AUDIO AERO Prima CD ή ARCAM FMJ CD 33 ?

Μηνύματα
30
Reaction score
0
:) "να βρεις και ποια καλωδια σου ταιριαζουν." Αυτό είναι το ζητούμενο ποιά καλωδια είναι αυτά που μου ταιριάζουν. Με ποιο κριτήριο αναφοράς να βγω να αναζητήσω καλώδια. Σίγουρα αν κάποιο ακουστεί χειρότερα από το ήδη υπάρχον θα ξέρω 100% οτι είμαι σε λάθος δρόμο. Αν όμως ακουστεί καλύτερα ή μάλλον διαφορετικά τότε τι γίνεται; Που ξέρεις εσύ αν αυτό που ακούς είναι το σωστό; Και να το πάμε πιο βαθιά που ξέρεις τι κέφια είχε ο κάθε ηχολήπτης, με τι μηχανήματα έγινε η ηχογράφιση και τελικά τις κόπιες εγγραφής στο αγαπημένο σου δισκάκι. Το θέμα καλώδια για μένα είναι καθαρή ματαιοδοξία. Ρίξε τα λεφτά σου σε καθαρά τίμια μηχανήματα θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω.Στα καλώδια δεν χρειάζεται παραπάνω από το 1/10 της συνολικής αξίας του συστήματος. Έχουν δίκιο καποιοι που έχουν υιοθετήσει την άποψη αυτή και την εφαρμόζουν. Αντίθετα έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που στην κυριολεξία παιδιά εχουν κρεμασμένη στην ντουλάπα τους μια γκαρσονιέρα σε καλώδια. Και ξέρετε τί κάνουν; σημειώνουν πάνω σε κάθε ένα δισκάκι τους τον συνδιασμό των καλωδίων που ακούγεται καλύτερα και κάθε φορά που θέλουν να ακούσουν ένα cd αλλάζουν και τα καλώδια. Σας ακούγεται τρελλό; Αυτό όμως αν σκεφτείτε λίγο είναι και το πιο σωστό. Εγώ φυσικά δεν θα το κάνω ποτέ γιατί δεν θα διαθέσω ποτέ τόσα χρήματα στην.....ντουλάπα και γιατί αγαπώ την μουσική και όχι τα μήχανήματα. Όμως είναι και το πιο σωστό. Γι'αυτό παιδιά μου ότι και να κάνουμε την άκρη δεν θα την βρούμε και μην ξεχνάτε το καλύτερο καλώδιο είναι αυτο που δεν είναι.......καλώδιο.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Καλύτερα να έχεις 3 διαφορετικά συστήματα παρά 3 διαφορετικά καλώδια!
Νομίζω, Παναγιώτη, ότι κάτι τέτοιοι χομπίστες δεν είναι μουσικόφιλοι, αλλά "μηχανάκηδες".
Ακόμα και τα CD επίδειξης των καταστημάτων δεν τα θεωρώ ασφαλές κριτήριο εξαγωγής συμπερασμάτων. Μόνο μια ιδέα σου δίνουν κι αυτή δεν πρέπει να είναι μονόδρομος.
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
8) Συμφωνώ, συμφωνώ.. Να απαντήσω και στο Κώστα.. το AUDIO AERO, πολύ σωστά είχε 1750 euro όμως ο αντιπρόσωπος μου είπε οτι υπέστει ένα είδος αναβάθμισης και γι'αυτό τα 1950 euro με τους Hovland.
 


Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Ενδιαφέρον αυτό για το ασημί φινίρισμα!
Τώρα τι είδους αναβάθμιση είναι αυτή που υπέστη δεν ξέρω.
Μάλλον ακρίβυναν τα υλικά...



Να΄χε και ένα τέτοιο R/C !!!! Μάλλον εξτρά προσφέρεται!!!
 

Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Με ποιο κριτηριο αναφορας να αναζητησει κανεις καλωδια;

Για μενα το μονο κριτηριο πρεπει να ειναι το αυτι μας. Το προσωπικο μας γουστο. Εαν σε μας ακουγεται καλο και μας ευχαριστει, τοτε ολα τ'αλλα περρισευουν. Γιατι η μουσικη πρεπει να ειναι απολαυση και οχι ενα ματσο κανονες.

Δεν ξερω αν τα καλωδια ειναι μηχανηματα ή οχι, ξερω ομως οτι ειναι ο πιο φθηνος τροπος να αλλαξεις τον ηχο σου και να μαθεις καλυτερα τα μηχανηματα σου.

Γιαννη, και εγω προτιμω 3 διαφορετικα συστηματα απο 3 διαφορετικα καλωδια, μηπως ομως αυτο μας κατατασει στους "μηχανακηδες";

Mε τη νεα του τιμη το Prima (αν ειναι η τελικη) ξεφευγει αρκετα απο το Unico (στα 1636 τελικη) το οποιο εχει την ιδια και ισως ανωτερη κατασκευη, αλλα CD ROM μηχανησμο που στο ματι φαινεται καπως ευαλωτος. Ειναι το μελανο του σημειο, οπως το Prima εχει το remote.
Εχει ομως πολυ καλο ηχο και αυτο ειναι το βασικο, αν και μην ξεχναμαι την πολυ ομορφη εμφανιση.

Το FMJ 33 ειναι και αυτο ενα πολυ καλο player αλλα εμενα με ενδιαφερουν μονο λαμπατα players, οποτε...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Κώστα, αυτό με τα τρία συστήματα το έγραψα για να δείξω ότι τα καλώδια δεν κάνουν αυτή τη διαφορά που μπορεί να κάνει ένα διαφορετικό σύστημα, σε συγκεκριμένο αναπαραγόμενο μουσικό θέμα.
Είναι και θέμα εγγραφής, παραγωγής, ηχοληψίας κ.λ.π.

Δεν είναι φθηνός τρόπος τα καλώδια (ΙΜΗΟ).Αν έχεις εξασφαλίσει όλα ΄τ' άλλα νομίζω ότι είναι μια τελευταία πινελιά. Αν το σύστημα που αγοράζουμε δεν το εξετάζουμε πολύ καλά από πριν τί παραπάνω να γίνει με τα καλώδια?

Πάντως και μένα μου φαίνεται ακριβό το PRIMA. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πάντως θα το ακούσω για να έχω μια ιδέα.
Το Unico έχει αυτό το "μειονέκτημα" (ΙΜΗΟ).
Επειδή έχω περισσότερα βινύλια παρά CDs, δεν μου πάει να δώσω τόσα λεφτά. Ο Παναγιώτης δεν χρησιμοποιεί πικάπ και καλά έκανε και επένδυσε σε ένα τόσο καλό CD Player.
Δύσκολοι καιροί για αγοραστές :lol:
 

Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Γιαννη,
Εγω εχω δει μεγαλυτερες διαφορες στον ηχο αλλαζωντας καλωδια παρα αλλαζωντας τρανζιστορατα CDP ιδιας ή σχεδον ιδιας τιμης. Απο οτι καταλαβα ομως, εχουμε διαφορετικες αποψεις στο θεμα καλωδιων, οποτε...

Και εγω εχω περισσοτερα βινυλια απο CD's αλλα για ποσο; Αν εχεις την αρρωστια σαν και μενα, να αντιγραφεις CD τοτε δεν θα κρατησει και πολυ αυτη η αναλογια. Εγω βλεπω CD ανω των 10 ευρω και τρελαινομαι. Ακομα δεν μπορω να συνηθισω οτι τους περισσοτερους τιτλους δεν μπορω να τους βρω σε βινυλιο, για αυτο και αντιγραφω.

Οι καιροι θα ειναι παντα δυσκολοι για αγοραστες σαν και μας, που μαζευουμε τα χρηματα σιγα-σιγα. Ομως με τα CD's μονο να πληθαινουν, χρειαζομαστε ενα καλο player.

Νομιζω οτι το Unico το εχεις αδικησει. Για ξανακοιταξε το. Κυκλοφορει πανω απο μισο χρονο, και δεν εχω διαβασει πουθενα στο internet παραπονα για την λειτουργια του.

Απο την αλλη, το FMJ 33 εχει πολυ χαμηλοτερη τιμη απ'οτι νομιζα. Για κανε ενα τηλεφωνο στον αντιπροσωπο. Θα εκπλαγεις...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Κώστα, όσα αντιγραμμένα CDs έχω παρουσιάζουν το εξής (ΙΜΗΟ) : στερούνται "αέρα" στις υψηλές συχνότητες δηλ. κάτι σαν roll-off. Μάλλον πρέπει να φταίει η υψηλή ταχύτητα αντιγραφής ή το player μου πάλιωσε και δεν έχει την ίδια ισχύ η δέσμη laser για να τα "διαβάσει" επαρκώς.
Εγώ δεν αντιγράφω. Μου τα στέλνουν φίλοι και μόνο 4 έχω αγοράσει όλα κι όλα και τα δύο προβληματικά σε μερικά tracks και δεν ξαναπήρα.


Να μια φωτο του εσωτερικού του Unico.



Δες το URL για να την ανοίξεις.
 

Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Γιαννη, και εγω εχω δει διαφορες στα αντιγραμενα CD's. Με διαφορετικα recorders αλλα και διαφορετικα προγραμματα, αλλαζουν πολλα. Ομως συνηθως ειναι τοσο μικρες, που μονο αν βαλω το original CD διπλα στο αντιγραμενο και προσεξω πολυ, τις καταλαβαινω. Μονο και μονο η ευχαριστηση του (σχεδον) δωρεαν CD ειναι αρκετη.
Και απ'την αλλη, οταν δεινω χρηματα για CD's νιωθω οτι πιαστηκα κοροιδο. Καμια σχεση με το ν'αγοραζεις βινυλιο...

Παντως μπορει να γκρινιαζουμε, αλλα οτι δισκοι βγαινουν αυτη την εποχη, ειναι πολυ προσεγμενοι. Καλες κοπες, προσεγμενα εξωφυλλα, κτλ. Οι τιμες βεβαια ειναι ακριβες αλλα τουλαχιστον οι μεταχειρισμενοι εχουν πεσει αρκετα.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Είναι επειδή βγαίνουν σε λίγα αντίτυπα. Επίσης αν ήταν από ανακυκλωμένο βινύλιο όπως πολλά της 10ετίας του '80 που ήταν πολύ ευλύγιστα και λεπτά, δεν θα τα αγόραζε κανείς.
Τελικά η εμφάνιση του CD και η καθιέρωσή του, ώθησαν και το βινύλιο και τα πικάπ σε πολύ καλύτερες κατασκευές και παραγωγές.
Το βινύλιο λόγω μεγέθους έχει και καλλιτεχνική αξία το εξώφυλλό του.
ΒΤW Πως σου φαίνεται το εσωτερικό του Unico ?
 

Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν ειμαι ειδικος. Μου φαινεται παντως τακτοποιημενο το εσωτερικο του. Οταν το παρουσιασε στον τυπο η Unison ειπε οτι κατεληξε στο Asus CDROM μετα απο πολλες δοκιμες.

Για σχολια κανε ενα search εδω:http://www.audioasylum.com/audio/digital/bbs.html
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Διάβασα τα σχόλια που μου είπες και κατάλαβα ότι ταιριάζει καλά με τον ομόσταβλο ενισχυτή και θετικά σχόλια για την απόδοσή του.
Όμως ενείς πρέπει να είμαστε οι τελικοί κριτές.
Το εσωτερικό του καλό μου φάνηκε. Πρέπει ν' ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία όμως γιατί δεν είδα γρίλιες εξαερισμού των λυχνιών.
Το αναλογικό σήμα πάει στις λυχνίες και μετά στα mosfet εξόδου που είναι βιδωμένα στο πίσω μέρος κι έχουν και εξωτερική ψύκτρα.
Κάποιος έβαλε και αντικραδασμικά πόδια και tube dampers.
 

Μηνύματα
130
Reaction score
0
unico

Το Unico cd εχει γριλιες εξαερισμου πανω απο τις λαμπες διαστασης 10Χ10 cm και μια γριλια ακομη πανω απο τα mosfet 15Χ3 cm.
 


Μηνύματα
130
Reaction score
0
Το πραγματικο καλυμα ειναι στην φωτο 2.
Η φωτο 3 ειναι απο το site της unison research και ισως ειναι κομματι προπαραγωγης.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Ωραία. Ελπίζω να είσαι ευχαριστημένος με το Player αυτό. Έχεις και πικάπ;
Εγώ το άκουσα και έπαιζε καλά. Βέβαια το όλο setup δε με ενθουσίασε γιατί τα Zingali και o Unico P, δεν είναι αυτό που προτιμώ σαν ενισχυτικό -ηχείο και δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός.
Δύο "μειονεκτήματα" (ΙΜΗΟ) εντόπισα και αυτά δεν έχουν να κάνουν με την ηχητική ποιότητά του.
Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν υποψήφιο αγοραστή,ούτε να δυσαρεστήσω τον πιθανό κάτοχο της συσκευής.
Ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και αποφασίζει ανάλογα.
Μονο να εξετάζει όλες τις παραμέτρους καλά και μετά να προβαίνει σε αγορές.
Προσωπικά δεν θα το αγόραζα το Unico.
 

Μηνύματα
130
Reaction score
0
Εχω εδω και 16 χρονια το πικαπ Michell Gyrodec με βραχιονα Alphason
HR-100S και κεφαλη Koetsu black. :)
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
:) Παιδιά εγώ έχω καταργήσει τις εγγραφές από υπολογιστή. Εκτός βέβαια αν έχω να κάνω με mp3. Στις αντιγραφές που θέλω το κάτι παραπάνω αναλαμβάνει το MARANTZ DR-17 που κάποτε το χρησιμοποιούσα και σαν cd-p. Πραγματικά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να καταλάβεις διαφορά από το πρωτότυπο. Πρόσφατα διάβασα κάπου, δεν θυμάμαι όμως που, ότι βγήκαν cd-r δισκάκια 24 καρατίων. Μήπως έχετε άποψη επί του θέματος;
Κώστα το unico έχει έναν περίεργο ήχο. Θα το έλεγα μουντό, soft, ρομαντικό δεν ξέρω πως να το περιγράψω πολύ περίεργος ήχος .Από ποιότητα κατασκευής, θα διαφωνήσω κάθετα, τα έχω δει και ακούσει και τα δύο δηλ. PRIMA – UNICO, είναι τουλάχιστον 2 κλικ πάνω το PRIMA. Γι’αυτό και την «άκουσα» όταν πρωτοάνοιξα το τηλεχειριστήριο. Εκεί που υπερέχει το UNICO είναι η σχεδίαση. Το UNICO είναι πανέμορφο καταπληκτικό. Όταν το είχα πρωτοδεί και πρωτοακούσει μου άρεσε τόσο πολύ εμφανισιακά που στενοχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν «τραγούδαγε» όπως θα ήθελα. Έπιασα τον εαυτό μου να ψάχνω να βρω κάτι για να το πάρω (αυτά που κοροϊδεύω δηλαδή τα έπαθα εγώ). Πάντως και το UNICO «πειράζεται» από ‘τι έχω μάθει, πυκνωτές και τέτοια δηλαδή.
Γιάννη γιατί δεν λες τα μειονεκτήματα του UNICO. Δεν νομίζω ότι γράφουμε την γνώμη μας για να επηρεάσουμε κάποιον. Είναι προσωπικές μας απόψεις και τον τελικό λόγο το έχει ο άμεσα ενδιαφερόμενος.
Πάντως Γιάννη και το PRIMA ανεβάζει ΚΑΛΕΣ θερμοκρασίες….. :)
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Παναγιώτη δεν ντρέπομαι να πώ τα μειονεκτήματά του, για μένα, είναι:
1) Είναι αργό στο "διάβασμα", όταν φορτώνεις το δισκάκι
2) Έχει CD-ROM drive για transport
3) Είναι πολύ ακριβό γι' αυτά που προσφέρει.

Ο καλός εξαερισμός είναι απαραίτητος ειδικά σε συσκευές πoυ περιέχουν λυχνίες.
Γι' αυτό οι ενισχυτές έχουν τις λυχνίες έξω α) για να ψύχονται β) για λόγους αισθητικής
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.865.324
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top