Audio Spectrum Greek Club

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.514
Όταν μιλάμε για οποιοδήποτε ηχείο που έχει βγει από την παραγωγή για πάνω από 20 χρόνια, καλό είναι να είμαστε σίγουροι για τις μονάδες που φοράει.
Τα μεγάφωνα που φορούσαν τα Audio Spectrum είχαν κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα παραγωγής. Μικρές διαφορές μεν αλλά κρίσιμες. Μια από αυτές είχε να κάνει με την ευαισθησία τους.
Επειδή τα tweeters είναι ευαίσθητα, είναι και τα πρώτα που παραδίνουν πνεύμα στο ζόρισμα.
Δεν είναι καθόλου λίγα τα ηχεία της Audio Spectrum που <<κυκλοφορούν>> αυτή την στιγμή με μονάδες μεταγενέστερες, με διαφορετικά βέβαια χαρακτηριστικά, ή επισκευασμένα με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Reaction score
841
Ανάθεμα τις εμμονές και τα κόμπλεξ μου….
Δεν κατάφερα να κρατήσω κανένα από τα τρία αυτά υπέροχα ζεύγη ηχείων του πιο σπουδαιου Έλληνα κατασκευαστή ηχείων.
Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια , παρ ότι τα τωρινά μου epos m22i τα λατρεύω.
Και ευτυχώς έδωσε ο Θεός , ναι ποτέ δεν είναι αργά, διόρθωσα ένα λάθος μου , και βρέθηκαν τα αγαπημένα μου xanadu και πήραν την θέση των epos , τα οποία φυσικά και δεν εχω σκοπό να δώσω.
Πετάω από χαρά το παλληκάρι που τα πήρα από εδώ μέσα τα είχε σε υπέρ-άριστη κατάσταση…..και φυσικά δεν τσιρίζουν για να πειράξω τον φίλο από την Ρόδο.

Reaction score
279
Και ευτυχώς έδωσε ο Θεός , ναι ποτέ δεν είναι αργά, διόρθωσα ένα λάθος μου , και βρέθηκαν τα αγαπημένα μου xanadu και πήραν την θέση των epos , τα οποία φυσικά και δεν εχω σκοπό να δώσω.
Πετάω από χαρά το παλληκάρι που τα πήρα από εδώ μέσα τα είχε σε υπέρ-άριστη κατάσταση…..και φυσικά δεν τσιρίζουν για να πειράξω τον φίλο από την Ρόδο.
Τα διδρομα ενδεχόμενος να παίζουν. Τα τρίδρομα του δεν ήταν καλά . Καλό παιχτα να είναι. Αν έρθεις Ρόδο, Ελα να ακούσεις καμία λαμπιτσα ... Δυστυχώς τα genelec θα τα στείλω στο φίλο μου τον καινούργιο χρόνο. Για να ξέρεις το στορυ. Όταν τα έδωσα τα σπεκτρουμ, είχα μπει σε ένα στουντιακι ενός φίλου εδώ στη Ρόδο ,που έπαιζαν ενα ζευγάρι genelec 1032a. Μόλις τα άκουσα μόνο που δεν έκλαψα. Τσάμπα τα 50 κιλα που ήταν ο κάθε Ορφέας και οι δύο πρίζες του parasaound που τράβαγαν ένα σκασμό ρεύμα. για να ακούσω τι; Τα έδωσα ανταλλαγή για ένα genelec 8050 καθώς είχα ήδη πάρει το σαμπ τους 7070α. Εκατό φορές καλύτερο σύστημα. Μετά που πήγα σε μεγάλο σπίτι τα έδωσα και αυτά γιατί εκεί δεν έπαιζαν . Στο μεγάλο σαλόνι χάθηκαν , είναι για κοντινές αποστάσεις μόνιτορ. Στη φωτό στο προφίλ μου τα έχω ..

Reaction score
3.907
Το μεγάλο σπίτι θέλει πολλά ηχεία και πολλά subwoofers.
Ρώτα οποιονδήποτε πολυκάναλο , το ίδιο θα σου πει και θα σου λέει μέχρι να πεθάνει , που ψόφο δεν έχει ...

Reaction score
279
View attachment 385513 Οδήγησες αυτό το ηχείο και τσίριζε; Ο μόνος λόγος που το έδωσα στο Τσακ μπαμ ήταν ο όγκος του στο χώρο μου.
Κανένας άλλος.
Το ηχείο αυτό σκότωνε παντού και δεν τσιριζε στην καμία.
Το οδηγούσα με marantz k.i και τελικό arcam p290 και ήταν μουσική απόλαυση που πολλά σημερινά σκουπίδια έως και 6000 δεν έχουν τα κότσια να συγκριθούν μαζί τους.
Υ.Γ μάλλον Νίκο πρέπει να είσαι εσυ που τα πήρες;
Αν κάνω λάθος συγνώμη.
Καλή χρονιά να έχουμε εύχομαι. Να ρωτήσω κάτι. Τα Ορφέας τα έπαιζες με τον marantz, που βλέπω στη φωτογραφία;

Reaction score
841
Καλή χρονιά να έχουμε εύχομαι. Να ρωτήσω κάτι. Τα Ορφέας τα έπαιζες με τον marantz, που βλέπω στη φωτογραφία;
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Μα το γράφω αν δεις στην παράθεση που έχεις κάνει , παρέα με τον arcam αλλά και σκέτο που δοκίμασα μια χαρά έπαιζαν.
Βέβαια περί ορέξεως….ξερεις.

Reaction score
279
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Μα το γράφω αν δεις στην παράθεση που έχεις κάνει , παρέα με τον arcam αλλά και σκέτο που δοκίμασα μια χαρά έπαιζαν.
Βέβαια περί ορέξεως….ξερεις.
Καλή χρονιά φίλε μου... Χωρίς να θέλω να σε αμφισβήτησω και να σε προσβάλλω , με αυτούς τους ενισχυτές να ξέρεις δεν άκουσες τίποτα. Ο ενισχυτής πρέπει να είναι ανάλογος του ηχείου. Το συγκεκριμένο είναι αναίσθητο με πολλά μεγάφωνα και βαρυ κροσοβερ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δε παίζει . Βέβαια και εγώ που έβαλα παρασαουντ τελικό και δύο επί 350 βατ που το οδηγούσε , το αποτέλεσμα ήταν άθλιο. Σορυ κιόλας δε θέλω να κάνω τον δάσκαλο γιατί δεν είμαι κιόλας , αλλά ο κάθε ένας, εδώ μέσα γράφει το κοντό του και το μακρύ του . Έχω δει φωτογραφία από χαρμπεθ 40 Άρια προς πώληση και τα είχε συνδέσει σε ενίσχυτη , από ολοκληρωμένο σύστημα από το practiker. Τελικά οι περισσότεροι καταλήγουν να ασχολούνται με ένα χόμπι για να βρουν ένα λόγο ,και μια αιτία για να γράφουν στο ίντερνετ, και όλη η μέρα στο τέλος καταλήγει, στο να ασχολείσαι με τον υπολογιστή.

Reaction score
841
Νικόλα τι άποψη έχεις για τα Xanadu ;
Είναι εύκολο φορτίο, δύσκολο , ευχάριστο ηχείο ……όχι ευχάριστο;
Σε ρωτάω γιατί εδώ και 2-3 βδομάδες το εχω(ξανά εχω δλδ) στο ηχοσύστημα μου.

Reaction score
279
Νικόλα τι άποψη έχεις για τα Xanadu ;
Είναι εύκολο φορτίο, δύσκολο , ευχάριστο ηχείο ……όχι ευχάριστο;
Σε ρωτάω γιατί εδώ και 2-3 βδομάδες το εχω(ξανά εχω δλδ) στο ηχοσύστημα μου.
Φίλε μου δε το έχω ακούσει, οπότε ότι και να σου πω . Με τα αυτιά και τα λόγια άλλων δε θέλω να λέω . Γενικά πάντως αν δε πας σε κάποια σοβαρή εταιρεία, να προτιμάς τα διδρομα . Το τρίδρομο είναι δύσκολα να πετύχει. Και ο τζιαφης που τα ήξερε καλά τα σπεκτρουμ τα ίδια έλεγε . Το f3 spicom που έχω είναι τρομερό. Έφτιαξε μια μεμβράνη που παίζει και ψηλή και μεσαία περιοχή και κατεβαίνει 180 μέσα στη περιοχή του γουφερ δηλαδή. Γιατί όλες οι υβριδικες σχεδιάσεις , martin Logan , αβαγκαρντ κλπ , έχουν το πρόβλημα ότι καταλαβαίνεις που σταματά η μεσαία περιοχή και που ξεκινά η χαμηλή. Και το φουλρειντσ που έβγαλε είναι τρομερό . Όλα αυτά πάντα με τα κατάλληλα ενισχυτικά . Θα σου έλεγα αν δεν έχεις καλό ενισχυτή να δώσεις εκεί βάση .

Reaction score
841
Φίλε μου δε το έχω ακούσει, οπότε ότι και να σου πω . Με τα αυτιά και τα λόγια άλλων δε θέλω να λέω . Γενικά πάντως αν δε πας σε κάποια σοβαρή εταιρεία, να προτιμάς τα διδρομα . Το τρίδρομο είναι δύσκολα να πετύχει. Και ο τζιαφης που τα ήξερε καλά τα σπεκτρουμ τα ίδια έλεγε . Το f3 spicom που έχω είναι τρομερό. Έφτιαξε μια μεμβράνη που παίζει και ψηλή και μεσαία περιοχή και κατεβαίνει 180 μέσα στη περιοχή του γουφερ δηλαδή. Γιατί όλες οι υβριδικες σχεδιάσεις , martin Logan , αβαγκαρντ κλπ , έχουν το πρόβλημα ότι καταλαβαίνεις που σταματά η μεσαία περιοχή και που ξεκινά η χαμηλή. Και το φουλρειντσ που έβγαλε είναι τρομερό . Όλα αυτά πάντα με τα κατάλληλα ενισχυτικά . Θα σου έλεγα αν δεν έχεις καλό ενισχυτή να δώσεις εκεί βάση .
Την μεμβράνη αυτή που λες την ξέρω καλά, και μάλιστα την εχω δει να φτιάχνεται στο πρώην εργαστήριο του Παναγιώτη Γιαννή από τα ίδια του τα μηχανήματα.
Μου εξηγούσε για ποιον τα φτιάχνει και ξέρω.

Τέλος πάντων εγώ βλέπω να έχεις μια προκατάληψη με τα A.S και θα σεβαστώ την άποψη σου, αλλά αυτή δεν σημαίνει πως είναι σωστή.
Προσωπικά θεωρώ τιμή μου που ειχα (και εχω ) αυτά τα ηχεια από. Ελληνικά χέρια , μακάρι να ήταν ενεργή ακόμη η εταιρία, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έφτιαχνε σήμερα.
Ωστόσο και οι δυο τους Πετροπουλος και Τσιαφης άξιζαν σε ότι έφτιαξαν.

Reaction score
595
Καλη χρονια σε όλους.
Με τα λίγα που διάβασα, ως κάτοχος κατά την δεκ. ‘90 A.S. θα συμφωνήσω απόλυτα με Σαλαμουρας Νίκος.
Η προσπάθεια που είχε γίνει τότε ηταν αξιόλογη για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.
Τα ηχεία αυτά ήταν η απόδειξη ότι δεν αρκούν οι ποιοτικές μονάδες και ότι η σχεδίαση ενός ηχείου είναι πάνω απ όλα, που για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις το know-how.

Last edited:

Reaction score
279
Την μεμβράνη αυτή που λες την ξέρω καλά, και μάλιστα την εχω δει να φτιάχνεται στο πρώην εργαστήριο του Παναγιώτη Γιαννή από τα ίδια του τα μηχανήματα.
Μου εξηγούσε για ποιον τα φτιάχνει και ξέρω.

Τέλος πάντων εγώ βλέπω να έχεις μια προκατάληψη με τα A.S και θα σεβαστώ την άποψη σου, αλλά αυτή δεν σημαίνει πως είναι σωστή.
Προσωπικά θεωρώ τιμή μου που ειχα (και εχω ) αυτά τα ηχεια από. Ελληνικά χέρια , μακάρι να ήταν ενεργή ακόμη η εταιρία, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έφτιαχνε σήμερα.
Ωστόσο και οι δυο τους Πετροπουλος και Τσιαφης άξιζαν σε ότι έφτιαξαν.
Δεν είναι προκατάληψη. Γνώμη είναι καθ ότι τα είχα . Αν μου άρεσαν θα τα κρατούσα . Και όσο για τα Ελληνικά προϊόντα συμφωνώ για αυτό και πήρα ηχεία του τζιαφη . Όχι γιατί είναι ελληνικα μόνο αλλά γιατί παίζουν . Ο Έλληνας είναι η του ύψους ή του βάθους . Η θα είναι ρομαντικός η κλέφτης !
Καλη χρονια σε όλους.
Με τα λίγα που διάβασα, ως κάτοχος κατά την δεκ. ‘90 A.S. θα συμφωνήσω απόλυτα με Σαλαμουρας Νίκος.
Η προσπάθεια που είχε γίνει τότε ηταν αξιόλογη για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.
Τα ηχεία αυτά ήταν η απόδειξη ότι δεν αρκούν οι ποιοτικές μονάδες και ότι η σχεδίαση ενός ηχείου είναι πάνω απ όλα, που για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις το know-how.
Με τα λεφτά ας πούμε που έκανε ο Ερμής , έπαιρνες το ηχείο του τζωρτακη με μεγάφωνα έξελ κιόλας που είναι κορυφαία, και είναι κλάσης ανώτερη σχεδίαση . Αλλά ξέχασα ο τζωρτακης δε τάιζε αεργους δημοσιογράφους να του πλέκουν το εγκώμιο στα περιοδικά της εποχής. Όλοι φίλε μου ψωνίσαμε με τις μαλακίες που έγραφε ο ήχος , ούτε ακούγαμε ούτε ξέραμε . Έτσι το πήρα και γω τοτε ..

Last edited:

Reaction score
841
Αν μιλήσουμε ΚΑΙ για σχεδίαση και χαρακτηρίσουμε τον Ορφέα v2 και xanadu πως δεν την έχουν , τότε ενώ προσωπικά πάω πάσο και σταματώ εδώ την κουβέντα.

Reaction score
279
Αν μιλήσουμε ΚΑΙ για σχεδίαση και χαρακτηρίσουμε τον Ορφέα v2 και xanadu πως δεν την έχουν , τότε ενώ προσωπικά πάω πάσο και σταματώ εδώ την κουβέντα.
Άσχετα με το θέμα , βλέπω που έχουν πάει οι τιμές και τραβάω τα μαλλιά που δεν έχω . Βλέπω κάτι epos να τα πουλάνε 5000. Έχει τρελαθεί η αγορά . Καλύτερα να φτιάξεις ένα μονόδρομο μόνος σου με ένα καλό σαμπ , παρά να πάρεις αυτά τα σκουπίδια . Πιο καλά θα παίξει και θα σου βγει και πιο φθηνα. Γιατί τα ηχεία του τζιαφη δεν περπάτησαν στην αγορά, μιας και ήξερες και το Παναγιώτη, που ήταν και πολύ καλύτερα από τα σπεκτρουμ; Μήπως γιατί δεν τα πήγαινε καλά με τα περιοδικά;

Reaction score
841

Και με αυτόν ασχολήθηκαν κάποιοι όπως βλέπεις.
Τώρα , δεν είμαι αυτός όπου θα κρίνω τα γιατί και τα πως, γιατί δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω όμως θα το πω.
Π.χ ο Παναγιώτης ο οποίος όσοι τον ξέρουν , ξέρουν…..χαθηκε επαγγελματικά λόγω Κίνας.
Μήπως και ο αείμνηστος;
Ειλικρινά δεν ξέρω , ούτε λογιστής τους ήμουν ν δω τα γιατί και τα πως.
Αναλωνόμαστε σε τσάμπα κουβεντα

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio