Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Για να μη μας τη λένε οι Βόρειοι σύντεκνοι, εγκαινιάζω αυτό εδώ το thread που θα ανανεώνεται όταν καταφέρνω να τους ξεκολλήσω απο τους βιντεοπροβολείς και κάνουμε καμμία ακρόαση της προκοπής.

Το πρώτο meeting ήταν σίγουρα Ηi-End αλλά επειδή οι επόμενες συναντήσεις μπορεί να μην αφορούν όλες μηχανήματα αυτού του επιπέδου, το βάζω κατευθείαν στην audio να μην υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες.

Σύντομα οι εντυπώσεις και...φωτορεπορτάζ απο το πρώτο μας meeting. :cool_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Aφορμή για το πρώτο "official meeting" ήταν η πρόσκληση του Μάνου στο thread για τα νέα Focal 1037Be (εδώ).

Το team έφτασε λίγο αργοπορημένο αλλά τελικώς καταφέραμε να μαζευτούμε και δεν ακούσαμε μόνο τα Focal 1037Be αλλά και τα Escalante Fremont καθώς επίσης κι ένα budget σύστημα για το οποίο θα πούμε περισσότερα παρακάτω. Αλλά ας δούμε αναλυτικά τα συστήματα που ακούσαμε...

Στις 2.5 περίπου ώρες που μείναμε στους, πολύ προσεγμένους είναι αλήθεια, χώρους του καταστήματος του Μάνου, Planet AV, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε...

To 1o σύστημα με το οποίο ακούσαμε τα Focal ήταν λίγο...overkill για την κατηγορία τιμής των ηχείων, αλλά δεν γκρινιάξαμε... :mrgreen:

CD: Esoteric UX-3
Προ: Krell Evolution 202
Τελικοί: Krell Evolution 600 Monoblocks
Kαλωδίωση: Cardas Golden Reference
Ηχεία: Focal 1037Be

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Στη συνέχεια αλλάξαμε ενισχυτικά και βάλαμε και μία αναλογική πηγή στο παιχνίδι. Αναλυτικά, το 2ο σύστημα στο οποίο ακούσαμε τα Focal ήταν:

Πικάπ: Transrotor Fat Bob / SME 3500 / VDH Grasshopper
Τελικός: Theta Dreadnought II
Προ: AudioNote M3
Phono: Krell KPE Reference
Kαλωδίωση: Shunyata Research

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Στη συνέχεια το menu είχε....Escalante Fremont. :happy_2:

Τα συνδέσαμε στο 2ο σύστημα με το οποίο ακούσαμε τα Focal (δηλ. με AudioNote και Theta ενίσχυση).

Δύο ακόμη φώτο των εντυπωσιακών Escalante στο τέλος του post (κλικ στα thumbnails)...

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Το οφθαλμόλουτρο ουδείς εμίσησε! :happy_9:

Τα Focal 1037 δίπλα στα μικρά τους αδερφάκια, τα 1027:

"Μηχανάκια":

Μία γενική άποψη του Hi-End χώρου ακρόασης που διαθέτει το Planet AV (υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι για HomeCinema και οικονομικότερα audio συστήματα):

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Λίγο πριν φύγουμε, ως συνέχεια της κουβέντας που είχαμε με το Μάνο περί diminishing returns κι επειδή ο Χρυσόστομος Μ. γλυκοκοιτάζει κάτι KEF, ακούσαμε ένα σύστημα Harman Kardon / KEF συνολικού κόστους περί τα 2.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα:
Ενισχυτής: HK 970
CD player: HD 970
Ηχεία: KEF iQ9

Απλά άριστο για τα χρήματα που ζητάει. Οι μεσαίες των KEF όλα τα λεφτά. :happy_2:

Attachments

Reaction score
7
1η σοβαρή ακρόαση για την πάρτη μου και οφείλω να παραδεχθώ όσα έχω ακούσει κατά καιρούς για τoν καλό ήχο...Μην παρεξηγήσετε τα λεγόμενα μου αν υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες καθότι είμαι ακόμα μαθητευόμενος στο χώρο...

Το πρώτο setup:
Με το που το βάλαμε να παίξει με εντυπωσίασε η ακρίβεια των ηχείων.Και η σκηνή ήταν εξαιρετική και δεν μου φάνηκε να λείπει κάτι στον ήχο.Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ήταν λίγο "σκληρό" στα αυτιά μου.Επιθετικό.

Και πάμε στο δεύτερο setup.
Με το που αλλάξαμε τα ενισχυτικά μου αλλάξανε τα λαμπάκια...Με τον Theta τα Focal έγιναν πιο γλυκά και "συναισθηματικά" το οποίο μου άρεσε πολύ περισσότερο.Χάθηκε η σκληράδα από πριν και έγινε πιο μεστός ο ήχος.Εκεί βέβαια που έμεινα στον τόπο ήταν όταν ο Μάνος έβαλε στο παιχνίδι και το βινύλιο...Σχεδόν δάκρυσα από την ικανοποίηση - χαρά- απόλαυση για το τί άκουγα.Ήχος ευφραίνει καρδίαν...

Πάμε τώρα στα Escalante.

Με την πρώτη ακρόαση έγινε αντιληπτό ότι κάτι έλειπε από τον ήχο.Οι φωνές δεν ήταν αρκετά τονισμένες.Μετά από μια αλλαγή στα καλώδια όμως τα ηχεία άλλαξαν.Τα χαμηλά ενισχύθηκαν σημαντικά,οι φωνές έγιναν πιο ευδιάκριτες και ο ήχος "γέμιζε" το δωμάτιο. Παρόλ'αυτά η προσωπική μου προτίμηση είχε γύρει προς το ζευγάρι Focal-Theta...Πραγματικά για τα αυτιά μου ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει.Από τα πράγματα που λες θα μπορούσα να το παντρευτώ αυτό το σύστημα...

Στο τέλος για κερασάκι στην τούρτα ακούσαμε και πιο low budget συστήματα καθότι το ρευστό δεν ρέει άθφονο,οι οποίες όμως ήταν καθόλα τίμιες και εξαιρετικά ευχάριστες στο αυτί,και οι οποίες βάλανε αρκετούς από μας σε σκοτεινές σκέψεις...

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φίλο Μάνο και στα υπόλοιπα παιδιά του μαγαζιού.
Πραγματικά ήταν απίστευτη εμπειρία και όλοι οι συντελεστές κάνανε το καλύτερο δυνατό.Και δεν είναι το κλασσικό καλόπιασμα αλλά μια πραγματικότητα.Ο Μάνος είναι από τους ανθρώπους που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί με τα μάτια κλειστά.

Και πάλι μπράβο και εις το επανακούειν...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Και το Ηρακλειώτικο Audio Team (προσπαθούμε να κλέψουμε μέλη απο τους "Βόρειους" :mrgreen:)...

Καμαρώστε φάτσες! :happy_5:

Ξεκινώντας από την πάνω σειρά κι απο αριστερά προς τα δεξιά:

Γιάννης Βασιλάκης (aka Δώσε Ρεύμα Και Σε 'μένα Μπάρμπα), Μάριος Λαζάρου (aka ΚING MARIOS aka Θα Πουλήσω Tο Account Στο WoW Να Πάρω HiFi), Χρυσόστομος Μ. (aka Ντεν Έκω Λεφτά Γκια Νέα Ηχεία Καρντιά Μου), Κώστας Φ. (aka Δε Μου Είπατε Πως Θα Υπάρχει Φωτογραφική Να Ξυρίσω Τα Πόδια Μου), sp502 (οι φίλοι τον φωνάζουν Στέφανο - aka Ξεκίνησα Να Φτιάχνω Τελικό Τάξη Δέλτα Και Μου Βγήκε Τάξη "Γιοφύρι Της Άρτας" Ο Ριμάδης).

:respect: :respect: :respect:

Κάπου εδώ σας αφήνω! Ακουστικές εντυπώσεις αργότερα. :happy_2:
Τα ρεμάλια μπορούν να ξεκινήσουν να γράφουν αν θέλουν.

:crazy_1:

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Με πρόλαβε ο King Marios!
Άσε Νίκο, ο Λαζάρου απο εχτές σπάει κουμπαράδες! :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σικε!:happy_5:
Ρε συ Κωστα, ολοι "Βορειοι" ειναι, πας να μου τους κανεις hi endαδες?

Σοβαρα τωρα, συγχαρητηρια παιδια και παντα τετοια:cool_4:
Μανο, μπραβο φιλε, εξαιρετος χωρος:bravo:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Διορθώσεις στις καλωδιώσεις!

To 1o σύστημα:

Προ: Krell Evolution 202
Τελικοί: Krell Evolution 600 Monoblocks
Kαλωδίωση: Shunyata Research στα Ηχεία, CAST αλλού
Ηχεία: Focal 1037Be

Το 2ο σύστημα:

Πικάπ: Transrotor Fat Bob / SME 3500 / VDH Grasshopper
Τελικός: Theta Dreadnought II
Προ: AudioNote M3
Phono: Krell KPE Reference
Kαλωδίωση: Shunyata Research στα Ηχεία και αργότερα Cardas Golden Reference, Cardas Golden Reference αλλού
Ηχεία: Focal 1037Be, Escalante Fremont

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.168
Μπράβο παιδιά, πολύ ενδιαφέρουσες μηχανές, ειδικά τα Fremont. Σε κάποια άλλη ακρόαση, προτείνω να δοκιμάσετε και τη λύση κάποιων μονομπλόκ, με πολύ κοντό καλώδιο ηχείων και αναλόγως μακρύ interconnect.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Να σας πω και τη δική μου γνώμη γι'αυτά που ακούσαμε εχτές, ξεκινώντας απο τα Focal...

Στο 1ο setup οι Κrell έδειχναν τα δόντια τους με την κάθε ευκαιρία.
Το σύστημα ήταν απίστευτα ομοιογενές, με πολύ καλή ανάλυση χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί "κλινικό". Μάλλον προς το "γλυκό" μου έφερνε. Πάντως, σε κάποιες κομμάτια και σε πολύ υψηλές εντάσεις, οι υψηλές ξέφευγαν και χάλαγαν αυτή την εικόνα του απόλυτα ισορροπημένου ακούσματος. Το συγκεκριμένο ζευγάρι, όπως μας πληροφόρησε ο Μάνος, ήταν άστρωτο (έχει παίξει λιγότερο απο 100 ώρες) και μάλλον εκεί οφείλεται αυτή η τάση του tweeter να...βγει πιο μπροστά.
Μην ξεχάσω...Respect to Krell (δεν χρειάζεσαι και καλοριφέρ το χειμώνα!).

Με την αλλαγή των ενισχυτικών τα πράγματα άλλαξαν. Χάσαμε λίγο σε ανάλυση και έκταση χαμηλού αλλά οι υψηλές έπαψαν να ενοχλούν. Ο Theta με εξέπληξε ευχάριστα. Το άκουσμα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο απο το προηγούμενο setup αλλά σίγουρα ήταν καταλληλότερο για πολύωρες ακροάσεις. Αν το ηχείο στρώσει και φύγει αυτή η σκληράδα του tweeter, όπως μας διαβεβαίωσε ο Μάνος ότι θα συμβεί (που έχει περάσει πολλές ώρες και με το 1037 και με το μικρότερο 1027 οπότε δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω), η υπεροχή του πρώτου setup θα είναι πιο εμφανής.

Πάντως, επειδή είμαι και λίγο παράξενος, ήθελα να τα ακούσω και με πιο "μουσικά" ενισχυτικά, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο. Πριν καν δοκιμάσουμε το 2ο setup σκεφτόμουν πως το αποτέλεσμα θα με άγγιζε περισσότερο με λίγη...λάμπα στη συνταγή. Το άκουσμα έγινε πιο smooth με το λαμπάτο AudioNote του δεύτερου setup αλλά δεν άκουσα τις αρμονικές που ήθελα. Μάλλον τη λάμπα τη χρειαζόταν το αυτί μου στα τελικά στάδια. Εκείνοι οι VTL και τα McIntosh μου έκλειναν το μάτι, αλλά δυστυχώς, δεν υπήρχε χρόνος.

Μου άρεσε πολύ το βάθος σκηνής των ηχείων - ειδικά με το πρώτο setup. Αντίθετα δεν με εντυπωσίασε το πλάτος της εικόνας που στήνουν τα Focal. Χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματική, σίγουρα δεν εντυπωσιάζει με το πλάτος της καθώς φεύγει μόνο λίγο προς τα αριστερά και τα δεξιά του αντίστοιχου ηχείου. Η τοποθέτηση των οργάνων ήταν άψογη.

Σε γενικές γραμμές το ηχείο μου αρέσει πολύ. Είναι ένα ηχείο το οποίο, με τα κατάλληλα σύνοδα, μπορεί να αποτελέσει το... "end of the road" για κάποιον που θέλει να ακούει όλα τα είδη της μουσικής το ίδιο καλά.

Nα πιάσουμε τώρα και τα Escalante!
Hχείο που κοστίζει σχεδόν τα διπλά λεφτά απο το Focal και διαφέρει πολύ σχεδιαστικά...

Το συνδέουμε στο 2ο setup.
Βάζουμε το High Hopes (αν θυμάμαι καλά) των Pink Floyd που ακούγαμε πριν στα Focal κι ενώ στην εισαγωγή, και πριν μπουν οι φωνές, πραγματικά έχω την αίσθηση ότι ακούω ένα πολύ καλύτερο ηχείο, με το που πάει να πει ο Gilmour τους πρώτους στίχους, κάτι δεν πήγαινε καλά. Το άκουσμα σου δίνει την εντύπωση πως τα όργανα συμπιέζουν τις φωνές. Το χαμηλότερο κομμάτι της μεσαίας περιοχής ακούγεται τελείως άδειο και οι μεσαίες έχουν "γρέζι". Το σταματάμε πάραυτα και κοιταζόμαστε. Πέφτει η ιδέα να αλλάξουμε τα καλώδια των ηχείων, να φύγουν τα Shunyata Research και στη θέση τους να μπουν τα Cardas Golden Reference, εφόσον με καλώδια της ίδιας σειράς ήταν συνδεδεμένες και οι υπόλοιπες συσκευές του συστήματος. Προχωράμε στην αλλαγή, βάζουμε το ίδιο κομμάτι και, επιτέλους, όλα ακούγονται σωστά!

Το Fremont είναι "in your face" ηχείο - με την καλή έννοια που θα έλεγε και ο Ψινάκης.
Εντυπωσιάζει αλλά δεν κουράζει σε καμμία περίπτωση΄ απλά σου μεταδίδει την αίσθηση του "live".
Γεμάτος ήχος, γρήγορο, αναλυτικό, αρκετά καλή εικόνα (μεγαλύτερη απο αυτή που έφτιαχναν τα Focal) και δεν ζορίζεται όταν χρειαστεί να κατέβει χαμηλά.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ηχείο που παίζει σωστά μουσική. Δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά.

Αναγνωρίζω πως ίσως το άκουσμα δεν είναι για όλα τα γούστα, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ παρόλο που είμαι fan των πιο smooth ακουσμάτων (κι αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα Αvance Century παραμένουν τα καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει).

Aν έπρεπε να κάνουμε μία, άνιση είναι η αλήθεια, κόντρα, θα έλεγα πως, για μένα, το Escalante είναι σίγουρα καλύτερο ηχείο απο το Focal, συνολικά.
Πάντως, με βάση τη διαφορά τιμής, το 1037Be δικαιώνει αυτούς που λένε πως πρόκειται για ευκαιρία - αν μπορούμε να μιλάμε για ευκαιρία όταν το ηχείο κοστίζει 10 χιλιάρικα.

Αυτά προς το παρόν!
Ευχαριστούμε πολύ το Μάνο για την άψογη φιλοξενία και πολλά μπράβο για τους προσεγμένους χώρους που έχει φτιάξει!

A, Mάνο, στο επόμενο meeting να μην ξεχάσουμε να ακούσουμε τα Avantgarde με τους μονομπλόκ 300Β της AudioNote! Μας έχεις υποσχεθεί Metallica απο κόρνες! :happy_2:

Αν ξέχασα κάτι, εδώ είμαστε! :happy_4:

Reaction score
47
Κατ'αρχην ευχαριστώ τα παιδιά που ήρθαν, αλλά και όσουν έγραψαν τον καλό τους λόγο. Πραγματικά το εκτιμώ.
Επίσης χαίρομαι που ακούστηκαν/γράφτηκαν διαφορετικές απόψεις, γιατί χρόνια τώρα προσπαθώ να τονίσω την υποκειμενικότητα τις κρίσης ενός συστήματος.
Τέλος ζητώ συγγνώμη που δεν είχα παραπάνω χρόνο να διαθέσω, και ελπίζω να μη συμβεί την επόμενη φορά.
Α! Το 1037 έχει αρχική τιμή 7.800€ - οπότε είναι όντως ευκαιρία...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Α! Το 1037 έχει αρχική τιμή 7.800€ - οπότε είναι όντως ευκαιρία...
Καλά κάνεις και το δευκρινίζεις Μάνο. :cool_4:
Είχα την εντύπωση πως είναι στα 10k τιμή καταλόγου (μάλλον είχα κατά νου τις τιμές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού!).

Ακόμα καλύτερα λοιπόν!

Το Fremont είναι στα 22.000?
Γιατί τελικά θα μιλάμε για ηχείο που κάνει σχεδόν 3 φορές τα λεφτά του Focal.

Πες και τη γνώμη σου για το Fremont όταν βρεις χρόνο! :cool_4:

Reaction score
47
Το Fremont μου αρέσει: 1. Γιατί είναι "φρέσκο" σαν ιδέα 2. Έχει "τσαμπουκά" 3. Παίζει σαν πολύ μεγαλύτερο ηχείο 4. Σε βάζει μέσα στο γεγονός, πρώτο τραπέζι 5. Εχει τα δυναμικά κόρνας, χωρίς "κόρνισμα"!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Το Fremont μου αρέσει: 1. Γιατί είναι "φρέσκο" σαν ιδέα 2. Έχει "τσαμπουκά" 3. Παίζει σαν πολύ μεγαλύτερο ηχείο 4. Σε βάζει μέσα στο γεγονός, πρώτο τραπέζι 5. Εχει τα δυναμικά κόρνας, χωρίς "κόρνισμα"!
Συμφωνούμε απόλυτα - και χαίρομαι γι'αυτό γιατί τα έχεις ακούσει περισσότερο απο εμάς! :cool_4:

Λοιπόν, 2-3 χιλιάριακα μπροστά και 1 ευρώ το μήνα για 20.000 μήνες. Do we have a deal?! :mrgreen:
Αλλά θα χρειαστώ άλλο ένα ζευγάρι ηχεία, σε κάτι πιο soft, για 24/7 ακροάσεις...
Γμτ, δε βγαίνω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.174
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe