Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Είσαι και μετριόφρων βλέπω.....

Τέσπα, οι υποθέσεις που κάνεις για το τι θα έλεγα, μου αρέσουν.
Πες μου και 6 νούμερα απ το 1 μέχρι το 49 :happy_6:
Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους. :cool_3:

4, 38, 27, 23, 19 και 45.
Αν κερδίσεις θέλω ποσοστό. :happy_5:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Υ.Γ. Αν πεις να τον πουλησεις ( τον Τrends), ειμαι πρωτος στη λιστα απο τωρα.
Χαχα, έγινε. :cool_4:
Πάντως αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου δώσω μερικά links καταστημάτων που τον έχουν διαθέσιμο και στέλνουν Ελλάδα. Εγώ τον είχα πάρει κατευθείαν απο HongKong (και μάλιστα δεν σταμάτησε καν τελωνείο).

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

Την Παρασκευή μαζευτήκαμε στο σπίτι του Γιώργου (back).

Attraction σίγουρα τα νέα του ηχεία, Infinity Renaissance 90. Ηχείο 4 δρόμων, κλειστή καμπίνα, planar midrange και tweeter.

Μερικές φώτο απο τα ηχεία και spec που βρήκα στο net:

Nominal Impedance: 4 ohm
Power Rating: 75-400 watts
Efficency: 87 dB @ 2.87 volts, 1 meter
Crossover Frequencies: 200, 600Hz and 3kHz
Frequency Response: 27Hz-45kHz +/- 3dB

Kαι οι μονάδες του ηχείου:

• 1 High Energy EMIT Tweeter
  • 1 High Energy EMIM Midrange
  • 1 - 6 1/2" Midbase Coupler
  • 1 - 10" IMG Watkins Dual Voice Coil Woofer

To υπόλοιπο σύστημα θα αφήσω τον ίδιο το Γιώργο να μας το περιγράψει.

minas

Πισιά
Reaction score
4.288
Είχατε δεν είχατε, με φέρατε και στό Νότο...
Δυστυχώς είναι η 2η audio συνεύρεση που χάνω, και ειδικά για έναν δηλωμένο οπαδό των Infinity ήταν απώλεια.
Λύστε μου μια απορία...μετά το Super Tweeter είναι το Ultra? "happy_1"

4ων δρόμων και 45kHz???
Πραγματικά στενοχωριέμαι που δεν τα άκουσα.... Θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Reaction score
1.772
Είχατε δεν είχατε, με φέρατε και στό Νότο...
Δυστυχώς είναι η 2η audio συνεύρεση που χάνω, και ειδικά για έναν δηλωμένο οπαδό των Infinity ήταν απώλεια.
Λύστε μου μια απορία...μετά το Super Tweeter είναι το Ultra? "happy_1"

4ων δρόμων και 45kHz???
Πραγματικά στενοχωριέμαι που δεν τα άκουσα.... Θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα εμπειρία.
μην στεναχωριεσαι μηνα θα βρεθη ευκαιρια να τα ακουσης.

το emit δεν ειναι super tweeter αλλα tweeter αφου ξεκιναη απο τα 3khz.

επισης οι 4 δρομοι χρησιμοποιουνται γιατι το 6.5ιντσο midbass δενη πιο ευκολα με το ταχυτατο planar emim απο το δεκαιντσο γουφερ.

Reaction score
1.772
να πω λοιπον δυο λογια για το υπολοιπο συστημα.

ως πηγη χρησιμοποιω το pc μου με μια maudio 2496 συνδεδεμενη με spdif coaxial με το behringer src 2496 το οποιο εχει βελτιωθη στην τροφοδοσια με διπλασιασμο χωριτικοτητας και εχουν αφαιρεθη οι πυκνωτες συζευξης.

ο προενισχυτης ειναι ενας nakamichi CA-5-E ο οποιος ειναι καινουργιο αποκτημα και δεν εχει υποστη μετατροπες.

οι τελικοι ειναι δυο επαγγελματικοι behringer ep 1500.

στους ενισχυτες αυτους εχη αυξηθη το bias απο 10ma στα 60ma.

επισης αφου δοκιμαστηκε οριζοντια διενισχυση και γεφυρωση με κανεναν απο τους δυο τροπους δεν σταθηκαν ικανοι να ελεγξουν τα ηχεια ικανοποιητικα στο χαμηλο.

εξαλλου ειναι γνωστα τα παλια infinity για τις τρελες απαιτησεις τους σε ρευμα.

χρησιμοποιηθηκε λοιπον το ενα καναλη του καθε ενισχυτη ενω το αλλο αποσυνδεθηκε.

αφου οι ενισχυτες εχουν τροφοδοτικα με ξεχωριστα τυλιγματα για καθε καναλη το τροφοδοτικο του καναλιου που αποσυνδεμενου καναλιου παραλληλιστηκε με του αλλου φτανοντας ετσι την ισχυ του μ/τ στο σοβαροτατο νουμερο 1kva ανα καναλη.

μετα απο αυτο τα κτηνη επιτελους ελεγχθηκαν ικανοποιητικα.

μετα προστεθηκαν 4Χ10000uf στο καθε καναλη πραγμα που εφερε σοβαρη βελτιωση οχι μονο στο χαμηλο αλλα σε ολο το φασμα.

τα καλωδια του συστηματος ειναι rg 59 απο το pc στο dac ρευματος ειναι τα μαμα τον συσκευων ΙC ειναι καποια επαγγελματικα xlr που αγορασα απο ενα μαγαζη με μουσικα οργανα που σε συγκριση με τα καλωδια του κωστα φ ανακαλυψα οτι 99% ειναι belden αφου ακουγονται ακριβως το ιδιο.

τελος καλωδια ηχειων τα nordost superflatline biwire και οδηγουν με διπλοκαλωδιωση.
εδω εχω κανη ενα περιεργο μαγειρεμα.
εχω παραλληλιση τα nordost με καποια ασημενια πλακε solid core αγνωστου μαρκας τα οποια εχω αγοραση απο ενα μαγαζη με επαγγελματικα PA.

ο παραλληλισμος εχει γινη μονο στα γουφερ ενω στο πανω φασμα παιζουν μονο τα nordost.

το αποτελεσμα αυτου του παραλληλισμου αυξανη λιγο το μεσοχαμηλο(ατακα) και αδειαζη το βαθυ χαμηλο και ειναι περισσοτερο θεμα χωρου και προσωπικου γουστου.

επομενη προσθηκη στο συστημα μαλλον θα ειναι το behringer deq 2496 αφου ειναι καθοδον για δοκιμη.

τελικη αποφαση αφου δοκιμαστη.

το συστημα δεν εχει ακομα τελειωση και αφου γινουν ακομα μερικες μετατροπες το dac και τους ενισχυτες μετα εχει σειρα η μειωση ανακλασεων του χωρου αφου ειναι γυμνος και δημιουργη προβληματα σε πολυ μεγαλες σταθμες.

ισως σε πολλους να φαινονται ανορθοδοξες οι επιλογες μου αλλα εγω εχω ως μοναδικο κρητιριο επιλογης τον ηχο.

δεν με νοιαζη ουτε η εμφανιση ουτε η τιμη ουτε το κυρος των συσκευων.

κοινως δεν ειμαι hiendας.

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Audio Meeting στο Ηράκλειο.

ισως σε πολλους να φαινονται ανορθοδοξες οι επιλογες μου αλλα εγω εχω ως μοναδικο κρητιριο επιλογης τον ηχο.

δεν με νοιαζη ουτε η εμφανιση ουτε η τιμη ουτε το κυρος των συσκευων.

κοινως δεν ειμαι hiendας.
ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο!!!

Reaction score
1.772
δεν εννοω αυτο.
εννοω αμα παμε για καφε θα ερθεις;
το σαββατο δε με πηρες τηλ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος