AZbox HD Elite ... under hard test...

Reaction score
0
Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

Λοιπόν έχω μια παρατήρηση να κάνω και όποιος γνωρίζει σχετικά ας απαντήσει.

Έχω δύο δέκτες AZbox Elite συνδεδεμένους με SAMSUNG LED ο ένας σε 46άρα και ο αλλος σε 55άρα.

Και στους δύο δέκτες έχω παρατηρήσει πως όταν έχω τη ρύθμιση να παίζουν σε 1080p HDMI εμφανίζεται ένα μικρό flickering ειδικά σε τμήματα της εικόνας όπως στα logo των σταθμών.

Αντίθετα όταν τους ρυθμίζω σε 1080i η εικόνα σταθεροποιείται και το flickering εξαφανίζεται.

Θα περίμενα να γίνεται το αντίθετο .

Τι μπορεί να συμβαίνει ;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ποια firmware εχεις περασμένα στους elite?
Δοκιμασες το KDG?

Επίσης συμβαίνει γενικότερα όπου προβάλλονται λευκά σημεία στην οθόνη ή κάτι αλλο?
Flickering λογικά επρεπε να υπάρχει σε όλη την οθόνη και όχι σε ενα μέρος, είναι λίγο παράξενο αυτό γιατι όντως έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
Στις ρυθμίσεις εικόνας του Elite τι setings χρησιμοποιείς?

Reaction score
0

ποια firmware εχεις περασμένα στους elite?
Δοκιμασες το KDG?

Επίσης συμβαίνει γενικότερα όπου προβάλλονται λευκά σημεία στην οθόνη ή κάτι αλλο?
Flickering λογικά επρεπε να υπάρχει σε όλη την οθόνη και όχι σε ενα μέρος, είναι λίγο παράξενο αυτό γιατι όντως έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
Στις ρυθμίσεις εικόνας του Elite τι setings χρησιμοποιείς?
Από όταν αγόρασα το δέκτη έχω χρησιμοποιήσει ΟΛΑ τα firmware από 4295 και έπειτα , συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου KGD.

To φαινόμενο παρατηρείται γενικά σε όλη την εικόνα και διακρίνεται ιδιαίτερα στην κάρτα του DisneyXD το βράδυ επειδή η εικόνα είναι ακίνητη.

Απλά στα logo επειδή το άσπρο (συνήθως) χρώμα το logo κάνει αντίθεση με το φόντο μπορεί κάποιος να το διακρίνει πιο εύκολα.

Δοκιμάστε για παράδειγμα στο logo του Nova Sports να δείτε ότι το περιθώριο του logo "τρεμοπαίζει" , τουλάχιστον για ένα έμπειρο μάτι , όταν η ρύθμιση είναι στα 1080p.

Στα 1080i η εικόνα ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ απόλυτα.

Επαναλαμβάνω ότι το έχω παρατηρήσει σε δύο διαφορετικούς δέκτες και αντίστοιχες διαφορετικές τηλεοράσεις , άρα δεν τίθεται θέμα ελαττωματικού προϊόντος ή firmware κ.ο.κ.

Είναι ένα φαινόμενο που με έχει προβληματίσει για τη χρησιμότητα της ύπαρξης 1080p δυνατότητας από το δέκτη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

Από όταν αγόρασα το δέκτη έχω χρησιμοποιήσει ΟΛΑ τα firmware από 4295 και έπειτα , συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου KGD.

To φαινόμενο παρατηρείται γενικά σε όλη την εικόνα και διακρίνεται ιδιαίτερα στην κάρτα του DisneyXD το βράδυ επειδή η εικόνα είναι ακίνητη.

Απλά στα logo επειδή το άσπρο (συνήθως) χρώμα το logo κάνει αντίθεση με το φόντο μπορεί κάποιος να το διακρίνει πιο εύκολα.

Δοκιμάστε για παράδειγμα στο logo του Nova Sports να δείτε ότι το περιθώριο του logo "τρεμοπαίζει" , τουλάχιστον για ένα έμπειρο μάτι , όταν η ρύθμιση είναι στα 1080p.

Στα 1080i η εικόνα ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ απόλυτα.

Επαναλαμβάνω ότι το έχω παρατηρήσει σε δύο διαφορετικούς δέκτες και αντίστοιχες διαφορετικές τηλεοράσεις , άρα δεν τίθεται θέμα ελαττωματικού προϊόντος ή firmware κ.ο.κ.

Είναι ένα φαινόμενο που με έχει προβληματίσει για τη χρησιμότητα της ύπαρξης 1080p δυνατότητας από το δέκτη.
Φιλε macron εχεις δικιο αλλα σε full HD 1920x1080 καναλια δεν παρατηρησα κατι τετοιο μαλιστα δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι καλυτερο το 1080i η το 1080ρ αν δεις διαφορα σε full HD καναλια μας το λες.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

Φιλε macron εχεις δικιο αλλα σε full HD 1920x1080 καναλια δεν παρατηρησα κατι τετοιο μαλιστα δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι καλυτερο το 1080i η το 1080ρ αν δεις διαφορα σε full HD καναλια μας το λες.
Όντως σε HD κανάλια δεν έχω δει κι εγώ διαφορά .

Στα SD κανάλια όμως παρατηρώ τη διαφορά στο flickering ακόμα και στη σύγκριση 576p με 576i (σε progressive εμφανίζεται flickering και σε interlaced ...όχι !!! ).

Έτσι κι εγώ τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ μόνιμα τη 1080i HDMI ρύθμιση.

Έτσι όμως προς τι η χρησιμότητα της 1080p προδιαγραφής ,τουλάχιστον έτσι όπως εφαρμόζεται στον AZBox , αν επιδεινώνει την ποιότητα της εικόνας ;

Επίσης να αναφέρω πως δεν έχω δοκιμάσει ακόμη τη σύγκριση 1080p με 1080i σε αναπαραγωγή MKV αρχείων .

Reaction score
0

Καλησπέρα, σήμερα έβαλα ένα external HDD το φόρμαρα αλλά μόλις τον κλείσω και ξανανοίξω το ELITE κολλάει. Καμιά ιδέα

Reaction score
0
Re: Απάντηση: AZbox HD Elite ... under hard test...

καμια ομαδικη για dvb- T tuner για τον azbox hd υπαρχει περιπτωση να γινει???

επισης ψαχνοντας εχω βρει δυο τυπους dvb-t καρτων.

ενα γυρω στα 40 ευρω και ενα στα 60 ευρω περιπου.

για λογους διαφημισης δεν δειχνω λινκ.

ειναι καποιο δοκιμασμενο για την digea????
Το ανασύρω αυτό γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα. Έχω βρει διάφορα e-shops στη Γερμανία, από το idealo.de που είναι κάτι σαν το δικό μας skroutz απ'ότι κατάλαβα, απ' όπου μπορούμε να τα πάρουμε περίπου με 30 ευρώ το ένα (για 10 κομμάτια και πάνω, μαζί με τα μεταφορικά και άλλα έξοδα). Αλλά για λιγότερα κομμάτια αρχίζει και συμφέρει λιγότερο. Επειδή o μοναδικός που βρήκα στο skroutz το έχει στα €58, νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο. Εκτός αν αποφασίσει κανένας έμπορος να το φέρει σε μια πιο λογική τιμή...

Reaction score
0

Edited λόγο λάθους, έναν elite ήρθα να βάλω αγγελία, και τα έκανα μαντάρα ! :D

Reaction score
0
Αν τελικά ο δέκτης έχει καλυτερη εικόνα σε 1080i και όχι p, ποιά άλλα είναι τα πλεονεκτηματά του για να τον επιλέξει κάποιος και μάλιστα με καπέλο 70-80 ευρώ έναντι του ανταγωνισμού πχ SpiderBox 9000 HD :121:

Reaction score
2
Ο azbox μπορεί να χρησιμοποιηθεί άψογα με DiseqC 1.2? Επίσης αν μπορεί να συνεργαστεί καλά με actuator/positioner, μπορεί να μου προταθεί ένας καλός συνδυασμός για Tecatel 125x140 πιατο?

Reaction score
7.414
ναι και στα 2

moteck και 18αρι μοτερ, σου κανει και μικροτερο μοτερ αλλα καλυτερα 18αρι εαν θελεις να οδηγεις το κατοπτρο πολυ ανατολικα η πολυ δυτικα

Reaction score
0
Τον δέκτη πού μπορούμε να τον βρούμε και σε ποιά τιμή ?

Οι Αφοι Καλέμη από ότι βλέπω στο site δεν τον έχουν πλέον :121:

Reaction score
2
Τον δέκτη πού μπορούμε να τον βρούμε και σε ποιά τιμή ?

Οι Αφοι Καλέμη από ότι βλέπω στο site δεν τον έχουν πλέον :121:
Τον εχουν σε διαφήμιση τo περιοδικo Digital sat info παρε το και κοιτα εκει και ψαξε και στο google

Reaction score
2
Σε σχέση με τον Spiderbox 9000 HD έχει καλύτερη εικόνα ?
Να κοιτάς την υποστηριξη για μενα . Η εικόνα αν εχεις την τρελλή τηλεόραση μετραει στις λεπτομερειες. Εγω πιστευω οτι εχει την καλύτερη ο Azbox

Reaction score
119

Νεο firmware 0.9.4717

fixed flac support | fixed ogg support | fixed broken epg | improved blindscan speed | fixed recording from standby

Reaction score
1

Απορία , τι γίνεται με το 3D και με τον Azbox ; σε λίγο καιρό θα ξεφυτρώσουν πολλά κανάλια και από ότι ξέρω , θέλει dual tuner όπως αυτό του premium , φαντάζομαι θα μπορέσουμε να δούμε ; φυσικά σε συνδυασμό με μία 3d tv και γυαλιά ...

Reaction score
7.414
Δεν ξερω τι θα γινει με τα 3D καναλια αλλα τα 3D mkv αρχεια τα παιζει χωρις κανενα προβλημα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos