Bad sound kills good music

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Παρακολουθώντας όλη αυτήν την διαμάχη ανάμεσα στην διανοητικά κάπως χαλαρή (για να το θέσουμε κομψά) λεανδρική σχολή σκέψης αφ' ενός και την ενεργή πολυκάναλη τέτοια, που καλπάζει γεμάτη αυτοπεποίθηση καβάλα στο άλογο των επιστημονικών δεδομένων, αποκομίζει κανείς την αίσθηση πως είναι αμφότερες εξίσου μονοδιάστατες στην απολυτότητα τους και, το κυριότερο, φαίνεται να διαφεύγει ολωνών το απλούστατο γεγονός ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα τολμούσαν οι ίδιοι να εκμυστηρευτούν, ακόμη και στους ίδιους τους τούς εαυτούς. Η όλη αντιπαράθεση θυμίζει τις παλιές καλές ιστορίες του Carl Barks (αναμένω λογοπαίγνιο με τον Μαρξ από τον κύριο Μπούτια), όπου οι άσπονδοι εχθροί και επίδοξοι κλεπταποδόχοι του θησαυροφυλακίου του Σκρουτζ, οι Μουργόλυκοι, και οι μηχανοραφίες τους είναι απαραίτητα ως ο αέναος κινητήρας εξέλιξης της ιστορίας, ανάλογα με τα γούστα και την φαντασία του δημιουργού τους· δεν απαιτείται ιδιαίτερη οξυδέρκεια εκ μέρους του αναγνώστη προκειμένου ο ίδιος να αντιληφθεί ότι κατ' ουσίαν είναι αμοιβαίοι αντικατοπτρισμοί ο ένας του άλλου, αφού στο κάτω-κάτω μοιράζονται τον ίδιο αξιακό κώδικα.

Αυτό δε που καθιστά τον Λέανδρο το κακό σπυρί στα πλαδαρά οπίσθια του αβουσάϊτ δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στο πρόσωπο του φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά, να υποστασιοποιείται τρόπον τινά, το ίδιο το hi -endάδικο παρελθόν όσων κάποια στιγμή προτού καραφλιάσουν εντελώς ακούσανε ωσάν σύγχρονοι Σαούλ την φωνή του Κυρίου (κυκλοφορεί υπό την επωνυμία κάποιου... Δόκτορος Τουλ στον 21ό αιώνα ετούτος) εν τω μέσω της χαλιέντ ερήμου εντός της οποία βολοδέρνανε επί έτη πολλά (υπάρχει πληθώρα γλαφυρών εξομοληγητικών στιγμών επί αυτών των αμαρτημάτων του παρελθόντος εδώ μέσα, ικανή να τέρψει και τον πλέον αναίσθητο). Δοθέντων όλων αυτών, το ότι αυτό που είναι η μόνιμη επωδός στα χείλη των ανανήψαντων (φόρτωνε σαμπ και μην κοιτάς ξωπίσω σου) αποκτάει διαστάσεις βιβλικής παραβολής και μοραλιστικού κηρύγματος μόνον ως τυχαίο δεν θα έπρεπε να θεωρείται. :sneaky:
Ωραία και γλαφυρή η τοποθέτηση,αλλά αδίκως αναμένεις λογοπαίγνια σχετικά με τον Μαρξ από τον υποφαινόμενο.
Τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό...οι ίδιοι οι σύγχρονοι Μαρξιστές. :sneaky:

Ο ίδιος έχω φροντίσει ώστε να μην γνωρίζομαι προσωπικώς με κανένα άλλο μέλος.Κι έτσι δεν συμμερίζομαι ή αντιτίθεμαι σε χαρακτήρες,αλλά - πέραν πάσης αμφιβολίας - σε επιχειρήματα.Nothing personal,just business (...as usual).;)
...
Δυστυχώς δώρα δε κάνει κανείς!..Ότι πληρώνεις παίρνεις!!
Επομένως, πρώτα απαντάμε στο συγκεκριμένο ερώτημα του οποίου ζητά τη συμβουλή μας (αν ξέρουμε οκ, αν όχι το βουλώνουμε) και μετά του προτείνουμε και μια εναλλακτική λύση που πιστεύουμε ότι μπορεί και να του κάνει..
Πρώτα όμως οφείλουμε να απαντήσουμε σ'αυτο για το οποίο ερωτηθήκαμε!.
Δε γίνεται να ρωτάει πιο από τα δύο λαμπάτα ενισχυτικά να πάρει κι εσύ να του προτείνεις ενεργά!..λάμπα θέλει λέμε!
Αυτό γουστάρει, γι'αυτό ρωτάει!
Έχεις ακούσει ο ίδιος πως μπορεί να παίξει μια σωστή λάμπα ή ένα λάθος στημένο τρανζιστορικό.
όλα παίζουν κι όλα δε παίζουν..εξαρτάται το πόσο έχει ασχοληθεί κάποιος μ'αυτό.
Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις τον όποιο σε ρωτάει για μια συγκεκριμένη κατηγορία μηχανημάτων, άστο καλύτερα για κάποιον που πραγματικά θα μπορεί να τον βοηθήσει γι'αυτό που ο ίδιος ψάχνει κι όχι για το πως θα στήσεις τη δικιά σου ιδέα στο δικό του χώρο....
Ρωτάει κάποιος για αγορά ενεργών ηχείων, θεωρείς ότι είμαι ο καλύτερος για να του απαντήσω??
:tongue:
:tongue:
:tongue:

Γι' αυτό και δε θα εμπλακώ!!
Από την άλλη ρωτάει ο άνθρωπος για ν' αλλάξει κεφαλή στο πικάπ του, ή να αγοράσει ένα phono για τη παίξει καλύτερα η κεφαλή που ήδη έχει..κι ο άλλος του λέει να ...πάρει ντακ γιατί όσο κάνει το μήνα η συνδρομή του κάνει ένα βινύλιο!..
:idk:
:idk:

Μα είμαστε σοβαροί???
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας το απλό:
Οι δικές μας προτεραιότητες δε
ν είναι και προτεραιότητες των άλλων!!:hi::hi:
Κι επειδή δεν ανταποκρίνομαι για χάρη συγκεκριμένων προσώπων αλλά για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο,εφόσον μπαίνει ζήτημα προτεραιοτήτων,κρίνεται σκόπιμο ως πρώτο βήμα να ξεκαθαρίζεται σε όποιον θα ήθελε λάμπα επειδή άκουσε κάτι,κάπου,κάποτε,τί συνεπάγεται η τυπική απόδοση στους λυχνιακούς ενισχυτές σε σχέση με τα συνήθη παθητικά ηχεία της αγοράς.

Οπότε μετά το ερέθισμα που έδωσες Λέανδρε - και σου είμαι ευγνώμων για τη συμβολή - κρίνεται σκόπιμο να προστεθεί οσονούπω ένα νέο κεφάλαιο στην επιμόρφωση...της γνωστής Λόλας...:sneaky:
(Για τα δε βινυλιοσυστήματα έχει ήδη αναλυθεί πλήρως για τους ενδιαφερομένους...)
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Το θέμα λοιπόν είναι να γίνονται έντιμες προτάσεις που στο budget του ενδιαφερόμενου να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Άρα, σβου το πικάπ ( προσγείωση στη πραγματικότητα, μας ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα σε όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, όχι να πουλάμε μούρη με τη συλλογή βινυλίων τα οποία τα παίζουμε απο ένα κακό πικάπ ) ναι στο dac. Με το κόστος αγοράς ενός δίσκου το μήνα πληρώνουμε συνδρομητική υπηρεσία και είμαστε άρχοντες. Δισκοθήκη δεν έχουμε μεν για να θαυμάσουν οι φίλοι μας, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε οτιδήποτε θελήσουμε ( ακόμα και υλικό που δεν γνωρίζουμε, αν θέλουμε να πειραματιστούμε ), οποτεδήποτε το θελήσουμε. Και σε καλύτερη ποιότητα απο το αντίστοιχο πικάπ.
Πάμε στα ηχεία. Ή ακόμα και σε ένα νέο σετ ενισχυτή ηχείων. Τρέφει κανείς την αυταπάτη ότι ένας ενισχυτής πακέτο με ένα ζευγαράκι ηχεία θα παίξει καλύτερα απο ένα σετ ενεργών με subs? Εγώ όχι. Το sub έχει τη μαγεία του, γεμίζει τη μουσική, πως να το κάνουμε. Είναι προτιμότερο και εντιμότερο λοιπόν να προταθεί ένα καλό σετ ενεργών και subs και να τονιστεί η ανάγκη για ισοστάθμιση, αφήνοντας στην άκρη τις οντιοφιντελίστικες μπούρδες περί αγνού σήματος. Αυτά που κάνει ο χώρος, είναι τρις χειρότερα απο αυτά που θα κάνει μια μικρή ισοστάθμιση εδώ κι εκεί. ( το άκουσα, το πίστεψα, τέλος ). Ούτε να μπλέξει με καλώδια, ούτε με ματσαρίσματα συστατικών. Τοποθετεί, σετάρει, απολαμβάνει. Το ψάχνει λίγο στην αρχή για ένα καλό σετ ηχείων και sub(s) και μετά τελείωσε. Ούτε να ψάχνει ποιο καλώδιο δίνει μπάσα, ούτε πιο interconnect δίνει αέρα.
Για εμάς τους υπόλοιπους που ήδη έχουμε στήσει συστήματα, συμφωνώ με τον Λέανδρο. Δεν θέλουμε να πουλήσουμε, είμαστε κάααπου σε καλά επίπεδα, δεν πουλάμε για ένα κομμάτι ψωμί και φτου κι απ'την αρχή, συμμαζεύουμε το χάλι μας και πάμε να μεγιστοποιήσουμε κι εμείς την απόλαυσή μας.
Post automatically merged:

Υ.Γ. Όσο σκέφτομαι ότι τα καλώδιά μου κοστίζουν όσο ο SHD, μου'ρχεται να πηδηχτώ απο το παράθυρο. Σοβαρά.
Όπως τα λες είναι.
Όλοι όσοι ήμασταν εκεί που είναι ακόμα αυτοί που σηκώνουν ασπίδα υπεράσπισης αναχρονιστικών αντιλήψεων, λέμε τα ίδια. Τα λέμε γιατί ανοίξαμε τα μυαλά μας θέλοντας να δούμε τη γίνεται. Τη μας προσφέρει η νέα τεχνολογία και κατά πόσο τα νέα δεδομένα διαγράφουν πεποιθήσεις δεκαετιών. Εμείς λοιπόν είμαστε η αγέλη. Αγέλη γιατί έχουμε ανοιχτά μάτια και μυαλά, δύναμη να διαγράψουμε ότι γνωρίζαμε και να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος.

Είναι πέρα για πέρα φυσικό για κάποιους αυτό εδώ επειδή είχε $3000 κάποτε και λόγο όγκου ήθελε μια βαλίτσα για μεταφορά
IMG_20191206_094603.jpg


να είναι καλύτερο από αυτό εδώ που εκτός από ότι είναι σύγχρονο είναι και αρκετά φθηνότερο και μπαίνει στη τσέπη.
IMG_20191206_100538.jpg


Η λογική αυτών των ανθρώπων λέει ότι δεν γίνεται. Και εμείς τώρα προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τέτοια μυαλά.
Καληνύχτα.

Όση λογική έχει το παραπάνω, έχει και αυτό.


Με όλη τη αγάπη μου προς τη Θεσσαλονίκη.

Και για να μη πέσουν να με φάνε.
Σας αρέσει κάτι. Κανένα πρόβλημα. Καλά κάνετε, μαζί σας.
Το να υπερασπιστεί όμως κάποιος ότι το VHS camcorder είναι καλύτερο από την 4K Go Pro επειδή έτσι θέλει δεν είναι μόνο αστείο, είναι ασχετοσύνη και χαζομάρα Big Τime λέμε. Το ίδιο γίνεται και στον ήχο.
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Ωραία και γλαφυρή η τοποθέτηση,αλλά αδίκως αναμένεις λογοπαίγνια σχετικά με τον Μαρξ από τον υποφαινόμενο.
Τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό...οι ίδιοι οι σύγχρονοι Μαρξιστές. :sneaky:

Ο ίδιος έχω φροντίσει ώστε να μην γνωρίζομαι προσωπικώς με κανένα άλλο μέλος.Κι έτσι δεν συμμερίζομαι ή αντιτίθεμαι σε χαρακτήρες,αλλά - πέραν πάσης αμφιβολίας - σε επιχειρήματα.Nothing personal,just business (...as usual).;)

Κι επειδή δεν ανταποκρίνομαι για χάρη συγκεκριμένων προσώπων αλλά για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο,εφόσον μπαίνει ζήτημα προτεραιοτήτων,κρίνεται σκόπιμο ως πρώτο βήμα να ξεκαθαρίζεται σε όποιον θα ήθελε λάμπα επειδή άκουσε κάτι,κάπου,κάποτε,τί συνεπάγεται η τυπική απόδοση στους λυχνιακούς ενισχυτές σε σχέση με τα συνήθη παθητικά ηχεία της αγοράς.

Οπότε μετά το ερέθισμα που έδωσες Λέανδρε,κρίνεται σκόπιμο να προστεθεί οσονούπω ένα νέο κεφάλαιο στην επιμόρφωση...της γνωστής Λόλας...:sneaky:
bhutia..κάποιος που ρωτάει τι γνώμη μας ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένα ενισχυτικά..δε περιμένει ανάλυση για το πως γίνεται η..επικονίαση στη φύση, ούτε πόσο είναι το προσδόκιμο διαβίωσης της αφρικανικής πεταλούδας!! :biggrin:
Ρωτάει ανάμεσα στο χ ενισχυτή και τον ψ ενισχυτή ποιον και γιατί θα τον αγόραζε κάποιος από εμάς!
..Ανάμεσα στους δύο ε??..όχι τι θα ήθελες εσύ να βάλει αυτός στο σπίτι του! :wink: :wink:
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Συγγνώμη Λέανδρε αλλά μια παρατήρηση γιατί αυτό το λες συνέχεια (και κάποια άλλα μέλη νομίζω) και κατά την γνώμη μου είναι ανακριβές.

Δυστυχώς δώρα δε κάνει κανείς!..Ότι πληρώνεις παίρνεις!!
Δες αυτά και αυτά. Το έχουμε ξανασυζητήσει το παράδειγμα. Είναι ακριβώς ίδια από πλευράς κατασκευαστικού κόστους με μοναδική διαφορά την δυνατότητα επιλογής χρώματος καπλαμά. Δες μετά πόσο κάνουν στην πιάτσα το ένα και το άλλο.

Προσωπικά, λόγω της εργασίας μου, έχω δει πολλά industries "εκ των έσω" και στο πλείστο των περιπτώσεων η τιμή πώλησης εξαρτάται πολύ λίγο από το πρωτογενές κατασκευαστικό κόστος (άρα την ποιότητα). Το ίδιο ισχύει και στο audio, ιδιαίτερα δε, επειδή πέρα του γενικού κανόνα που ανέφερα πριν, η αγορά προσδιορίζεται και από όρους status, λόγω του ότι το audio είναι luxury προϊόν σε κάθε περίπτωση.

Υπό αυτή την έννοια είναι δυνατό (μη πω και φυσικό) να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην "ποιότητα" για λόγους μεγιστοποίησης κέρδους σε παρεμφερή κοστολογημένα από πλευράς τιμής πώλησης προϊόντα. Άρα το ότι πληρώσεις παίρνεις δεν είναι τόσο αξιόπιστος παράγοντας αξιολόγησης.

ΥΓ. Επειδή το thread έχει πάρει μορφή που συνήθως με απωθεί, φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι δεν εμπλέκομαι σε διαμάχες και δεν το λέω σαν προσωπική επίθεση.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Το να υπερασπιστεί όμως κάποιος ότι το VHS camcorder είναι καλύτερο από την 4K Go Pro είναι τουλάχιστον αστείο. Το ίδιο γίνεται και στον ήχο.
Άσε την εικόνα, δεν είναι το ίδιο, ο ήχος εχει μαγεία :lolsign:
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Νίκο,
χρόνια πολλά πρώτα απ' όλα!

Αν θέλει πικάπ μάναμ, πικάπ θα του προτείνεις, δεν έχουν όλοι τις δικές σου προτεραιότητες!
ΑΝ θέλει ν'αγοράσει βινύλια είναι αποκλειστικά και μόνο δικό του θέμα! δεν είναι ούτε δικό σου ούτε δικό μου!
Τι πάει να πει τόσο κάνει μια μηνιαία συνδρομή στο χ πάροχο????
κουμάντο στο πως ακούει ο άλλος θα κάνεις???
Αν θέλει ντακ, επίσης δε μπορώ να του πω πάρε πικάπ!
Ε πως να το κάνουμε! Ο αγοραστής ορίζει τι θα βάλει στο σύστημα του κι όχι οι συμπαρατρεχάμενοι!
Αν λοιπόν ρωτάει για καλώδιο ρεύματος, εκτός του μπέλντεν οφείλεις να απαντήσεις στο ερώτημα του κι όχι τι θεωρείς ότι έπρεπε να του απαντήσεις...Αν δε γνωρίζεις αφήνεις τους άλλους πουν έχουν πραγματική άποψη να τη πουν και δε μηδενίζεις τους πάντες και τα πάντα!
Το θεμα όμως είναι να εντοπίσεις το λόγο για τον οποίο κάποιος θα ασχοληθεί με το πικάπ και έως που ειναι διατεθειμένος να το φτάσει. Οι περισσότεροι νέοι, τα έχουμε ξαναπεί, παρασύρονται απο τις απόψεις περί γλυκού και υπερέχοντος αναλογικού ήχου και τελικά ούτε κατά διάννοια δεν ακούνε αυτό που τους έχουν τάξει. Και θα μπορούσαν στο ίδιο κόστος να είχαν πολύ καλύτερο ήχο και με πολύ βολικό τρόπο χρήσης.

Έχεις ακούσει ο ίδιος πως μπορεί να παίξει μια σωστή λάμπα ή ένα λάθος στημένο τρανζιστορικό.
όλα παίζουν κι όλα δε παίζουν..εξαρτάται το πόσο έχει ασχοληθεί κάποιος μ'αυτό.
Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις τον όποιο σε ρωτάει για μια συγκεκριμένη κατηγορία μηχανημάτων, άστο καλύτερα για κάποιον που πραγματικά θα μπορεί να τον βοηθήσει γι'αυτό που ο ίδιος ψάχνει κι όχι για το πως θα στήσεις τη δικιά σου ιδέα στο δικό του χώρο....
Ρωτάει κάποιος για αγορά ενεργών ηχείων, θεωρείς ότι είμαι ο καλύτερος για να του απαντήσω?? :tongue: :tongue::tongue:
Γι' αυτό και δε θα εμπλακώ!!
Από την άλλη ρωτάει ο άνθρωπος για ν' αλλάξει κεφαλή στο πικάπ του, ή να αγοράσει ένα phono για τη παίξει καλύτερα η κεφαλή που ήδη έχει..κι ο άλλος του λέει να ...πάρει ντακ γιατί όσο κάνει το μήνα η συνδρομή του κάνει ένα βινύλιο!..:idk::idk:
Μα είμαστε σοβαροί???
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας το απλό:
Οι δικές μας προτεραιότητες δεν είναι και προτεραιότητες των άλλων!!:hi:
Όταν όμως ζητάει να στήσει ένα νέο σύστημα και προφανώς έχει παρασυρθεί απο τις φήμες και τις προτιμήσεις άλλων, οφείλεις να του πεις πως θα πάρει το καλύτερο με τα όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Δεν μιλάω για ενεργά της πλάκας, το καλύτερο δυνατό στο budget του κάθε ενδιαφερόμενου. π.χ. αν έχει ένα παλιό ενισχυτή ( όπως ειπώθηκε ) και ψάχνει να δώσει ένα σεβαστό ποσό για ευαίσθητα ποιοτικά ηχεία, δεν οφείλεις να του πεις ότι θα κάνει πατάτα, να αφήσει τον vintage ενισχυτή και να ασχοληθεί με τη ποιότητα στο ίδιο budget?
Επίσης, μη συχγέουμε τις λαμπάτες υλοποιήσεις. Δεν είναι όλες οι λαμπάτες υλοποιήσεις καλές. Και αυτή που ακούσαμε, κάνει και μια περιουσία,ε? Δεν μιλάμε για το τυπικό σετάπ των π.χ 2000€.


(ευχαριστώ για τις ευχές!!)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Άσε την εικόνα, δεν είναι το ίδιο, ο ήχος εχει μαγεία :lolsign:
Και μαγεία και...σφαγεία. :roflmao:
Και παλιοχαρακτήρες που επιβουλεύονται την ικανοποίηση των άλλων... :lolsign:
bhutia..κάποιος που ρωτάει τι γνώμη μας ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένα ενισχυτικά..δε περιμένει ανάλυση για το πως γίνεται η..επικονίαση στη φύση, ούτε πόσο είναι το προσδόκιμο διαβίωσης της αφρικανικής πεταλούδας!! :biggrin:
Ρωτάει ανάμεσα στο χ ενισχυτή και τον ψ ενισχυτή ποιον και γιατί θα τον αγόραζε κάποιος από εμάς!
Προτιμότερο το προλαμβάνειν από το...θεραπεύειν.:Α

Λέανδρε,δεν χρειάζεται να θορυβηθείς για το τί θα διατυπωθεί,ούτως ή άλλως ο ίδιος δεν φαίνεται να είσαι φανατικός οπαδός των λυχνιακών υλοποιήσεων.
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Και μαγεία και...σφαγεία. :roflmao:

Λέανδρε,δεν χρειάζεται να θορυβηθείς για το τί θα διατυπωθεί,ούτως ή άλλως ο ίδιος δεν φαίνεται να είσαι φανατικός οπαδός των λυχνιακών υλοποιήσεων.
Ούτε εγώ έχω πέραν των λαμπτήρων φωτισμού σπίτι μου άλλες λάμπες.

Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι αν κάποιος θέλει ντε και καλά λάμπες να του πω να πάρει τρανζίστορ!
Αυτό λέω bhutia μ.. να απαντάμε σε ότι ερωτούμαστε κι όχι σε ότι θέλουμε εμείς απλά για να επιβεβαιώσουμε τις δικές μας επιλογές!
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Ούτε εγώ έχω πέραν των λαμπτήρων φωτισμού σπίτι μου άλλες λάμπες.

Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι αν κάποιος θέλει ντε και καλά λάμπες να του πω να πάρει τρανζίστορ!
Αυτό λέω bhutia μ.. να απαντάμε σε ότι ερωτούμαστε κι όχι σε ότι θέλουμε εμείς απλά για να επιβεβαιώσουμε τις δικές μας επιλογές!
Με απλά λόγια. Υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι μια λαμπάτη υλοποίηση ισάξια του MF παίζει καλύτερα απο τον MF? Αμφιβάλω. Εκτώς αν κάποιος θέλει παχυλές φωνούλες, οπότε μαγκιά του. Αν όμως θέλει πιστότητα, τότε αλλού πρέπει να ψαχτεί αφήνοντας στην άκρη το πουλ μουρ. Τί καλύτερο μπορεί να πάρει για τα χρήματα που διαθέτει.
Post automatically merged:

Διευκρίνηση: Η αναφορά στα καλώδια έχει να κάνει με τις δικές μου επιλογές και δεν αποτελεί μέρος της αντιπαράθεσης - επίθεσης στον Λέανδρο ( με την οποία διαφωνώ ). Απλά έχω αρχίσει να αμφιβάλω για το κατά πόσο το καλώδιο υπερτερεί έναντι της ενεργής ισοστάθμισης.
 
Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Το θεμα όμως είναι να εντοπίσεις το λόγο για τον οποίο κάποιος θα ασχοληθεί με το πικάπ και έως που ειναι διατεθειμένος να το φτάσει. Οι περισσότεροι νέοι, τα έχουμε ξαναπεί, παρασύρονται απο τις απόψεις περί γλυκού και υπερέχοντος αναλογικού ήχου και τελικά ούτε κατά διάννοια δεν ακούνε αυτό που τους έχουν τάξει. Και θα μπορούσαν στο ίδιο κόστος να είχαν πολύ καλύτερο ήχο και με πολύ βολικό τρόπο χρήσης.



Όταν όμως ζητάει να στήσει ένα νέο σύστημα και προφανώς έχει παρασυρθεί απο τις φήμες και τις προτιμήσεις άλλων, οφείλεις να του πεις πως θα πάρει το καλύτερο με τα όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Δεν μιλάω για ενεργά της πλάκας, το καλύτερο δυνατό στο budget του κάθε ενδιαφερόμενου. π.χ. αν έχει ένα παλιό ενισχυτή ( όπως ειπώθηκε ) και ψάχνει να δώσει ένα σεβαστό ποσό για ευαίσθητα ποιοτικά ηχεία, δεν οφείλεις να του πεις ότι θα κάνει πατάτα, να αφήσει τον vintage ενισχυτή και να ασχοληθεί με τη ποιότητα στο ίδιο budget?
Επίσης, μη συχγέουμε τις λαμπάτες υλοποιήσεις. Δεν είναι όλες οι λαμπάτες υλοποιήσεις καλές. Και αυτή που ακούσαμε, κάνει και μια περιουσία,ε? Δεν μιλάμε για το τυπικό σετάπ των π.χ 2000€.


(ευχαριστώ για τις ευχές!!)
Ρε Νίκο,
δε χρειάζεται να κάνεις το ντετέκτιβ για να βρεις το λόγο, είναι επιλογή του και πρέπει να τη σεβαστείς!
Τέλος!

Θες να του απαντήσεις σ'αυτό που σε ρώτησε? Έχει καλώς..Δε θες? ..άστο στους υπόλοιπους που θέλουν και μπορούν να του προτείνουν τη καλύτερη λύση πάνω στη δικιά του επιλογή!
Αν θέλει λάμπες για λάμπες πες του, αλλιώς άστο μαναμ..

Σεβασμός στον εκάστοτε φίλο που ρωτάει πάνω απ όλα!
Είναι σα να πηγαίνει ο ασθενής στο γιατρό με διάρροια, και να φεύγει με αγωγή για τη τριχόπτωση!

Post automatically merged:

Με απλά λόγια. Υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι μια λαμπάτη υλοποίηση ισάξια του MF παίζει καλύτερα απο τον MF? Αμφιβάλω. Εκτώς αν κάποιος θέλει παχυλές φωνούλες, οπότε μαγκιά του. Αν όμως θέλει πιστότητα, τότε αλλού πρέπει να ψαχτεί αφήνοντας στην άκρη το πουλ μουρ. Τί καλύτερο μπορεί να πάρει για τα χρήματα που διαθέτει.
ρε Νίκο, για μένα όχι, για κάποιον άλλο ναι!
τι πάει να πει αυτό τώρα?
Εγώ θα του επιβάλλω την άποψη μου γιατί έτσι γουστάρω??
αυτό μπορεί να ικανοποιεί το συγκεκριμένο ακροατή περισσότερο.
Ντε και καλά πρέπει να ακούει όπως εγώ?
Όποιος έχει έστω και λίγη πείρα στις πωλήσεις μπορεί να στο επιβεβαιώσει, ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικό τρόπο και προτεραιότητα για το τρόπο που θέλει να τις καλύψει!
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες!
 
Last edited:

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Ρε Νίκο,
δε χρειάζεται να κάνεις το ντετέκτιβ για να βρεις το λόγο, είναι επιλογή του και πρέπει να τη σεβαστείς!
Τέλος!

Θες να του απαντήσεις σ'αυτό που σε ρώτησε? Έχει καλώς..Δε θες? ..άστο στους υπόλοιπους που θέλουν και μπορούν να του προτείνουν τη καλύτερη λύση πάνω στη δικιά του επιλογή!
Αν θέλει λάμπες για λάμπες πες του, αλλιώς άστο μαναμ..

Σεβασμός στον εκάστοτε φίλο που ρωτάει πάνω απ όλα!
Είναι σα να πηγαίνει ο ασθενής στο γιατρό με διάρροια, και να φεύγει με αγωγή για τη τριχόπτωση!

Διαφωνώ. Είναι σαν να πηγαίνει με συμπτώματα τριχόπτωσης και να ζητά επίμονα θεραπεία για διάρροια. Ο νέος δεν ξέρει. Καθοδηγείται απο τις φήμες. Δεν είναι σε θέση να έχει άποψη για τεχνολογία. Ακούει τις φήμες για τις λάμπες, βλέπει και τους μάγκες που ποστάρουν φωτογραφίες με τα βινυλιάκια τους ( κάτι που δεν έχουν πολλοί, άρα ξεχωρίζουν, πόντος εδώ! ring any bells...? ) και σου λέει "αυτό θέλω κι εγώ". Η ουσία ποια είναι; Να λεμε ότι έχουμε λάμπες, να ποστάρουμε τις βινυλιούμπες μας ή να ακούμε καλά μουσική;
Να σου δώσω ένα παράδειγμα με το οποίο μεγάλωσα:
Ο πατέρας μου λοιπόν, στη δεκαετία του 80 είχε τον Bryston 3B. Ένα μαύρο κουτί με νίκελ χειρολαβές. Κατά καιρούς δεχόμασταν επισκέψεις στο σπίτι. Όποτε τον ρωτούσαν αν είναι επαγγελματικός, απαντούσε καταφατικά. Πετάει ο γάιδαρος, πετάει. Στα @@ του. Ήξερε τί είχε ( και πόσο ξεχωριστό ήταν για την εποχή, αλλά το είχε για να ακούει παρέα με τα DQ10, που είχαν ξεζουμίσει αρκετούς ενισχυτές της εποχής, δεν τα οδηγούσαν επαρκώς. Απορώ βέβαια γιατί δεν πήρε τον 4Β, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ). Δεν καθόταν να αναλύσει τη διαφορά ανάμεσα σε επαγγελματικό τελικό και τον Bryston. Τον ρωτούσαν για τον NAC32 και έλεγε "ιδιοκατασκευή είναι". Στα @@ του. Δεν παρασύρθηκε απο κανένα hype, άκουγε, του άρεσε κάτι, το ψώνιζε. Και οι υπόλοιποι απλά έβλεπαν μερικά μαύρα κουτιά.
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Τι έγινε ρε παιδιά?
Άλλαξε ο τίτλος του θρεντ σε "Bad advices kill good music" και δεν το πήρα χαμπάρι?
Χθες μετραγατε τους μετασχηματιστες σας, σήμερα μετράτε την ικανότητα που έχετε να δίνετε καλές συμβουλές.
Γκουντσαουνταδες μου εσείς!!!!
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Διαφωνώ. Είναι σαν να πηγαίνει με συμπτώματα τριχόπτωσης και να ζητά επίμονα θεραπεία για διάρροια. Ο νέος δεν ξέρει. Καθοδηγείται απο τις φήμες. Δεν είναι σε θέση να έχει άποψη για τεχνολογία. Ακούει τις φήμες για τις λάμπες, βλέπει και τους μάγκες που ποστάρουν φωτογραφίες με τα βινυλιάκια τους ( κάτι που δεν έχουν πολλοί, άρα ξεχωρίζουν, πόντος εδώ! ring any bells...? ) και σου λέει "αυτό θέλω κι εγώ". Η ουσία ποια είναι; Να λεμε ότι έχουμε λάμπες, να ποστάρουμε τις βινυλιούμπες μας ή να ακούμε καλά μουσική;
Να σου δώσω ένα παράδειγμα με το οποίο μεγάλωσα:
Ο πατέρας μου λοιπόν, στη δεκαετία του 80 είχε τον Bryston 3B. Ένα μαύρο κουτί με νίκελ χειρολαβές. Κατά καιρούς δεχόμασταν επισκέψεις στο σπίτι. Όποτε τον ρωτούσαν αν είναι επαγγελματικός, απαντούσε καταφατικά. Πετάει ο γάιδαρος, πετάει. Στα @@ του. Ήξερε τί είχε ( και πόσο ξεχωριστό ήταν για την εποχή, αλλά το είχε για να ακούει παρέα με τα DQ10, που είχαν ξεζουμίσει αρκετούς ενισχυτές της εποχής, δεν τα οδηγούσαν επαρκώς. Απορώ βέβαια γιατί δεν πήρε τον 4Β, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ). Δεν καθόταν να αναλύσει τη διαφορά ανάμεσα σε επαγγελματικό τελικό και τον Bryston. Τον ρωτούσαν για τον NAC32 και έλεγε "ιδιοκατασκευή είναι". Στα @@ του. Δεν παρασύρθηκε απο κανένα hype, άκουγε, του άρεσε κάτι, το ψώνιζε. Και οι υπόλοιποι απλά έβλεπαν μερικά μαύρα κουτιά.
η ουσία είναι να σέβεσαι τις επιλογές των άλλων κι όχι να προσπαθείς να επιβάλεις τις δικές σου ως δικές τους.
Ποιος είσαι εσύ ή εγώ που θα αποφασίσεις-σω τι είναι αυτό που ο ίδιος θέλει?????

Ένδειξη σεβασμού είναι ν'απαντήσεις σε ότι ρωτήθηκες κι όχι σε ότι θες εσύ για...το καλό του!
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Όχι.
Όποιος είναι εδώ θέλει να βρει λύση για καλύτερο αποτέλεσμα και να ενημερωθεί για πράγματα που δεν ξέρει.

Αφού δεν θέλετε να καταλάβετε με παραδείγματα ήχου, ας πάμε με παραδείγματα αυτοκινήτου.

Όταν έρχεται ένα νέο μέλος και ρωτάει τη λάστιχα να βάλει για καλύτερα κρατήματα ενώ μας έχει πει ότι έχει σπασμένες αναρτήσεις δεν του μιλάς για λάστιχα. Του λες να πάει να αλλάξει αναρτήσεις και να έρθει πάλι. Αν του μιλάς για λάστιχα δεν είσαι μόνο άσχετος αλλά και πολλά ακόμα.

Αν δεν του δουλεύει καλά το AC και θέλει να το αλλάξει όλο, δεν του λες τη να βάλει επειδή αυτό ρώτησε. Του λες να πάει σε μάστορα να δει την πίεση και αν είναι ΟΚ να δει το ψυγείο.

Και γενικά, αν θέλει να φουνταρει δεν του λες από που, του λες "κάτσε ρε φίλε να το συζητήσουμε". Μέχρι να έρθει βοήθεια.

It's that f@cking simple δηλαδή.

Έλεος.

Ο σεβασμός έχει μέσα και μια δόση προστασίας. Αν απαντάς σε αρλούμπες επειδή τέτοιες ρωτάει δεν τον προστατεύεις. Τον γράφεις στα @@ σου. Ή μπορεί να κάνεις και ζημιά.
 
Last edited:

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
η ουσία είναι να σέβεσαι τις επιλογές των άλλων κι όχι να προσπαθείς να επιβάλεις τις δικές σου ως δικές τους.
Ποιος είσαι εσύ ή εγώ που θα αποφασίσεις-σω τι είναι αυτό που ο ίδιος θέλει?????

Ένδειξη σεβασμού είναι ν'απαντήσεις σε ότι ρωτήθηκες κι όχι σε ότι θες εσύ για...το καλό του!
Μαζί σου. Είναι όντως δικές του όμως...? Και είναι όντως οι καλύτερες επιλογές; Εκεί είναι το θέμα.
 

Rosinante

Dark Nιάου
Μηνύματα
1.506
Reaction score
5.606
Περι πικαπ, αν καποιος δεν ειχε ποτε πικαπ και ρωτά τι πρεπει να αγορασει, προσωπικως, οχι μονο δεν θα τον συμβουλευσω αλλά θα τον αποτρεψω ολοκληρωτικα απ' το ν' ασχοληθει, διοτι απλουστατα, θα περασουν χρονια προτου συνειδητοποιησει οτι ειναι δυστυχισμενος και ψαχνει κατι που δεν προκειται να βρει ποτέ...Ειναι σαν το τσιγαρο. Εισαι υποχρεωμενος να αποτρεψεις τον εκκολαπτομενο καπνιστη, ακομα κι αν εσυ εισαι ο φανατικοτερος καπνιστης ολων.;)
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Μαζί σου. Είναι όντως δικές του όμως...? Εκεί είναι το θέμα.
Για το αν είναι δικές του ή όχι υπάρχουν και ψυχαναλυτές, εμείς είμαστε εδώ για να απαντάμε, αν γνωρίζουμε στο εκάστοτε ερώτημα του κι όχι για να κάνουμε ψυχανάλυση.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Μαζί σου. Είναι όντως δικές του όμως...? Και είναι όντως οι καλύτερες επιλογές; Εκεί είναι το θέμα.
Άντε ντε.
Ειναι δικές του ή είναι τα αποτελέσματα λάθος εκπαίδευσης;
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Για το αν είναι δικές του ή όχι υπάρχουν και ψυχαναλυτές, εμείς είμαστε εδώ για να απαντάμε, αν γνωρίζουμε στο εκάστοτε ερώτημα του κι όχι για να κάνουμε ψυχανάλυση.
Ναι, αλλά σε ρωτάει ως ψαγμένο, ως παλιό. Εγώ στον φίλο μου οφείλω να παραθέσω ΟΛΕΣ τις επιλογές, με τα θετικά και αρνητικά της καθεμιάς ξεχωριστά και αναλυτικά και να αφήσω να αποφασίσει. Αυτό είναι το καθήκον μου όταν θα κληθώ να απαντήσω σε μια ερώτηση ( που δεν απαντάω γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα ).
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.100
Ναι, αλλά σε ρωτάει ως ψαγμένο, ως παλιό. Εγώ στον φίλο μου οφείλω να παραθέσω ΟΛΕΣ τις επιλογές, με τα θετικά και αρνητικά της καθεμιάς ξεχωριστά και αναλυτικά και να αφήσω να αποφασίσει. Αυτό είναι το καθήκον μου όταν θα κληθώ να απαντήσω σε μια ερώτηση ( που δεν απαντάω γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα ).
Βρε έχει ήδη αποφασίσει όταν ζητά τι πικάπ ή κεφαλή να πάρει μέχρι χ χρήματα!!
Ζητά συγκεκριμένα πράγματα!
Εσύ αρνείσαι να το καταλάβεις!
Τη δική σου άρνηση και ανασφάλεια καλείσαι να αντιμετωπίσεις κι όχι να παραθέσεις όλες τις επιλογές για ένα απόλυτα στγκεκριμένο ερώτημα!!
πόσο πιο απλά να στο πω????
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.100
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top