Atlantic Technology : Εντυπωσεις απο ακροασεις

Reaction score
10
Μιας και αρχιζουμε να γινομαστε πολλοι, ανοιξα αυτο εδω το τοπικ, για να παραθεσετε τις εντυπωσεις σας οσοι ειχατε την ευκαιρια να ακουσετε τα ηχεια της Atlantic Technology καθως και οσοι ζειτε μαζι τους.

Ευχαριστω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
θα ηθελα να τα ακουγα υπο αλλες συνθηκες
μιας και αν ακουσω κατι κατω απο αλλες συνθηκες μονο ασφαλη συμπερασματα δεν θα βγαλω

Reaction score
8
Tη περασμένη εβδομάδα, πέρασα να πάρω το 983 μου και άκουσα
τα εν λόγω ηχεία.

Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές, άκουσα τα 1200,2200 και 4200, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με Αποστόλη.
Παρά το μέγεθός τους νομίζω ότι τα 4200(προς τα εκεί ψήνομαι)είναι ικανότατα να γεμίσουν ακόμη και μεγάλους χώρους.

Αναλυτική απόδοση των εφέ και γεμάτος ήχος...πήγα να πάρω το oppo και να φύγω,αλλά άνετα θα καθόμουν για να δώ όλη τη ταινία:126:.

Απόστολε το 983, όπως και περίμενα άλλως τε, μία χαρά!!!!!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Reaction score
164
Έχω γράψει και αλλού την άποψή μου. Άκουσα ένα σύστημα από τα 1200 για εμπρός, το 1200C για κεντρικό και τα 900 για πίσω.
Σύμφωνα με τη μικρή μου εμπειρία στο θέμα ακούγονταν πολύ καλύτερα απ' όσο σε προϊδεάζει το μέγεθός τους και, κυρίως, η τιμή τους. Κάπου έψαχνες το μεγάλο, κρυμμένο ηχείο, που τα βοηθούσε...

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, και δείχνει τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας: όλα τα ηχεία είχαν το ίδιο φινίρισμα, και απ' ό,τι μου είπε ο Αποστόλης, και τα ίδια μεγάφωνα, απλά άλλαζε το μέγεθός τους ανά περίπτωση. Αγοράζοντας τα μικρά (και φυσικά, πολύ φτηνότερα) ηχεία δεν νιώθεις ο φτωχός συγγενής των μεγάλων. Απλά παίρνεις αυτ΄απου ταιριάζουν στον χώρο σου.
Σε άλλες εταιρίες, όσα είδα, οι πιο μεγάλες σειρές, όλο και κάτι παραπάνω είχαν. Μα φινίρισμα, μα υλικά, μα design. Αυτά, όχι. Ήταν το ίδιο ηχείο, για διαφορετικούς χώρους,

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Atlantic Technology : Εντυπωσεις απο ακροασεις

Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές, άκουσα τα 1200,2200 και 4200, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με Αποστόλη.
Παρά το μέγεθός τους νομίζω ότι τα 4200(προς τα εκεί ψήνομαι)είναι ικανότατα να γεμίσουν ακόμη και μεγάλους χώρους.
Ακριβώς έτσι. Τα ηχεία τα έχω εδώ και ένα χρόνο και πραγματικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την αγορά.

Πρέπει να βρω το χρόνο να γράψω δυο κουβέντες, αλλά με τα δυο πιτσιρίκια και αυτό είναι δύσκολο.

Πάντως με την τιμή που έχουν τώρα είναι, νομίζω, εξαιρετική αγορά.

Reaction score
1
Καλησπέρα σας,

Ειναι πραγματικα κριμα που η Atlantic Technology δε διαφημιζεται τοσο πολυ στη χώρα μας αλλα ουτε στην Ευρωπη γενικοτερα. Σε πολλους θα φανει ακομα πιο περιεργο αλλα δεν ειναι ευρύτερα γνωστη ουτε στον Καναδα παρόλο που ειναι αμερικάνικη εταιρία!

Ας μπούμε όμως στην ουσία.*Πριν απο ενα χρονο ειχα την τιμη να γνωρισω τον Αποστολη. Ενα Σαββατο πρωι αποφασισα να περασω απο το μαγαζι του για να κανω μια ακροαση για τα Atlantic Technology 4200e series. Τα ειχα δει στο site της AT και μου αρεσαν* ιδιαίτερα αισθητικα: ωραιο φινιρισμα και οντως οπως ανεφερε ο φιλος unforgiven “Αγοράζοντας τα μικρά (και φυσικά, πολύ φτηνότερα) ηχεία δεν νιώθεις ο φτωχός συγγενής των μεγάλων. Απλά παίρνεις αυτ΄απου ταιριάζουν στον χώρο σου.”

Ημουν σιγουρος οτι θα αρεσαν στη γυναικα μου. Μου ειχε πει συγκεκριμένα: “Αντρεα δε θελω να βαλουμε στο σαλονι τιποτα το ογκώδες και να εχουμε καλωδια απο δω και απο ᾽κει να φαινονται ασχημα”... Οπότε το αισθητικό κομμάτι ήταν διπλη προκληση για μενα εκτος απο το ακουστικο αποτελεσμα...

Ανταλλαξαμε χειραψιες και περασαμε στην αιθουσα ακροασης. Μου εδειξε τα 4200e και πραγματικα ηταν μικρα αλλα παρα πολυ κομψα και καθολου "φτηνιαρικα" στην εμφανιση.

Εκεινη τη στιγμη ομως*επεσαν τα ματια μου πανω στα 6200e τα οποια ηταν ηδη στημενα και συνδεδεμενα. Επαθα πλακα!!** Αλλο να τα βλεπεις στο site και αλλο να τα βλεπεις στημμενα "ζωντανά" στο χώρο.

Αμεσως ειπα στον Αποστολη “για να τα ακουσουμε λιγο”. Εκεινος που ποτε δε λεει οχι (και παντα εχει τη λυση για ολα) εσπευσε αμεσως και επιασε ενα SACD και το εβαλε στον Oppo DV-981 (αν θυμαμαι καλα). Απιστευτος ηχος απο τα 6200LR: crystal clear!

Αφου απολαυσαμε τη μουσικη ειχε ερθει η ωρα της αληθειας. Εφτασε η στιγμη να δοκιμασουμε τα 6200e βαζοντας το Chronicles of Riddic. Απιθανος ηχος! Πολυ καθαρες οι ομιλιες απο το 6200c, ενο το υπογουφερ χαριζε δυναμικες , καθαρες εκρηξεις: Ενω τα πισω 4200SR, τα οποια εχουν διακοπτη και επιλεγεις μεταξυ bipole και dipole για ενα πιο πλουσιο ηχητικο περιβαλλον που θυμιζε πιο πολυ 7.1 αντι για 5.1.

Εκεινη την ημερα εφυγα απο τον Αποστολη με ενα Oppo DV-981HD και μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα επεστρεψα στον Αποστολη και πηρα τα 6200LR, 6200C, 4200SR και το 10e CSB. Μαλιστα καθως επεστρεφα στο σπιτι σκεφτομουν τις φωνες της γυναικας μου. Εχει περασει ενας χρονος απο τοτε που τα αγορασα. Καθε βραδυ που καθομαστε στον καναπε με ρωταει “Αντρεα, τι εργο θα δουμε αποψε;”.

Reaction score
130
Καλημέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω το κύριο Αποστόλη άν γνωρίζει, πόσα dbSPL δίνη η εταιρία για το πραγματικά πολύ επιβλητικό 8200e C, και πόσα για το 8200e LR.
Ευχαριστώ.

Reaction score
10
Καλημέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω το κύριο Αποστόλη άν γνωρίζει, πόσα dbSPL δίνη η εταιρία για το πραγματικά πολύ επιβλητικό 8200e C, και πόσα για το 8200e LR.
Ευχαριστώ.
Καλημερα,

Ολη η σειρα 8200e ειναι στα 90dB.
Αναλυτικα εδω...
Προσπεκτους εδω...

Ακομα πιο πολλα...απο κοντα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ