ASUS ESSENCE ST

Reaction score
11
Mόλις αγόρασα, που λέτε, και γω το δικό μου DAC!
Kαι μόλις κατάλαβα ότι ο κύριος προϊστάμενος, τελικά, έχει απόλυτο δίκιο που με αποκαλεί "κακομοίρη κάθιδρο!".

Και πως να μην είμαι κακομοίρης όταν με μόλις 160 κακόμοιρα Ευρουδάκια, αγόρασα κάρτα-dac ισάξια μηχανημάτων πολλαπλάσιας αξίας! (Ας όψεται η τεχνολογική πρόοδος!).

Αλλά είμαι και κάθιδρος!

Και να γιατί: το mobo της ΑSUS P4S800 που έχω, όταν το αγόρασα το 2004, ήξερα πως είναι made in Taiwan! Κοιτάω λοιπόν την κάρτα ASUS ST που αγόρασα και τί να δώ; Πως και που να το πω αυτό; (Εδώ με λούζει ο κρύος ιδρώτας και γίνομαι κάθιδρος!)

Για δείτε:

Κάτω κάτω γράφει: "made in China".

Kαλά τι έπαθε ο Ταϊβανέζος και το παίζει .... Κινέζος; Δεν φοβάται μήπως ο Όμπάμα του κάνει αποκλεισμό;
Ναι ο Ομπάμα που έβαλε έξτρα δασμό στα... Κινέζικα λάστιχα αυτοκινήτων! (Μήπως είναι και ο Ομπάμα.... κρυφοκινεζόφιλος;). Εξ' αιτίας του έμαθε όλη η υφήλιος πως οι Αμερικάνοι, με την τεράστια παραγωγή σε λάστιχα αυτοκινήτων, αγοράζουν μανιωδώς Κινέζικα, σε σημείο να κινδυνεύει η εγχώρια παραγωγή, κάτι που μέχρι τώρα, αν υποστηριζόταν, θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο!

Τελικά αυτοί οι Κινέζοι είναι κομμουνιστές η δεν είναι; Τι σόϊ καπιταλιστική επιθετική συμπεριφορά είναι αυτή; Και εν πάσει περιπτώσει ας παραδειγματιστούν από ορισμένους σοβαρούς λαούς! Αντί να κοιτάζουν να ... αγοράσουν την Αμερική θα μπορούσαν, για να ισσοροπήσει και λίγο η κατάσταση, να αγοράσουν και κανένα CAYENNE! Που θα το βρουν; Μα είπαμε! Υπάρχουν και οι σοβαροί λαοί! Π.χ. εμείς! Μπορεί να μην κατασκευάζουμε CAYENNE, ούτε καν κάρτες ήχου, δανειζόμαστε όμως και αγοράζουμε περισσότερα CAYENNE΄απ' όσα αγοράζουν όλοι οι άλλοι μαζί! Και τώρα που στριμωχτήκαμε και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, μας δίνεται μία μοναδική ευκαιρία! Να πείσουμε αυτούς τους δήθεν κομμουνιστές Κινέζους να αγοράσουν τα δικά μας, πείθοντας αυτούς τους δήθεν έξυπνους Γερμανούς, να μην μας πιέζουν άλλο να πάρουμε και άλλα δανεικά για να αγοράσουμε και άλλα CAYENNE!

Kαι έτσι ίσως μπορέσουμε να δανειστούμε χαλαρά και καμμιά Κινέζικη κάρτα ήχου!

Γιατί μπορεί εμείς να μην παράγουμε CAYENNE ούτε καν κάρτες ήχου αλλά από μυαλό...

Νομίζω;

:107:

Reaction score
1
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Εγώ νομίζω πως είσαι λίγο off topic στο δικό σου topic! Τέλειος! Επίσης νομίζω πως έχεις κάνει την καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση της πραγματικότητας που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες και επίσης νομίζω πως με έχεις κάνει να ουρήσω λίγο στο εσώρουχο μου. Εύγε φίλε μου, έχεις το χάρισμα ότι αγοράζεις να αποτελεί το καλύτερο για την κατηγορία τιμής του και για τιμές 2-3-5 φορές πάνω. Ακόμα και αν δεν είναι εσύ το πιστεύεις και αυτό σε κάνει ευτυχισμένο σε κάθε σου αγορά. Σε ζηλεύω τρελά, χρόνια σου πολλά, δεν θα πω "χρόνια σου πολλά και καλά", μιας και από την στιγμή που είναι δικά σου, θα είναι σίγουρα καλά. Τελικά έχουμε κανά συμπέρασμα για την κάρτα; Άκουσες καμιά διαφορά από την Creative;

Reaction score
11

Εγώ νομίζω πως είσαι λίγο off topic στο δικό σου topic! Τέλειος! Επίσης νομίζω πως έχεις κάνει την καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση της πραγματικότητας που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες και επίσης νομίζω πως με έχεις κάνει να ουρήσω λίγο στο εσώρουχο μου. Εύγε φίλε μου, έχεις το χάρισμα ότι αγοράζεις να αποτελεί το καλύτερο για την κατηγορία τιμής του και για τιμές 2-3-5 φορές πάνω. Ακόμα και αν δεν είναι εσύ το πιστεύεις και αυτό σε κάνει ευτυχισμένο σε κάθε σου αγορά. Σε ζηλεύω τρελά, χρόνια σου πολλά, δεν θα πω "χρόνια σου πολλά και καλά", μιας και από την στιγμή που είναι δικά σου, θα είναι σίγουρα καλά. Τελικά έχουμε κανά συμπέρασμα για την κάρτα; Άκουσες καμιά διαφορά από την Creative;

Φίλε μου νάσαι καλά και χρόνια πολλά σε σένα αλλά και σε όλο τον κόσμο! (Κρατάω μια επιφύλαξη για τους Κινέζους, που άλλωστε, ούτε Χριστιανοί είναι ούτε δανείζονται αλλά δανείζουν!).

Για Creative κάρτα δεν μίλησα εγώ! Με την onboard κάρτα άκουγα μέχρι τώρα αναμένοντας το επόμενο τεχνολογικό βήμα.

Θα σου πω χαραχτηριστικά πως σαν κριτήριο έχω ένα πολύ κακογραμμένο cd, δώρο από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, του Eric Clapton. Στις αρχές το άκουγα από ένα παληό player της ΜΑΡΑΝΤΖ (CD-52). Tα πιατίνια ακουγόντουσαν σαν ήχος τρόμπας που φουσκώνει λάστιχα ποδηλάτου! Ένα φσσ φσσ. Με την onboard η ένα SONY DVD, κάπως έγιναν μεταλικής, (σκουριασμένης), χροιάς!

Με την ST, την οποία προσωπικά αντιπαθώ γιατί με έκανε να μην αγοράσω την EMU 1212m που από καιρό ζαχάρωνα, αυτό το χαραχτηριστικά κακογραμμένο CD έγινε πλέον όχι τέλειο αλλά ... ακροάσιμο! Η φυσαρμόνικα π.χ. που ακούγεται στο τρίτο, (προφητικό;), κομμάτι, το "take it easy baby" δεν τρυπάει πλέον τα μηνίγγια αλλά ακούγεται γλυκά σαν .... ακκορντεόν!

Περισσότερα δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έχω προλάβει να κάνω ακροάσεις, είμαι ακόμα στο σετάρισμα, αλλαγές καλωδίων άλλα περάσματα κτλπ. Ευχαρίστως να επανέλθω σύντομα!

Reaction score
1

:143: Εντάξει με κάλυψες, πάω να αλλάξω εσώρουχο. :143: :135: :143:

ΥΓ κάπου εκεί στην περιοχή σου (ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ) πρέπει να διδάσκει και ο ημίθεος κύριος Κ.Κόγιας που ψάχνει για το κατάλληλο κομμάτι, έτσι ώστε να αξιολογήσει μερικά DAC. Δεν στέλνεις το CD σου, μιας και το κομμάτι φαίνεται να είναι το πλέον κατάλληλο.

Reaction score
11

Εντάξει με κάλυψες, πάω να αλλάξω εσώρουχο.

ΥΓ κάπου εκεί στην περιοχή σου (ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ) πρέπει να διδάσκει και ο ημίθεος κύριος Κ.Κόγιας που ψάχνει για το κατάλληλο κομμάτι, έτσι ώστε να αξιολογήσει μερικά DAC. Δεν στέλνεις το CD σου, μιας και το κομμάτι φαίνεται να είναι το πλέον κατάλληλο.

:142::142::142:

Reaction score
11

Λέει λοιπόν ο Αμερικανός ο ψαγμένος: (δεν θα το ποστάριζα αν δεν έβλεπα η ίδια άποψη να αναφέρεται και αλλού! Μάλλον έτσι είναι!).

"Allowing the soundcard to upsample the signal reduces jitter as there is no clock for 44.1KHz & Xonar has a superb samplerate converter."

Εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/xonar-essence-st-sneak-peak-414322/index85.html

Kατόπιν τούτου, αν τελικά αληθεύει, μπορεί να έχω υπέροχο ήχο, όμως θεωρώ πως την πάτησα! Και μάλιστα ιδιαίτερα, αν όπως νομίζω, πουθενά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής! Ελπίζω να φανεί χρήσιμη η πληροφορία στους συμφορουμίτες!

Φυσικά η καρτούλα θα περάσει "Iερά Εξέταση"....

Reaction score
11

Χρηστική πληροφορία!

Άλλη μια computeroκαρτοβλακεία! Tα sliders που βλέπετε στην φωτό και γράφουν από κάτω "left" & "right" πρέπει να παραμένουν στην default 76 % θέση που φαίνονται εδώ:

To γιατί επεξηγείται, (και πάλι), εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/xonar-essence-st-sneak-peak-414322/index85.html

Reaction score
11

"Allowing the soundcard to upsample the signal reduces jitter as there is no clock for 44.1KHz & Xonar has a superb samplerate converter.

Και μάλιστα ιδιαίτερα, αν όπως νομίζω, πουθενά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο κατασκευαστής!

Και τι λέει για τα 44.1 ΚΗΖ o κατασκευαστής;

Ιδού:

"World’s First Precision Tuning Down to the Picosecond for Ultra-accurate Audio Details
Xonar Essence ST is the first soundcard in the world to focus on precise audio clock tuning. Using a technique that was once only seen on top-tier living room equipment, PC users can now experience 31% less audio jitter interference and enjoy ultimate sound quality that frees the audio signal from unsynchronized input streams and results in extensive music details and lively sound image for the ultimate listening experience. The improvement is most significant during general audio CD playback where the sample rate is 44.1kHz."

Tέτοια αντίφαση!!!

Reaction score
11

Άλλο κουφό (από την θετική πλευρά αυτή την φορά): το jitter της STX που μετρήθηκε στα 180 ps από το "STEREOPHILE", είναι μετρημένο στα 44,1 ΚΗΖ ! Eκεί δηλαδή που δεν λειτουργεί, (υποτίθεται τουλάχιστον), το ρολόϊ, (το οποίο στην STX ούτως η άλλως δεν αναφέρεται καν πως υπάρχει, αλλά ξέρω πως υπάρχει και απλά είναι κατώτερο!).

Reaction score
11

"Hey guys, I have confirmed with the powers that be at ASUS that they will be releasing a new and improved driver set the the public for the STX/ST.

Yes, they will provide "bit perfect" output.

These new drivers are low latency and based on what I have seen they provide some very impressive numbers in comparison to previous releases.

While still in early Beta stage they provide what some of you have been after, using ASIO to acheive bit perfect output. There are a few other details the you might find interesting about the driver but I don't want to release all the surprises...

Stay tuned for more information and updates."

Από εδώ:

http://www.head-fi.org/forums/f46/xonar-essence-st-sneak-peak-414322/index86.html#post6392256

Reaction score
11

Έτοιμοι:

Να τι λέει:

"Xonar Essence ST bit-perfect ASIO driver (beta) for Windows XP 32/64bit
1. Sample rate supported: 44.1 / 48 / 88.2 / 96 / 176.4 / 192 kHz
2. Supports one ASIO playback stream (maximum 8 channels) to analog output.
3. Supports one ASIO recording stream (2 channels) from analog input.
4. Recording source (microphone in or line in) is selected by system mixer.
5. To keep the ASIO stream bit-perfect, the following two rules apply:
(1) The ASIO stream has higher priority of using DMA buffer than other streams. That is, when the ASIO stream is played, other streams cannot be played.
(2) No volume control is available for the ASIO stream.
6. When there are more than two ASIO applications running, only one application gets the right to use the hardware resource. This is based on “first come, first service” rule.
7. Current buffer time is set at 10ms, will be adjustable in later version."

Εδώ:

http://support.asus.com/download/Download.aspx?SLanguage=en-us

Δουλεύει τέλεια!

Reaction score
150
Θα την βάλω στην δική μου την STX μιας και βγήκε και γι'αυτήν σε έκδοση Win 7 64bit.

Είμαι περίεργος αν θα ακούσω καμιά διαφορά.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Θα την βάλω στην δική μου την STX μιας και βγήκε και γι'αυτήν σε έκδοση Win 7 64bit.

Είμαι περίεργος αν θα ακούσω καμιά διαφορά.
Δύο διαφορές είναι σίγουρες:

1)Δεν προβληματίζεσαι πλέον για το ποια είναι η βέλτιστη θέση του volume γιατί είναι πλέον εκτός λειτουργίας.

2)Η έξοδος είναι bitperfect.

Για διαφορές στην ποιότητα του ήχου δεν μπορώ να πω, γιατί δεν πρόλαβα να ακούσω.

Reaction score
0

Επιτέλους! Έγινε (σχεδόν) το αυτονόητο.
Πολύ καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και μεγάλη βελτίωση στις μεσαίες συχνότητες στο σύστημά μου.
Υπάρχουν όμως προβλήματα. Συχνά click/pop λόγω μικρού buffer (πιθανότατα). Ελπίζω στην τελική έκδοση να έχουν λυθεί!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88