ASROCK ION 330 NETTOP

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: ASROCK ION 330 NETTOP

Το duplicate mode ανιχνεύει την πραγματική(native) ανάλυση κάθε οθόνης και διαλέγει την μικρότερη από αυτές.
Δες αυτό το άρθρο μπορεί να σε βοηθήσει.

Reaction score
1
Με φουλ τον ανεμιστήρα θερμοκρασία GPU 70 / CPU 35-40
Με silent τον ανεμιστήρα θερμοκρασία GPU 75 / CPU 50-55
Μου θυμίζει εποχές cyrix που στέλνανε φωτογραφίες που βράζανε μπρίκι με νερό πάνω στον επεξεργαστή.

Έχει κάνει κανείς κανένα mod για τη θερμοκρασία (υγρό άζωτο :139:)?

Reaction score
13
Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 NETTOP

Με φουλ τον ανεμιστήρα θερμοκρασία GPU 70 / CPU 35-40
Με silent τον ανεμιστήρα θερμοκρασία GPU 75 / CPU 50-55
Μου θυμίζει εποχές cyrix που στέλνανε φωτογραφίες που βράζανε μπρίκι με νερό πάνω στον επεξεργαστή.

Έχει κάνει κανείς κανένα mod για τη θερμοκρασία (υγρό άζωτο :139:)?
Φίλε μου μάλλον θα σε απογοητεύσω διότι έχουμε προσπαθήσει σε αυτό που πήρε ο αδελφός μου (το κάναμε σχεδόν βίδες) αλλά ο χώρος που δίνει είναι ασφυκτικά μικρός εώς ανύπαρκτος.
Μία λύση είναι να ξηλωθεί το πάνω μέρος και να αφαιρεθεί το σύστημα DVD-R - HDD και να ανυψωθεί. Ακριβώς από κάτω να τοποθετηθεί ένας 12άρης - 14άρης ανεμιστήρας silent και να κουμπώσει στο clip του ανεμιστήρα που υπάρχει στο πίσω μέρος και ο πίσω να ακυρωθεί. Με ένα DIY να γίνει ανύψωση 4-5 cm και να κάτσει εκεί το σύστημα DVD-R - HDD και να κλείσει από πάνω με το δικό του καπάκι (τι λέει τώρα ο τρελός επιστήμονας θα αναρωτιέσαι.... :107: ). Με αυτό τον τρόπο η θερμοκρασία της GPU θα κατέβει στους 55 βαθμούς idle και θα ψύχονται και τα περιμετρικά υλικά (ειδικά αυτά της τροφοδοσίας ανεβάζουν λιγάκι....) με συνολικό θετικό αποτέλεσμα εκτός από την εμφάνιση και το μέγεθος του κουτιού το οποίο δυστυχώς θα διπλασιαστεί σχεδόν αλλά θα αυξηθεί ο χρόνος ζωής της συσκευής...It's up to you my friend :102:

Υ.Γ.

Με πρόχειρες δοκιμές που κάναμε όταν το σύστημα DVD-R - HDD "κρεμόταν" στο πλάι του κουτιού με 12άρι ανεμιστήρα σε WinXP x86 σε idle είχαμε 45-48 βαθμούς. Με τοποθέτηση πρόχειρα του συστήματος DVD-R - HDD από πάνω και στήριξη σε φελιζόλ σε 4 κολωνάκια περίπου 5 cm σε idle είχαμε 55 βαθμούς....(πάλι καλά από τους 68 - 70 που βαράει στην default συσκευασία του)

Reaction score
0

Tελικά μου φαίνεται επιτακτική η ανάγκη εφεύρεσης-κατασκευής ενός επίπλου home cinema με ενσωματωμένο aircondition και γρίλιες-εξαγωγούς πάνω και κάτω απο τα μηχανήματα... :D

Reaction score
13

Καλή η γυαλάδα στο κουτί αλλά φαίνονται τα πάντα από σκόνη, γρατζουνιές.....

Reaction score
13

Το ανεμιστηράκι της CPU δεν βοηθάει και πολύ την κατάσταση....

Reaction score
1
Του έχω βάλει το ανεμιστηράκι στο silent απο εχτές και το έχω αναμμένο μέχρι τώρα (κάνω download media info απο το xbmc). Θερμοκρασία cpu 50-55, θερμοκρασία GPU 70-75 ενώ κάποια στιγμή έκανε και ένα peak 82. Δεν ξανα-ασχολούμαι. Το αφήνω έτσι μέχρι να λιώσει και να το αντικαταστήσω. Δοκίμασα να το βάλω πάνω σε μια βάση laptop zalman που έχω με ανεμιστήρες μπας και παγώσει το κουτί και ρίξει λίγο θερμοκρασία αλλά .... ΤΖΙΦΟΣ. Θα δοκιμάσω να του κάνω τρύπες απο κάτω :142: !!!
Αναρωτιέμαι στο laptop τι θερμοκρασίες παίζουν ? Θα βάλω everest να τσεκάρω. Μήπως ασχολούμαστε χωρίς λόγο. Νομίζω οτι η nvidia δίνει critical temp 100 βαθμούς. Τώρα αν αντί για 5 χρόνια αντέξει 3 θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του και θα έχει κυκλοφορήσει το ion-lion-zion οπότε ...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 NETTOP

DVD και HDD σάντουιτς!

Να ρωτήσω δεξιά απο τον σκληρό και κάτω απο το dvd που κάνει ένα κενό δεν χωράει να μπεί ενα ποιο μεγάλο ανεμιστηράκι ? Ίσως να κολλήσει με σιλικόνη πάνω στη μεταλλική βάση του dvd-hd

Reaction score
13

Φίλε abraxas

Δυστυχώς αυτο το κενό το καλύπτει η ρημάδα η ψύκτρα!

Δεν έχεις άδικο στο σκεπτικό σου αλλά να σε ενημερώσω κάτι :

Στο σημείο που βρίσκεται τούμπα ο σκληρός δίσκος ακριβώς από κάτω σε εκείνο το σημείο της μητρικής βρίσκονται τα ενεργά (και παθητικά) υλικά που έχουν σχέση με την τροφοδοσία των επιμέρους τμημάτων της συσκευής με αποτέλεσμα να αναπτύσεται και εκεί μεγάλη θερμοκρασία η οποία μόνι διέξοδο έχει προς τα πάνω και κατα συνέπεια τον δίσκο! Αν το μηχανάκι δεν το έχεις για κάτι σοβαρό (ή για πρωτεύον μηχάνημα) μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα και να σε αφήσει άξαφνα στον αέρα ο δίσκος τότε μην του δίνεις σημασία και άστο να βράζει (τα υλικά είναι καλής ποιότητας θα σε βγάλουν μία 2ετία άνετα). Αλλά ο δίσκος σίγουρα είναι το πιο ευπαθές στην θερμοκρασία εκεί μέσα (δεύτερο έρχεται το DVDR - εκεί να δεις θερμοκρασίες ειδικά αν το βάλεις και να γράψει!) και κινδυνεύει άμμεσα αν το αφήσεις έτσι στην τύχη του. Εγώ πάντως εμπειρικά δεν το συστήνω....( και του αδερφού θα φάει σίγουρα "χέρι"!)
Και για πρακτικές αποδείξεις στα λεγόμενά μου διάβασε το τόπικ με το icybox που έχω γράψει : το μηχανάκι αν το άφηνα (που το άφησα στην αρχή με ένα 160αρι και χτύπησε κόκκινο!!! και κρέμασε εντελώς το μηχανάκι) με κλειστό καπάκι με δίσκο μέσα δεν είχε MTBF ούτε 5 ώρες!!!! και από την Άνοιξη δουλεύει ασταμάτητα χωρίς να παρουσιασει θερμικό πρόβλημα!!!! (κάποιες μέρες το καλοκαίρι που έλειπα στο δωμάτιο μέσα είχα θερμοκρασία 30 βαθμούς!!!!!) και το μόνο που έκανα ήταν να αφαιρέσω εντελώς το πάνω καπάκι και να προσθέσω πάνω στον δίσκο ένα 6άρι ανεμιστήρα!!! Από το τότε το μηχανάκι είναι σκέτος βράχος!!!! (είναι κρίμα να το έχεις να κατεβάζει μέρα νύκτα και κάποια στιγμή που θα χρειαστείς κάτι από αυτά που κατέβασες ο δισκος να μην λειτουργεί! - εκτός αν πέρνεις κάθε μέρα backup!)

Τα συμπεράσματα (και η απόφαση) δικά σου!

Reaction score
1
Ωραίος ο JohnnyWalker!

Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και το φωτορεπορτάζ.

Reaction score
0

Xαιρετώ και πάλι. Ακολούθησα τις οδηγίες αυτόυ του λινκ http://nunnally.ahmygoddess.net/watc...itecture-cuda/ για να εγκαταστήσω το CoreAVC και ενώ χωρίς αυτό και μόνο με τις ρυθμίσεις του MPC HomeCinema έβλεπα 1080p άψογα,
τώρα με το CoreAVC μου κάνουν τα ίδια έργα πολλά σπασίματα σε σημείο να είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο απο εσάς αυτό?

Reaction score
2.849
Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 NETTOP

Xαιρετώ και πάλι. Ακολούθησα τις οδηγίες αυτόυ του λινκ http://nunnally.ahmygoddess.net/watc...itecture-cuda/ για να εγκαταστήσω το CoreAVC και ενώ χωρίς αυτό και μόνο με τις ρυθμίσεις του MPC HomeCinema έβλεπα 1080p άψογα,
τώρα με το CoreAVC μου κάνουν τα ίδια έργα πολλά σπασίματα σε σημείο να είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο απο εσάς αυτό?
Tα εχεις κάνει σωστά? Τσέκαρες στις επιλογές του avc ,prefer cuda accelaration?

Reaction score
0

Koίτα... διπλοτσέκαρα αν έκανα κατα γράμμα ότι έλεγε το λίνκ αλλά είναι σαφώς πιθανό να μου ξέφυγε κάτι.

Στο σημείο:
"Again, right click within MPC-HC video area, go to Renderer Settings —> Output Range and select between 0 – 255 or 16 – 235, depending on what B&W level your display device is calibrated to. Read your display device manual for more information. Usually, computer monitors (LCD or CRT) are calibrated to 0-255 level, and TV is usually set to 16-235. But many high definition TVs nowadays are calibrated to 0-255, and some of them can have both, depending on what HDMI socket being used! Read the manual for more information."
έκανα λίγο τυχαία επιλόγη γιατι βαριόμουν να βρω το εγχειρίδιο της τιβι...

Reaction score
13

Το τελευταίο δεν οφείλεται στα σπασιματα που συνεχίζει να έχει η αναπαραγωγή των HD ταινιών σου (απλά σου μειώνει την κλίμακα των διαβαθμίσεων (μικρό το κακό προς το παρόν!). Τσεκαρε πάλι τις ρυθμίσεις....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.921
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou