Aune X1S 32Bit/384KHz DSD DAC Headphone Amplifier

Reaction score
5.867
μια ερωτηση , ο ελεγχος σταθμης ειναι μονο για τον ενισχυτη ακουστικων?
Μαλλον ναι. Δεν λεει κατι παραπανω το manual που εχω.
Καλη φαση να εχει ελεγχο σταθμης και στις αναλογικες.Θα το ψαξω γιατι μεχρι στιγμης οπου εχω διαβασει δεν αναφερουν κατι για αυτο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.229
σωστος, οταν ειχε ερθει σπιτι το μονο που δεν μου ειπε ειναι τι χρωμα να βαψω τους τοιχους.:lolsign::lol::roflmao: αν και πιστευω ακραδαντα οτι θα το κανει στην επομενη επισκεψη. :lol::D γι'αυτο κι εγω θα εχω και τον Stathis να κραταει τις ισσοροπιες :rolleyes:
μόλις του βάλεις και μεταλιά..θα σου το βάψει στο πιτσ φιτίλ :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
5.867
Για οσους ενδιαφερονται για τον ενισχυτη ακουστικων τα σωστα specs ειναι αυτα.

1550 mW @ 16 Ohms
1220 mW @ 32 Ohms
1000 mW @ 50 Ohms
200 mW @ 300 Ohms (αντι για 80mw)
100 mW @ 600 Ohms

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.438
H δειγματοληψια ειναι ιδια σε coaxial & optical. Η δοκιμη θα δειξει αν εχουν διαφορα στον ηχο.

View attachment 60249
Ε, είδες, βλακείες λέω. Θυμόμουν τη διαφορετική δειγματοληψία, αλλά δεν θυμόμουν ότι αφορούσε στη θύρα USB σε σύγκριση με την S/PDIF και την οπτική.

Reaction score
5.867
Εγινε το τεστ optical vs coaxial.H δοκιμη εγινε σε Α/Β.
Οptical Monster,coaxial Canare.
Kαμμια διαφορα απολυτως στα δικα μου αυτια σε κομματια οπου γνωριζω πολυ καλα,οποτε εμεινε το Canare ετσι για την μουρη.:p

Τωρα περι dac.

Aπο το ενσωματωμενο του XTZ Dac με τσιπακι AD1955 της Analogue Devices,αρκετη διαφορα,οχι οτι δεν επαιζε καλα για την κατηγορια του.

Σε κομματια γνωστα ακουσα πραγματα οπου δεν εια ακουσει πριν. Τα ηχεια χαθηκαν στον χωρο και η στερεοφωνικη εικονα αψογη για το συστημα μου και τον χωρο μου. Μεσαιες σαφως καλυτερες.

Στο μπασο ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα,αλλα πιστευω ειναι η εγγραφη του καθε κομματιου. Σε πολλα κομματια παντως ειναι αψογο,και σε λιγοτερα λιγο σαν να μπουμαρει το ηχειο.

Τον ενισχυτη ακουστικων δεν τον δοκιμασα λογω οτι δεν εχω ακουστικα,και δεν με ενδιαφερει αυτο το κομματι. Υπαρχουν πολλες αναφορες στο νετ για αυτο το θεμα,για οποιον τον ενδιαφερει.

Γενικο συμπερασμα παντα για εμενα σε αυτο που ακουσα,το Dac αξιζει τα 229$ που ζηταει και σιγουρα χτυπαει αλλα ακριβοτερα επωνυμα Dac.

Καποια στιγμη θα δοκιμασω και την usb με το λαπτοπ,με αρχεια DSD.

Στο manual ειδα οτι εχει και καποια φιλτρα.

Screenshot_1.jpg

Reaction score
447
Σε σύγκριση με το ifi audio micro idac , ποιό ακούγεται καλύτερο;
Βέβαια το ifi έχει μόνο usb, αλλά είμαι περίεργος αν κανείς τα έχει ακούσει και τα δύο.

Reaction score
800
Φαίνεται ότι έχει αρκετά δυνατή έξοδο ακόμα και για τα HD-600.
Σίγουρα τα οδηγεί τα 600.
Τα HD598 s.e. τα παίζει σε εκρηκτικές εντάσεις πριν το 50%.
Στα planar δυσκολεύεται .
Με τα Fostex t50rp mk3 , οι πολύ υψηλές εντάσεις έρχονται μετά το 80% του ποτενσιόμετρου .
Το θετικό είναι ότι δεν παραμορφώνει στο 100% και παίζει καθαρά .
Γενικά το x1s είναι το απόλυτο value for money and performance μέχρι τα 300-400€.
Να αναφέρω για όσους θέλουν να το ζευγαρώσουν με το squeezebox touch, πως για το pairing θα χρειαστεί να παρεμβαλετε ένα usb powered hub.

Reaction score
131
Διαβάζοντας αυτό το thread καταλαβαίνω ότι σε αυτά τα λεφτά είναι μονόδρομος το Aune x1s. Τώρα στο Amazon είναι στα 280€. Ωστόσο θέλω να ρωτήσω υπάρχουν καλές προτάσεις Dac στα 100€-150€; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει usb, optical εισόδους και να είναι και Ενισχυτης ακουστικών. Λίγο που το έχω ψάξει σε αυτές τις τιμές (100-150€) δεν υπάρχει λύση που να περιλαμβάνει και τα 3 παραπάνω χαρακτηριστικά. Μπορεί τα 2 αλλα όχι τα 3. Εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω;

Reaction score
800
Διαβάζοντας αυτό το thread καταλαβαίνω ότι σε αυτά τα λεφτά είναι μονόδρομος το Aune x1s. Τώρα στο Amazon είναι στα 280€. Ωστόσο θέλω να ρωτήσω υπάρχουν καλές προτάσεις Dac στα 100€-150€; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει usb, optical εισόδους και να είναι και Ενισχυτης ακουστικών. Λίγο που το έχω ψάξει σε αυτές τις τιμές (100-150€) δεν υπάρχει λύση που να περιλαμβάνει και τα 3 παραπάνω χαρακτηριστικά. Μπορεί τα 2 αλλα όχι τα 3. Εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω;
Aune europe με 249€ στο σπίτι σου δεν σου κάνει?
Από Ολλανδια έρχεται τάχιστα.

Reaction score
131
Aune europe με 249€ στο σπίτι σου δεν σου κάνει?
Από Ολλανδια έρχεται τάχιστα.
Μάλλον θα περιμένω να μαζέψω τα χρήματα γιατί είναι μονόδρομος. Απλά ρωτάω αν ξέρετε κάτι με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλα πιο φτηνό; Αλλα μάλλον δεν υπάρχει. Εγώ βρήκα κάτι αντίστοιχο στο παρακάτω σάιτ αλλα δεν ξέρω τι λέει από ποιότητα. Ωστόσο βρήκα κάποια καλά reviews

Reaction score
131
Μάλλον θα περιμένω να μαζέψω τα χρήματα γιατί είναι μονόδρομος. Απλά ρωτάω αν ξέρετε κάτι με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλα πιο φτηνό; Αλλα μάλλον δεν υπάρχει. Εγώ βρήκα κάτι αντίστοιχο στο παρακάτω σάιτ αλλα δεν ξέρω τι λέει από ποιότητα. Ωστόσο βρήκα κάποια καλά reviews

Και όντως το βλέπω 249€ Στο http://www.auneaudio-europe.com/index.php/checkout/cart/

Αλλα το σάιτ τους έχει μεγάλο θέμα επιλέγεις αγγλικά και η σελίδα δεν ανανεώνεται και η γλώσσα μένει στα ολλανδικά. Άντε να βγάλεις άκρη

Reaction score
996
Γιάννη μεγειές!
Το σκέφτομαι κι εγώ για αγορά, αλλά με χαλάει κάτι που διάβασα εδώ
Μήπως το δοκίμασες με active monitors;
Αν ναι, το volume του Aune ελέγχει την ένταση των ηχείων;
Δηλαδή έχει το Aune variable RCA outs ή όχι;

Reaction score
447
Και όντως το βλέπω 249€ Στο http://www.auneaudio-europe.com/index.php/checkout/cart/

Αλλα το σάιτ τους έχει μεγάλο θέμα επιλέγεις αγγλικά και η σελίδα δεν ανανεώνεται και η γλώσσα μένει στα ολλανδικά. Άντε να βγάλεις άκρη
Διαθεσιμότητα σε 1 με 2 εβδομάδες!!!

Reaction score
800
Δεν ισ
Δεν ισχύει ή διαθεσιμότητα αυτή
Έτσι έλεγαν και σε εμένα και ήρθε άμεσα.
Στείλτε τους email.
Έχουν έδρα Ολλανδια και είναι οι ίδιοι που φέρνουν και τα schiit.

Reaction score
5.867
Γιάννη μεγειές!
Το σκέφτομαι κι εγώ για αγορά, αλλά με χαλάει κάτι που διάβασα εδώ
Μήπως το δοκίμασες με active monitors;
Αν ναι, το volume του Aune ελέγχει την ένταση των ηχείων;
Δηλαδή έχει το Aune variable RCA outs ή όχι;
Ευχαριστω!
Οχι δεν το εχω δοκιμασει με active monitors και δεν το γνωριζω.
[DOUBLEPOST=1465990611][/DOUBLEPOST]
Εγω το πηρα απο amazon.de και μου βγηκε στα 279€. Σε 8 ημερες ηταν στα χερια μου.

Reaction score
3.477
Στο AUNE X1S, σε κάποια δείγματα, έχει παρατηρηθεί διαφορά στάθμης ανάμεσα στα δύο κανάλια (L & R), κυρίως σε χαμηλή στάθμη ακρόασης μέσω ακουστικών, που μάλλον οφείλεται στο μηχανικό ποτενσιόμετρο (volume control). Μήπως υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτή η διαφορά στάθμης με κάποιο balance control, όπως γίνεται για παράδειγμα στο M2Tech EVO DAC2 ;
Επίσης το πρόβλημα με την ασάφεια και την απώλεια ελέγχου στις χαμηλές συχνότητες δεν μπορεί να διορθωθεί με αλλαγή του εξωτερικού τροφοδοτικού επειδή αυτό παρέχει μόνο την ΑC τάση (12v-0-12v) και όχι την DC τάση η οποία παράγεται εντός της συσκευής και προφανώς δεν μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιηθεί από τον χρήστη.
Οπότε παντρεύεσαι το εσωτερικό DC τροφοδοτικό και δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα για να βελτιώσεις τον ήχο του DAC.
Το μέγεθος και μόνο των πυκνωτών DC τροφοδοσίας που βρίσκονται εντός της κύριας συσκευής, είναι ότι πιο μικρό θα μπορούσε να τοποθετηθεί ώστε το κόστος της συσκευής να κρατηθεί πολύ χαμηλά. Αλλωστε ποιος έχει την απαίτηση να ακούσει σωστά μπάσα από ένα dac αξίας << 300 € , με ηχεία , ενισχυτικά και καλώδια της χαμηλής κατηγορίας τιμής (σύνολο <10.000€).
Επομένως, ας μη ζητάμε και πολλά από τον κατασκευαστή του Χ1S, που κατά τη δική μου άποψη έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την κατηγορία τιμής.

Αν θέλουμε κάποια μέρα να αποκτήσουμε και τα "σωστά μπάσα " , τότε υπάρχουν και dac αξίας 10.000€ που ενδεχομένως να τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός