, αφήσεις χώρο να παίζει μπάλα η unified memory, και όλα τα renders να βγαίνουν σε εξωτερικούς ταχύτατους δίσκους, μια χαρά future proof το βρίσκω. Τα παραπάνω βέβαια σύμφωνα και με τον όγκο δουλειάς.Το ότι είναι 14" δεν θα με χάλαγε καθόλου, γιατί προφανώς θα μπορούσε να οδηγήσει μια μεγαλύτερη οθόνη απο τη σχετική έξοδο και το πιο πιθανό είναι ότι θα τα "έριχνε στα αυτιά" υπολογιστών με dedicated gpu κλπ. Για επαγγελματική χρήση δηλαδή, δεν το λες και ακριβό, αλλά θα με προβλημάτιζε η λίγη ραμ, ειδικά για πιθανά προβλήματα συμβατότητας με μελλοντικές εκδόσεις εφαρμογών. Έχω καταλάβει δηλαδή ότι τα 8Gb του συγκεκριμένου δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα Gb "απλών" μηχανημάτων, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η τεχνολογία ( άρα και το software ), θα ήταν futureproof? Απο την άλλη, δείχνει η αγορά να οδηγείται σε hosted εφαρμογές, άρα το μηχάνημα του χρήστη ίσως να μη παίζει και μεγάλο ρόλο ( όπως π.χ. συμβαίνει με τους thin clients που απλά προβάλουν στην οθόνη αυτό που κάνει ο κεντρικός υπολογιστής ).
Ως προς τον αποθηκευτικό χώρο, οκ. Ως προς τη Ram όμως;Θεωρητικά, αν αφήσεις το μηχανάκι μόνο με τα απαραίτητα προγράμματα στον εσωτερικό δίσκο, αφήσεις χώρο να παίζει μπάλα η unified memory, και όλα τα renders να βγαίνουν σε εξωτερικούς ταχύτατους δίσκους, μια χαρά future proof το βρίσκω. Τα παραπάνω βέβαια σύμφωνα και με τον όγκο δουλειάς.
Αυτό σου είπα πριν. Θα παίζει μπάλα με τον SSD. Είναι ταχύτατο λένε. Δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Έχω δει renders σε videos με MacBooks M2, με μοναδική διαφορά τα 8 vs 16 unified memory, και οι χρόνοι ήταν ίδιοι. Τώρα τι θα γίνει σε 8 vs 32 ή σε 16/32 vs 128 δεν ξέρω.Ως προς τον αποθηκευτικό χώρο, οκ. Ως προς τη Ram όμως;
Εντάξει, δεν μπορεί να τιμάται απέναντι 1599$ και εδώ πάνω από δυό χιλιάρικα. Το καπέλο αυτό αντιστοιχεί στο early adopting. Θα πέσει η τιμή. Τα 8GB χρησιμεύουν απλώς για να αισθάνονται πιο άνετα οι υπόλοιποι με το ανώτερο μοντέλο, ότι δεν έχουν macbook με ram σαν αυτή της πλέμπας.To φθηνότερο M3 MacBook 14" έχει 2069 euro στην Ελλάδα και είναι αυτό.
Apple M3 chip
8-core CPU
10-core GPU
16-core Neural Engine
10-core GPU
8GB unified memory
512GB SSD
απ οτι θυμαμαι ολ αυτα τα χρονια , οι τιμες ποτε δε διεφεραν απ τις αρχικες οταν ανακοινωνονταν, εκτος απ οταν το μοντελο ηταν ετοιμο για αλλλαγη, που ισως υπηρχε πτωση η "προσφορα".Εντάξει, δεν μπορεί να τιμάται απέναντι 1599$ και εδώ πάνω από δυό χιλιάρικα. Το καπέλο αυτό αντιστοιχεί στο early adopting. Θα πέσει η τιμή. Τα 8GB χρησιμεύουν απλώς για να αισθάνονται πιο άνετα οι υπόλοιποι με το ανώτερο μοντέλο, ότι δεν έχουν macbook με ram σαν αυτή της πλέμπας.
Πότε θεωρείς θα φανεί στο δεύτερο χρήστη; Σε πόσα χρόνια;(άσχετα αν αυτό δε θα φανεί στον πρώτο χρήστη)
Καλά μη το λες αυτό. Απ'ότι καταλαβαίνω, μιλάμε για καθημερινή και συνεχή χρήση του δίσκου. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στο proxmox που ασχολούμαι, έχω διαβάσει να τρώγεται το health των δίσκων και μόνο απο τις διαρκείς ενημερώσεις των log files. Και όποτε και αν επέλθει η φθορά, το πρόβλημα είναι ότι είναι κολλημένοι στη μητρική και η Apple βαράει στα αυτιά ως προς το service.Πότε θεωρείς θα φανεί στο δεύτερο χρήστη; Σε πόσα χρόνια;
υπάρχει απάντηση;Πότε θεωρείς θα φανεί στο δεύτερο χρήστη; Σε πόσα χρόνια;
άμα έχουμε φτάσει να μιλάμε για φθορές σε λάπτοπ 3ετίας, τι να πει και το surface μου που δουλεύει από το 2018...Ο Μ1 βγήκε το 2020. Πόσα μηχανήματα βγήκαν off από τότε; Εγώ δεν ξέρω ούτε ένα. Ούτε από προσωπικούς υπολογιστές, ούτε από εταιρικά που δουλεύουν πολύ παραπάνω.
Ο ποιο πρόσφατος δίσκος που πέταξα κράτησε 10 χρόνια. Δεν ήταν SSD.128 gb που είχα στο firewall έφυγε σε 2 χρόνια, ο επόμενος υπολογίζω να κρατήσει 4 καθώς μείωσα τα logs δραστικά