B&W 802D Nautilus

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Απάντηση: B&W 802D Nautilus

Πάντως, αφού κοιτάς και για monoblocks με @ρχίδια, κοίτα και κατά Bryston 28BSST² μεριά.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: B&W 802D Nautilus

Επισης καλο ειναι οσοι προτεινουν τα διαφορα ψηφιακα, να γραφουν και με τι ηχεια τα εχουν ακουσει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όταν πάρεις τα ηχεία δοκίμασε επάνω τους κάποιον εκ των ενισχυτών που σκέφτεσαι(και αγόρασε απο το μαγαζί που θα δεχτεί να κάνει κάτι τέτοιο).Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος,ειδικά για τα συγκεκριμένα ηχεία.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: B&W 802D Nautilus

Επισης καλο ειναι οσοι προτεινουν τα διαφορα ψηφιακα, να γραφουν και με τι ηχεια τα εχουν ακουσει.
οσοι προτεινουν αναλογικα δεν χρειαζεται;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

κοίτα εδώ, κάτι καλό παίζει (κι έχουν και εξαιρετικά τροφοδοτικά οι μάγκες - ακούς κουφε?):

http://www.powersoft-audio.com/en/products/amp-modules/digimod-3000pfc.html
http://www.powersoft-audio.com/en/products/amp-modules/d-cell504.html
http://www.powersoft-audio.com/en/products/k-series/k-series.html
http://www.powersoft-audio.com/en/products/m-series-tour/m-series.html

και μια τιμή, έτσι, ενδεικτικά:

http://www.thomann.de/gr/powersoft_digam_m_30_d.htm

ΥΓ Δυστυχώς, είναι μικρά και πανάλαφρα.:116:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: B&W 802D Nautilus

οσοι προτεινουν αναλογικα δεν χρειαζεται;
εχεισ δικηο. οπως το εγραψα ηταν λαθος μου.

εννοειται οτι οποιος προτεινει οτιδηποτε, πρεπει εχει ιδιαν ακουστικη εμπειρια απο συγκεκριμενο σεταπ ειτε με αναλογικους ειτε με ψηφιακους ενισχυτες.

Reaction score
2.566
Ακουστική εμπειριά όμως φίλε Βλάσση, όπως ξέρω ότι ξέρεις, πού? Αφού κι εσύ ξέρεις πως ο χώρος παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Στον κρελοΒλάσση μπορεί να παίζει πολυ καλά το σύστημα γιατί και ο χώρος δεν παρεμβαίνει δραματικά, έχει κάνει και τις ψιλοδιορθώσεις του, κάπου αλλού όμως το άκουσε κάποιος άλλος να μην παίζει καλά, ποιός έχει δίκιο? Γι αυτό τα περί ακουστικής εμπειρίας, ευχάριστα είναι μεν, λίγη σημασία έχουν δε...
Το ξέρετε πολύ καλά, ότι εμείς μπορεί να λέμε στον άνθρωπο πάρε τον κρελ ή πάρε τον χάιπεξ, τον έχουμε ακούσει και γ@μεί, να τον πάρει ο άνθρωπος και με τα ηχεία αυτά στον χώρο τον δικό του να μην ακούγεται και τόσο καλά...
...και φυσικά δεν θα φταίει ο ενισχυτής...

Εγώ το πρώτο που θα ρώταγα τον άνθρωπο είναι: θες να πάρεις τα 802, ωραίος, γαμώ τα ηχεία...τί χώρο έχεις? Αν μου έλεγε κάτω από 20-25μ2 θα έλεγα στεγνά, μ@λακία θα κάνεις...αν όχι συνεχίζουμε, πώς/πού θα τα βάλεις? Αν μου έλεγε μπροστά από τζάκια, κολλητα σε καναπέδες, πίσω από τζαμαρίες κλπ, θα του έλεγα πάλι, μ@λακία θα κάνεις....αν όχι συνεχίζουμε, είσαι διαθετιμένος να φτιάξεις των χώρο σου λίγο? Αν μου έλεγε όχι, θα του έλεγα πάλι, κρίμα μπορείς να πάρεις πολύ παραπάνω, αλλά έστω, το βλέπεις στο μέλλον....και μετά θα συζήταγα για τα ενισχυτικά του!
Τώρα θα μου πεις, ο άνθρωπος δεν ρώτησε τίποτα από όλα αυτά, δεν πειράζει...

D

Deleted member 8307

Guest
έχει γραφτεί στο παρελθόν πολλάκις ότι το τι άκουσα, άκουσες, ακούσαμε δεν έχει καμιά άξια...

παλιότερα άκουσα κάπου, κάποτε τα Jeff της σειράς 300/ICE με Avalon ISIS, Wilson W/P 8, τον devialet με Utopia, καθώς και διάφορες μεταψυχώσεις των HYPEX να οδηγούν KARMA και δεν θυμάμαι τι άλλο...

έχει καμιά σημασία όχι, καμιά απολύτως ακομα και αν τα άκουγα με B&W. σε τι χώρο, με τι ακοή και συναισθηματική ψυχολογική κατάσταση? γνωρίζω την ηχογράφηση?... είναι εύκολο να γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, περνάει η ώρα περνάει και ο ίδιος καλά...
ωστόσο αυτό που πρέπει να δει κανείς είναι αν ηλεκτρικά ταιριάζει ο ενισχυτής με το ηχείο και φυσικά τον χώρο του. τώρα αν θα επιλέξει ενισχυτή τύπου T.REX η κάποιον άλλο από τους παραπάνω είναι δικό του θέμα.

οποιοσδήποτε δεν πρέπει να περιμένει να γράψει κάποιος ότι ο Krell-ακος η ο ML οδηγούν τα παραπάνω ηχεία γιατί είναι αυτονόητο...
όπως επίσης αν οδηγήσει κάποιος με τα μεγάλα ICE, HYPEX η τους T.REX οποιοδήποτε καλοσχεδιασμένο ηχείο και δεν του αρέσει το αποτέλεσμα ας την ψάξει διαφορετικά...
τόσο περισσότερα χρήματα χάνεις όσο ακούς τους άλλους, τους καουμπόηδες του χαλιεντ και δεν έχεις τις γνώσεις να τους/το κρίνεις σωστά ο ίδιος...

Reaction score
2.566
Βέβαια (και κλείνω) θεωρώ λάθος να δίνει κάποιος 20-30 χιλ για μηχανήματα και να μη δίνει 5-6 για τη βελτίωση του χώρου του!
Συγχωρέστε μου το μακροσκελές, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω ηχεία αυτής της κατηγορίας, που είναι εργαλεία πραγματικά, να θάβονται σε κάκιστους χώρους και ο ιδιοκτήτης τους να ψάχνεται τί του φταίει...
Τουλάχιστον το σημαντικό θέμα της οδήγησης, εδώ λύθηκε με τις προτάσεις αυτές, krell, hypex κλπ., αλλά το άλλο θέμα θεωρώ είναι εξίσου σημαντικό και ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ...

Δεν είναι καθόλου κακό να μην θες ή να μην μπορείς να φτιάξεις τον χώρο σου, ή να μην θες να τα τοποθετήσεις σωστά, κανένα πρόβλημα...τότε όμως δεν χρειάζεσαι τα 802 και παρόμοιας φιλοσοφίας ηχεία!!

Reaction score
5.672
εαν θες δοκιμασε asr emmiter 2 με την μπαταρια ...
ο συνδιασμος σκοτωνει !
μιλαω για το 802d προηγουμενο ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Απάντηση: Re: Απάντηση: B&W 802D Nautilus

Έλεος! Αν και φαν των ψηφιακών, δε μου γεμίζει το μάτι. Θα το έπαιρνες αυτό για το σπίτι σου; (επί τρία;)
ανέτως!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Ακουστική εμπειριά όμως φίλε Βλάσση, όπως ξέρω ότι ξέρεις, πού? Αφού κι εσύ ξέρεις πως ο χώρος παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Στον κρελοΒλάσση μπορεί να παίζει πολυ καλά το σύστημα γιατί και ο χώρος δεν παρεμβαίνει δραματικά, έχει κάνει και τις ψιλοδιορθώσεις του, κάπου αλλού όμως το άκουσε κάποιος άλλος να μην παίζει καλά, ποιός έχει δίκιο? Γι αυτό τα περί ακουστικής εμπειρίας, ευχάριστα είναι μεν, λίγη σημασία έχουν δε...
Το ξέρετε πολύ καλά, ότι εμείς μπορεί να λέμε στον άνθρωπο πάρε τον κρελ ή πάρε τον χάιπεξ, τον έχουμε ακούσει και γ@μεί, να τον πάρει ο άνθρωπος και με τα ηχεία αυτά στον χώρο τον δικό του να μην ακούγεται και τόσο καλά...
...και φυσικά δεν θα φταίει ο ενισχυτής...

Εγώ το πρώτο που θα ρώταγα τον άνθρωπο είναι: θες να πάρεις τα 802, ωραίος, γαμώ τα ηχεία...τί χώρο έχεις? Αν μου έλεγε κάτω από 20-25μ2 θα έλεγα στεγνά, μ@λακία θα κάνεις...αν όχι συνεχίζουμε, πώς/πού θα τα βάλεις? Αν μου έλεγε μπροστά από τζάκια, κολλητα σε καναπέδες, πίσω από τζαμαρίες κλπ, θα του έλεγα πάλι, μ@λακία θα κάνεις....αν όχι συνεχίζουμε, είσαι διαθετιμένος να φτιάξεις των χώρο σου λίγο? Αν μου έλεγε όχι, θα του έλεγα πάλι, κρίμα μπορείς να πάρεις πολύ παραπάνω, αλλά έστω, το βλέπεις στο μέλλον....και μετά θα συζήταγα για τα ενισχυτικά του!
Τώρα θα μου πεις, ο άνθρωπος δεν ρώτησε τίποτα από όλα αυτά, δεν πειράζει...
Συνεχίζοντας στο ίδιο σκεπτικό, αν δεν ισχύουν οι προυποθέσεις που γράφει ο αγαπητός Alex, μη κάνεις το λάθος και τα πάρεις. Χίλιες φορές να πάρεις τα 805Di και 2 super-duper sub με ενσωματένη διόρθωση χώρου και DSP. Και λιγότερα θα δώσεις, και λιγότερο θα ψάχνεσαι για ενισχυτή και μεγαλύτερο WAF θα έχεις, και καλλίτερη εικόνα και στερεοφωνία θα έχεις, και καλύτερο μπάσο.

Reaction score
1

Bonjour,
να ξεκαθαρίσω ότι τα ηχεία θα μπουν σε dedicated play room 55τμ άδειο.
Και θα γίνει ακουστική μελέτη από την αρχή.
Τα 802d θα τα έχω απο βδομάδα !!!!
ενισχυτές άκουσα αρκετούς εχτές. Επαθα σόκ απο τους Plinius που μου τους δίνει σε καλή τιμή (DEMO).

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: B&W 802D Nautilus

Bonjour,
να ξεκαθαρίσω ότι τα ηχεία θα μπουν σε dedicated play room 55τμ άδειο.
Και θα γίνει ακουστική μελέτη από την αρχή.
Σσσσωραίος τότε εσύ!!! :622:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis