AUDIO SPECTRUM ΑΙΟΛΟΣ Vs ZINGALI OVERTURE 2s

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία "κόντρα" με ένα φιλαράκι μου σχετικά με το ποιό ηχείο είναι "καλύτερο".
Θα ήθελα λοιπόν από όσοι έχετε προσωπική εμπειρία να αναφέρετε κάποια σχόλια για το καθένα από τα παραπάνω ηχεία αλλά και ποιό κατά την γνώμη σας "υπερτερεί".

Reaction score
3.451
Το καλύτερο είναι του φιλαράκου σου.
Είτε το θέλεις είτε όχι ακούγεται καλύτερα σε όλους τους τομείς.

Ανάλυση θες ? την έχει

Θέλεις χαμηλό ? σου ρίχνει

Θέλεις μεσαία ? το δικό του έχει απίστευτη μεσαία.

Οδήγηση ? Το οδηγεί και με τρίοδο.

Από ότι κατάλαβα σε κόβω να έχεις τα Αίολος.
Κρίμα.

Ελα Δημήτρη, αστειεύομαι.

Reaction score
3.451
Δημήτρη , κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει.
Η αξιολόγηση ενός ηχείο είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση.
Ειδικά όταν πρόκειται για δύο ηχεία αντίστοιχης κατηγορίας και ποιότητας.

Και τα δύο ηχεία που αναφέρεις είναι καλά.
Εγω όμως δεν θα αγόραζα κανένα από τα δύο.

Αν μου τα χάριζαν θα προτιμούσα τα Zingali καθαρά για λόγους αισθητικής.

Reaction score
3
Δημήτρη,ο g.kar,έχει απόλυτο δίκιο.

Κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει ποιό είναι καλύτερο,για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Μερικοί απο αυτούς είναι,ο χώρος, η οδήγηση,η τοποθέτηση των ηχείων στόν χώρο,το ματσάρισμα κλπ,όμως το κυριώτερο είναι το τι προτιμάμαι να ακούμε,ή καλύτερα το ΠΩΣ ακούμε.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Porshe ή Ferrari?
Jack Daniels ή Dimple?
Κοκορέτσι ή Σουβλάκια?
Ξανθιές ή μελαχροινές?
DIO SPECTRUM ΑΙΟΛΟΣ ή ZINGALI OVERTURE 2s

Όπως καταλαβαίνεις είναι θέμα γούστου...

Reaction score
3.451
Ο Σπύρος καλά το έθεσε.

Εγώ ψηφίζω:

Ferrari
Dimple
Κοκορέτσι
Ξανθιά το πρωί και μελαχροινή το βράδι.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
CHARIO ACADEMY MILLENIUM 2 . Μακραν καλυτερο των προαναφερθεντων . Το αντιπροσωπευει το STUDIO 82 που αντιπροσωπευει και τα ZINGALI . Δεν τα "τρεχει" ομως τα CHARIO γιατι τα ZINGALI ειναι στη μοδα και πουλανε "μονα" τους . Στο LEDRA MARIOTT , δωματιο 124 η δοκιμη μεταξυ ACADEMY MILLENIUM 2 και ZINGALI OVERTURE 2s δικαιωσε την CHARIO με μεγαλη διαφορα ακομα και στην ευαισθησια .

Reaction score
3
Luxman,καλώς ήρθες στην παρέα μας. :D

Καλό πάντως θα ήταν οι γνώμες μας,να μην είναι τόσο απόλυτες,όταν προτείνουμε κάποιο μηχάνημα,διότι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην τελική επιλογή του κάθενός μας. :wink: :)

Reaction score
3.451
Αν είναι να πάει κάποιος σε Chario γιατί να μην πάει απευθείας στο real thing , δηλαδή σε ήχείο της Sonus Faber ?
π.χ σειρά Sonus Faber domus piano
Εναλλακτικά προτείνω ακρόασγ των Peak Consult στην αντ/πεία Location Sound.
Ολα τα ανωτέρω είναι της ίδιας περίπου σχολής.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Καλησπερα παιδια και σας ευχαριστω για το καλωσορισμα ! Το real thing κατα την γνωμη μου δεν ειναι τα SONUS FABER της αναλογης τιμης για μερικους λογους ..... α) H CHARIO ειναι η 6 εταιρεια παραγωγης ηχειων στον κοσμο και οχι μια εταιρεια περιορισμενης παραγωγης οπως ειναι η SONUS FABER .
β) πριν απο 15 περιπου μερες ακουσα το SONUS FABER CONSERTO στην εκθεση εργαστηριο των αφων ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ . Διαπιστωσα πως επροκειτο για ενα κακοσχεδιασμενο ηχειο αξιας περιπου 1500 ευρω . Ενω ηταν πεντακαθαρο μεσουψηλα , πραγματι αερινο , περιγραφικο κλπ κλπ αντιθετως τα χαμηλα του ηταν ανυπαρκτα λογω εσφαλμενου συντονισμου woofer , οπης ανακλασης χαμηλων η ενδεχομενως λογω εσφαλμενου ογκου αντηχειου . Οδηγηθηκε με πληθωρα ενισχυτων οπως CREEK του ιδιοκτητη τους και ολων των ολοκληρωμενων και προτελικων του Τσακιριδη . Το woofer του CONSERTO κατεβαλε φιλοτιμες προσπαθειες αλλα εις ματην . Χαμηλο ΜΗΔΕΝ !! Σαν ηχειο τριδρομο που δεν επαιζε το woofer του . Τα συγχαριτηρια μου στην SONUS και στους καλλιεργητες του μυθου της . Σιγουρα παραγει η παρειγε σπουδαια ηχεια αλλα μαλλον οι σχεδιαστες της εχουν αποκτησει πολυ ιδιορρυθμη πεννα και μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους . Συγνωμη για το υφος αλλα θεωρω οτι εταιρειες τετοιοιες δεν επιτρεπεται να βγαζουν προς πωληση τετοια προιοντα ( και σ αυτες τις τιμες ) .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ο δαιμων που κρυβω μεσα μου εδωσε συγχαριτηρια αντι του σωστου : συγχαρητηρια !

Reaction score
0
Το real thing κατα την γνωμη μου δεν ειναι τα SONUS FABER της αναλογης τιμης για μερικους λογους ..... α) H CHARIO ειναι η 6 εταιρεια παραγωγης ηχειων στον κοσμο και οχι μια εταιρεια περιορισμενης παραγωγης οπως ειναι η SONUS FABER .
Συνήθως τον επιτυχημένο προσπαθούν να αντιγράψουν όλοι, αν δει κανείς τα μοντέλα της S.F. θα δει πόσα αντίγραφα κυκλοφορούν από τις: Chario, Opera, Usher, Peak Consult κλπ. Αν δεν ήταν καλά δεν θα έσπευαν να τα αντιγράψουν, νομίζω.
Όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Στη δε Ιταλία τα chario τα φωνάζουν και τα Sonus του λιγούρη.

Το ίδιο συμβαίνει και στα λαμπάτα ενισχυτικά στην Ιταλία, όλοι τρέχουν να καταλάβουν πως καταφέρνει η Viva τον ήχο που έχει και κυκλοφορούν σε φθηνά unison.

Reaction score
0
Τα συγχαριτηρια μου στην SONUS και στους καλλιεργητες του μυθου της . Σιγουρα παραγει η παρειγε σπουδαια ηχεια αλλα μαλλον οι σχεδιαστες της εχουν αποκτησει πολυ ιδιορρυθμη πεννα και μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους . Συγνωμη για το υφος αλλα θεωρω οτι εταιρειες τετοιοιες δεν επιτρεπεται να βγαζουν προς πωληση τετοια προιοντα ( και σ αυτες τις τιμες ) .
Με τέτοιους καλλιεργητές μαργαριταριών περιμένουμε και το άλλο με τον Τοτό. :mrgreen: :mrgreen:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ο δαιμων φαινεται πως φτιαχνει μαργαριταρενιο κολιε για την συντροφισσα του !!! Ας οψεται η βιασυνη !

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
H CHARIO ιδρυθηκε το 1975 . Η SONUS FABER το 1980 . Η CHARIO παραγει 5 με 6 σειρες ηχειων . Η SONUS FABER 13 ηχεια συμπεριλαμβανομενων sub και κεντρικων . Μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα . Το CONSERTO μηπως φοραει καλυτερο tweeter απο το REVELATOR της SCANSPEAK ;; Για ριξτε μια ματια στο Chario Academy Millenium 1 που ειναι στα ιδια πλαισια τιμης με το Conserto . Προτιμω την λιγουροεταιρεια που φτιαχνει καλυτερα ηχεια απο τον αριστοκρατη με τα Connoly .

Reaction score
3.451
Mr. Luxman,
Πιστεύω ότι αδικείς την Sonus Faber, σε σημείο που αρχίζω να πιστεύω ότι η ακρόαση που έκανες στον συγκεκριμένο χώρο που αναφέρεις είχε πλήρη αποτυχία. Ο χώρος και τα συνοδά ενισχυτικά δεν ήταν προφανώς κατάλληλα για να αναδείξουν τις αρετές της σχολής Sonus Faber. Και δεν σε αδικώ καθόλου γι αυτό.

Γράφεις τα πράγματα όπως ακριβώς τα έζησες.

Με αυτά όμως που γράφεις, εκθέτεις άθελά σου, τον κατασκευαστή που σας φιλοξένησε στο χώρο του και την προσπάθειά του να σας επιδείξει πόσο καλά μπορούν τα λαμπάτα ενισχυτικά του να οδηγήσουν ηχεία που δεν φημίζονται ούτε για την ευαισθησία τους ούτε για την καμπύλη αντίστασης που παρουσιάζουν σε σχέση με τη συχνότητα.
Πόσο μάλλον όταν το ηχειο είναι μικρό σε μέγεθος και αδυνατεί ο ενισχυτής να κοντρολάρει σωστά τα μεγάφωνα του ηχείου και τα ρεύμετά του στις χαμηλές συχνότητες.

Βέβαια μην περιμένεις να πάρεις ογκώδες χαμηλό από μικρού μεγέθους ηχείο.
Αυτό όμως που θέλουμε να μας δώσει ένα μικρό ηχείο είναι η σωστή περιγραφή της μουσικής πληροφορίας στις χαμηλομεσαίες συχνότητες που είναι και η βάση της μουσικής.
Οταν καταφέρεις όμως να ακούσεις την κάτω φωνή ενός ακουστικού μπάσου είσαι σε καλό δρόμο.

Χρειάζεται βέβαια και κάποια μουσική παιδεία για να μπορούμε να ξεχωρίξουμε εύκολα το σωστό χαμηλό από το λάθος, μουσικά, χαμηλό.

Τα μικρά ηχεία πρέπει να τα ακούμε σαν μικρά ηχεία.

Reaction score
498
Κύριε Luxman, καλώς ήλθατε κι από εμένα.Είμαι ένας από τους καλλιεργητές του

"μύθου" μιας κι έχω κι εγώ τα εν λόγω ηχεία που θάβετε με γκασμά. Την Chario την

συμπαθώ πολύ Ιταλική γαρ. Κακοσχεδιασμένο το Κονσέρτο με ανύπαρκτο χαμηλό?

Είστε και σχεδιαστής ηχείων? Τα έχετε ακούσει τα ηχεία αυτά με σοβαρό drive? Ηχεία

βάσης με 13 λίτρα καμπίνα τί παραπάνω σωστό χαμηλό θέλετε να έχετε από αυτό που

βγάζουν? Σε κάθε σχεδίαση ηχείου γίνονται compromises. Εάν είχε περισσότερο

χαμηλό δεν θα ήτανε προφανώς τόσο αέρινο. Η B&W έχει αβυσαλέο χαμηλό στις

σχεδιάσεις της. Έχει τίποτα άλλο που να θυμίζει μουσική? Ή μήπως έχετε B&W και

κρίνετε την Sonus? Σέβομαι απόλυτα τις προτιμήσεις του κάθε χομπίστα ακόμη κι αν

έχουν Rotel που προσωπικά έχω δηλώσει πως δεν μου αρέσει καθόλου (ΕΜΕΝΑ

πάντα). Είτε το θέλετε είτε όχι η κορυφαία σειρά της Chario πλησιάζει την budget

Concerto της Sonus. Εάν πάμε στην Cremona αφήστε το...Ναι, πληρώνουμε κάτι

παραπάνω για το φινίρισμα εις γνώσιν μας. Μας αρέσουνε οι όμορφες γυναίκες

βλέπετε...Όσον αφορά την επιλογή των μεγαφώνων τώρα κάθε σχεδίασης ξέρουμε

όλοι πως καλά τα υλικά σε μία συνταγή αλλά εάν δεν είναι μάστορας ο μάγειρας...

Υπόψιν, κρίνω Rotel και B&W όντας κάτοχος τους για ένα διάστημα άλφα. Από την

στιγμή που έχω ζήσει μαζί τους και τα έχω πληρώσει μου δίνεται το δικαίωμα. Εσείς τί

ηχεία έχετε? Είναι σωστά σχεδιασμένα? Έχετε 5 posts και ξαφνικά θάβετε μία εταιρία

και με τον τρόπο σας προσβάλετε κι όσους έχουν ηχεία της. Είμαι ο μοναδικός στο

forum από όσο γνωρίζω που έχω ηχεία της Sonus άρα λογικό είναι να είμαι ελαφρώς

ενοχλημένος. Ελπίζω να μην είστε βαλτός από αλλού (ο νοών νοείτο) και τα

γραφόμενα σας να είναι απλές χομπίστικες παρατηρήσεις. Σε αυτά τα πλαίσια καλώς

κάνατε και γράψατε όσα γράψατε.Αλλά κρατήστε και μία πισινή σε αυτό το χόμπυ (ή

ακόμη και δύο). Μπορεί να αναθεωρήσετε μόνος σας, αρκεί να σας αρέσει αυτή η

σχολή σχεδίασης βεβαίως βεβαίως. Καλές γιορτές και καλές αγορές.

Ο συνεχιστής του μύθου...

Υ.Γ: Ελπίζω να μην διαβάσει ο Franco Serblin το post σας και το λάβει σοβαρά υπόψιν

και κλείσει την εταιρία. Να δω τι ρόλο θα έχω εγώ στο φόρουμ μετά... :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo