ASUS ESSENCE ST

Reaction score
11
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Δηλαδη,τι ακριβως συμβαινει,αν καποιος θελει να βλεπει και καμια ταινια,που εχει 5.1,δεν θα την βαλει την Η6,για να το κανει;
Και κατι ακομη.Αυτη εδω,τι ειναι; http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18720&cat=14 .
Είναι απλό: για απόλυτη ποιότητα ήχου, χρειάζεσαι την ST. Σε αυτήν προσθέτεις και την daughter H6 και έχεις και πολυκάναλο! Αυτό είναι και το σκεπτικό της ASUS! Κορυφαίο DAC, που υπάρχει και αλλού, και πολυκάναλος εξαιρετικός ήχος, για ελάχιστα, που δεν νομίζω να υπάρχει αλλού σαν πακέτο κορυφαίας ποιότητας/χαμηλής τιμής, πολυκάναλα.

:107:

Reaction score
3

Και απο που αγοραζουμε ST+H6;
Αντε,γιατι οσο το αργουμε αγχωνομαι περισσοτερο.
Ευχαριστω anyway.

Reaction score
11

Και απο που αγοραζουμε ST+H6;
Αντε,γιατι οσο το αργουμε αγχωνομαι περισσοτερο.
Ευχαριστω anyway.
Ε, ψάξε το λιγάκι... Δεν έχω να σου προτείνω γιατί δεν είμαι έμπορος/αντιπρόσωπος κανενός! (Ευτυχώς...).

Πάντως καλύτερη λύση δεν πρόκειται να βρεις!

Reaction score
3

Πλακα πλακα,αλλα κανενας δεν εχει στην Ελλαδα, το συνδυασμο ST+H6.
Εκεινα που βρηκα,ειναι τα,http://babelfish.yahoo.com/translat...sh=item45f7ca560a&lp=de_en&btnTrUrl=Translate ,και το http://cgi.ebay.com/ASUS-XONAR-HDAV-H6-A-Multi-channel-Sound-Card-/140476091897 .
Ξερει κανεις αλλος,για το που υπαρχει Η6 εδω;
Οχι τιποτ αλλο,αλλα θα περιμενω καποιες δυο βδομαδες για να το παρω απ εξω.(Το ST,υπαρχει κι εδω).

Reaction score
11

Πλακα πλακα,αλλα κανενας δεν εχει στην Ελλαδα, το συνδυασμο ST+H6.
Εκεινα που βρηκα,ειναι τα,http://babelfish.yahoo.com/translat...sh=item45f7ca560a&lp=de_en&btnTrUrl=Translate ,και το http://cgi.ebay.com/ASUS-XONAR-HDAV-H6-A-Multi-channel-Sound-Card-/140476091897 .
Ξερει κανεις αλλος,για το που υπαρχει Η6 εδω;
Οχι τιποτ αλλο,αλλα θα περιμενω καποιες δυο βδομαδες για να το παρω απ εξω.(Το ST,υπαρχει κι εδω).

Νομίζω πως αξίζει η αναμονή.

Ξεκίνα να ακούς δικάναλα με την ST, και μέχρι να σετάρεις το σύστημα θα σου έρθει και η Η6.

Άλλωστε για σοβαρές ακροάσεις και εκτίμηση των δυνατοτήτων της κάρτας, ο δικάναλος ήχος είναι μονόδρομος.

Reaction score
11

" Better in head-to-head against CA Dacmagic, 15 Jan 2010

This review is from: Asus Xonar ESSENCE ST Internal Sound Card (PCI, EAX 5.0) (Accessory)

fyi only! I've directly compared this to the Cambridge Audio dacmagic (latest). Specifically, I compared the analogue output of this card to the dacmagic when the dacmagic was taking its digital signal from this card (not usb). I found the sound to be very similar but slightly improved - more coherence, tad more clarity - using this card alone. In other applications perhaps the dacmagic outperforms but, not for me...(my accompanying equiment was 1.5K amp, 2.5K speakers, i.e. most would call high-end...this card isn't embarrassed in their company...bear in mind I'm using the Antec Signature power supply.)"

Φυσικά!

http://www.amazon.co.uk/gp/cdp/member-reviews/A1WIHIFKPWKVA0/ref=cm_cr_pr_auth_rev?ie=UTF8&sort_by=MostRecentReview

Reaction score
122
Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

" Better in head-to-head against CA Dacmagic, 15 Jan 2010

This review is from: Asus Xonar ESSENCE ST Internal Sound Card (PCI, EAX 5.0) (Accessory)

fyi only! I've directly compared this to the Cambridge Audio dacmagic (latest). Specifically, I compared the analogue output of this card to the dacmagic when the dacmagic was taking its digital signal from this card (not usb). I found the sound to be very similar but slightly improved - more coherence, tad more clarity - using this card alone. In other applications perhaps the dacmagic outperforms but, not for me...(my accompanying equiment was 1.5K amp, 2.5K speakers, i.e. most would call high-end...this card isn't embarrassed in their company...bear in mind I'm using the Antec Signature power supply.)"

Φυσικά!

http://www.amazon.co.uk/gp/cdp/memb..._pr_auth_rev?ie=UTF8&sort_by=MostRecentReview

Για μένα ισχύει το αντίθετο όπως εξήγησα παραπάνω.

Ακούγωντας για παραπάνω χρόνο την ST ίσως αυτός που έγραψε το review αναθεωρήσει, ξεπερνώντας τον αρχικό εντυπωσιασμό που όντως δημιουργεί η ST σε σχέση με το dacmagic. Ίσως και όχι, γούστα είναι αυτά:105:.

Να κάτι που ακούγεται πολύ καλύτερα και από το dacmagic και από την ST. Την έχω εδώ και κάποιο καιρό.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Για μένα ισχύει το αντίθετο όπως εξήγησα παραπάνω.

Ακούγωντας για παραπάνω χρόνο την ST ίσως αυτός που έγραψε το review αναθεωρήσει, ξεπερνώντας τον αρχικό εντυπωσιασμό που όντως δημιουργεί η ST σε σχέση με το dacmagic. Ίσως και όχι, γούστα είναι αυτά:105:.

Να κάτι που ακούγεται πολύ καλύτερα και από το dacmagic και από την ST. Την έχω εδώ και κάποιο καιρό.

Για την CANTATIS σου βγάζω το καπέλο!

Reaction score
122
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Για την CANTATIS σου βγάζω το καπέλο!

Χτύπα την λοιπόν:112:. Αλλά σε προειδοποιώ:

Νομίζω ότι η cantatis είναι πολύ πιο κοντά σε ηχητικό χαρακτήρα με το dacmagic ενώ διαφέρει πολύ ο ήχος της από την st.

Εαν σε κάποιον αρέσει η st σε σχέση με το dacmagic μετά από ακρόαση για σχετικά μεγάλο διάστημα μάλλον θα την προτιμήσει επίσης σε σχέση με την cantatis.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Χτύπα την λοιπόν:112:. Αλλά σε προειδοποιώ:

Νομίζω ότι η cantatis είναι πολύ πιο κοντά σε ηχητικό χαρακτήρα με το dacmagic ενώ διαφέρει πολύ ο ήχος της από την st.

Εαν σε κάποιον αρέσει η st σε σχέση με το dacmagic μετά από ακρόαση για σχετικά μεγάλο διάστημα μάλλον θα την προτιμήσει επίσης σε σχέση με την cantatis.
1)O ήχος της ST δεν είναι δεδομένος, εφ' όσον μπορεί να έχει δραματικές αλλαγές, με τους διαφορετικούς opamps που είναι έτοιμη να δεχτεί, εφ' όσον αυτοί δεν είναι κολλητοί.

2)Την ST δεν την αλλάζω γιατί δεν έχω προλάβει ακόμα να την...ακούσω, αν και την έχω ένα χρόνο, γιατί με απασχολούσαν πολλά θέματα στο σύστημά μου και έχω ασχοληθεί με αυτά ακούγοντας σχετικά λίγο μουσική.

Αλλά σαν οπαδός της, (δικής μου), θεωρίας του "κρυμμένου δυναμικού", ποτέ δεν αλλάζω, δεν απεμπολώ την υπηρεσία που μου προσφέρει μία συσκευή που κάποια στιγμή απόκτησα. Απλά την βελτιώνω διαρκώς, και η ST έχει πολλά περιθώρια, opapmps, τροφοδοσία και δεν ξέρω τι άλλο.

Ωστόσο, ειδικά με την ST, νομίζω πως τελικά δύσκολα θα ασχοληθώ με βελτιώσεις, και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ αργότερα, γιατί ο ήχος της με έχει καλύψει απόλυτα, για την ακρίβεια θα έλεγα πως με έχει ξεπεράσει!

3)Όσο για την CANTATIS, που την αξιολογώ σαν κάτι πολύ σημαντικό, θα το ψάξω σε βάθος, και σε σύγκριση με την ST, αν φυσικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο! Και λέω αν, γιατί μόνο από τους πιθανούς συνδυασμούς των OPAMPS, προκύπτουν, σχεδόν, άπειρα διαφορετικά ηχητικά προφίλ!

Reaction score
11

Αν και έχω πει πρώτος, (οι προηγούμενοι δεν είχαν internet, άρα είναι "ως μηδέποτε υπήρξαντες"), το περίφημο: "O BAΣΙΛΕΥΣ ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ"

εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77075,

σαν να μου φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά, (εξωεγκεφαλικώς εννοώ), σαν η ST να είναι μέσα στο παιχνίδι!

Περισσότερα σύντομα!

Reaction score
3

Πηρα και την Η6 απο εναν Αγγλο, εδω. http://www.ksn-online.co.uk/compone...mania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
Πολυ καλο μαγαζι.Εγκρινεται.
Τωρα περιμενω καποιο φιλο,να κανουμε την...επεμβαση.
Οι 3 τελεστικοι της National,εχουν ελθει,(δωρεαν ως sample,απο την Εταιρια,φοβερο,ετσι;),οποτε και θα μπουν πριν απο την τοποθετηση.
Ιδωμεν.
Edit.Ηλθαν και τα Yuin PK1 απο την Κινα,καθ οσον ο καυμενος ο Κινεζος,μου ταστειλε για δευτερη φορα,αφου την πρωτη,ειχαν χαθει.

Reaction score
3

Εχθες,ηλθε φιλος,σχετικος με το θεμα,και βοηθησε την κατασταση,βαζοντας τις καρτες,και ρυθμιζοντας τες.
Υπηρξε καποια φασαρια,γιατι καποιος diver,ειχε μπει,που ηταν 32μπιτος,και χτυπαγε το συστημα που δν δουλευε σχεδον καθολου.
Σιγα σιγα,κταφερε να εντοπισει την αιτια,και τον διεγραψε,αφηνοντας μονον την 64μπιτη εκδοχη του,οπως 64ρι,ειναι και το αυστημα μου,και ω του θαυματος,λειτουργησαν.
Στη συνεχεια,αλλαξε τους τελεστικους,με αυτους που μου ειχε στειλει ,ναναι καλα,η National,δωρεαν,ουτε μεταφορικα δεν χρεωσε,και το βαλαμε να κελαηδησει.
Ε λοιπον αγαπητοι,η ημερα με τη νυχτα.Αλλαξαν ολα,σε σχεση με την onboard.
Δυναμικες,καθαροτητα,stage,.Ειδικα τα 24/96 κομματια,απογειωθηκαν.
Τωρα που γραφω,ακουω κατι flac ηχογραφησεις,με τους Dire Straits,και εχω παθει πλακα.Αξιζε ο κοπος και τα εξοδα.
Υπ οψιν οτι εχω βαλει δυο καλωδιωσεις στις καρτες.Μια,που παιρνει σημα στερεο,απο την ST,και τη χρησιμοποιω οταν θελω να ακουω μουσικη,δηλαδη το 90% του χρονου,και αλλη μια,που παιρνω απο την θυγατρικη,που θα την χρησιμοποιω,οταν θελω να δω καμια ταινια.
Δηλαδη,τα καλωδια για κεντρικο,πισω,και υπογουφερ,ειναι στανταρ,αλλα τα καλωδια για τα δεξια αριστερα,ειναι διπλά.Δυο,ξεκινανε απο την ST,και πανε στην εισοδο του μινι συστηματος της Φιλιπς,που εχω για να κουναει τα εμπρος δεξια αριστερα ηχεια,και αλλα δυο,που ξεκινανε απο τη θυγατρικη της ST,την Η6 δηλαδη,και θα καταληγουν κι αυτα στην εισοδο του Φιλιπς,οταν τα συνδεω,βγαζοντας τα αλλα,αλλα απο την μερια του συστηματος μονον.Δεν τα βγαζω και απο τη μερια του υπολογιστη δηλαδη.
Τα υπολοιπα ηχεια,κεντρικο,πισω και υπογουφερ,μαζι με τον ενισχυτη τους,ειναι απλως το Ζ-5500.
Και κατι τελευταιο.
Για μενα,το να βγαινει το φλαουτο,το πικολο,και η τρομπετα απο ενα συστημα,ειναι καθοριστικο της ποιοτητος του συστηματος αυτου.Ε λοιπον,εβαλα καποια κομματια με τρομπετα σε 24/96,και επαθα ταραχη.Πολυ μεγαλη διαφορά.

Reaction score
3

Απο τη στιγμη που ειχα διαβασει τα σχετικα στους τρελλοαμερικανους του headfi.org,συν το οτι η ιδια η Asus,εβγαζε τους δυο τελεστικους της National,σαν αναβαθμιση,με 30 δολλαρια,συν,οτι εγω τους πηρα και τους τρεις,χωρις να πληρωσω δεκαρα,γιατι να μην το κανω;

Reaction score
11

Απο τη στιγμη που ειχα διαβασει τα σχετικα στους τρελλοαμερικανους του headfi.org,συν το οτι η ιδια η Asus,εβγαζε τους δυο τελεστικους της National,σαν αναβαθμιση,με 30 δολλαρια,συν,οτι εγω τους πηρα και τους τρεις,χωρις να πληρωσω δεκαρα,γιατι να μην το κανω;
Γιατί αυτοί που έχει, τοποθετήθηκαν για να προσδώσουν συγκεκριμένο προφίλ, που όπως δηλώθηκε από την ΑSUS, δεν είναι καθόλου τυχαίο και όπως λέγεται και στο test από "guru", που παραθέτω,

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-deluxe-review/9

ο συνδυασμός LM 4562 NA buffer με 2 x JRC 4114 D, είναι "ψαγμένος".

Δεν έχω αντίρρηση στην αλλαγή, αλλά θα σου πρότεινα να βιώσεις πρώτα τον εργοστασιακό συνδυασμό για να μπορείς να κρίνεις στην συνέχεια το αν η αλλαγή αυτή είναι αναβάθμιση η όχι! (Φυσικά η διαδικασία μπορεί να ακολουθήσει και την αντίθετη πορεία.).

Reaction score
11

Κατανοητα,αλλα γιατι η ιδια η Asus,εβγαλε αυτο το κιτ,για αναβαθμιση της καρτας;
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16800998157
Το κιτ αυτο,περιεχει ακριβως,αυτους τους τελεστικους.
Το σκεπτικό σου είναι σωστό και πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία που δίνεις!

Από την άλλη υπάρχει ακούς τον ROBSCIX να λέει:

"To note, some never change their opamps, they find them a good match for the gear they already have. Opamps are very personal to your gear and your tastes."
http://www.head-fi.org/forum/thread/414322/xonar-essence-st-sneak-peek/1620

Και αναρωτιέμαι μήπως η ΑSUS έκανε απλά μια εμπορική κίνηση.

Σου προτείνω λοιπόν, αν είναι εφικτό, να κάνεις σύγκριση και να μας πεις τι άκουσες!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef