AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

D

deleted user 10898

Guest
και να πατε ολοι να αγορασετε αμαρα τωρα που εχει φθηνυνει.
μ@λ@κ@ς ειμαι εγω που αγορασα pure music/pure vinyl? (200 τοσα ευρω...)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

:

Το σχόλιο του κυρίου Βέτ είναι ολα τα λεφτά,που λέτε και στην Ελλάδα!

Να δώ ποτε θα βρείτε άκρη!
η ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ με καταλαβε πως ειμαι ΚΥΡΙΟΣ .
δεν πιστευω να αρχισετε το βρισιμο να εκτεθουμε?
σας θελω ΚΥΡΙΟΥΣ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Νομίζω οτι το ανωτέρω ποστ και οσα αναφέρονται σε αυτόκαλό θα ηταν να απομακρυνθούν.
Ουτε αφορούν το προϊόν,ούτε τον συντάκτη της δοκιμής (AV mentor),ούτε προσφέρουν πληροφορίες τεχνικής φύσεως.(που είναι ο σκοπός αυτού του forum).
Αντεγκλήσεις τέτοιου περιεχομένου εκθέτουν τα μέλη μας και πολλάκις δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις .
Δεν χρειάζεται 5ος γύρος

ΥΓ του δικού μου συμπεριλαμβανομένου

Reaction score
1.788

γιουπι!!!!!!!! επιτελους τελος!!!!!!!!!! θα δουμε τον ROCKY την Παρασκευη!!!

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

αλλο θεμα,

πως ειναι ομως ως δικαναλο dac/pro?
τελικα εχω 2 επιλογες για δικαναλη ακροαση χωρις ισοσταθμιση κλπ.
metric halo η dac202.
το δευτερο εχει εξελιχθει για δικαναλο.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ.
τελικα ποιο να παρω?
μηπως να "τα ακουσω"? ή θα "τα ακουσω" απο τον καυτια?
Βάλε στην εξίσωση και το Prism Orpheus.

http://www.10audio.com/prism_orpheus.htm

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
εγω προσελαβα μπραβο και δεν φοβαμαι τιποταααααααααααααα!!!!! :116:

425912_199671006799642_121132417986835_265335_772290204_n.jpg

Reaction score
62
μπακαλιστικα, καθε usb/firewire dac (ή interface) εχει καπου "μεσα" του κωδικα για να επικοινωνει με το πισι.
το αμαρρα "παρακαμπτει" τμημα αυτων των λειτουργιων και αναλαμβανει αυτο την ρυθμιση της μεταβιβασης και του χρονισμου των δεδομενων.
Αυτη ειναι η εξηγηση που με πολυ κοπο μισολογα κλπ κλπ βγαινει απο τα διαφορα ποστ μελων της metric σε διαφορα φορα.
Αν ισχύει όντως αυτό γιατί δεν το επιβεβαιώνει η ΜΗ, το κρατάει κρυφό?
Μοιάζει πάντως πιθανώς ως proprietary i/f (?), οπότε μπορεί να μην "αφορά" όλα τα DACs, άρα να μην τα "αναβαθμίζει" (?) όπως λες.
Επίσης τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την asynchronous λειτουργία, δεν είναι λίγο περίεργο?
Υποθετικές απορίες απλώς...

Y

Yiannis_B

Guest

το αμαρρα "αναβαθμιζει" το dac σας αδερφοι.
Εγώ που έχω δοκιμάσει το DAC202 τόσο με foobar και WinXp όσο και με Amarra, δεν είδα καμμιά διαφορά.

....άσε που το amarra είναι δωρεάν αν έχεις DAC202...ή κάποια άλλα DACs..

http://www.sonicstudio.com/amarra/amarra_dac.html

Reaction score
2.088
Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Χωρίς μπέρι δε μπορώ! εννοείται! Όπως είπα και πριν, για τα πίσω κανάλια του πολυκάναλου (rear) χρησιμοποιώ το μπέρι SRC ως DAC.
Αν θυμάμαι καλά από το θέμα με το σετάπ σου, είχες το SRC, το DEQ, και 2 DCX, ένα ανά κανάλι. Να υποθέσω ότι τα δυο πρώτα, τώρα που ήρθε η μέτρικ παροπλίστηκαν; Το ίδιο και το ένα ενεργό κρος;

Και μια αποριούλα που δεν κολλάει απόλυτα με το θέμα της μέτρικ, αλλά...

Τα ηχεία σου είναι τρίδρομα, αλλά θυμάμαι ότι τα έχεις κροσαρισμένα χαμηλά. Άρα το σύστημα σε δικάναλο περιεχόμενο είναι στην πράξη μονίμως 2.1; Το bass management γίνεται από τη lynx - on board, ή από τη μέτρικ;

Κατά τα άλλα ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικότατες απαντήσεις. Ελπίζω να έχεις τη διάθεση και να βρεις και τον υπερπολύτιμο χρόνο να κάνεις και μια εξίσου αναλυτική παρουσίαση του στησίματος και των λειτουργιών της μέτρικ. Το ίδιο και για τους υπόλοιπους κατόχους. Πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι άλλωστε ότι τέτοια θέματα είναι "καύσιμο" για το χώρο, μας ζεσταίνουν τεχνολογικά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!!

Και μια που πήραμε φόρα, αν τελειώσεις με τα παραπάνω, κάνε μας και μια παρουσίαση για όσα μπορούν να γίνουν ίδια και καλύτερα, απλώς με software, όπως ανέφερες μερικές δεκάδες σελίδες νωρίτερα!!

Y

Yiannis_B

Guest

Απάντηση ChrisHat (#66) του νήματος "Παν... METRIC... Αριστον" στις ηχητικές αποδράσεις:

"Δεν κάνει δυναμική επεξεργασία στο χώρο όπως το Lyngdorf, μπορείς όμως αν θέλεις να έχεις ρυθμίσεις (στατικές) που ρυθμίζουν την ακουστική του χώρου καλύτερα."

Επεξήγηση EAR:
"δεν κάνει "αυτόματη διόρθωση" ή "αυτόματη ισοστάθμιση χώρου".

Τίποτα δε κάνει αυτόματα. Άλλες συσκευές, το κάνουν κι αυτόματα.

Με αυτήν, μετράς χώρο, βλέπεις που είναι τα προβλήματα, εφαρμόζεις χειροκίνητα τις διορθώσεις που καταλαβαίνεις πως χρειάζονται (στατικές ρυθμίσεις), ξαναμετράς, επιβεβαιώνεις, βγάζεις το μικρόφωνο και σώζεις τη ρύθμιση. "

Εδώ φαίνεται σαν η Μ.Η.να κάνει απλώς manual (και με περισσότερο κόπο αυτό που κάνει η δυναμική ισοστάθμιση (FIR based room correction ) ΑΛΛΑ δεν είναι έτσι τα πράγματα...

Σήμερα είπα να διαβάσω κάτι χρήσιμο, και πέρασα την μέρα μου με DRC και τα ρέστα...για να αξιολογήσω τις δυνατότητες room correction της Metric..

Φαίνεται η γενική άποψη να είναι ότι η FIR based room correction είναι ακριβέστερη και ευκολότερη από τα parametric EQs. (Η Μ.Η. έχει τα δεύτερα....)

Είπαμε η Μ.Η. τα κάνει όλα και συμφέρει, αλλά οι υπεραπλουστεύσεις του EAR δημιουργούν σύγχηση...

parametric EQ and FIR based room correction

http://www.duffroomcorrection.com/wiki/Room_Correction_vs_Parametric_EQ

"Parametric equalizers are multi-band variable equalizers which allow users to control the three primary parameters: amplitude, center frequency and bandwidth. The amplitude of each band can be controlled, and the center frequency can be shifted, and bandwidth ("Q") can be widened or narrowed. Parametric equalizers are capable of making much more precise adjustments to sound than other equalizers, and are commonly used in sound recording and live sound reinforcement. Parametric equalizers are also sold as standalone outboard gear units."
(from http://en.wikipedia.org/wiki/Equalization_(audio))

"The configuration of a digital room correction system begins with measuring the impulse response of the room at the listening location for each of the loudspeakers. Then, computer software is used to compute a FIR filter, which reverses the effects of the room and linear distortion in the loudspeakers. Finally, the calculated filter is loaded into a computer or other room correction device which applies the filter in real time. Because most room correction filters are acausal, there is some delay. Most DRC systems allow the operator to control the added delay through configurable parameters." (from http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_room_correction)

Room perfect:

http://www.lyngdorf.com/downloads/product_descriptions/roomperfect_productdescription_english.pdf

Y

Yiannis_B

Guest

τι λεει λοιπον ο παρακατω πιναξ?
παιξτε ψηφιακο βολιουμ μονο αν ειναι σουπερ ντουπερ, ενα πραγμα σαν το δικο μας δηλαδη το σαμπρε?
και καλα, ο μπαρμπα βαισ, γιατι το αφησε για τα ψιλα και το εκανε μισοαναλογικο? σαμπρε δεν ειχε και αυτος? ή κατι παραπανω ξέρει?

To Weiss δεν είναι "μισοαναλογικο", έχει απλώς τέσσερις Διακριτές Τάσης Εξόδου 1,06V, 2,12V, 4,15V και 8,15V για να το ματσάρεις με εισόδους pre ή τελικών με αντίστοιχη ευαισθησία...

Δεν νομίζω ότι είχε στο μυαλό του ο Μπάρμπα Βάις ότι θα το πειράζουμε όλη την ώρα....

Το ίδιο κάνει με εσωτερικά jumpers και το Benchmark DAC1 και ένα σωρό άλλα...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472

Εγώ που έχω δοκιμάσει το DAC202 τόσο με foobar και WinXp όσο και με Amarra, δεν είδα καμμιά διαφορά.
Διαφωνώ καθέτως, πλαγίως και οριζοντίως. Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση και δεν βρίσκεις διαφορά ανάμεσα σε players με το dac202.

Κατεβάστε και ακούστε τα δείγματα στο τεστ της metric στο avmentor. (Αν και στα δείγματα αυτά δεν αλλάζει μόνο ο player αλλά και η ψηφιακή σύνδεση.)

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Διαφωνώ καθέτως, πλαγίως και οριζοντίως. Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση και δεν βρίσκεις διαφορά ανάμεσα σε players με το dac202.
Εννοείς ότι τα έχεις ακούσει με τα 2 set-up που έκανα την δοκιμή μου? (και τα 2 με firewire σύνδεση και τσέκαρα και με τα αρχεία που δίνει ο Weiss αν και τα 2 συστήματα ήταν bit-perfect)

Κατεβάστε και ακούστε τα δείγματα στο τεστ της metric στο avmentor. (Αν και στα δείγματα αυτά δεν αλλάζει μόνο ο player αλλά και η ψηφιακή σύνδεση.)
Μα.. εγώ μιλάω για συγκεκριμένη δοκιμή και με άλλο DAC, πως χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα άλλο DAC καί 2 διαφορετικές συνδέσεις του για να με πείσεις ότι διαφωνείς?

Από το τεστ του AVMentor:

"Συγκριτικά με τον συνδυασμό Amarra/LIO-8, το σύστημα με media player foobar2000/LIO-8 (μέσω εισόδου AES/EBU) ακούστηκε σαφώς διαφορετικά. Η γενική εντύπωση ήταν ότι η πηγή έγινε κάπως πιο σφιγμένη, ελεγχόμενη και με μικρότερο πλάτος, διατήρησε εξαιρετική λεπτομέρεια και άνεση χαμηλά, έγινε όμως λίγο πιο σκληρή στις υψηλές συχνότητες και ιδιαίτερα στα μεταλλικά κρουστά (πιατίνια κλπ) όπου και οι διαφορές έγιναν ακόμη πιο εμφανείς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο setup έχουν σημαντικές διαφορές πλην του είδους/κόστους του media player: Βασίζονται σε διαφορετικούς υπολογιστές και στην περίπτωση του foobar2000 το LIO-8 δεν πραγματοποιούσε streaming μέσω θύρας IEEE1394 αλλά βασιζόταν σε μια είσοδο AES/EBU. Επομένως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση των media players. Ο λόγος που αναφέρομαι σε αυτή τη σύγκριση είναι ότι το foobar2000 είναι το media player που χρησιμοποιώ σε τακτική βάση κατά τις δοκιμές."

Y

Yiannis_B

Guest

Επίσης έχει τοποθετηθεί σε κάποια δοκιμή ο Σταματάκος για τα 2 αυτά διαφορετικά players (amarra και foobar)?

Και σε τελική ανάλυση, τόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι (δεν το λέω εγώ, το άκουσα αρκετές φορές εδώ μέσα), γιατί σε κάθε τεστ dac που κάνει δεν χρησιμοποιεί και τα 2 λειτουργικά?

Βλέπε π.χ. Zodiac +..

D

deleted user 10898

Guest

και πολλοί αλλοι δεν ακουσαν.
αλλοι ομως ακουσαν.
αβυσος η ψυχη του ψηφιακου, χειροτερα απο πικαπ εγινε...

....άσε που το amarra είναι δωρεάν αν έχεις DAC202...ή κάποια άλλα DACs..

http://www.sonicstudio.com/amarra/amarra_dac.html

D

deleted user 10898

Guest
Αν ισχύει όντως αυτό γιατί δεν το επιβεβαιώνει η ΜΗ, το κρατάει κρυφό?
Μοιάζει πάντως πιθανώς ως proprietary i/f (?), οπότε μπορεί να μην "αφορά" όλα τα DACs, άρα να μην τα "αναβαθμίζει" (?) όπως λες.
Επίσης τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την asynchronous λειτουργία, δεν είναι λίγο περίεργο?
Υποθετικές απορίες απλώς...
υποθετικα παντα...
σε firewire και usb ασυγχρονη λειτουργια εχει νοημα.
εκει ο χρονισμος γινεται απο το dac, εκει εχει ΙΣΩΣ μεγαλυτερο νοημα το amarra.
και φυσικα οχι μονο σε μετρικ.
στο δικο μου impact twin πχ ανα εκδοση ολο και κατι βελτιωνουν στην επικοινωνια αμαρρα dac. στην προηγουμενη εκδοση κατι καναν λαθος και δεν κλειδωνε στις αλλαγες αρχειων διαφορετικης δειγματολειψιας. στην τελευταια εκδοση αναφερεται σαφως οτι λυθηκε το προβλημα σε αρκετα dac.
Ολα δειχνουν οτι απο το software γινονται "πραγματα και θαματα" στο dac.
αυτα με επιφυλαξη...
(κανας κωστας φ ισως ξερει κατι παραπανω, αν και νομιζω δεν ειναι μακακιας..)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Επίσης έχει τοποθετηθεί σε κάποια δοκιμή ο Σταματάκος για τα 2 αυτά διαφορετικά players (amarra και foobar)?

Και σε τελική ανάλυση, τόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι (δεν το λέω εγώ, το άκουσα αρκετές φορές εδώ μέσα), γιατί σε κάθε τεστ dac που κάνει δεν χρησιμοποιεί και τα 2 λειτουργικά?

Βλέπε π.χ. Zodiac +..
εγω παντως αν δεν ακουω διαφορες οτι και να πει ο καθε σταματακος δεν με νοιαζει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.152
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025