Astra 2 με πιάτο 1.20 ?

Reaction score
0
Παιδιά μένω πάτρα..υπάρχουν αναφορές οτι εδώ πολλοί πιάνουν τον astra 2 28.5 μοιρών.Ενδιαφέρομαι για τα skysports..

Έχω ενα tecatel 1,20 m αλλά μετά από προσπάθειες να στοχεύσω astra 2..τρώω άκυρο.

Ανεβαίνω τάρατσα με τηλεόραση και δέκτη συντονισμένο (μάλλον) στον astra 2 αλλά τπτ..Στη συχνότητα 12148Η που έχει ο astra 2 μ βγαλε σήμα αλλά όταν έκανα scan μ βγαλε άλλα κανάλια.(ρώσικα)

1) Μπορώ να πιάσω astra 2 με 1.20 κάτοπτρο ή θέλει μεγαλυτερο?
2) Μήπως όντως μπορώ να τον πιάσω αλλά πάω αδιάβαστος λόγω κακής στόχευσης ? (δν έχω πεδιόμετρο)
3) Τι λύση προτείνεται για να μπορέσω να τον στοχεύσω?
4) Έχω στοχεύσει καμπάνα Hotbird και astra 1,μάλλον ο astra 2 είναι δύσκολος.Να κάνω κίνηση τεχνικού? η να το προσπαθήσω μόνος μ ακόμα?

Υπάρχουν αναφορές στην πάτρα ότι με πιάτο 1.20μ πιάνεις όλο τον
astra 2 εκτός από τον 2D.

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Reaction score
0
Απάντηση: Astra 2 με πιάτο 1.20 ?

Μια χαρά εισαι με το 1.2μ. Εγώ τον πιάνω με 1μ (κινητό πιάτο) χωρίς πρόβλημα .Βέβαια σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης θα έχω πρόβλημα αλλά κυρίως εκεί βλέπω BBCi για F1 οπότε μέχρι τώρα είμαι οκ.
Μάλλον δεν τον στοχεύεις καλά.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ο ASTRA2 παροτι δύσκολος σχετικά, δεν εχει ιδιαίτερα προβλήματα.
Εγώ με το 1 LNB απο τα 4 στην WaveFrontier που είναι 90 εκατοστά, κατεβαίνουν αρκετά.

Για να κατεβάζεις Ρωσικα δεν είσαι σωστά. Η χειροκίνητη λύση σε αυτον το δύσκολο δορυφόρο δεν είναι ότι καλύτερο.
Ψαξε αυτα τα ρώσικα κανάλια απο που προέρχονται και γύρισε την κεραίa ανάλογα. www.kingofsat.net
Πάντως κάτι σε λύση πεδιόμετρου θα σε γλυτώσει απο ωρες ψαξίματος...

Επίσης εχεις ενα LNB και περιστρέφεις το πιάτο σε ενα δορυφόρο ?

Reaction score
0

Πάνο τώρα έχω στο 1.20 Hotbird και astra 1.Και δοκιμάζω με χρήση μόνο του ένος κεντρικού lnb να στοχεύσω astra 2 μετακινώντας μόνο το πιάτο.Με ενδιαφέρει πολύ να ποιάσω astra 2 και τους άλλους με ενα αλλο πιάτο 1 μ τα ξαναποιάνω άνετα.

Τι προτείνεις με το πεδιόμετρο? Είναι πολύ ακριβά ρε γμτ..:110:

Reaction score
0

Είσαι σίγουρος ότι μετακινείς σωστά το πιάτο; Δες εδω για τις παραμέτρους με βάση την περιοχή σου
www.dishpointer.com

Reaction score
0

Βασικά στα τυφλά πάω..:110:

Με το dishpointer εχω και ενα θέμα οτι τις 19,2 μοίρες που ειναι ο astra 1 μου τις βγάζεις στην αντίθετη μεριά από κει που τον ποιάνω τώρα...Ομοίως για τον astra 2.Κατα συνέπεια δν το εμπιστεύομαι..και με μπερδεύει κάργα.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Αφού χρησιμοποιείς τηλεόραση - δέκτη στην ταράτσα είναι πιο ευκολο.
Τα στοιχεία είναι :

Γ. Πλάτος (Lat) = 37.9962, Γ. Μήκος (Lon) = 21.6650
(37° και 59.8 λεπτά Βόρεια, με 21° και 39.9 λεπτά Ανατολικά)

Για δορυφορική λήψη από τις 28.2 μοίρες Ανατολικά με :​

Σταθερό κάτοπτρο
Ανύψωση = 45.4, Αζιμούθιο (μαγν. Βορρά) = 166.4, Περιστροφή LNB = -8.3

Κινητό κάτοπτρο
Ανύψωση πολικού άξωνα = 38.7, Συνολική ανύψωση = 46.0

Απλώς αφού κεντράρεις τον Αstra1 περίστρεψε σιγά - σιγα πρός τα δεξιά . Εισαι ήδη στις 19, έχεις μετά 8 δορυφόρους μεχρι τις 28,8.
Δες απο το kingsat.net κάποια συγκεκριμένα καναλια που εκπέμπουν σε συγκεκριμένες συχνότητες στον Astra2 και ψαξε να βρείς αυτά...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

απο πίσω όπως κοιτάμε... την πίσω πλευρά του πιάτου..
εχει και καλό καιρό οπότε είναι ιδανική περίπτωση...:109:
Πάρε και μια φραπεδιά και "χαλαρά" ψαξε να το βρείς.
θελει αργές και σταθερές κινήσεις...

Εαν εχεις πυξίδα βάλε νοητα τις 166,4 μοίρες περίπου σε ευθεία με το LNB και στοίχισε το πιάτο εκεί.
Να θυμάσαι παντα η ανύψωση στην περιοχή σου είναι 45,4 μοίρες. Επίσης πρεπει να στρίψεις λίγο αριστερά το LNB στις 8,3 μοίρες...
Πολύ σημαντικό...:126:

Reaction score
0

Αγαπητοί φίλοι..Τον εποιασααααααα!!! :114::114::114:

Μια μισι ωρα..και στόχευση με την συχνοτητα 11758..Έχω ολο τον astra 2..εκτος από τα bbc και itv..Θα προσπαθήσω για καμια μικρορύθμιση..

Πραγματικά είναι δύσκολος και θέλει αρκετή υπομονή αλλά το αποτέλεσμα αξίζει..έχει πολλα HD κανάλια..

Πάνο να σε ρωτήσω θα ήθελα ποια συχνότητα να έχω για σημείο αναφοράς ??

Πάντως και τώρα είμαι ικανοποιημένος..

Απλα θα ήθελα και κανα bbci για την formula1.

Χιλια ευχαριστώ για την βοηθειά σας..

Reaction score
0

Και άλλη μια ερώτηση : Θα αφήσω στο 1.20μ κεντρικό τον astra 2 (φοβάμαι να τον ακουμπήσω να σας πω την αλήθεια)..Τι προτείνεται να βάλω για παρακεντρο? (μ χει μείνει ένα lnb)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Συγχαρητήρια...:109:

Ο επιμένων νικά... παντως μπορεί να σε ενδιαφερει ο συγκεκριμένος δορυφόρος αλλά χάνεις Hotbird και Astra 1 που έχουν τα καλύτερα και τα περισσότερα...

Εσύ ξέρεις , πάντως...:126:

Οσον αφορά ποιόν δορυφόρο, νομίζω ότι θα πρεπει να προσπαθησεις τον HellasSat στις 39ο...

Reaction score
114

Και άλλη μια ερώτηση : Θα αφήσω στο 1.20μ κεντρικό τον astra 2 (φοβάμαι να τον ακουμπήσω να σας πω την αλήθεια)..Τι προτείνεται να βάλω για παρακεντρο? (μ χει μείνει ένα lnb)
Astra 19*E

Reaction score
114

Αγαπητοί φίλοι..Τον εποιασααααααα!!! :114::114::114:

Μια μισι ωρα..και στόχευση με την συχνοτητα 11758..Έχω ολο τον astra 2..εκτος από τα bbc και itv..Θα προσπαθήσω για καμια μικρορύθμιση..

Πραγματικά είναι δύσκολος και θέλει αρκετή υπομονή αλλά το αποτέλεσμα αξίζει..έχει πολλα HD κανάλια..

Πάνο να σε ρωτήσω θα ήθελα ποια συχνότητα να έχω για σημείο αναφοράς ??

Πάντως και τώρα είμαι ικανοποιημένος..

Απλα θα ήθελα και κανα bbci για την formula1.

Χιλια ευχαριστώ για την βοηθειά σας..

BBCi
12441 V 27500 2/3
11954 H 27500 2/3

To ITV HD βγαινει με ονομασια 10510 ,αν εχεις HD δεκτη.

Reaction score
0

Παραδίπλα θα χω ενα πιατακι 1μ για τον hotbird και για astra 1επομένως θα μαι οκ.

Παιδια συγνώμη κιόλας αλλά όποιος εμπλέκεται με δορυφορικά αξίζει να τον έχει "σταμπαρισμένο" τον astra 2.

Προτείνεται παρακεντρους παρακαλώ.

Reaction score
68

Παιδια συγνώμη κιόλας αλλά όποιος εμπλέκεται με δορυφορικά αξίζει να τον έχει "σταμπαρισμένο" τον astra 2.
Αν υπάρχει διαθέσιμη συνδρομή στο αγγλικό sky, σίγουρα.

Reaction score
0

Συχνότητα αναφοράς για astra 2 ??

Έχω κάποιες απώλειες..π.χ. Δεν ποιάνω itv HD..

Reaction score
0

BBC και ITV με 1,20 πιατο δυσκολα. Αυτα βρισκονται στη 2D δεσμη που χρειαζεται πανω απο 2,4μ πιατο. Εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο.

Τσεκαρε το footprint για να καταλαβεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis