AVM M2 monoblocks

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Αγαπητοί φίλοικαλησπέρα,

Παρότι οιεποχές αλλάζουν γρήγορα και σύντομα θα είμαστε στη Φθινοπωρινή πραγματικότητα,το μικρόβιο του HiFiείναι ανθεκτικότατο και μας βάζει πάντα σε ωραίες περιπέτειες.
Ο λόγος γιαμια περίπτωση μονομπλόκ τελικών της AVM(νομίζω τα Μ2) που φίλος τα δίνει σε κατάσταση καινούριου,εννοώ σχεδόν αχρησιμοποίητα. Είναι τάξης Α/Β και πρόκειται για τα παλαιότεραμοντέλα της εταιρείας. Το συζητάω διότι η τιμή τους θα είναι πάρα πολύδελεαστική.

Το θέμα μουείναι να μάθω σχετικά με το ποια είναι η AVM, ποια είναι η φήμη της στους κύκλουςτου HiFiκαιεάν έχει κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα στον ήχο της.
Θα μουπείτε να ακούσω και να κρίνω κλπ. Βεβαίως αυτό είναι σωστό και μπορεί να γίνει,αλλά ο ενδοιασμός μου προκύπτει λόγω της τάξης Δ.

Έχω εκφράσεικαι στο παρελθόν το ενδιαφέρον μου για ενισχυτικά Class-Dστα οποία ήθελα να στραφώ σε μιαμελλοντική αγορά. Τώρα τα Μ2 είναι Α/Β σε τρομερή τιμή όμως σε σχέση με τακαινούρια. Επιπλέον και η ίδια η AVMέχει υιοθετήσει πλέον στα νέα πανάκριβα μοντέλα ενισχυτών τηςτην τάξη Δ… Έμπλεξε το πράγμα που λέμε.
Εγώ ακούω τώραμε τον YamahaA-S2000 για να δώσω το στίγμα μου.
Λίγη βοήθειαθα ήταν πολύτιμη.

Φιλικά

Γιώργος
 

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

Καμία βοήθεια δεν είναι πολύτιμη.

Και αν ακούς τώρα με τον A-S2000, δεν μου λέει τίποτα για το στίγμα σου.

Μάθετε να σκάβετε μόνοι τον λάκο σας.

Δεν θέλω να σε καταλάβω, οπότε μην εξοργιστείς άδικα, πιθανόν να ακούς στην γνώμη μου, την γνώμη ενός άλλου ειδικού-αρχι-μ@λακοπίτουρα...who gives a shit...:wink:

...έτσι για αλλαγή.. πριν πέσουν γνώμες σοφές και απονενοημένες...:rolleyes:[h=1][/h]
 

Μηνύματα
2.458
Reaction score
1.718
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

με τι προ θα έχεις τα AVM?

Το αποτέλεσμα μπορεί αν είναι από εξαιρετικό μέχρι "τι μ@λ@κί@ έκανα"...

Τι ηχεία θα παίξουν?
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

Ως προενισχυτής υπάρχει μαζί με τους τελικούς και ο ομόσταυλος της AVM της ίδιας κατηγορίας. Εναλλακτικά έχω το Benchmark Dac1-Pre και μπορώ να δοκιμάσω και με αυτό. Τα ηχεία μου είναι τα Audiovector Si3 Signature. Το δελεαστικό είναι η τιμή που βρίσκω τα AVM. Εφόσν γίνει η κίνηση θα αντικαταστήσουν τον Yamaha.
 

audioj

Επαγγελματίας
Μηνύματα
327
Reaction score
75
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

Γιωργο,η οποια βοηθεια μπορεις να εχεις,θα ειναι απο...τα αυτια σου και απο τον φιλο σου που θα στα φερει στο σπιτι να τα ακουσεις σε σχεση με τον yamaha.Η καλη προθεση για βοηθεια,σιγουρα υπαρχει,απλα δεν γινεται,με τον τροπο που ισως περιμενες εσυ...Αν δλδ σου απαντησει καποιος στα ερωτηματα (κριτιρια?) και σου πει πως η ΑVM ειναι η σουπερ εταιρια,το ονειρο καθε χαιφιντελιστα,με ηχο φυσικο,σε τιμη ''χωμα'',εσυ θα τα αγορασεις? Και οκ,αντε και τα αγορασες.Θα εισαι οκ μετα,η θα ψαχνεις να δεις τι εχασες και φτου κι απ'την αρχη? Και με τι θα τα συγκρινεις? Εχεις ακουσει ταξη Δ συγκριτικα με τους AVM και (κυριως) me ton yamaha σου? Τελος παντων,δεν θελω να σε μπερδεψω κι αλλο,αλλα αφου ζητας γνωμες,η δικη μου ειναι να ακουσεις και να κρινεις,οσο μπορεις ανεπηρεαστα απο ταυτοτητες και ταμπελακια εταιριων,η ταξεις λειτουργιας ,γιατι μονο αυτα δεν θα ακους τελικα,αν και εχω γωρισει και ανθρωπους που ''ακουνε'' και ετσι(δεν υποννοω πως ανηκεις σε αυτους,απλα το αναφερω,μην παρεξηγηθω...). Συμπερασμα κατ'εμε,δοκιμες-ακροασεις και αυτα,αφου συνηδειτοποιησεις τι σου λειπει απο τον yamaha,γιατι τελικα μπορει να μην φταιει και αυτος,αλλα τα ηχεια,ο χωρος κλπ κλπ...
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

Σωστα ειναι ολα αυτα και συμφωνω. Δε χαθηκε ομως ο κοσμος να ακουσω την αποψη καποιου που εχει εμπειρια απο AVM. Σιγουρα προκειται για κατι τελειως υποκειμενικο αλλα σε τελικη αναλυση κουβεντα κανουμε. Θα εβγαινε συμπερασμα εφοσον βεβαια γνωριζαμε και τα ηχεια . Οσον αφορα δε το δικο μου ενισχυτη δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει αλλα επειδη παντα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης και εαν αυτο μπορει να γινει με πολυ χαμηλο κοστος, τοτε γιατι οχι.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

Τα ηχεια που έχεις είναι πολύ καλά αλλά ο yamaha τους πέφτει λίγος. Θες έναν καλό τελικό στα 200W/κανάλι για να δεις τι μπορεί να κάνουν.
Τους ΑVM δεν τους έχω ακούσει αλλά η χαμηλή τιμή που προσφερονται όσο δελεαστική κι αν ειναι δεν πρέπει να είναι και το μόνο κριτήριο για την απόκτησή τους. Οπωσδήποτε δοκιμή των AVM στο χώρο σου, με τα ηχεία σου και βλέπεις αν αξίζει ή όχι η αγορά τους.
 

Μηνύματα
1.860
Reaction score
369
Απάντηση: AVM M2 monoblocks

Τα ηχεια που έχεις είναι πολύ καλά αλλά ο yamaha τους πέφτει λίγος. Θες έναν καλό τελικό στα 200W/κανάλι για να δεις τι μπορεί να κάνουν.
Τους ΑVM δεν τους έχω ακούσει αλλά η χαμηλή τιμή που προσφερονται όσο δελεαστική κι αν ειναι δεν πρέπει να είναι και το μόνο κριτήριο για την απόκτησή τους. Οπωσδήποτε δοκιμή των AVM στο χώρο σου, με τα ηχεία σου και βλέπεις αν αξίζει ή όχι η αγορά τους.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λίγο σχετικά με τα Audiovector Si3 Signature και την ανάγκη τους για 200w/κανάλι.
Με 91.5db ευαισθησία και σχετικά ομαλή αντίσταση (8ohm δίνει η εταιρία), μπορούν να παίξουν και με πολύ λιγότερα watt, αρκεί να υπάρχει ενισχυτής με ένα αξιοπρεπές τροφοδοτικό. Η εμπειρία μου με τα Audiovector Si3 (όχι τα Signature) αυτό λέει.

Φίλε Γιώργο, σίγουρα μπορείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι με τον yamaha, που ναι μεν είναι καλός για τα λεφτά του αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Για τα AVM δεν έχω άποψη αφού δεν τα έχω ακούσει ποτέ.
Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή των audioj και comptal και να τα ακούσεις στο σύστημα σου, για να κρίνεις μόνος σου αν αξίζει μία τέτοια κίνηση.
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Είχα κάνει λάθος και ζητώ συγνώμη από τα μέλη του φόρουμ, οι τελικοί είναι οι Evolution M5 όχι οι M2. Σε σχέση με τον Yamaha είναι πολύ πιο μαλακοί στο χαμηλό, σε σημείο που τους κατηγόρησα αρχικά για απώλεια ελέγχου χαμηλού... Κατά τα λοιπά έχουν περιγραφικές μεσαίες και γλυκές υψηλές. Η αποκάλυψη όμως ήταν ο προενισχυτής τους, αυτός ευθύνεται κυρίως για το ωραίο αποτέλεσμα. Κάνει διαφορά και ωραίο ταίριασμα και με τελικό τον Yamaha, που είναι πιο γρήγορος στα χαμηλά του. Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν...
 

Attachments




Μηνύματα
203
Reaction score
117
Για πέστε καμιά γνώμη γιατί προβληματίζομαι. ΟΚ ψηλές υπέροχες και μεσαίες φυσικότατες, ζωντανές αλλά το χαμηλό, πολύ μαλακό. Δεν θα το έλεγα κακό αλλά σίγουρα διαφορετικό από αυτό που ξέρω μέχρι σήμερα. Δεν είναι απότομο ούτε τραχύ αλλά είναι τόσο μαλακό που ξενίζει. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν και πόσο έχουν παίξει τα μηχανήματα. Ο φίλος που τα δίνει λέει να θεωρήσω ότι δε χρειάζονται τίποτα αλλά θέλω και τη γνώμη σας. Ενισχυτές 10+ ετών που δεν έχουν παίξει πολύ και που τα μισά έτη ήταν στα κουτιά τους (το ξέρω αυτό) θεωρούνται κατά την άποψή σας ΟΚ? Θα τους πηγαίνατε για σερβις εάν αποφασίζατε να τους κρατήσετε? Σχετικά με τις χαμηλες πόσο μπορεί να φταίνε οι πυκνωτές? Μήπως είναι παλιοί? Εάν τους αλλάξω θα σφίξει το μπάσο ή είναι ο σχεδιασμός των κυκλωμάτων τους που δίνει αυτό το ηχόχρωμα?
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.048
Reaction score
20.452
... Σχετικά με τις χαμηλες πόσο μπορεί να φταίνε οι πυκνωτές? Μήπως είναι παλιοί? ...
Απίθανο να φταίνε οι ηλεκτρολυτικοί εξομάλυνσης. Συνήθως έχουν χωρητικότητα αρκετά υψηλότερη της ονομαστικής (ακόμη και 50% μεγαλύτερη), οπότε ακόμη και παλιοί να είναι - που είναι - θα τους έχει απομείνει επαρκής χωρητικότητα, το πιο πιθανό.

Παρατήρησε τυχόν ανομοιομορφία στην εικόνα και δοκίμασε να τους εναλλάξεις κανάλι, ο αριστερός να παίζει το δεξί ηχείο και ο άλλος το άλλο, και δες μήπως τυχόν ανομοιομορφία μετατοπίζεται.

Δοκίμασε άλλο καλώδιο ηχείων. Το πλέον ουδέτερο που μπορείς να βρεις ή να φτιάξεις είναι δύο συνεστραμμένοι αγωγοί ηλεκτρολογικού καλωδίου (4-5 ευρώ θα δώσεις). Επίσης, δοκίμασε και άλλο interconnect μεταξύ προ και τελικών. Το ακριβέστερο καλώδιο που μπορείς να βρεις είναι με RG58.

Επίσης, τσέκαρε μήπως παίζουν εκτός φάσης, έχοντας συνδέσει το ένα κανάλι ανάποδα σε σχέση με το άλλο. Αν συμβαίνει αυτό, οι χαμηλές ακυρώνονται και νιώθεις ένα άκουσμα που φέρνει ζάλη, σαν να παίζει ακριβώς πίσω από το κρανίο σου.

Εν τέλει, μπορεί οι ενισχυτές να έχουν όντως αυτή την ηχητική συμπεριφορά από κατασκευής, την οποία θα θεωρούσες φυσιολογική αν δεν είχες ως μέτρο σύγκρισης τον Yamaha, ο οποίος προφανώς είναι ανώτερος, (αν όλα είναι σωστά και οι ενισχυτές δεν έχουν βλάβη). Το ότι είναι ένας ενισχυτής μονομπλόκ δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα παίζει σωστά.

Πάντως, δεν με εντυπωσιάζει το γεγονός, καθώς πρόσφατα βγάλαμε από ένα σύστημα τον τελικό γνωστού και καθιερωμένου αμερικανού κατασκευαστή, βάλαμε στη θέση του να παίξουν Hypex 180άρια, κι αμέσως κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και βάλαμε τα γέλια. Δεν θέλω να κόψω τη σούπα του παιδιού που τους πουλάει, αλλά σκέψου ένα ζευγάρι ncore, συν τον πάρα πολύ καλό (να μην πω εξαιρετικό) ολοκληρωμένο που ήδη έχεις, και που μπορείς να τον δουλεύεις πότε ως προενισχυτή και πότε ως ολοκληρωμένο, έτσι για να αλλάζεις, να σου φεύγει η βαρεμάρα...

Παραπάνω δεν μπορώ να βοηθήσω...
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Επειδή έχω ήδη κάνει όλους τους δυνατούς συνδιασμούς με τα interconnects, από απλά σε καλύτερης ποιότητας και από RCA σε XLR τόσο από την πηγή προς τον προ όσο και προς τους τελικούς, τελικά ενώ υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ κάθε συνδιασμού και ενώ έχω βρει τον καλύτερο συνδιασμό, το γενικό ύφος δεν αλλάζει. Όσο για τα καλώδια ηχείων έχω τα kimber 8tc που έχουν χάλκινους συνεστραμμένους αγωγούς που νομίζω ότι δεν χρωματίζουν. Θέλω να πω ότι το σύστημα παίζει κλασσική τέλεια, παίζει φωνές λες και είναι ο τραγουδιστής μπροστά σου αλλά το μπάσο το ήθελα πιο στακάτο. Τώρα σε σχέση με την πολικότητα των καλωδίων των ηχείων, τα χρώματα + και - είναι εντάξει. Θα δοκιμάσω να τους αλλάξω κανάλι αλλά δε νομίζω... Πάντως ούτως ή άλλως τον Yamaha ΔΕΝ τον δίνω, αυτό το έχω αποφασίσει πριν από κάθε δοκιμή κλπ.
Μου κάνει όμως εντύπωση διότι τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι δύο εταιρείες έχουν ως εξής:
1) Yamaha A-S2000. 90 wpc / 8 Ohms κατεβαίνει μέχρι 2 Ohms, χωρητικότητα πυκνωτών 88000 μF , damping factor >160
2) AVM M5 180 wpc / 8 Ohms όμοια κατεβαίνει μέχρι 2 Ohms, χωρητικότητα πυκνωτών 90000 μF ο ένας , damping factor >1000
Τα μονομπλοκ έχουν διπλά τροφοδοτικά το καθένα, ένα μεγάλο των 800 VA για την έξοδο των mosfet και ένα μικρότερο για όλα τα υπόλοιπα.

Που βρίσκεται αυτή η διπλάσια ικανότητα των τελικών? Με τον ίδιο προενισχυτή και στην ίδια θέση το volume, χρησιμοποιώντας το Yamaha σαν τελικό, από την ίδια έξοδο του προενισχυτή, ίδιο καλώδιο και συγκρίνοντας με τα μονομπλόκ, παίζουν στην ίδια ένταση! Φθάνοντας στο όριο ο Yamaha σκληραίνει πιο γρήγορα αλλά μέχρι εκεί, τι να πω, ο Yamaha ακολουθεί πιστά. Τι να συμπεράνω από τα παραπάνω?
 

Μηνύματα
738
Reaction score
295
"Που βρίσκεται αυτή η διπλάσια ικανότητα των τελικών? Με τον ίδιο προενισχυτή και στην ίδια θέση το volume, χρησιμοποιώντας το Yamaha σαν τελικό, από την ίδια έξοδο του προενισχυτή, ίδιο καλώδιο και συγκρίνοντας με τα μονομπλόκ, παίζουν στην ίδια ένταση! Φθάνοντας στο όριο ο Yamaha σκληραίνει πιο γρήγορα αλλά μέχρι εκεί, τι να πω, ο Yamaha ακολουθεί πιστά. Τι να συμπεράνω από τα παραπάνω?"

Μα στην ευαισθησία εισόδου του κάθε ενισχυτή.
Αν ο Υamaha θέλει 1V για να αποδόσει 90Watts και ο ΑVM θέλει 2v για ν αποδόσει 180 Watts, τότε ο Yamaha θα παίζει ισως και δυνατότερα στο μέσον του ποτ.
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
AVM: Αντίσταση εισόδου 10 ΚΩ, ευαισθησία 1,25 V
Yamaha: Main In 47 ΚΩ / 1 V
 
Last edited:

Μηνύματα
426
Reaction score
378
Επειδή έχω ήδη κάνει όλους τους δυνατούς συνδιασμούς με τα interconnects, από απλά σε καλύτερης ποιότητας και από RCA σε XLR τόσο από την πηγή προς τον προ όσο και προς τους τελικούς, τελικά ενώ υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ κάθε συνδιασμού και ενώ έχω βρει τον καλύτερο συνδιασμό, το γενικό ύφος δεν αλλάζει. Όσο για τα καλώδια ηχείων έχω τα kimber 8tc που έχουν χάλκινους συνεστραμμένους αγωγούς που νομίζω ότι δεν χρωματίζουν. Θέλω να πω ότι το σύστημα παίζει κλασσική τέλεια, παίζει φωνές λες και είναι ο τραγουδιστής μπροστά σου αλλά το μπάσο το ήθελα πιο στακάτο. Τώρα σε σχέση με την πολικότητα των καλωδίων των ηχείων, τα χρώματα + και - είναι εντάξει. Θα δοκιμάσω να τους αλλάξω κανάλι αλλά δε νομίζω... Πάντως ούτως ή άλλως τον Yamaha ΔΕΝ τον δίνω, αυτό το έχω αποφασίσει πριν από κάθε δοκιμή κλπ.
Μου κάνει όμως εντύπωση διότι τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι δύο εταιρείες έχουν ως εξής:
1) Yamaha A-S2000. 90 wpc / 8 Ohms κατεβαίνει μέχρι 2 Ohms, χωρητικότητα πυκνωτών 88000 μF , damping factor >160
2) AVM M5 180 wpc / 8 Ohms όμοια κατεβαίνει μέχρι 2 Ohms, χωρητικότητα πυκνωτών 90000 μF ο ένας , damping factor >1000
Τα μονομπλοκ έχουν διπλά τροφοδοτικά το καθένα, ένα μεγάλο των 800 VA για την έξοδο των mosfet και ένα μικρότερο για όλα τα υπόλοιπα.

Που βρίσκεται αυτή η διπλάσια ικανότητα των τελικών? Με τον ίδιο προενισχυτή και στην ίδια θέση το volume, χρησιμοποιώντας το Yamaha σαν τελικό, από την ίδια έξοδο του προενισχυτή, ίδιο καλώδιο και συγκρίνοντας με τα μονομπλόκ, παίζουν στην ίδια ένταση! Φθάνοντας στο όριο ο Yamaha σκληραίνει πιο γρήγορα αλλά μέχρι εκεί, τι να πω, ο Yamaha ακολουθεί πιστά. Τι να συμπεράνω από τα παραπάνω?
Καλησπέρα,
Αν μπορώ και εγώ να βοηθήσω σχετικά με την ένταση ,θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο θέμα "εδώ τα κακά watt" στην ενότητα των Δικάναλων ενισχυτών.λίγο πιο κάτω απο το θέμα σου
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Άκουσα ξανά με προσοχή το σύστημα και με τους δύο ενισχυτές και σας καταθέτω τις τελευταίες απόψεις μου.
Λοιπόν, το μεγάλο πλεονέκτημα του Yamaha είναι ο ρυθμός του και ο έλεγχος του χαμηλού που βάζει την αναπαραγωγή σε μια "ρότα" ώστε η μουσική να μην ξεφεύγει πουθενά και να αποδίδει ένα ισοροπημένο αποτέλεσμα. Ακούγοντας δηλαδή τον Yamaha, όλα πάνε καλά και μάλιστα με εξαιρετική σχέση τιμής απόδοσης.
Συγκριτικά τα AVM έδωσαν μια άλλη διάσταση στον ήχο μου, διατηρώντας πάντα τα ίδια ηχεία και πηγή. Εξαιρετικές μεσαίες - υψηλές και μαλακό χαμηλό συνέθεσαν ένα αποτέλεσμα που διαφέρει από εκείνο που γνώριζα, το οποίο όμως έχει άλλη διαύγεια καθαρότητα και αμεσότητα στις φωνές, χορδές και πνευστά. Τα κρουστά ακούγονται πιο φυσικά και έχουν πιο μαλακό αποτέλεσμα. Θα έλεγα great power with soft impact. Είναι ο σχεδιασμός τους τέτοιος διότι από το εγχειρίδιο των συσκευών προκύπτει ότι ο στόχος τους είναι να αναπαράξουν ένα αποτέλεσμα πραγματικής live εμπειρίας, υποθέτω σα να κάθεται κάποιος στις πρώτες θέσεις παρακολουθώντας ένα κονσέτρο και σίγουρα εκεί το τύμπανο δε βρίσκεται δίπλα στο αυτί σου επισκιάζοντας τα υπόλοιπα όργανα, η παρουσία του όμως είναι επιβλητική. Η ηλεκτρονική μουσική είναι πιο εντυπωσιακή με τον Yamaha καθώς οι ήχοι της προκύπτουν με αμεσότητα και ένταση. Ακουστικά κομάτια όμως και όργανα ακούγονται πιο ζωντανά από τους AVM. Η μουσική ρέει σα να παρακολουθείς ένα αέναο ντόμινο που τρέχει που ενώ πρόκειται για μικρές αλλεπάλληλες κρούσεις, το αποτέλεσμα είναι αρμονικό και ευχάριστο, πραγματικά σε άλλο επίπεδο.
Εκτιμώντας τις γνώσεις σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας, ήταν πολύ χρήσιμες.
Μένει ένα τελευταίο τεστ... Μια δοκιμή με class D σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα σε σχέση με τη ροή της μουσικής.
Φιλικά
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.309
Μηνύματα
2.858.050
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top