b&w 684 πρόβλημα με ενισχυτή

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Το "πακ" που αναφερεις οσες φορες εχει τυχει να το ακουσω, οφειλοταν στην υπερβαση των μηχανικων οριων του ηχειου κ συγκεκριμμενα των μεγαφωνων. Τις πιο πολλες φορες ο θορυβος αυτος ειναι η στρεβλωση της επιφανειας ταλαντωσης του μεγαφωνου οταν οι μηχανικες του ανοχες εχουν ξεπεραστει. Ο Γιαννης (audioj) εχει εκφραστει to the point.

Reaction score
8
Θα δοκιμάσω τον ενισχυτή με τα 683 ενός φίλου ώστε να έχω μια εικόνα και μετά προχωρώ σε αλλαγές η αγορές καλύτερα.
Ο φίλος παίζει τα 683 με ένα hitachi hma 7500mk2 σετ μαζί με προ και από ότι θυμάμαι είχε καλό μπάσο σε χαμηλή ένταση αλλά δεν είναι και κάτι τρελό από άποψη απόδοσης γι αυτό και προβληματίζομαι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το "πακ" που αναφερεις οσες φορες εχει τυχει να το ακουσω, οφειλοταν στην υπερβαση των μηχανικων οριων του ηχειου κ συγκεκριμμενα των μεγαφωνων. Τις πιο πολλες φορες ο θορυβος αυτος ειναι η στρεβλωση της επιφανειας ταλαντωσης του μεγαφωνου οταν οι μηχανικες του ανοχες εχουν ξεπεραστει. Ο Γιαννης (audioj) εχει εκφραστει to the point.
Το <<πακ>> ακούγεται εξ αιτίας της μεγάλης διαδρομής που εκτελεί ο κώνος του μεγαφώνου, με αποτέλεσμα να βρίσκει το πηνίο επάνω στον οπλισμό του μαγνήτη.

Αυτό έχει δύο αίτια.
Την υπέρβαση της ικανότητας διαχείρισης ισχύος του μεγαφώνου σε ορισμένες συχνότητες ή τον ελλειπή έλεγχο του από την πλευρά του ενισχυτή.

Reaction score
8
Μάλλον το δεύτερο μου φαίνεται αν και ο ενισχυτής έχει μεγάλα αποθέματα πιθανόν να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα συγκεκριμένα φορτία γι αυτό και η παραμόρφωση.αυριο θα γίνει η πρώτη δοκιμή με τα 683 που είναι πιο μεγάλα και αν έχουμε τα ίδια αποτελέσματα τότε θα πάει αποθήκη και πάω για καινούριο

Reaction score
1.550
Μπορείς να μετρήσεις έστω και με κάποιο app για το κινητό σε τι εντάσεις παρουσιάζεται το πακ;
Πάντως αφού συνεχίζουν όλα και παιζουν "κανονικά" κατα τα άλλα, νομιζω πως είσαι τυχερός.

Reaction score
8
Οχι φιλε μου, χιουμορ. Υπηρχε ενα thread στο forum προσφατα που απασχολησε πολυ κοσμο http://www.avsite.gr/forum/threads/Έμεινα-πάκης.144618/
Προφανως δεν το ειχες διαβασει. No offense :thumbsup:
οκ κανένα πρόβλημα απλά έχω άγχος με την όλη κατάσταση,αλλιώς ξεκίνησα κι αλλιώς καταλήγω.

Reaction score
59
οκ κανένα πρόβλημα απλά έχω άγχος με την όλη κατάσταση,αλλιώς ξεκίνησα κι αλλιώς καταλήγω.
Ενταξει θα τη βρεις την ακρη ειναι θεμα χρονου.
Κανε τις δοκιμες σου, ακου και κανα διαφορετικο συστημα να δεις πως παιζει και καπου θα καταληξεις.

ika

News
Reaction score
16.745
.......τα ηχεία είναι 150 watt κι ο ενισχυτής βγάζει 200 στα 8 κι έχει 44000mf ανά κανάλι με df 200 σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή.ένας φίλος με προτρέπει για rotel τελικό πάλι στα 200 με df 800 τον 1582....
Τιμές >100 για το DF δεν έχουν πρακτικά διαφορά. Αν ήταν θέμα DF, μάλλον θα είχατε πλαδαρό μπάσο.

http://www.hi-fiworld.co.uk/amplifiers/75-amp-tests/149-damping-factor.html

Reaction score
8
Σήμερα θα γίνει η δοκιμή στο σπίτι του φίλου.εσεις παιδιά τι setup έχετε;έχει κάποιος 684 η 683 η από αυτή την εταιρία κάποιο ηχείο;από ότι έχω καταλάβει τα περισσότερα αυτής της εταιρίας θέλουν πολύ ισχυρούς ενισχυτές και κατα συνέπεια και υψηλό κόστος

Reaction score
569
Σήμερα θα γίνει η δοκιμή στο σπίτι του φίλου.εσεις παιδιά τι setup έχετε;έχει κάποιος 684 η 683 η από αυτή την εταιρία κάποιο ηχείο;από ότι έχω καταλάβει τα περισσότερα αυτής της εταιρίας θέλουν πολύ ισχυρούς ενισχυτές και κατα συνέπεια και υψηλό κόστος
Καλημέρα

Είχα τα 684 με ενισχυτή xindak 80w. Τα οδηγούσε πολύ καλά και είχα και αρκετό μπάσο. Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Νομίζω ότι για αυτά τα ηχεία όσο περισσότερα watt τόσο καλύτερα.

Reaction score
2.852
Εχω τα 683 με Ροτελ 991 2Χ200 κι ειμαι ευχαριστημενος. Καπου αλλου πρεπει να εντοπιστει το θεμα σου η εισαι πολυ του κατω ακρου φασματος η εχεις κακο υλικο-πηγη η τεραστιο χωρο, για δωσε περισσοτερες λεπτομερειες.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Ισχύει για τους ισχυρούς ενισχυτές, όσο τόσο για το υψηλό κόστος αυτών. 802D εδώ, με πολλά watts από πίσω τους.

Reaction score
8
Εχω τα 683 με Ροτελ 991 2Χ200 κι ειμαι ευχαριστημενος. Καπου αλλου πρεπει να εντοπιστει το θεμα σου η εισαι πολυ του κατω ακρου φασματος η εχεις κακο υλικο-πηγη η τεραστιο χωρο, για δωσε περισσοτερες λεπτομερειες.
ο χώρος είναι ένα δωμάτιο 25 τετραγωνικά τα ηχεία απέχουν περίπου 1 μέτρο από τον τοίχο.το υλικό είναι original cd η flac.έχω και πικάπ αλλά επειδή ακούω πιο πολύ cd ή υπολογιστή δεν το χρησιμοποιώ συχνά

Reaction score
295
Tα 684 τα είχα.
Με τον ADCOM (2X200 wrms στα 8 ohm), σε υψηλές στάθμες το έκαναν το πακ.
Τωρα τα έχει ο ανηψιος μου και τα παίζει με TECHNICS προ και τελικο (2Χ55 wrms) και κανένα πρόβλημα.
Φοβάμαι οτι αυτά τα ηχεία δεν είναι για τοσα watts που λέει ο κατασκευαστής.
Πάντως σαν ηχείο με άφησε αδιάφορο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Δεν γινεται να εχει προβλημα με τον adcom που εχει στιβαρη τροφοδοσια και αλλης κατηγοριας και να μην εχει με τα technics. Απλα στην πρωτη περιπτωση, ισως λογω μεγαλου χωρου αλλα και διαθεσης για σταθμες demolition, φτανεις το ηχειο στα ορια του και τα ξεπερνας. Στην περιπτωση του Technics, ισως ειναι μικροτερος ο χωρος και οι επιθυμητες εντασεις επιτυγχανονται ευκολοτερα.
Εαν το ηχειο παιζει σε τετοιες σταθμες λογικο ειναι κ πολυ πιθανο να εχει χαλαρωσει η αναρτηση του και να συμβαινει αυτο που εχει περιγραψει ο Petermeni παραπανω.

Last edited:

Reaction score
2.852
Αυτό το τακ το ακούς με τι συχνότητα; Θέλω να πω, σε συγκεκριμένο κομμάτι σε συγκεκριμένη ένταση ή το κάνει ούτως ή άλλως; Εχεις μετρήσει σε τι πραγματικά στάθμη σου το παρουσιάζει με ντεσιμπελόμετρο; Συμβαίνει σε όλες τις πηγές; Εχω την εντύπωση πως έχεις πάθει ό,τι ένας γνωστός μου, κάποια στιγμή δεν του έφτανε η ένταση και συνέχεια το ανέβαζε μέχρι που πήρε τα τουίτερ στο χέρι. Ετσι κι εσύ, έχεις φτάσει στο σημείο που θες κι άλλο αλλά δυστυχώς τα ηχεία δεν έχουν και τερματίζουν.

Reaction score
1.550
Κι εγώ αυτό Ρώτησα Κώστα. Νομιζω πως είναι θεμελιώδης παράμετρος για να βγει κάποια άκρη.
Η ενταση στην οποία παρουσιάζεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis