Audiolab....

Reaction score
0
Χωρίς να ξέρω καθόλου τους παλιούς Audiolab, με τόσο ντόρο που έχει γίνει τελευταία, δε σας κρύβω ότι αποτελούν από τις πρώτες μου επιλογές προς ακρόαση τον καιρό αυτό, μιας και μάλλον αποφάσισα να κινηθώ σε τελικό! Οπότε και για μένα είναι σημαντικό να παίζουν καλά τα μηχανάκια αυτά.. Και ειδικά με τέτοιες τιμές!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
άκου για αρχή τον ολοκληρωμένο 8000S. Αν σου αρέσει και τον αγοράσεις, τότε μπορείς αργότερα να τον μετατρεψεις σε προενισχυτή και να προσθέσεις τον στερεο τελικό (8000P) ή τα μονομπλόκ (8000Μ)...

Reaction score
0
Σπύρο δεν πιστεύω πως θα μου δουλέψει ο ολοκληρωμένος! Τον θέλω για "μετά" τον πολυκάναλο (σαν τελικό), για ένα συνδυασμό ας πούμε πολυκάναλου και δικάναλου, και τα 60 βατ που έχει δεν πιστεύω ότι επαρκούν για να οδηγήσουν καλά τα RS6 μου σε home-cinema χρήση!

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Aν τον θελεις γι αυτη τη χρηση πηγαινε κατευθειαν στο τελικο,ειναι σημαντικα καλυτερος στη τροφοδοσια απο τον ολοκληρωμενο.

Reaction score
0
Χωρίς να το ξέρω, το φανταζόμουν! Μάλλον για εκεί πάω! Να δούμε βέβαια πρώτα και πώς ακούγονται!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κατα πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν δοκιμές των μηχανημάτων της Audiolab τους επόμενους μήνες σε όλα τα περιοδικά, ελληνικά και ξένα, οπότε περιμένουμε...

Reaction score
3.513
Τα κινέζικα ίσως να θέλουν περισσότερο χρόνο για να στρώσουν, γιατί κάνουν πολύ μεγάλο ταξίδι.

Οποιος πάρει τον προενισχυτή θα με ενδιέφερε και μένα μια ακρόαση κόντρα στον δικό μου λαμπάτο ιδιοκατασκευής.
Είμαι περίεργος να δώ τι εξελίξεις έχουν γίνει στον χώρο των προενισχυτών τα τελευταία 30 χρόνια

Reaction score
2
Κε Μπλιάτσο,

δεν τον έχω πιέσει ακόμα, τον αφήνω και παίζει ρελαντί, με μικρά και εύκολα? ηχεία, χωρίς ιδιαίτερων απαιτήσεων μουσικά θέματα.
Το κάνω αυτό, ώστε να στρώσει και η πηγή και μετά...

g.kar,

δεν βλέπω στον προενισχυτή φοβερές αλλαγές σε σχέση με τον παλαιότερο.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ένα νέο προενισχυτή, αλλά ένα της δεκαετίας ΄90.
Όταν μπουν στο ρεύμα, προς στιγμής στρώνω τον ολοκληρωμένο, θα σε φωνάξω να πάρεις ένα αυτί:).

Reaction score
3.513
Ο προενισχυτης είναι με τελεστικούς κι αν ναι με ποιους ?
Επίσης ποιο ποτενσιόμετρο φοράει ?

Reaction score
0
Κι έρχομαι εγώ τώρα και ρωτάω: Στον προενισχυτή αριστερά έχει ένα ρυθμιστικό του Gain από 0 μέχρι 15 dB. Όταν είναι στο 0 τι σημαίνει? Ότι δεν παρεμβαίνει καθόλου ο προενισχυτής? Δηλαδή ότι το ποντεσιόμετρο της στάθμης ουσιαστικά "βγαίνει εκτός"?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κι έρχομαι εγώ τώρα και ρωτάω: Στον προενισχυτή αριστερά έχει ένα ρυθμιστικό του Gain από 0 μέχρι 15 dB. Όταν είναι στο 0 τι σημαίνει? Ότι δεν παρεμβαίνει καθόλου ο προενισχυτής? Δηλαδή ότι το ποντεσιόμετρο της στάθμης ουσιαστικά "βγαίνει εκτός"?
Gain 0 δεν σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνει καθόλου ο ενισχυτής ή το ποτενσιόμετρο.

Το σήμα περνά κανονικά από τα κυκλώματα του ενισχυτή, αλλά απλά το κέρδος της ενίσχυσης είναι μηδενικό. Δηλαδή το πλάτος του εξερχόμενου σήματος είναι ίσο με το πλατος του εισερχόμενου. Το σήμα σε αυτή την περιπτωση δεν ενισχύεται καθόλου, παρότι περνά από το κύκλωμα ενίσχυσης.

Σε αυτή την περίπτωση ο προενισχυτής λειτουργεί σαν buffer.

Reaction score
0
Α, κατάλαβα! Επομένως Σπύρο όντως το ποτενσιόμετρο είναι σαν να μην υπάρχει, δεν είναι σωστό αυτό που λέω? Από τη στιγμή που το κέρδος θα είναι μηδενικό, και το σήμα δε θα ενισχύεται καθόλου, όπως λες.. Ίσως κάτι να μην πιάνω παρόλ'αυτά..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Α, κατάλαβα! Επομένως Σπύρο όντως το ποτενσιόμετρο είναι σαν να μην υπάρχει, δεν είναι σωστό αυτό που λέω? Από τη στιγμή που το κέρδος θα είναι μηδενικό, και το σήμα δε θα ενισχύεται καθόλου, όπως λες.. Ίσως κάτι να μην πιάνω παρόλ'αυτά..
Το ποτενσιόμετρο εξακολουθεί να ρυθμίζει την στάθμη. Το Gain έχει να κάνει με την ενίσχυση και όχι με το ποτενσιόμετρο. Π.χ. αν έχω έναν ενισχυτή με Gain 3dB τότε ότι σήμα του βάλω στην είσοδο, στην έξοδο (με το ποτενσιόμετρο στο τέρμα) θα έχω το ίδιο σήμα αλλά με διπλάσιο πλάτος. Πάλι όμως με το ποτενσιόμετρο θα μπορώ να ρυθμίσω την έξοδο. Το Gain δηλ. έχει να κάνει με το μέγιστο πλάτος που μπορεί να πάρει το σήμα...

Το Gain 15dB που λέει ο προενισχυτής σημαίνει ότι αν βάλω ένα σήμα 1V στην είσοδο στην έξοδο θα πάρω σήμα τάσης 32V(!!!).

Reaction score
3.513
Μάλλον ο ενισχυτής έχει ένα επιπλέον pad για την ρύθμιση της απολαβής.
Τώρα αν είναι πριν ή μετά το ποτενσιόμετρο δεν το γνωρίζω. Πρέπει να φαίνεται στο σχέδιο.
Κάποτε μαζί με τους ενισχυτές έδιναν οι κατασκευαστές και το σχέδιο, δηλαδή το κυκλωματικό του διάγραμμα. Σήμερα δεν μας το δίνει κανείς. Γιατί άραγε ?

Reaction score
3.513
Θυμάμααι πάντως οτι οι Audiolab φουσκώνανε τις χαμηλομεσαίες σε σημείο που το άκουσμα γινότανε βαρύ. Στις υψηλές επίσης φώναζαν αρκετά.
Ισως το νέο μοντέλο να ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου. Θα το ακούσω και θα σας πω τη γνώμη μου.

Reaction score
0
Η άποψη του Ήχου πάντως είναι πως τα νέα προϊόντα της εταιρείας έχουν καταφέρει να βελτιωθούν συνολικά και να αποτινάξουν αυτό τον ιδιαίτερο ηχητικό χαρακτήρα.
Μένει να ακούσουμε κι εμείς και να κρίνουμε...

Το όνομα πάντως της Audiolab μόνο θετικές σκέψεις μου φέρνει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv