B200 OPEN BAFLE

Reaction score
0
καλησπερα σας κυριοι καλως σας βρηκα.
νεο μελος στο φορουμ αλλα ασχολουμαι μαζι του αρκετο καιρο.
ειμαι κατοχος ενοσ ζευγους b 200 τησ visaton και μετα απο αρκετη αναζητηση σε διαφορα site και την συλογη πληροφοριων απο το avsite κατασκευσα αυτο

εχω εφαρμοσει ενα τυπικο φιλτρο R.L.C. παρομοιο με αυτα που προτεινει η visaton αλλα δεν εχω γνωσεις στο αντικειμενο αυτο, δεκτη καθε βοηθεια για βελτιωση.

ευχαριστω για τον χρονο σας

Reaction score
0
Απάντηση: B200 OPEN BAFLE

πρεπει να προσθεσω μερικες φωτο ακομα

επισης το φιλτρο ειναι 1,5mh πηνιο με 8.2 ohm αντισταση
θα βρω πιο απλο τροπο να ανεβαζω φωτο

Reaction score
473

Πολυ ωραια κατασκευη.Τι υλικα εχεις χρησιμοποιησει ?Βελτιωση που?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Πολύ όμορφη κατασκευή. Μπράβο σου.

Βλέπω πως αποφεύγεις τις κολλήσεις. Να ελέγχεις τουλάχιστον τους ακροδέκτες μη τυχόν και χαλαρώσουν οι συνδέσεις.

Reaction score
8

καλως ορισες φιλε μου στο φορουμ μας. Πολυ ομορφη κατασκευη, αν θες δωσε μας λιγα παραπανω στοιχεια για τα υλικα και τον τροπο κατασκευης.

Reaction score
0

ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
τα υλικα κατασκευης ειναι plexiglas 12mm φελος 4mm αλουμινιο 5mm και επενδυση
με ανοδιομενο αλουμινιο ολα αυτα κολημενα με σιλικονη.
δηλαδη ενα σαντουιτς με αυτα τα υλικα.
και η βαση απο 10mm ανοξειδωτο.
ολα αυτα κομενα σε laser (ειμαι υπαληλος σε μια εταιρια κοπης και διαμορφωσης μεταλλων).
οσο για τις πιθανες βελτιωσεις, ειναι στον τομεα του φιλτρου που το εχω φτιαξει στην τυχη για να ηρεμησω την φουσκωμενη μεσαιουψηλη περιοχη του b200
[/IMG]
οπως εγραψα και πιο πανω δεν εχω γνωσεις στον τομεα των φιλτρων και γενικα των ηλεκτρονικων (οτι αρπαξω απο δω και απο κει) και ως γνωστον η ημιμαθεια ειναι χεροτερη απο την αμαθεια...

Reaction score
0

μπορω επισης να βοηθησω ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ οποιον εχει καποιο σχεδιο κατα νου
με ανταλαγμα λιγες πληροφοριες και γνωσεις στο αντικειμενο της κατασκευης ηχειων.
(μερακι που το εχω εδω και καιρο).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Πιστεύω, κοιτώντας την απόκριση του μεγαφώνου, πως με τη χρήση πηνίου θα έχεις πολύ μεγάλη πτώση σε συχνότητες πάνω από 10 ΚΗz.

Ούτως ή άλλως το μεγάφωνο έχει θέμα σε αυτή τη περιοχή.

Με τι ενισχυτικά το οδηγείς?

Reaction score
0

λογικο ακουγεται αυτο που λες για την χρηση πηνιου, αλλα δεν ξερω αν μπορει να γινει κατι αλλο(εκτος απο το να αλαξω μεγαφωνα). τα b 200 τα ειχα απο παλια για για αυτο ασχοληθηκα μαζι τους γνωριζωντας τα μειονεκτηματα τους.
σε γενικες γραμες παιζουν καλα εκτος αν τα βαλεις να αναπαραγουν δυσκολα πραγματα οπως εντονη οργανικη παρουσια.
ο ενυσχιτης ειναι marantz PM 15 S1 και η βασικη πηγη notingham analogue orizon με ortofone blue. στο cd αναλογα με την παραγωγη ακουγεται λιγο σκληρο (οχι παντα)
πιθανο καποια στιμη να παρω καποιον λαμπατο πιστευω οτι θα του ταιριαξει καλυτερα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kαλορίζικα!
Τα Open Baffle project έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Αυτό που θα έλεγα κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του είναι ότι ταιριάζει για κατασκευή κόρνας περισσότερο και βέβαια με προσθήκη ενός μεγαφώνου υψηλών συχνοτήτων.
Τα 96 db ευαισθησίας του μεγαφώνου που αναφέρει η εταιρία ισχύουν μόνο για τη μεσαία περιοχή.
Στα μεσοχαμηλά ας πούμε είναι μόλις 88 db. Είναι μεγάλη η διαφορά και τα <<σώματα>> έχουν πάει περίπατο έτσι.

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ Κωστα Φ.
οσο για αυτα που λες peter ειναι ακουστα, ειδικα τα σωματα στην μεσαιοχαμηλη
Οσο αφορα τις κορνες και τα μεγαφωνα υψηλων δεν γνωριζω, αν εχεις να προτινεις
κατι με χαρα να σε ακουσω.
α!! και να μην ξεχασω να αναφερω οτι μεγαφωνο υψηλων υπαρχει της visaton και αυτο
τοτε που τα πηρα είχα φιλο σε καταστημα και μου εκανε τρελες εκπτωσεις

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη κατασκευή.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62231

Γενικά είναι πολύπλοκη η κατασκευή μιας καμπίνας τέτοιου είδους και θέλει πολύ πειραματισμό και με τις διαστάσεις της και με τα ηχοαπορροφητικά υλικά.

Για το συγκεκριμένο μεγάφωνο δεν γνωρίζω κάτι σίγουρο να σου προτείνω.

Πάντως και η κατασκευή που προτείνει η εταιρία για καμπίνα 100 lt γεμίζει αρκετά τη περιοχή κάτω από τους 800 κύκλους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996

βγάλε και μια φωτό το φίλτρο.
δε μας είπες ο πυκνωτής τι είναι.

από ψηφιακή πηγή ακούς βασικά ή παίζεις και αναλογικές πηγές?

σκέφτηκες τη χρήση ψηφιακής ισοστάθμισης?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Δεν υπάρχει πυκνωτής.
Ένα πηνίο και μια αντίσταση παράλληλα είναι το φίλτρο που χρησιμοποιεί.

Reaction score
0

peter την ειδα την κατασκευη και δεν θα εμπαινα σε τετοια διαδικασια με το b200
οσο για την πολυπλοκοτητα της κατασκευης ειναι το μονο που δεν με απασχολει
αλλα για να ειμαι και ειλικρινης δεν ενθουσιαστικα οπτικα χωρις αυτο να σημαινει τιποτα για το εν λογο ηχειο γουστα ειναι αυτα.
costas ακουω και cd και βινυλιο οπως ειπα και πιο πανω, με το βινυλιο τα πραγματα ειναι
λιγο καλυτερα χωρις αυτο να σημαινει οτι εινα καλλα
για ψηφιακη ισοσταθμιση δεν ... νομιζω.
μια τελευταια μετατροπη που εκανα ειναι 1 mh πηνιο απο 1,5 και 10 ohm αντισταση απο
8,2 τα αποτελεσματα ειναι καλυτερα πιο μπροστα οι μεσαιες και πιο ξεκουραστο ψηλα
χωρις αυτο να σημαινει οτι ελυσα τα προβληματα μου.
ο μονος λογος που ασχολουμαι ακομα μαζι του ειναι οτι πρωτη φορα ακουω στο σπιτι μου ενα ηχειο ανοιχτης μπαφλας και εχω πραγματικα εντυπωσιαστει με την τεραστια εικονα που εχει ο ηχος ειναι σαν να ερχεται πισω απο τα ηχεια και οι φωνες βγαινουν ακριβως στο κεντρο ο ηχος ειναι ασυμπιεστος και δημιουργει ωραια ατμοσφαιρα ολα αυτα οταν το κοματι δεν εχει εντονη οργανικη παρουσια οταν παιξει κατι πιο δυνατο αστα να πανε, μενει η τεραστια εικονα σκληραινει ψηλα οσο για σωματα στις χαμηλομεσαιες ας μην το συζητισουμε καλυτερα(υποθετω οτι με ενα sub κατι μπορει να γινει στις χαμηλομεσαιες και στις χαμηλες)
αλλα απο οτι καταλαβαινω το συνκεκριμενο μεγαφωνο δεν εχει
και τρελες δυνατοτιτες για κατι πολυ καλυτερο
και παλι με επιφυλαξη το λεω
θα δοκιμασω μερικα διαφορετικα νουμερα στο φιλτρο
(με αυτην την ιστορια εχω μαζεψει εναν σκασμο πηνια και αντιστασεις) και θα σας ενημερωσω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.248
Members
38.671
Νεότερο μέλος
Katerinanota